Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 júliusára babát várók fórum

2008 júliusára babát várók (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
19508. timihugi
2009. nov. 21. 20:30

Nelly, nekünk ugyanilyen a fogképletünk:-)!

Áruld már el, hol vetted a gumicsizmát Zsófinak...ha nem titok;-). Kösziiii!!!

19507. annelly
2009. nov. 20. 21:50
Móki, olvastam a naplódat, nekünk is ugyanolyan gumicsimmánk van, csajosabb verzióban, piros, és sárga kígyó van rajta, de a fazonja pont ez. Meg 22-es. :) Nagylábon élünk:)
19506. annelly
2009. nov. 20. 21:43

Sziasztok!

Egyre jobban belerázódom a pörgésbe, Egész jól tudom már koordinálni a dolgaimat, annyi rossz van csak az egészben, hogy sokkal kevesebbet látom az én pici lányomat, mint amikor minden nap itthon voltam. Ő nagyon jól viseli, sőt sokszor eszébe sem jutok, annyira jól elvan apával és mamával is. Tegnap, tegnapelőtt egész nap oda voltam, tegnap délután kérdezte meg az apját, hogy anya? Erre ő azt felelte, hogy dolgozik, és nem is firtatta tovább az ügyet. Azért ma bepótoltuk, rengeteg puszit és ölelést kaptam, és persze én is egész nap szorongattam volna, de azt azért nem hagyta. Jó lenne, ha már felvennék a bölcsibe, szerintem jobban érezné magát, ha gyerektársaságban lenne, úgy látom rajta nagyon igényelné a barátokat. Én sajnos azt nem tudom helyettesíteni, játszóterezés meg ebben az időben sajnos nincs. Igazi nagylány lett belőle, mondja is, hogy najá..., általában azzal motiválom, ha szükséges a noszogatás, hogy az ügyes nagylányok mit csinálnak, ha meg ő is olyan nagyon ügyes, akkor mindig mondom neki, hogy igazi nagylány vagy már. Ha megkérdezem tőle ugyanezt, akkor serényen bólogat, hogy igen, ő bizony már nagylány. Kb egy hete már éjjelente is felkel és szól, hogy pisilnie kell, nem mondom azért előfordul, hogy reggelre egy fél pisi a pelusban van, de nagyon boldog vagyok tőle, hogy idáig eljutottunk. És büszke is, hiszen ezt abszolút nem szorgalmaztam, ő szólt, hogy pisilnie kell. A napközben bilizésben meg már kifejezetten profi, nem is fordult elő baleset sztem az utóbbi 1 hónapban, bepisililés (ha egyáltalán annak lehet nevezni) is akkor történt, amikor úgy döntött, hogy önállósítja magát, és egyedül ráült a bilire, csak hirtelen arra lettem figyelmes, hogy elkezd zenélni a fürdőben, és látom, hogy ül a gyerek rajta, persze letolni még nem tudja a gatyát és a bugyit, így most emiatt van mosás. persze ezért nem is szólok, sőt megdicsérem, de azért hozzáteszem, hogy legközelebb szóljon anyának, és akkor letoljuk a gatyeszt.

nagyon sokat ügyesedett a pici keze is, egyre több kaja marad a kanálban mire a szájához ér, minap lent találtunk egy jó nagy gesztenyefát ami mellett volt egy régi szocreál homokozó, aminek ilyen beton laktanyakerítés-szerűségből volt párkány csinálva, ez kb 5 centi széles volt, 20 magas, így könnyedén átmászható is. Azzal szórakoztunk, hogy szedtük a gesztenyét, és kirakosgattam erre a párkányra, na azt ő ott pakolászta jobbra-balra. Eleinte sokszor beesett a homokozóba, ilyenkor mindig behajolt, megnézte, miközben nagy Ó-t mondott:) majd tudatosan figyelt arra, hogy hogy teszi le, forgatta a kis kezét, nem engedte el addig amíg látta, hogy labilis, így a gesztenyeék fönn maradtak, én meg csodálkoztam, hogy ezt is tudja.

Még mindig a kis zugokat imádja, szeret bújkálni, és mindig kiabál, hogy hóvan? (Hol van Zsófi?), ha meg én kérdezem akkor mondja, hogy ebújt. Legújabban mondja azt is, ha valami eltűnik (inkább valaki), hogy eme (elment), ha pedig nem szeretné, ha valaki távozna, akkor azt mondja: Nem eme.

19505. time (válaszként erre: 19504. - Timihugi)
2009. nov. 20. 16:59
Köszi szépen! Sajnos még mindig tart... :(
19504. timihugi (válaszként erre: 19503. - Time)
2009. nov. 20. 13:18

Drusza, nálunk nagyon gyors lefolyású volt szerencsére. Kétszer volt a hője két egymást követő napon 38,5 körül. Érdekes módon, csak a délutáni alvás után (kb. 3 körül) ment fel. Aztán kúp, és le is ment, este már semmi. Mellé még kicsit folyt az orra és köhécselt.

De Mókiéknál vagy 4 napig is tartott, ha jól Szerintem 2x nem lesz egy bébikének 3 napos láza. Biztos az oltás okozza, sajnos nem egyformán reagálnak:-(.

De mielőbbi jobbulást a kiskirálylánynak, Neked pedig egy jó adag nyugipuszi!

19503. time
2009. nov. 20. 12:39
Akiknél volt láz a 15 hónapos oltás után, meddig tartott??? Emmának már lassan két napja folyamatosan láza van. Kezdem magam úgy érezni, mint a háromnapos alatt. :(
19502. time
2009. nov. 19. 09:10

Sziasztok! Jól vagyunk, bár most Emma épp lázas a 15 hónapos oltástól. Különben meg olyan szinten pörög a lány és vele persze én is, hogy alig jutok a géphez. Pár napja elkezdett építőkockázni, úgyhogy reménykedem. ;)

Ez a babavigyázós téma minket is rendesen érint. Eddig Apán kívül más nem vigyázott Emmára. A család messze is van, meg nem is igazán lehetne rájuk bízni. A babysittert nem tudnánk kifizetni olyan rendszerességgel, aminek értelme is lenne, így el sem kezdjük. A barátoknak meg vagy van gyerekük és azért nehezen megoldható, vagy nincs és azért. Persze néha jól esne elmenni együtt valahova este, de akkor már Emmával nem lehet. Napközben szinte mindenhova visszük magunkkal. Egyelőre még azt sem kezdtük el, hogy egyikünk elmegy este valahova.

Julimami szurkolok, hogy úgy legyen, ahogy a legjobban örülnétek neki! :)

19501. vuck
2009. nov. 17. 20:28

én is úgy vagyok vele, hogy ha vizsgálatra kell mennem, inkább a férjem elkéredzkedik a munkahelyéről, mert azért sztk-ba nem szívesen viszem, meg ahogy mondod, a fodrász sem két perc. ahová lehet, oda minden további nélkül. egy nagypapa van ötszáz kilométerre, de szomorúan kell mondanom, nem bíznám rá, ha közelebb lenne akkor sem. még unokatestvérek lennének, de ott is sok a gyerek, meg ritkán találkozunk, így boldi nem ismeri őket. a barátaink a rokonai, de ők dolgoznak. :-)) de ez már tényleg nem panasz :-))), sok barátunk van.

csillu: a majdnem elalvást ismerem jól, különösen most. kicsit ugrálok, hátha felébredek :-D

19500. timihugi (válaszként erre: 19498. - Csillu77)
2009. nov. 17. 18:16

Igazából el tudnám mindenhova vinni én is magammal Berfit, de én úgy döntöttem, hogy azért pl. fodrásznál ne üljön ott velem és várakozzon, neki az nem annyira happy. Mehetnék 5 után is ilyen helyre, mikor Csaba már otthon van, de inkább hadd pihenjen Ő is munka után kicsit. A bébiszittert mi ki tudjuk fizetni,ezért döntöttünk így. Viszont cserébe vannak együtt töltött óráink is (persze nem este, akkor nem bíznám másra Bercit.)

Bár, 8 után már mindig közös óráink vannak, nem panaszkodhatok.

De nyilván, egy gyerekkel ez még egyszerűbb.

Kistesónál még nem tudom, hogy lesz:-).

19499. timihugi (válaszként erre: 19497. - Vuck)
2009. nov. 17. 18:11
Dehogy Vuck, senki nem érti szerintem félre!:-) Csak mindenkinek más a helyzete. Különben is, néha jól esik kicsit panaszkodni is;-).
19498. csillu77 (válaszként erre: 19497. - Vuck)
2009. nov. 17. 17:18

Szó sincs róla, szerintem nálunk ugyanez volt a helyzet, azzal a különbséggel, hogy a kistesó egy jó évet váratott magára.

Mennyire messze vagytok a rokonoktól? Vagy nem tartjátok a kapcsolatot?


Én a bébiszitterre nem tudtam rávenni magam, na meg pénzünk se nagyon volt akkoriban efféle szórakozásra.:-P Szerencsére mindent el tudtam intézni Annával kettecskén, még a nődokihoz, uh-ra és vizsgálatokra is jött, imádták mindenhol.:-)

Csak az apával kettesben töltött idő korlátozódik 6 éve az estére, amikor végre elalszanak. Mi meg majdnem.:-D

19497. vuck
2009. nov. 17. 14:21

itt is sütött a nap, tudtunk boga-bogarat figyelni kinn a parkban. mostanra sajnos beborult :-(

félre ne értsetek nem panaszkodásnak szántam, tudom, hogy mindenkinek akadnak gondjai. mi pont emiatt a "rokonnélküliség" miatt döntöttünk a mihamarabbi testvér mellett. ne legyen egyedül a világban :-)

19496. timihugi
2009. nov. 17. 13:14

Sziasztok! Tényleg elég kevés a dumcsi itt. De én is jövök, amikor tudok. Lassan újra indul egy 2. babás fórum;-). Julimami, remélem úgy sül el a dolog, ahogy jobban szeretnéd.

A segítségről annyit, hogy nekünk sincs a közelben senki. Ezért hetente egy-két órára bébiszitterünk van. Nagyon jó választás volt, Berci elfogadta, miután megismerkedtek. Én az ismerkedő fázist hosszabbra nyújtottam, mert így láttam jobbnak.

De 14 hónapon keresztül, azt a néhány hétvégét leszámítva, mikor a nagyszülőknél voltunk, mi is ketten oldottuk meg Apával.

Mostanra pedig azért tudunk kettecskén lenni, most sűrűn járunk a mamiékhoz. A bébiszittert inkább ügyintézésekre tartogatjuk. Egyébként még manapság is hármasban megyünk időnként vacsizni, persze úgy, hogy fél 8ra azért itthon legyünk, a fürcsi miatt. De ez így is tök jó:-).

Nálunk mindenki jól van, Csabán kívül még nem volt senki beteg (mondjuk a műtétet és az oltásos lázat én nem veszem betegségnek, egyedül talán a 3 napos lázat, de az már rég volt). Remélem Apa is kőkemény lesz a télre, már Ő is vitaminozik;-)

Szép napot mindenkinek!

Itt 19 fok van:-))))!!!

19495. csillu77
2009. nov. 17. 12:26

Sziasztok! Remélem mindenki gyógyulgat és senki se kapott be semi újat. Jópáran napok óta nem jelentkeztetek.


Nálunk a gyerekek jól vannak, de mi apával egyre jobban lerobbanunk, neki a torka fáj, nekem az arcüregem birkózik a náthával...

Ma megint gyógytornászunk Annával, ezúttal visszük Ágit is, remélem jól viseli majd a dolgot. Nem kicsit nehéz napról napra megszervezni, hogy mindig minden program meglegyen, mellé kaja és tiszta ruha, na meg lakás, de nem bánom. Végre süt a nap! :-)


Vuck, nem bíztatlak, egy darabig még ez így lesz. Tapasztalat.:-p Mi 4 évig voltunk tök egyedül, összesen 2 alkalommal tudtunk apával kettesben, délután programot csinálni, amikor a sógornőm jött Annára vigyázni, de ő akkor már 2 éves volt. Aztán közelebb költöztünk a nagyszülőkhöz és egy kicsit könnyebb lett, bár a picire még nem szívesen vigyáz senki, meg dolgoznak is még.


Julimami, nem teljesen világos nekem, mit is szeretnél inkább, de drukkolok, hogy úgy legyen! :-)

Nálam is 3 alkalommal tette eddig tiszteletét pirike, az első kettőnél a falat kapartam, plusz iszonyatos mennyiségű volt. A harmadik szerencsére életem egyik legkönnyebbje volt, remélem így marad!

19494. vuck
2009. nov. 17. 09:31

sziasztok lányok!

jelentem jól vagyunk, nyugodtak az éjszakák, mióta 16 foga van Boldinak, van, hogy fél nyolckor kel először egy kis teáért (mást nem hajlandó még most sem inni). a 15 hós oltást is megúsztuk láz nélkül. mindennap okosabb, egyfolytában dumál, elképesztő, hogyan fejlődik. de gondolom ti is ezt látjátok :-)) néha kicsit jó lenne kettesben eltölteni egy kis időt az emberrel, de nem tudjuk kire bízni, így maradnak a hosszú esték. de majd idővel alakul ez is.

újabb kismama? Juli, ha örülnél neki, akkor én szurkolok, már hárman lennénk. hátha a többiek is kedvet kapnak. és a piri-gondokat is megoldja :-)) (nekem amúgy szerencsém volt, mert mióta Boldi megszületett nem görcsöltem annyira, meg egyébként is csak három alkalomról beszélek).

szép napot nektek.

19493. mamijuli (válaszként erre: 19491. - Mókicaaaa)
2009. nov. 16. 22:27

EGy hét múlva tesztelek. Addig rágom a körmöm. haha

Tényleg izgi...:D

19492. szofi28
2009. nov. 16. 14:18

Sziasztok, van egy kis időm, így vére be tudok nézni Hozzátok.

Egész jól elvagyunk már Apa nélkül, végre kialakult a napirendünk, egészen sokat alszom, és már egyálatlán nem vagyok kiborulva.

No azért hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem hiányzik, sőőőt, ahogy közeledik a hétvége úgy várom egyre jobban érkezését.


Miki nálam is tombol, ma reggel iszonytos görcsre ébredtem.

Móki, te szedtél valami homeós bogyót a szoptatás alatt, mikor nagyon görcsöltél? Tudsz valamit ajánlani?

Én csak cickafark teát iszom, plusz elővettem a csresznyemag párnát, amit még a hasfájós Lulunál használtunk, na az tényleg hatásos volt.


Mamijuli, izgalmas 2 heted lesz!;)


Puszilok Mindenkit!

19491. Mókicaaaa (válaszként erre: 19490. - Mamijuli)
2009. nov. 16. 11:32

Neem, nem én attól nem félek, sokat betegeskedtünk, így nem nagyon volt szeretgetésre alkalom...de azóta megjött rendesen, biztos a hormonháztartásomat bezavarta a szopi elhagyása..

Olvastalak egyébként, hogy ez van terítéken nálad, mikor tesztelsz?

19490. mamijuli (válaszként erre: 19488. - Mókicaaaa)
2009. nov. 15. 23:10
Pötyi-pötyi...Mit is mondjak. Csak nem vagy ismét áldott állapotban? Jahahajj, mert én is ettől félek. Hú, de rosszul hangzik, hgoy félek. Na jó, nem félek, ha netán úgy áll a dolog, akkor majd nagyon fogok örülni. Különben jól vagyunk.
19489. Lili13
2009. nov. 15. 02:48
koszi lanyok, rank fer, ma nehez napunk van, mind a harman nyugosek vagyunk, ugye ebbol nem sok jo sul ki, de remelem holnapra vege a laznak
19488. Mókicaaaa
2009. nov. 14. 19:25

Szijjasztok!

Jelentem mi is túl vagyunk mostmár a 3 hétig!!! tartó betegeskedésen...nekem most kicsit rosszalkodik a mensim, mondjuk amiatt izgulok...mert 5 napja megvan, de mégsem nevezném, annak csak kis pötyi-pötyinek.. lehet a szopi elhagyása miatt van? Ha van valakinek ötlete, plííííz!

Amúgy dolgozom és holnap tanítok, ma meg babaörzén árultam, szóval van program...

Kingu én is örülök, hogy túl vagytok rajta!!!

Lili nektek meg kitartást és sok gyógypuszi a kisbetegnek!

Juli ti márjól vagytok? Csillu kis lelked?

Tényleg Bumbu rég írtál!

Hogy bírod Apa hiányát és te Szofi???

Millió puszi mindenkinek!!!!

19487. annelly
2009. nov. 14. 17:16

Sziasztok!

Jelentem élünk még... csak nehezen. Nagyon nehéz beleszokni az állandó pörgésbe (pedig régen látványosan szenvedtem, ha 10 percig nem történt semmi). Szerintem csak idő kérdése, és újra a régi leszek.

19486. Lili13
2009. nov. 14. 15:10
igen, pedg 3 kulonbozo orszagban vagyunk, ez a szolidaritas:))D
19485. 127f14054c (válaszként erre: 19483. - Timihugi)
2009. nov. 14. 13:13

Olvassa:-) Mint mindig ezt a forumot:-)KOSZONJUK.


SZIASZTOK AMUGY.

19484. timihugi
2009. nov. 14. 10:55

Mókikám, nagyon édes a kiccsimma:-). Megírod majd priviben, honnan szerezted? A miénk kicsit nagy lett. Jövőre tuti lesz a méret:-). Bár mások szerint most is ráadhatom arra a pár órára, de én inkább vennék egy kisebbet erre a télre.

Merre vagy? Te is jól eltűntél:-)!


Bumbu? Nelly?


Akiknek pedig most nehezebb napok járnak...kitartás. Eső után mindig kisüt a nap:-)!

19483. timihugi
2009. nov. 14. 10:52

Sziasztok! Én is csak gyors bekukk. Mindenki jól van nálunk szerencsére. Ma nekem suli van, bírom nagyon. Mondjuk csak 4 órás elfoglaltság szerencsére.

Nahát...ez a 3 napos láz mennyire felütötte a fejét?!

Lili, jobbulást a kicsinek. Tudod, mást sajnos nem lehet tenni, mint lázat csillapítani. Tudom, nehéz, de ne aggódj, el fog múlni!


Kingunak is üzenem (talán olvassa), nagyon örülök, hogy ők is túl vannak már rajta! És hogy tényleg okosabb volt, mint a doktornéni;-)!

19482. Lili13
2009. nov. 14. 00:08
Hat ugy latszik, mi is a 3 napos lazat nyomjuk, majd folyt kov
19481. csillu77 (válaszként erre: 19480. - Mamijuli)
2009. nov. 12. 22:16
Remélem sikerül!
19480. mamijuli (válaszként erre: 19479. - Csillu77)
2009. nov. 12. 22:14

Köszi Csillu, én is pont ezzel vígasztalom magamat. Apának is mindig azt mondom, hogy később ezeket az éveket fogjuk visszasírni, akármennyire nehezek voltak is.

Próbáltam feltölteni néhány képet, nem sikerült. Nem tudom, miért.

19479. csillu77 (válaszként erre: 19478. - Mamijuli)
2009. nov. 12. 22:11

Lehet.:-)


Julimami, jobbulást Nektek! Hidd el, nagyon megértelek. Nálunk nagyjából 4 évig volt így, apa hajtotta a melót, én otthon a gyerekekkel, rokonok távol, kettesben töltött idő nulla. Most egy picit talán könnyebb, a szüleim tudnak segíteni, ha gáz van, a nagyokat is elviszik néha pár napra, de magamra, kettőnkre továbbra se jut idő. Ha elkeseredem és kifáradok, igyekszem arra gondolni, hogy ezek így is a legszebb évek, ennél csak nehezebb lesz és olyan hamar megnőnek!


Kicsit helyreállt a lelki békém a hét végére, Annával kapcsolatban szerencsére megnyugtatott a gyógytornász, Laci továbbra se szeret az oviban, de nincs baj, Ági űjabb fogat növesztett (15.). Próbálom őket beoltatni, de már kétszer jöttünk el űgy, hogy esélyünk se volt bekerülni a doktornénihez. Na majd holnap hajnalban megint próbálkozunk...

❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook