Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 áprilisi babák fórum

2011 áprilisi babák (beszélgetés)

13070. sorlyke
2011. júl. 21. 16:41

Kukk be LAURA alszik ma adtam neki most 4kor tejberizspépet csak ugy falta el is mentünk hoztunk 1dobozal almás izüt..850ft egy dobot most 3-4napig ezt fog uzsira kapni persze elötte szopizot...most meg anyira meg ugrot a tejem nem gyötöm etetni a kislányt ugy tele vagyok..

Lola:jo utat nektek és vigyázzatok magatokra!

13069. 55292b4c1a
2011. júl. 21. 14:28

Ma Evelinnek csak 36, 6 volthála Istennek azaz nincs láza!!!!:)

A ruhák már az utazóban vannak, már nem sok mindent kell készülnöm:))

Délután megyünk sétálni, és anyuhoz is megyünk, hogy párom tudjon pihenni, mert biztos fárasztó lesz neki 4kor kelni és több mint 500km-et levezetni egyhuzamban. . . .

13068. Bar-bee81 (válaszként erre: 13067. - Zsezse88)
2011. júl. 21. 11:50

nálam volt,hogy kimaradt 1 hét

szerintem nem gond,de ahogy gondolod beadhatod.

13067. zsezse88
2011. júl. 21. 11:03

Jaj lányok!

Elfelejtettem hétfőn beadni a K-vitamint, akkor most adjam be ma?

13066. zsezse88
2011. júl. 21. 10:59

Sziasztok!

A tegnapi délutánunk szörnyű volt! Zsezse 1-1 órákat aludt. Este is nyügi volt és későn is aludt el, olyan 9:30-körül. Szerencsére az éjszaka jó volt, csak 1x kelt 3-kor, aztán legközelebb csak 7-kor. Viszont ma megint nyügi. :-(

Szerencsére elraktuk az utólsó fözet barackot. Örülök, hogy végre leérett, mert már baracklekvárral álmodtam.

Sucev! Nagyon ügyes a "nagylányod"!

Sorlyke! Köszi! Ebben sok hasznos információ van.

Lola! Remélem ma már jobban van Evelin!

Megyek elmosogatok, meg főzök valami gyorsat. Azthiszem túrós tészta lesz.

Puszi

13065. mary30 (válaszként erre: 13055. - Zsezse88)
2011. júl. 21. 09:23
Köszönöm:-)
13064. Bar-bee81
2011. júl. 21. 09:00

tegnap este 6kor elmentünk apával mohácsra munka ügyben odáig aludt aztán ott+szoptattam és jöttünk haza kicsit eltolódott a fürcsi8ra aztán aludtunk 4ig!azóta evett 7kor.

nálunk a tomme tipee cumi,cumisüveg vált be.szerintem szuperek. van még egy bebeconfort cumink a babakocsiba-azt is már elfogadja. most vettem 3-6hóig de azt még nem komázza,mert kicsit nagyobb.

jó hogy kicsit lehűlt a levegő!

13063. 55292b4c1a
2011. júl. 21. 08:41

Sziasztok!

Az este hiába fürdettem meg Evelint adtam neki germicidet, csak nem akart lemenni a láza, ezért magammal vittem és a nagy kádban hűtő fürdőztem, és sikerült lehűteni a kis-testét. Amint behoztam evett nagy nehezen még és el is aludt a cumisüvegen. Csak 4kor kelt.

Ma már nem hiszem, hogy leszek, mert készülődök az útra, mert hajnalban indulunk!!!

Már két napja készülődök, de így is van mit csinálni. . .

13062. sorlyke
2011. júl. 21. 08:15

sucev:igazi nagylány már:-)nagyon szupik a képek naploba tegnap meg kukantotam és milyen ügyesen huzza magát:-)

Ezt találtam. .

Nagyon jól leír mindent. . .

"A hozzátáplálás elkezdése

Az ételek bevezetésének sorrendje nem szigorúan kötött, de minden területen a fokozatosságra kell törekedni azért, hogy a fentebb említett problémák elkerülhetők legyenek és az anya-gyermek kapcsolat se szenvedjen kárt.

Egyszerre csak egy ételt, kis mennyiségben (10-20 g) adjunk és fokozatosan emeljük az adagot. Az új ételek 3-5 nap különbséggel kövessék egymást, de abban az esetben, ha valamely új ételt a csecsemő nem fogyaszt szívesen, vagy problémát észlel a szülő, semmiképpen ne erőltessük az adott étel fogyasztását.

Az első ételek lehetnek

* gyümölcsök,

* gluténmentes (pl. rizs) vagy gluténtartalmú (búza, árpa, rozs, zab) gabonák.

* főzelékfélék.

Glutént tartalmazó élelmiszereket 4 hó előtt semmiképp nem, 7 hó előtt azonban mindenképp fokozatosan be kell vezetni, lehetőség szerint, amíg a csecsemő szopik. A legújabb ismeretek szerint ez csökkenti a coeliakia, a diabetes mellitus és a búzaallergia kockázatát.

Ha a gyümölcsöt választjuk, akkor az alma és az őszibarack után óvatosan (idénygyümölcsként) a sárgadinnye, a meggy, a cseresznye, a jó minőségű, hámozott szilva, majd a toleranciának és érzékenységnek megfelelően körte, déligyümölcsök (narancs, banán stb. ) következnek. Csecsemőnél kerüljük az apró magvas, nehezen tisztítható, hisztamin felszabadulást kiváltó gyümölcsöket (eper, málna).

A gyümölcsöt lé, majd pép formájában adjuk. Ne cukrozzuk, ne adjunk hozzá kekszet, babapiskótát. Friss gyümölcs hiányában mélyhűtött gyümölcs is adható.

A főzelékfélék bevezetését burgonyával kezdjük, és a csecsemőkor idején leginkább ezzel történjen a sűrítés is. A burgonya után a sárgarépa, a cékla, a saláta, a sütőtök, a szelőtök, a gesztenye, a brokkoli, a kelbimbó, a spenót, a zöldborsó, a zöldbab és a spárga következzék. Magas, nehezebben emészthető rosttartalmuk miatt a kelkáposztát, karalábét, karfiolt csak 8 hónapos kor után próbáljuk meg. Spenótot, sóskát magas oxalát tartalma miatt csak hetente egy alkalommal adjunk. A száraz hüvelyesek felhasználása csecsemőkorban leginkább a vegetáriánus módon étkezőknél bír jelentőséggel. Csecsemők nem táplálhatók vegetarianus diétával. Ha mégis akkor legalább 500 ml anyatejet, vagy tápszert kell kapniuk naponta!

Főzelékekhez bio-termesztésű zöldség lenne az ideális, de ennek hiányában mindenképpen törekedjünk arra, hogy ellenőrzött beszerzési helyről vásárolt alapanyagot használjunk. Fontos az élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartása! Ha a beszerzési forrásban nem vagyunk biztosak, vagy az alapanyag magas nitrát tartalma nem zárható ki, akkor inkább kész bébiételt válasszunk. Gyorsfagyasztott alapanyagot használhatunk, de a csecsemő ne kapjon tartósítószert, festékanyagot, mesterséges édesítőt tartalmazó élelmiszert.

hozzataplalas diet 2 2501 Hozzátáplálás menete – a dietetikus tanácsaiA főzelékek sűrítéséhez a burgonyán kívül használhatunk rizs, illetve kukoricapelyhet is. A csecsemő kora és a zöldség fajtája szerint dönthetünk passzírozás vagy turmixolás mellett (zöldborsó héját csak passzírozással lehet eltávolítani). Kezdetben a pép legyen mézsűrűségű, később a csecsemő ízléséhez igazodhatunk. Darabosan csak akkor adjuk, ha már zápfogai is vannak, amelyekkel meg tudja őrölni a főzelékrészeket. A rágásra szoktatást általában 8-10 hónapos kor körül kezdjük úgy, hogy egy-egy nagyobb, de egészen puha darabot hagyunk a főzelékben, amit az ínyével összenyomhat.

A főzelékbe 6-7 hónapos kortól növényi olaj adása is ajánlott (1 dl-hez 1 kávéskanál). Az ételt lehetőleg ne sózzuk és cukrozzuk. Nagyobb csecsemőnél alkalmazhatunk enyhe fűszerezést a só helyett, pl. zöldpetrezselyem, kapor, fehérrépa, paradicsom stb.

Állati fehérjék bevezetése

Az idegen fehérje tartalmú ételeket fokozatosan vezetjük be a csecsemő étrendjébe.

A főzelék komplettálás és a vashiány megelőzése céljából 6-7 hónapos kortól adjunk húst is: fiatal állattól származó, zsírtalanított húst, elsősorban baromfit és sertést. Húskészítményt, felvágottat ne használjunk. A csirkemáj adása meggondolandó, mivel méregtelenítő- szerv, ezért legfeljebb hetente egyszer fiatal állaté adható.

A hal (szálkamentes édesvízi) adása táplálkozás-élettani szempontból hasznos lenne, de fokozott figyelmet igényel a túlérzékenység gyakorisága szempontjából.

Állati fehérje komplettálásra a tojás is hasznos, de allergiát kiváltó tulajdonsága miatt csak 8 hónapos kortól ajánlott a főtt tojásnak a szétválasztott sárgája, majd 1 év felett a fehérje.

hozzataplalas diet 3 2501 Hozzátáplálás menete – a dietetikus tanácsaiTejterméket (sajt, túró, joghurt) már 7-9 hónapos kortól adhatunk kis mennyiségben a főzelék komplettálására, amennyiben a családban nem fordult elő tejallergia.

Tehéntejet 12 hónapos kor alatt egyáltalán ne adjunk! A tehéntej összetétele nem fedezi a csecsemő igényeit és egyéb káros következményei is lehetnek: magas fehérje tartalma bélvérzést okozhat, fokozott ásványi anyagtartalma pedig növeli a vesék terhelését. Vastartalma viszont igen alacsony, ami vashiányos vérszegénység kialakulásához vezet. Kávé, kakaó szintén 12 hónapos kor után adható legkorábban.

A kecsketej önmagában táplálkozás-élettani szempontból nem megfelelő, mivel egyes vitaminokban (B6, B12, C, D, folsav) szegény, ásványi-anyag tartalma pedig magas. Adása azonban kiegészítő táplálékként egészséges csecsemőknek egy éves kor körül nem kontraindikált, amennyiben hatóságilag ellenőrzött, és allergiás reakciót nem vált ki.

Az egyéb ételek közül kiemelendő az, hogy 1 éves kor alatt a méz és a gyógyteák esetleges pollentartalmuk miatt nem javasolhatók. Az olajos magvak sem adhatók az allergizálódás veszélye miatt.

Az elfogyasztott táplálék mennyisége 1 éves korig nem haladja meg a napi 1000 g-ot. Az egyszeri adag kb. 200-250 ml legyen, napi 4-5 étkezéssel számolva.

Rágcsálnivalók

A 8-9-ik hónaptól be lehet vezetni a „rágcsálnivalókat” is. Amikor már a szem – száj – kéz mozgása összerendezett, felügyelet mellett puha zöldségdarab, sárgadinnye, banán, kiflivég stb. adható a csecsemő kezébe. Vannak azonban veszélyes ételek is, melyek félrenyelve fulladást okozhatnak. Vigyázzunk, hogy ne jusson hozzájuk a csecsemő! Ilyenek a cukorka, cseresznye, kukorica, dió, kemény, nyers gyümölcs vagy zöldségdarab stb. . "

13061. 48bf8c027e
2011. júl. 21. 08:02

Sziasztok!

Alexa ma 4 hónapos nagylány. :)))

Annyira jó látni hogy napról-napra ügyesebb.

Ügyesen megfogja a játékait.

Tornázás közben felhúzza magát.

És ami a csúcs amit meglátja a cicit már fordul is oldalra nyitja a száját és két kézzel megfogja a cicim úgy kezd el enni. :)))

13060. sorlyke
2011. júl. 21. 06:58
Jo reggelt!Tegnap este nagyon jo volt fél 7kor fürdés 19.30ra aludt és 4kor kellt szopizot aludt és most 6.45kor kellt vigyorog és játszik...olyan boldog voltam este mert be vállt a mam-os cumi igaza volt a csajnak amit meg szoktak ahoz ragaszkodnak ki cicizte magát és el kezdet nyügi lenni oda adtam neki a cumit és ezt nem köpte ki egyböl hanem szivta el is aludt vele a kezemben mikor le tettem a kiságyba akkor se köpte ki hanem csak szivta olyan édes volt kis pillangocskám:-)itt esik az esö megint szerintem meg is lesz a böjtje nyügi nyügi hátán...vettem Laurának egy sárga kiskacsás bébikmpot anyira jo áron volt nem lehetett ott hagyni:-)
13059. ditti12 (válaszként erre: 13057. - 55292b4c1a)
2011. júl. 20. 20:31

Hannám is egész nap nyügi volt, még evés közben is forgatta a fejét...szerintem az időjárás :(

nekünk az Avent-os cumi bevált nagyon 3 egyformát vettem az elején,egyik az alsó szinten, másik a felsőn, és a pelenkázó táskába...minden eshetőségre felkészülve... nem tudom ti hogy vagytok vele, de az én pindurkám nem bírja elviselni a hálózsákot..csak vergődik benne, kipróbáltuk, de le is kellet vennem róla ( pedig jó kényelmes - vékony)

de ha nem, hát nem !

13058. zsezse88 (válaszként erre: 13056. - Sorlyke)
2011. júl. 20. 19:15
Nekünk is a mam-os cumi vált be. :-)
13057. 55292b4c1a
2011. júl. 20. 18:40

Sziasztok!

Ma Evelin borzasztó nyűgös!

Még a kezemben van is csak sír, enni nem akar és inni sem nagyon!

Lehet fájhat a hasa, de már adtam neki hasfájás ellenit, de utána is csak sírt!

Most végre elaludt.

Vélemény????

13056. sorlyke
2011. júl. 20. 17:42

Csillus:Kloé gyogyuljon meg mihamarabb!Viktornak milyen volta szülinapja???Áron?

Nálunk ma hiszti Kriszti volt!!!Hagytam egyedül nagy nehezen el aludt 20percig ki mentünk vettem uj Mamos cumit ezzel kezdtük legelöször baszki vettem neki aventosat nem oké vettem neki nipet nem oké vettem most mégegy fajtát nem jo na akkor ma mondom veszek mam-ot ujra hátha ez hiányzik..mert a cicin alvás már fáj mindenem..

13055. zsezse88 (válaszként erre: 13061. - Mary30)
2011. júl. 20. 17:03
Nagyon szépek a gyermekeid! :-)
13054. zsezse88
2011. júl. 20. 16:57

Sziasztok!

Estére bedagadt Zsezse lába, úgyhogy volt sírás. Behűtöttem a meggymagpárnát és az tettem rá, nagyon bevált. Láza szerencsére nem lett.

Éjjel mi sem büfizünk, de mivel hasra rakom mindig, egyből kijön a büfi.

Csillus! Jobbulást Kloénak!

Látom szépen gyarapszik minden babó! :-)

Puszi!

2011. júl. 19. 17:16

Sziasztok!

Mi holnap megyünk 3hós oltásokra. Hétvégén mértük Domit,akkor volt 6620 gramm :)

Nagyon növögetnek ezek az áprilisi babócák :)

Puszi mindenkinek!!!Bakáknak,mamáknak egyaránt :)

13052. zsezse88
2011. júl. 19. 17:08

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat!

Kler! Szépen növögettek ti is és nem semmi, hogy már nemsokára fogacska is lesz! Elég sok vitamint szedek, úgyhogy azzal tuti nincs baj. Lehet, hogy én sem viszem még a vízbe, esetleg a lábát belelógatom, de a partra tuti lemegyyünk. :-)

Barbi! Ti is jó nagyok vagytok már! Én a Balcsira akarnám levinni, de most bepáraztam, úgyhogy talán majd jövőre. Az az oltás nálunk is ingyenes.

Sucev! Köszi! Most már tuti kihagyjuk idén a Balcsit!

Csillus! Szóval ez van, törödjek bele. :-) Szinte mindig össze van kötve a hajam, azt hittem ezért hullik, de ezek szerint mégsem. Zsezse kezéből is győzöm szedni, pedig tényleg mindig össze van kötve. Remélem hamar elhullik, mert már mindenhonnan ezt szedem... A naptejet küldheted, elfogadjuk, bár szerintem csak a jövő hétre kell, már ha jó idő lesz. Etetőszék: továbbra sem tudom, hogy mi legyen. Több gyereket szeretnénk, de a sógornőm azt mondta, hogy nem ajánlja a dönthető, hiper- szuper etetőszéket, mert úgysem használjuk ki. Majd még meglátom...

Marques! 6500? az nem semmi. Ti is jó súlyban vagytok. Én is úgy tervezem, hogy 6 hónaposan kezdjük a hozzátáplálást, csak az etetőszék kicsit előbb meglesz. :-)

Na megyek!

Puszi

13051. marques
2011. júl. 19. 16:26

Sziasztok!

Látom mindenki babája szépen növöget :)

Rorink is már 6500 gramm és 64 cm. Éjszaka egyszer kel enni, imádom :)Továbbra is csak akkor hajlandó szopizni, ha éhes, vigyáz az alakjára, no. :)

Én nem tervezem 6 hós kora előtt a hozzátáplálást, szerintem bőven elég akkor kezdeni.

Etetőszék tekintetében elfogult vagyok én is, nekünk Stokke van a gyerekeknek, és imádják. Plusz én is szeretem, mert szép, és megy az étkezőnkhöz a színe. 100kg-ig terhelhető, úgyhogy ez egész gyerekkor alatt használható. Amit nagyon szeretünk benne, hogy egyedül tudnak rá fel és leszállni. Soha még csak meg sem billen, nagyon stabil. Volt tálcás műanyag etetőszékünk, de én utáltam, hogy nem tudtam őket normálisan a nagy étkezőasztalhoz ültetni, és irtó sok helyet foglalnak ezek a böszme etetőszékek. A Stokke becsúszik az asztal alá szinte, éppen 5-6 centi helyet foglal használaton kívül. És együtt tud étkezni az egész család.

Jajj, befejeztem.

Szép napot!

13050. sorlyke
2011. júl. 19. 16:17

zsezse:nekünk müanyag lesz oylan ami döntethetö és be lehet kötni!

kler: de ügyes Klári:-)nálunk is lassan lesz mert annyit szenved és ki van tisztára fehéredve dagadva az innye...

Bar-bee81:itt is ingyenes de csak akik most kapják 10éve még nem volt ilyen igy Bence nem kapot most viszont meg vettem 16ezer most!

13049. Bar-bee81 (válaszként erre: 13048. - Csilluskam)
2011. júl. 19. 15:59

még nem jutottam sehova remélem szombaton,mert vasárnap szalonnát sütünk barátokkal itthon és muszáj bevásárolni :-D

ma a védőnőnél találkoztam azzal a csajjal,aki kioktatott,hogy fejjem le magam,mert lehet nem elég a tejem.az én fiam szépen nől az övé 10!!!!!!!!!!!!g-ot hízott 1 hét alatt pedig neki annyi teje van állandóan feji magát. ja csak azt nem reklámozza hogy terhesség alatt és most is dohányzik. csoda ha nyipánzás a gyereke,már bocsi! hiába van annyi teje,ha nem ér semmit-nem?

nekem is most kezdett hullani a hajam azt hittem már nem is fog,de nem maradt el,nekem 50cm hosszú-gondolhatjátok!!!! össze van fogva ,mert nem bírom ezt a meleget.úgy levágatnám,de tuti+bánnám+párom nem is engedi,de szar,hogy csak összefogom tök tönkre fog menni,pedig aztán kenem minden jóval.

13048. Csilluskam (válaszként erre: 13047. - Bar-bee81)
2011. júl. 19. 14:32

Ahha, a Giraffe Club-osra :-(

dizájnos oké, de nem olyan bababarát :-( :-( :-(

sikerült már kalapot venned?

ma elvisszük a srácokat egy új játszótérre,ha elmentek a vendégek,remélem tetszeni fog nekik!?

13047. Bar-bee81 (válaszként erre: 13046. - Csilluskam)
2011. júl. 19. 14:16

nekem mondod,hogy ne vegyek ilyen etetőőszéket? pedig annyira tetszik! olyan kis dizájnos!!

dmes naptejet akarok én is,mert sokan dícsérik,hogy nem égnek le a babák ,bár csak 7után visszük ki,lehet majd inkább jövőre veszek,mert avonba +rendeltem de hiánycikk így nem volt.

13046. Csilluskam
2011. júl. 19. 14:10

Köszönjük a köszöntéseket aranyosak vagytok

már készülődök, leves fő, csirkecomb olvad, pogácsa kel, fél óra múlva kéne a tortáért mennem, de még mindkét kicsi alszik ...

Zsezse, a hajhullás hormonális dolgok miatt van, ezen nem segit semmilyen vitamin, mig terhesség alatt szépen megerősödik a haj, szülés után 13-16 héttel faszán elkezd hullani,amig a hormonháztartás egyensúlyba nem áll...

Nekem is hullik, pedig én 3 féle vitamint szedek.

Szóval tűrni kell, jó lehet ha levágatod, vagy összefogod,akkor nem repül szanaszét mindenfelé...

Áron kezéről biztos leszedek napi fél kilót...

Én is a Babé naptejet ajánlanám, ha Áron bőrét nem száritaná, igy mi a biodermát használjuk most, ha gondolod küldöm a babét :-)

Etetőszék... nehéz... én azt mondom, hogy ha több gyereket terveztek, akkor ne lengyelt, hanem szánjatok rá kicsit többet, vagy pótoljátok ki és vegyetek egy jobb márkát

Mi Kloénak Peg perego prima pappa dinert vettünk,az lesz az Ároné is, majd a naplómba teszek képet milyen

Mi akciósan 22.990 ért vettük, sokat nyúztuk, de birja a strapát!

Barbee, ügyes nagyon Patrik és szépen hizik, nő is :-)

Remélem holnap mi is igy átvészeljük az oltást...

Prevenár 2 éves korig ingyenes, 2 éves kor fölött 14559 Ft nálunk...

Én oltattam Áront, ahol nincs nagyobb gyerek, ott ajánlott 1 éves kor után oltatni, mert akkor csak egy vakcina, nem három...

Én lebeszéllek erről az etetőszékről, inkább még nézelődj, a barátnőméknek ilyen van, a kislánya mindig becsipi vele az ujját

Kler!

Ti is szép nagyok vagytok, nálunk is megvan már a duplázás, nagyon örülök neki :-)

Fogacskához külön gratula!!!!

13045. 48bf8c027e
2011. júl. 19. 14:03

Sziasztok!

Zsezse: Én csak olyan helyre vinném ahol szerveznek babaúszást. Van ilyen strand is. Ott jobban oda kell figyelniük mindenre.

Természetes vizekben ugyan olyan könnyen elkaphat bármit. Főleg a sekély részeken.

Itt olvashatsz róla.

[link]

Én a DM-es naptejet vettem. Nekünk bevált.

13044. Bar-bee81
2011. júl. 19. 13:27

3hós oltás-ügyes volt csak egyet nyekkent :-D

5530g és 61 cm szépen fejlődik

már nem kell kéthetente mennünk csak havonta

mehet babaúszásra

nálunk a prevenár ingyenes !!!

én kinéztem 1 műanyag etetőszéket kék fehér giraffe márka ez is kis asztallá+székké alakítható de mi majd csak akkor veszünk,ha 6 hós lesz,mert szerintem akkor tud majd ülni egyedül bár már most is álandóan ültetni kell-így büfizik+nézi a tvt az ölünkbe

[link]

a természetes vizekbe be lehet vinni a babákat csak a strandokat nem ajánlják

azt mondják 3 éves korig nem érdemes elvinni strandra mert összeszed valamit

mi 3 hét múlva megyünk babaúszásra

aztán télen wellneszbe

jövő nyáron+a tengerre

én a strandra nem viszem akkor inkább a balcsi

bár én már oda se merek bemenni,mert múltkor ez volt a neten:

[link]

kösz szépen!!!!!!!!!

13043. v.kler
2011. júl. 19. 13:17

Sziasztok!

Mi is ma kaptunk szurit, persze volt sírás, de hamar megnyugodott! 5370gr, és 58 cm! Már megduplázta a születési súlyát. A doki azt mondta, hogy már nem ijjedünk meg, ha ezután nem hítik annyit! Na és nem sokára fogunk is lesz, már nagyon látszik a kis ínyjén! :-)

Csillsu! Boldog szülinapot a nagy fiadnak! :-)

Zsezse! Nekünk müanyag etetőszékünk van Lalámnak, még most is ott szeret enni. Pedig a lába már rég lelóg a lábtartójáról. Nem látom sehol a márkáját. Nem is tudom, hogy mennyibe keült, meert mi is ajándékba kaptuk.

Hajhullás: Vannak ilyen vitaminok, talán próbálj ki valamit. Bár ez ebben az időszakban előfordul, és bnem tudom segítenek e a vitaminok...

Én lehet nem vinném be Klárimat még vízbe, de lehet én túl parázós anyika vagyok! Ehy kis víz biztos nem árthat neki! :-)

Naptej: a legjobb a babe-s 50+ faktoros fényvédője, bár elég drága. De már dicsérték a dm-ben kapható krémet is, ami szintén 50 faktoros!

Mennem kell! Csodaszép napot Mindenkinek!!

13042. zsezse88
2011. júl. 19. 13:05

Na megnéztem!

Ilyen árban a Touragoo etetőszékek vannak.

Ami fából van az később kisszékké és asztallá alakítható. A műanyag is ez a márka.

Szerintetek?

13041. zsezse88
2011. júl. 19. 12:49

Sziasztok!

Megkaptuk a szurit. Zsezse 64cm és 6020gramm.

A férjem szabin lesz a jövő héten és lemennénk a partra. Szerintetek belevihetem a vízbe Zselykét?...és milyen naptejet vegyek?

A másik pedig, hogy a keresztszülők a keresztelőre etetőszéket szeretnének venni Zsezsének. Megkértek, hogy mi válasszuk ki. Nem szeretnénk extrát, olyan 10000Ft körül gondoltuk. Valakinek ötlet? Milyen márka? Műanyag vagy fa? Tapasztalat?

...és még egy dolog. Elkezdett nagyon hullani a hajam. Erre is kéne valami ötlet. :-)

Na megyek sütök egy kis pipicombot!

Szép napot!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook