Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 márciusi csodák fórum

2011 márciusi csodák (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
9242. amália78
2011. júl. 13. 16:25

Hédinek a bárányhimlőt bizti beadatom mivel a nagytesó az oviból bármikor hazahozhatja.., Rékának is próbálom beadatni,de eddig az első adagot sikerült valamikor októberben, a másodikat (3 hó múlva kellett volna...) már lassan fél éve próbálom, de állandóan taknyos:( és azt csak teljesen egészségesen lehet megkapni.

A múlt hónapban a kullancs elleni ismétlőt kapta (az is esedékes volt mert lejárt az 1 év...) amire várni kell 1 hónapot hogy másik oltást kaphasson, így remélem ebben a hónapban sikerül a 2. bárányhimlő ellenit is megkapnia.

Már a naptárban vezetem mikor mit kapott mi maradt el és kéne kapnia- kapniuk... mert Hédi is csúszik az oltásaival már 2 hetet.

9241. lilipeti
2011. júl. 13. 16:22
Amy! Te mivel mosod ki a kádat Hédi fürdetése előtt?
9240. amália78
2011. júl. 13. 16:20
Én gyógyszeradagoló kiskanálba (kórházban kaptam mikor a bőrfertőzéssel bent voltunk) teszek tápszert és abba 1 csepp vitamint, néha kiköpi, de 98%-ban bent marad.
9239. amália78
2011. júl. 13. 16:19

Sziasztok lányok!

Nálunk reggel óta megint csinálják a szenyvizet, most már tényleg előttünk.

Áttették a csonkot a ház mögülről, az udvarunk közepére...

Így áshatunk 25-30m-ert 10 helyet, na mindegy.

Az udvarból kimozdulni nem tudok, még gyalog sem mert úgy felásták az utat, járda pedig a másik oldalt van csak, a mi oldalunkon vízelvezető árok van. Kiváncsi leszek hogy fogok hétfőn a babakocsival elmenni a tanácsadásra....

A munkások is kiakadtak a szomszédra, ráadásul az egyik a férj rokona, és így mi nem is nagyon mondtunk semmit, csak a tényeket....

9238. zsana0
2011. júl. 13. 15:48

Olyan rossz h eltelt 16 év,néha el gondolkodom h jól csinálok e mindenet.

Annyi minden változott azóta,néha tanácstalan vok ám én is.

9237. zsana0
2011. júl. 13. 15:45

Én is cseppentem a szájába a vitamint,igaz van mikor 2 csepp is megy de ez nem baj.

Be raktátok a hŰtőbe?

Mert ugy olvastam h 25 fok alatt kell tárolni.

A 2-dik prevanar oltást mikor kell kapniuk?

Az 1 megkaptuk 2 hó-an.

9236. zsana0
2011. júl. 13. 15:37

Mona aranyos vagy,de ne sajnálj azért ott még nem tartunk h kézzel kelj mosnom.

Szerencse h a legjobb barát egyben a szomszéd,az ország legnagyobb egy bizonyos márka kereskedője,és fele áron mindenhez hozzá jutok.

A bojlert régóta le akartuk cserélni hőtárolósra,a m.gépem sem volt vmi jó,hiába mostam bármilyen fokon,az öblítőt nem lehett érezni.

Van vkinek mosó-szárító gépe? ha igen tapasztalat h jó e?

Régóta ilyet szeretnék,estig el kell döntenem.

9235. zsana0
2011. júl. 13. 15:32
Dehogy is nem vettem magamra a (Más meg azt mondja, hogy nem adat be semmit a gyerekének, ami nem kötelező, mert feleslegesen tenné ki a pici szervezetét, és lehet, hogy el sem kapná a betegséget.) hsz-ed.
9234. lilipeti
2011. júl. 13. 14:08

Nekem annyit mondott a dokinő a rotával kapcsolatban, hogy alapos kézmosás. Na, egy újabb eset, amikor bebizonyosodik, hogy ahány orvos, annyi vélemény.

Zsana! Remélem, nem írtam semmi rosszat!?

Mona! Jót :)-tam, a "el sem tudom képzelni hogy ebbe az ici-pici szájacskába lesz majd egyszer fog." mondatodon. Aranyos nagyon! :DD

9233. petra523
2011. júl. 13. 13:42
Ja, tényleg! Találtam a dm honlapján a bababónusz menünél egy reklamálós pontot, úgyhogy gondoltam, írok, hogy mikor kapom meg a kuponokat. És válaszoltak is, hogy már júniusban elküldték, a postán kellene megérdeklődnöm... De azért újból elküldik, 4-5 hét múlva itt lesz. Hát, kíváncsi leszek, de nem igazán számítok rá, hogy valaha is kapok ilyen kupont...
9232. petra523 (válaszként erre: 9221. - 8620065b28)
2011. júl. 13. 13:40
Hát, nem semmi doki, de így lehet, hogy jobban is jártatok, hogy máshoz mentek. És a Klinikán egyesével adják majd a szurikat, vagy ott is többet egyszerre?
9231. petra523 (válaszként erre: 9224. - Lilipeti)
2011. júl. 13. 13:37

Én csak belecseppentek egy cseppet minden nap (ha épp nem felejtem el:))a szájába. Nincs íze, legalábbis én nem éreztem, mikor megkóstoltam:) Így tuti nem megy mellé, meg most már nyitja is a száját, ha látja, hogy tartom az üveget.

Én szerintem beadatom a bárányhimlő elleni szurit, a lányomnak is beadattam. Még most is emlékszem, nekem milyen szar volt, pedig ovis voltam, mikor elkaptam, és csak simán randa viszketős pöttyeim voltak, nem kaptam el hozzá semmi mást.

9230. 8620065b28 (válaszként erre: 9206. - Lilipeti)
2011. júl. 13. 13:05
Nekem július 14-én, volt pozitív a teszt, július 24-én voltunk az első ultrahangon, és augusztus 1-én hallottuk a szívhangját. :)
9229. 8620065b28 (válaszként erre: 9222. - Jozsi.38)
2011. júl. 13. 13:01

Úgy irigyellek!! Persze pozitív értelemben, már én is úgy szeretném, ha lenne fogacskája.

Biztos nagyon édes 1 foggal. Hol jött neki? Fent vagy lent? Azt se tudom, hogy jönnek majd a fogak? Vagy mindenkinek más? Vagy ennek is van sorrendje?

9228. 8620065b28 (válaszként erre: 9224. - Lilipeti)
2011. júl. 13. 12:59

Ezek után én a Klinikára viszem, ott találtunk egy nagyon jó orvost,a múltkor is már hozzá mentünk.

Hála Istennek egy 10-15 perc autóval csak a Klinika, a város másik végén van.

Annyira pici a szája Zsófinak, hogy néha el sem tudom képzelni hogy ebbe az ici-pici szájacskába lesz majd egyszer fog.

9227. 8620065b28 (válaszként erre: 9223. - Zsana0)
2011. júl. 13. 12:57
Nem irigyellek, akkor jöhet a kőkorszaki mosás :)
9226. moncsi85
2011. júl. 13. 12:26

Sziasztok!

Megjöttünk mi is a 4. hós tanácsadásról. Fruzsika hősiesen viselte a dupla szurit. Mivel ilyen jó kislány volt apa ígért neki egy új cumit. :D A rota ismétlést is szépen benyalta. Úgy ette mintha ez lenne a kedvence. Jah és mivel itt már megy a rémisztgetés ezerrel megkérdeztem a dokit a "ürülés"-ről. Eleve egy totál legyengített szérumot kapnak a babák, és mikor az kijön nem fertőzhet, vagy legalábbis nem produkálja a tüneteket egy felnőttön. Szép is lenne szándékosan és mellesleg k**va drágán hazahozni a vírust. Bőven elég a szokásos higiénia, nem kell szkafander...

Egyébként a méretek: 6280g 62cm, kutacs ujjbegynyi.

További szép napot mindenkinek! És reménykedjünk hogy a ma szurit kapók nem lázasodnak be ebben a hőségben.

9225. zsana0 (válaszként erre: 9224. - Lilipeti)
2011. júl. 13. 11:22
No comment
9224. lilipeti
2011. júl. 13. 11:19

Megjöttünk a "rotanyelésből". Nagyon ügyi volt. Kérdeztem a dokinőt, hogy ráadjam-e Lilire az előkét, de mondta, hogy be tudja adni úgy, hogy egy csepp sem jön ki. És igaza volt. Mondtam, hogy bárcsak a D-vitamint enné így, erre azt javasolta, hogy egy héten egyszer adjak neki 7 cseppet. Ti hogy adjátok neki? Én: kiskanálba tápszer, és abba a vitamin. De kb. 1 hónapja kiköpi a kis drága.

Zsana! Én azért adattam be neki, mert valamiért ettől a rotától nagyon féltem. Vagyis ez olyan szörnyű betegség a szememben, és ha ezzel a szerrel egy kis esély is van elkerülni, akkor megteszem. Még amikor "még csak" terhes voltam, akkor eldöntöttem, hogy beadatom neki. És azt mondják, hogy az anyai ösztönben bízni kell. :) Más meg azt mondja, hogy nem adat be semmit a gyerekének, ami nem kötelező, mert feleslegesen tenné ki a pici szervezetét, és lehet, hogy el sem kapná a betegséget.

Ti majd a bárányhimlő elleni oltást beadatjátok? Ezt én lehet, hogy nem. De ez még a jövő zenéje.

Lányok! Mondjátok már meg, hogy mivel fertőtlenítitek a nagykádat a baba fürdetése előtt. Neomagnolt használ valaki?

Mona! Nem semmi a doki! Rendes, megértő, ... menjen a fr..ba. A Klinikára sokat kell utaznotok? Azért, ha beteg lenne Zsófi, akkor vihetnéd a dokihoz? Vagy ezek után már nem is vinnéd?

9223. zsana0 (válaszként erre: 9218. - Menyó)
2011. júl. 13. 09:12

Nem tudom nem hiszem hisz 3-4 ó kap enni,közbe tea én erre gyanakszom,mert mikor teát iszik általában utána produkálja.

Jajj mona soroljam én is.

Elromlott a gázbojler,a takarítógépem(épp a szönyeg takarítás elött),+ a mosógép.

Hát akkor sok szerencsét nekünk.

9222. jozsi.38
2011. júl. 13. 08:56
uhh mona26 nem semmi :( nálunk estére lett gond az oltásból mert szegénykém egy picit lázas lett, de már jól érzi magát, kaját viszont továbbra sem hajlandó enni pedig van már egy foga :) nagyon komolyan néz ki vele zabáljam szét :))
9221. 8620065b28 (válaszként erre: 9208. - Petra523)
2011. júl. 13. 08:04

Nekem nem volt hajlandó külön adni, lehet Zsófinak nem bírta a szervezete, ezért lett kényszertartása. Azt mondta, hogy ÁNTSZ előírás, hogy egyszerre kell beadni. Mondtam neki, hogy több kismami is mondta, hogy külön kapja, erre azt mondta, hogy ő 25 éve orvos, és mindig egyszerre adott be minden oltást, amire az ÁNTSZ azt mondta, hogy egyszerre kell.

Most vissza mentem hozzá, hogy gond volt Zsófival, erre közölte, hogy ő nem vállalja ezek után a felelősséget, hogy Zsófinak oltást adjon, inkább adják be a Klinikán.

2011. júl. 13. 07:56

Sziasztok! Látom szépen cseperednek a babaók! :)

Nekem a lányka minta gyerek lett, este 7-től hajnal1-ig alszik az elmúlt 3 napban, szopcsi, utána fél6-ig alszik tovább+ napközben is sokkal kiegyensúlyozottabb. esküszöm a meleg jól hat rá :) :)

A vihar hétfő este megbontotta a garázsunk tetejét+a ház egyik oldalán összetört jó pár cserepet és nincs villany a konyhában+ a hűtő is elszállt egy villámláskor.Úgyhogy most várom a biztosítót és anyóstól elhoztunk egy ősrégi hűtőt, mert hát hűtő nélkül 40 fokban érdekes lenni. A biztosító valamikor 1 héten belül jön, addig nem is lehet hozzá nyúlni...

Szép napot mindenkinek!!!

9219. szakiné (válaszként erre: 9213. - Petra523)
2011. júl. 13. 06:34
Akkor nagyon jó Kornélnak... :) Lillának sincs semmi gondja az evéssel,csak ő nagyon izzadós és nyűgös ha meleg van...dehát ez a forróság a felnőtteket is megviseli...hát akkor a picúrokat....
9218. Menyó (válaszként erre: 9214. - Zsana0)
2011. júl. 12. 22:13

Nem ette túl magát?? Vagy esetleg akkor nyomódott meg a pocak kicsit jobban.

Dius már nem büfizik minden alkalommal, csak néha, de nincs belőle gond.

9217. Menyó (válaszként erre: 9208. - Petra523)
2011. júl. 12. 21:50

Ezt mondtam a múltkor is már. A védőnő hívta fel rá a figyelmemet, hogy a rota utáni kakis pelust azonnal zárjam külön zacskóba és még az általánosnál is jobban figyeljek a higiéniára, mert mikor ürül akkor fertőzhet is.

Ja és mi egyszerre kapjuk az oltásokat, így holnap megint hárommal leszünk "gazdagabbak".

2011. júl. 12. 17:08

Tegnap csak elvittem tanácsadásra a lányokat!

Evelin három hónaposan: 5500gr és 60,5 cm:)))

2011. júl. 12. 17:05

Sziasztok!

Utólag is boldog névnapot kívánok Lilinek!!!!

9214. zsana0
2011. júl. 12. 16:58

Nem is tudtam h a prevanernek 2 oltása van.Az 1 megkapta 2 hónaposan.

Kezdek aggódni Bálintnak ma megint ki jött a tej,nem öklendezve,hanem büfinél,és késöbb 1 órára épp a kocsiba feküdt.

Szerintetek ez normális?Büfizik rendesen 2-3 akkorákat.

Én ki írattam a rotarixet de nem adatom be,mivel nillió 1 vírustörzse van,és nem biztos h pont azt kapja el amitől épp védi.

9213. petra523 (válaszként erre: 9209. - Szakiné)
2011. júl. 12. 15:32
Kornél valószínűleg Afrika környékén élt előző életében, mert ő nagyon jól viseli. Nem izzad, nincsenek melegkiütései, az étvágya változatlan, és sokkal jobban alszik. Nappal is többet, meg éjszakára is visszatértek a hosszabb alvások :-))
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook