Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2012 januári babák fórum

2012 januári babák (beszélgetés)

❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
7190. kukucz (válaszként erre: 7186. - AnitaT)
2012. aug. 12. 18:56
Szia!Én még nem adtam Marcinak sem karfiolt,sem brokkolit.A Te Babádat nem puffasztotta?Hogy csináltad?Leöntötted az első főző vizét?Mivel kombináltad?Bocsi a sok kérdésért...:-)
7189. wanita77 (válaszként erre: 7188. - Hanabell)
2012. aug. 12. 15:53

Akkor ti is már jó sokat esztek. Niki pár falat gyümit és pár kanál főzit eszik egy nap.

Hogy készíted a pépet rizspéppel, csak beleszórsz a zöldséghez egy kicsit? Vagy megcsinálod pépnek és összekevered? És mindig azzal csinálod, melyik fajta? Én is mostanában akarok venni gabona és tejpépet, azért kérdezem.

7188. hanabell (válaszként erre: 7185. - Nóra Eszter)
2012. aug. 12. 15:31

Mi is sokat csavargunk, Dávid is könnyen alkalmazkodik. Viszonylag pontos napirendünk van/ volt, amit ennyi utazás mellett elég nehéz tartani, de nem nyűgösebb, mint máskor.

Gratulálunk a hízáshoz, ezek szerint Miksa lassan lekörözi Dávidot ;). Nálunk lelassult a súlyfejlődés, olyan 8200-8300g.

Örültünk is, hogy nem hízott olyan ütemben, mint pár hónapos korában, mert így nyúlt és ügyesebb lett a mozgása. Nagyon eleven, még szopi közben is jár a keze-lába.

Napi 2x kap pépet, de van, hogy csak egyszer. Jó étvággyal kezd el enni, de 120-140g-nál ritkán eszik többet. Eddig alma, barack, sütőtök, krumpli és sárgarépa volt terítéken, kevés rizspéppel kiegészítve. És néha kap almalevet is.

Étkezést még nem váltottunk ki, csak csúsztattunk.

A 2 foga egy hosszú hét alatt bújt ki, de már a felsők is nagyon fehérednek. A harapástól én is tartok.

Amióta foga van, mintha többet gagyogna.

És határozottan akaratosabb lett. Ezt még szoknunk kell. :)

7187. Nóra Eszter (válaszként erre: 7186. - AnitaT)
2012. aug. 11. 22:47
hahó! Hányszor esztek egy nap és mikor? Az én fiam egész nap tudna enni és bármit!:)
7186. AnitaT
2012. aug. 11. 22:35

Szia!

Én itt vagyok, szinte minden nap olvaslak titeket, de írni nincs energiám.

Én elég korán elkezdtem a hozzátáplálást, mivel kislányom tápszert evett.

Mi eszünk répát, krumplit, zöldséget, tököt, paradicsomos krumplit, brokkolit, karfiolt, céklát, zöldborsót, zöldbabot. Csirkehúst.

Gyümölcsök közül: alma, babán, őszibarack, sárgabarck, sárgadinnyét is evett egyszer.

Azt hiszem körülbelül ennyi.

2012. aug. 11. 22:23

Hahó lányok!

Mizujs?

Nyaraltok?

Mi állandóan úton vagyunk. Tisza, Balcsi nagyszülők. Nagyon imád csavarogni. Imádja a kajákat, amiket kap, már a krumpli sárgarépa is nagyon csúszik. Nem győzöm adni. A súlyunk is hihetetlenül meglódult, több mint 1kg-t hízott egy hónap alatt. Lassan 8 kilósak leszünk. Nappal alszik ebéd után két órát!!!!!

Viszont elkezdett harapni szopizás közben. Nektek van ilyesmi? Nem kellemes. Már gyógyulok...

Az éjszakák viszont elég gyakran kelősök és csak szopival lehet megnyugtatni. Apa próbálkozik, de aztán csak átkerül hozzám és két perc szopizás után már alszik is.

Hol jártok a hozzátáplálással?

7184. AnitaT (válaszként erre: 7183. - Hillary85)
2012. aug. 9. 17:09

Szia!

Kislányomnak 5 hónapos korában kijött az alsó kettő, pár hete a bal felső szemfog, pár napja pedig a másik felső szemfog és az előtte lévő. Ma már "csikorgatta" is. Én sima nedve gézlappal szoktam áttörölni, van fogkefénk is meg gyermekfogkrémünk is, de még nem használtam őket. Az az igazság hogy nem nagyon szereti, de szokatom, szokatom.

7183. Hillary85
2012. aug. 8. 12:43

Sziasztok!

Zalánnak kijött az első foga és már látszik a második is. Neki a két felső metsző II jön elsőnek, ő lett a mi Drakula grófunk :)

Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy akinek már kint van a fogacskája, szoktátok mosni esténként? Elég egy ilyen újjra húzható "fogkefe", vagy esetleg már kell használni nekik való fogkrémet is?

7182. marcsika77 (válaszként erre: 7178. - Hanabell)
2012. aug. 7. 22:02
Kisfiamnál anno akkor engedtük le amikor térde állt először, kb 7 hónapos volt. Úgyhogy hamarosan aktuális lesz. Nóra is rugózik, tegnap "fekvőtámaszozott" a kiságyban.
2012. aug. 7. 21:56

Sziasztok anyukák! Tudtok ajánlani nekem privátban olyan boltot, ahol Nórának megvehetném keresztelőre a kis fehér ruhácskát. Persze nem arany áron, olyat én is tudok!

Köszike

7180. nikletty (válaszként erre: 7178. - Hanabell)
2012. aug. 7. 12:30
mi majd most fogjuk, mivel Lina térdre húzza magát, s már ebben a pózben is pl eléri a popsikrém dobozát :), s néha próbálkozik lábra is állni, 4kézlábnál, mászásnál még nem gondoltam rá
7179. kukucz (válaszként erre: 7178. - Hanabell)
2012. aug. 7. 12:29

Szia!A mai programunk:-)))Marci sem ül fel egyedül,de feldobálja a lábát az ágy szélére,van amikor meg hason két kézzel kapaszkodik és húzza fel magát a rácsnál:-OO

Szóval mi ma megtesszük:-)

7178. hanabell
2012. aug. 7. 10:49
Sziasztok! Szerintetek mikor érdemes a kiságy matracát lejjebb állítani? Dávid még nem ül fel, de újabban négykézláb rugózik :).
7177. nikletty (válaszként erre: 7176. - Wanita77)
2012. aug. 6. 13:55
jah semmi, csak mi úgy voltunk vele, ha már nem kellett minek szoktassuk mikor már ezt is lehet próbálni, s ezt jobban tudja maga is fogni (persze még kell kicsit tartani neki) mint a cumisüveget
7176. wanita77 (válaszként erre: 7175. - Nikletty)
2012. aug. 6. 13:11
Nekünk is vannak csőrösök még Bence után, majd kipróbálom azokat. Amúgy mi a baj a cumisüveggel?
7175. nikletty (válaszként erre: 7173. - Wanita77)
2012. aug. 6. 08:21
a cumisüveget ne is erőltesd, örülj hogy nem kellett úgy, mi vettünk itatós poharat, Linám abból issza fizet, van két kis füle is és tök szépen fogja, 2nap alatt megtanult belőle inni, azt is szívni kell, de nem cumi, csőrös pohárnak is hívják
7174. wanita77
2012. aug. 5. 19:37
Na, ma vacsira adtam neki rizspelyhet barackkal, mind megette, egy fél tányérral!!! Úgy látszik, neki az íztelen dolgok jönnek be, fűrészpor íze volt. :)
7173. wanita77 (válaszként erre: 7172. - Nikletty)
2012. aug. 5. 08:51
Két cici között kapja mindig. Reggel szopizik kb. 8-9 körül és 10-11 körül kapja a gyümit, délben próbálok főzit és utána 13 körül szopi. Tegnap adatm neki kekszes almát, evett belőle pár kanállal, azt sem vitte túlzásba. És még a cumisüveggel sem tud mit kezdeni, adok neki vizet, de csak a cumit rágcsálja. Úgy látszik, neki még tényleg elég a szopi.
7172. nikletty (válaszként erre: 7165. - Wanita77)
2012. aug. 4. 20:10

és mikor kínálod neki?

mert ha cici után lehet dugig van, először közte érdemes

aztán ha nem utána kínálod akkor nem tudom nekem Lina nagyon is könnyen kezdett kanalazni, az első almánál is láttam simán enne többet még 1-2kanállal...

de szerintem nálunk meg biztos nem is lenne elég a tej, még így sem igen hízik a csaj, még 3 cici 3 kanalas van kb

7171. marcsika77 (válaszként erre: 7166. - Wanita77)
2012. aug. 4. 16:39

Ne is aggódj, örülj, hogy van még elég tejed. Nekünk is ma volt először, hogy evett szép adagot igy 2 hónap után(120ml- ez 2 db közepes őszibarack+3 ringló szilva, minden a kertből)ebédre krumpli+cukkini+csirkemell, kért a mi levesünkből is krumplit és répát+szopizott, igy ma még csak reggelre adtam neki tápszert. Abból sem eszi meg a 6 hós adagot, csak 180ml-t, igaz bukós tápszert kapunk, nem is adok többet neki, mertz ez is vissza jön. Pl tegnap csak hajnalban szopizott, nappal már nem is fogadja el. Most meg már annyira álmos volt hogy cicizett, valamennyit szivott de nagyon a végén járunk.

Szóval ne is aggódj, ettől még lehet jó evő!

7170. kukucz (válaszként erre: 7169. - Wanita77)
2012. aug. 4. 16:28
Értelek.Majd csak rákap az ízére:-)))
7169. wanita77 (válaszként erre: 7167. - Kukucz)
2012. aug. 4. 15:17
Igen, még szopizik napközben négyszer, éjszaka kétszer. Ezért nem is aggódom annyira még, csak azért szeretném, ha később jó evő lenne.
7168. kukucz
2012. aug. 4. 15:15
Ok.,igaz mi tápszeresek vagyunk.Sajnos.Most már mindegy is:-)
7167. kukucz (válaszként erre: 7166. - Wanita77)
2012. aug. 4. 15:14
Ne aggódj!Sokat szopizik még??Lehet,hogy Őt az még kielégíti.Egy ideig még csak kóstolgat:-))Amikor kezdtük,mi is csak kanalazgattunk.
7166. wanita77
2012. aug. 4. 13:16
Na, most adtam neki alma-krumpli-répafőzeléket, ebből is csak pár kanállal evett. :( Nem tudom, mikor fog már mennyiségeket enni.
7165. wanita77 (válaszként erre: 7164. - Nikletty)
2012. aug. 4. 09:25
Köszi, majd akkor próbálkozom. Csak az a baj, hogy eddig semmi sem ízlett neki annyira, hogy sokat egyen belőle. Még az alma-barackból is csak pár kanállal evett, aztán kidugta a nyelvét, összezárta a száját és nem kért többet. Reszeltem bele kekszett, tettem bele rizspelyhet, ugyanaz. Na mindegy, remélem azért hamarosan beindul rendesen.
7164. nikletty (válaszként erre: 7162. - Wanita77)
2012. aug. 4. 07:46

gyümibe dm-es gabonapépet teszek laktatóbb legyen

főzi: először külön kósoltasd meg pl almát, aztán krumplit, aztán alma+krumpli már egy főzi, aztán megkostóltattam csak répát, akármikor, ha nincs tőle gondja adtam pl répa+krumplit, vagy rízzsel, és így tovább, én kb így indultam, most már én is bátrabb vagyok, aztán lehet kombinálni répa+alma+krumpli, majd látod mit hogy mennyire kedvel, s lehet csalni az almával jobban csúszos lesz esetleg tőleg a kajci

7163. nikletty (válaszként erre: 7161. - Klauka_)
2012. aug. 4. 07:42

6250 gr volt két hete, 65 cm környéke... kedden megyünk újra méreckedni mi két hetente járunk, mert Linus hol hízik hol nem...

de ugye ő eleve kisebb, 2.6-tal született tudod

7162. wanita77
2012. aug. 3. 21:20

Én csak irigykedem, hogy itt mindenki már mennyire rendesen eszik. Nálunk Niki még csak főleg szopizik, és délelőtt eszik pár kanál gyümit. Ti milyen gabonát tesztek bele?

A főzeléket mivel kezdtétek, simán répát magában vagy krumplit és később ment bele más zöldség is? Nem tudom, hogy kezdjem, simán vagy esetleg almával adjam vagy mehet egyből a répa és krumpli egyszerre? És mennyi idő után mehet bele husi, olaj?

7161. Klauka_ (válaszként erre: 7159. - Nikletty)
2012. aug. 3. 21:00

Éppen ma voltunk mérlegelni: 75cm 7600gramm. Korához képest ideális a súlya, a magasságához viszont majdhogynem kevés. Mondjuk egyáltalán nem foglalkozom vele, mert jó formában van.

Linus most mekkora?

❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook