2010 júniusi babák (beszélgetés)
Egyenlőre nincs tápi, de lassan lehet, hogy kipróbáljuk... Tejcsi még akad :)
Én úgy tudom, hogyha szoptatsz (is), akkor nem kell ennyire szigorúan betartani a fél litert, mert a baba annyit szopizik, amennyire szüksége van. Van, hogy Zsófi is kevesebbet szopizik napközben, akkor általában kelünk éjjel is...
Kata, te méred, hogy mennyit szopizik Csongi? Vagy honnan tudod, hogy 180 ml?
Na a kiságyban még Zsófi se ült le, ha egyszer felállt. :)
Lekopogom, de úgy tűnik kezd helyre állni a rend.. Nálunk normál esetben úgy néz ki az esti rituálé, hogy 7 körül fürdetés, utána felváltva szopi és játék van "kifulladásig". A végső szopi közben elalszik Zsófi (9 körül), akkor beteszem az ágyába és általában csak 5-6 körül szól, hogy éhes, szopi után kb. 8-ig alszik még. Ezt a rendszert pár napra felrúgta a kisasszony, ugyanis hiába aludt be este cicin, mikor bekerült az ágyába addig ordibált, míg ki nem vettem. Vagy 10-szer aludt be és tettem le. Aztán nagy nehezen csend lett, de akkor meg 1-2 óránként kelt. Azóta se tudom mi üthetett belé.. Lehet a front... :)
Ááá, fotóról. Még "csak" 6 éve ismerem őt.
Jaja, szopizik reggel, este, éjjel. Tápit napközben 150-210 milit, mikor hogy. De most megint tiszta takony, és köhög is szegénykém, megyünk a dokinénihez ebéd után. Épp, hoyg meggyógyult, már megint göthös, szerintem anyóséknál szedte össze. :( És ez az orrszívás, úgysajnálom szegényt. :(
Igen,ebéd után szoktam 120 ml vízből.Egyszerre többet nem iszik meg az esti adagot is csak nagy nehezen.Csongi szopizik még?Tápit mennyit kap?Mesi nálatok még nincs tápi?
És akkor napközben még adsz kaja után tápit, hoyg kijöjjön a fél liter? :)
Reggel 150 este 180 ml vízből kap tápit.Egyálalán nem feszült a mellem,napról napra kevesebbet szopizott így szépen elapadt.
Évi, mennyit eszik, iszik most Pancsi? Ha Csonginak ~180 milinél többet adok reggel és este, akkor sokszor kihänyja. Tényleg, és reggel is täpit kap a csajod? Nem feszült a cicid? Lassan szerintem nälunk is elmarad a szopi, mindig forog közben, este fel van spannolva, ugrändozik, reggel meg indulna jätszani.
Csonginak bärmennyire tele a hasa, nem alszik be. :( Häton fekve dobälja a läbait, a sarkät üti a földhöz (matrachoz), majd feläll, dumäl, néha kis idö mulva sirni is szokott. Lehet elfelejti hogy kell leülni, elfärad.
Küldjétek őket nyugodtan,rendbe rakom itt a bandát;) Pancsi már nem szopizik,azóta még gyorsabban elalszik,szerintem kevés volt a tejem már,így meg jól tele a pocak a tápitól és elnyomja:)
Amióta feláll, azóta talán kétszer aludt be szopizás közben, és akkor le tudtam rakni egyből. Volt, hogy elaludt, de amikor letettem, felpattant a szeme, és felállt dumálni. :) Amúgy nem fekszik le magától, nekem kell visszafektetnem, betakarom, cumi a szájába, és nyughass! :))) Általában ezt eljátszuk párszor, mire nem áll fel, és elalszik.
Nálatok hoyg történik a küzdelem?
:) Köszi a nyugtatást!
Pároddal olyan rég ismeritek egymást, vagy fényképről láttad? :)
Ez az ötlet nagyon tetszik! :)
Elalszik szopi után, és úgy teszed be az ágyába? Ha feláll utána lefekszik magától, ha megunja?
Alakul még az szünet, ha jön a többi is, ne aggódj emiatt :) Még akár 4 perces is lehet belőle :)
A páromnak minden tejfoga közt szünet volt, és most gyönyörű szabályos fogsora van (irigylem is tőle:). Állítólag az a jó, ha rések vannak, mert így később lesz elég helye a maradandó (nagyobb) fogaknak.
Hű, az durva lehetett! Jaja, a fotón látszik, hogy egyik kisebb, mint a másik. :) Csonginak egyszerre jött az alsó kettő. Viszont nem is volt bedagadva az ínye! Vagyis nem vettem észre, nem volt különbség.
De jó dolgod van Pancsival! :) Elküldjük Hozzád a gyerekeket, megeteted, elaltatod Őket! :))
Csongi is fel van spannolva este a fektetésnél, rugózik az ölemben, sikongat, puszilgat, harapdál, amikor meg szopi után beteszem az ágyába, feláll, rágja az ágy szélét. Szerintem élvezik, hogy tudnak mozogni. Én a zenélő forgóját már leszereltem, mert rángatta, de ilyenkor bekapcsolom, hoyg hallja a zenét, hátha ettől jobban elalszik. És anyóstól kaptunk egy paravánt, ha bedurvul a helyzet, azt a kiságy és a mi ágyunk közé tudjuk tenni, hogy csökkenjenek az ingerek, de remélem nem lesz rá szükség. :)
Most az ínye sincs bedagadva felül,furcsa...majd csak kijön neki,de mostanában nyugodt és jól is alszik.
Szerintem nem. Zsófinak se bújt még ki teljesen az első foga, mikor a második áttört. Egyik ismerősöm babájának volt, hogy 5 foga jött egyszerre. Na azt rendesen megszenvedték...
Dagad még Pancsi ínye felül?
Zsófi is képes néha olyan ijesztő hangokat kiadni, hogy az apja rögtön rohanna vele orvoshoz.
Látom, a fórumon nem mi vagyunk az egyedüliek az evési problémánkkal...
Ezek szerint ti a főzeléket és a gyümölcsöt is cumisüvegből eszitek? Mivel higítod?
Ezek szerint hamarosan elindul Pancsi is. Bár Zsófi ezt is fordítva csinálta, nem úgy, mint a babák általában. Először négykézlábon hintázott, aztán kezdett előre kúszni és úgy jött a mászás (kicsit megkésve:).
Sziasztok!
Vagyok, csak én is mint a mosott sz.. Zsófit újabban nagyon nehéz elaltatni, aztán ha elalszik gyakran kel... Cicin simán bealszik, de amint az ágyba kerül ordibál és feláll (a korom sötétben:). Nem tudom mi ez most nála, de nagyon remélem nem marad így.
én mindig jövök panaszkodni :) Veletek mizu?
van 5 perc szünet a 2 also foga között. :) szerintetek egymäshoz simulnak majd, vagy a tejfogai ilyenek lesznek végig?
További ajánlott fórumok: