Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008. Januárban született babák fórum

2008. Januárban született babák (beszélgetős fórum)


100. Lujza28
2008. ápr. 21. 20:58

Hát Mandula nem semmi volt a hétvégéd!:)

De vége, minden vissza a megszokott kerékvágásba!:)


Norbertnek is érzékeny a bőre? Nálunk a két nagynak pici korban, nagyon kényes volt a bőre. Volt minden, pöttyöktől a foltokig. Máténak is már volt pöttyös a kis arca, ami utána lehámlott. Még szerencse hogy használt a krém! Nekünk is kéne valami, Máté feje és homloka nagyon száraz! Valószínű ha nem múlik elviszem bőrgyógyászhoz!

Puszi mindenkinek

2008. ápr. 21. 20:10

Sziasztok!


Túl vagyunk a hétvégén, így anyósomon és a keresztelőn is. Ne tudjátok meg, katasztrófa volt a tegnapi nap. Norbert reggel 1/4 8-kor ébredt, nem is volt gond, amíg el nem kellett indulnunk. A szomszéd kapujáig értem vele, amikor elkezdett sírni (ez 1/4 10 körül volt, és nyilván már aludni szeretett volna), semmivel nem lehetett megnyugtatni, úgyhogy a szertartást is végigsírta. Azaz inkább üvöltötte:((((( 3/4 óra kőkemény sírás, a keresztelés alatt folyt a könnyem, nagyon vártam már a végét. Még órákig hüppögött, cicizés közben is. Persze elaltatni sem sikerült akkor már, úgyhogy végül 1/2 3 körül sikerült aludnia kb. 2 órát. Na mindegy, túl vagyunk rajta...

Szerencsére ma anyós is hazament, már kezdett az idegeimen táncolni:( Tudom, hogy jót akar, de valahogy mostanában kifejezetten idegesít már a puszta jelenléte is. Próbálok tenni ellene, de nagyon nem megy...

A betegek gyógyuljanak, mi szerencsére eddig még megúsztuk. Holnap megyünk vissza a doktor bácsihoz, mert a múltkor kaptunk krémet a bőrére (ekcémás jellegű kipirosodások voltak rajta mindenhol), most meg kell mutatni, hogy mi változott. Szerencsére már az első alkalom után kb. 95%-ban eltűntek róla a foltok, mostanra már mutatóban sincs belőle. Vagy a doki tud valamit nagyon, vagy marha mázlink volt ezzel a krémmel:D

Ha a fiatalúr hagyja, majd jövök. Puszi mindenkinek.

2008. ápr. 21. 10:49

Sziasztok!

Ajacska örülök hogy jól vagytok! Hogy megy az új kaják bevezetése? Izlik neki a krumpli is?

Nálunk Ádi még köhög, de amúgy jól van. Máté is lassan javulgat, már szakad föl a gyógyszertől a trutyi, jó sokat köhög szegénykém, és az orrából is tudom már szívni. Eddig nem nagyon jött ki, csak szörcsögött ott bent neki. Viszont az antibiotikumtól valószínű attól, meg hasmenése van.

Most jöttünk haza a dokitól, a tüdeje sem olyan zörejes már! Péntekig tart a kúra, úgyhogy megint csúszik az oltás. De nem baj, a lényeg hogy meggyógyuljon!

Krucifix, nektek is sok puszi, gyógyuljatok meg!! milyen volt a névnapozás?

Mandula ti hogy vagytok?

Puszi

2008. ápr. 21. 08:42

Hú, csajok, én erről a betegségről inkább nem is beszélek, legyen elég, hogy mi jól vagyunk. Nem kiabálok el semmit. Persze nagyobb testvér nincs, illetve van, de nem velünk él, és már 17 éves lesz. Ő nem hoz hozzánk semmi ilyesmit.

Mindannyian gyógyuljatok meg! Puszi

2008. ápr. 20. 09:34

Sziasztok!


Nálunk is náthás mind a két gyerek, Mesi nem kaphatta meg a 3 hós oltását, és sztem most szerdán se fogja, nem úgy néz ki mint aki "megakarna" gyógyulni!! :( Az éjjel is kétszer keltünk orrszívózni. :( Hulla vagyok, hogy nem tudtunk rendesen aludni és ma még vendégek is jönnek, mert névnapozunk, úgyhogy mennem kell készülődni. :( :)

2008. ápr. 18. 22:54

Sziasztok!

Köszönöm a gyógypuszikat, Ádinak használtak is, már jobban van, csak köhög még. Oviba nem is mehet jövő héten. Sajnos Máté elkapta tőle:( Nagyon köhög, tiszta nátha, alig kap levegőt, a trutyi ami az orrában van nem jön ki, de az miatt meg sokat bukik, és öklendezik!:((( Kapott ő is gyógyszert, köptetőt, calcimuscot, orrcseppet. Én totál kész vagyok! Sajnálom őket nagyon! Sajna ez van ha a nagyobb gyerekek közösségbe járnak, valamit mindíg hazahoznak! Remélem most már hogy jön talán a jó idő, véget érnek ezek a megbetegedések!

Remélem mindenki jól van!

Puszi mindenkinek

2008. ápr. 18. 20:55
A héten mi is elkezdtük a hozzátáplálást, almát és őszibarackot kapott, hát az őszibarackra tátotta a száját. :D Édes volt, nagyon ügyesen eszik kanállal!! HÁt nem a bátyja az tuti!!
2008. ápr. 18. 10:07

Sziasztok csajok! Nagy a csend, nem forgalmas ez a fórum! Tudom, el vagytok ti is havazva. Annyira jó, Luca egyre többet van ébren, és bár még mindig nagy az alvásigénye, nagyokat beszélgetünk, játszunk együtt. A fürdés alakul, nagyon lekötöm a figyelmét törölközés közban, így végigmosolyogja. Sétálás alatt is néha felébred, és szerintem a falevelek nagyon tetszenek neki, csak úgy "mondja " nekik.

Nagyon bejött a sütőtöklé, meg a répa neki, jövő héten már a krumplit is megpróbálom talán.

Ha van időtök, írjatok, mi van veletek, hogy vannak a picurok!

Puszi Vera

2008. ápr. 16. 16:48

Sziasztok! Ádinak én is gyógyulást kívánok. Gondolom, milyen érzés lehetett látni őt ilyen lázasan. Lucának a 2 hónapos oltás után 37,5 volt a hője, ami igazából semmi, de látni kellett volna, hogy letörte. Most, a múlt héten a 3 hónaposnál meg sem vártam, felmegy-e, adtam neki a kúpot.

tegnap adtam neki sütőtöklevet, édes volt, ahogy itta. nagyon ízlett neki!

mandula, te még mindig idegeskedsz, azért fogy a tejed? Kitartás az anyósodhoz!

Jók legyetek! Puszi

2008. ápr. 16. 15:05

Sziasztok!


Én mindennap benéztem, csak a kisfiam megérzi, ha ideülök és rögtön kiabál, így írni már nincs időm.

Úgy néz ki, hogy a tejem nem lesz elég neki, muszáj lesz tápot is adni, mert nem hízik. Még mindig nincs naponta kaki, de legalább a hasa nem fáj (kopp-kopp).

Most rohangálásban vagyunk, mert az emésztőnket nem lehet kiszippantani, valószínűleg újat kell csinálni:(((

Holnap meg jön az anyósom (jajjjjjjjj), mert vasárnap lesz a keresztelő.

Ha tudok, azért jövök, írjatok szorgalmasan:DDD

Ja, és a lényeg: Ádinak jobbulást, nyisd az ablakot, küldöm a gyógypuszikat!

90. Lujza28 (válaszként erre: 89. - 9bbb5bd983)
2008. ápr. 16. 11:58

Szióka!:) Hát igen nem nagy a forgalom! Valahogy mindig kerüljük egymást!

Itt még javában tombol a betegség sajnos, tegnap volt a csúcspont szegény Ádinál! Legalábbis nagyon remélem! 41 fokig felkúszott a hőmérő higanyszála tegnap délután, teljesen kész voltam! Hűtőfürdő, fél algopyrin, nagy nehezen levitte.Most már szerencsére jobban van! Ha minden igaz túl vagyunk a nehezén! Soha nem volt még egyik gyerekem sem ennyire lázas, teljesen bepánikoltam!


Amúgy mindenki jól van? Igyekszem többször benézni ide, hátha valakivel végre "összefutok"!:) Puszi nektek

2008. ápr. 16. 08:40
Na, ezt nevezem társalgásnak! :))Remélem, jól vagytok, és mindenki meggyógyult!
2008. ápr. 14. 21:23
Sziasztok! NÁlunk Mesinek meg van duzzadva az alsó fogínye, és egyre több a nyála is, szóval valami készülődik. És ma megpróbáltuk az almát, ügyesebb volt mint a bátyja mert 4-5 kanállal is megevett!! :) Csoni nálunk is beteg, megfázott. :(
2008. ápr. 14. 13:07

Helló lányok! Nem nagy a forgalom:) Remélem mindenki jól van, és csak azért nem írtok mert lefoglalnak a babók!:)

Mi megvagyunk, Máté egy kis angyal napok óta! Ádikám sajnos beteg, most is lázas. A héten nem is megy oviba. Remélem a többiek nem kapják el!

Puszi mindenkinek!

86. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 85. - 7934d1ac97)
2008. ápr. 13. 10:29

Annyi ezzel a problémám, hogy kb. 1 hónapos korától nem sírt már a vízben, sőt, élvezte. Gondoltam, ha a kórházban érte rossz élmény, már el is felejtette. És egy hete újra sírt. De3 tegnap, egy szinte végigsírt nap után mindketten ott voltunk vele, egyfolytában beszéltünk hozzá. Máskor is szoktunk, persze, nem úgy gondolom, de tegnap szinte "túlzásba vittük". És bejött. Törölközéskor kezdett sírni, nem szereti, ha a nyakát piszkáljuk.

A babaúszás biztos jó, az egyik ismerősöm lánya 3 hónapos kora óta jár, már 1,5 éves. Imádja. Nekem fenntartásaim vannak ezzel kapcsolatban. Bár tudom, a babának jót tesz. Én egyébként sem tudnék vele menni. :(

85. 7934d1ac97 (válaszként erre: 83. - 9bbb5bd983)
2008. ápr. 13. 09:45

Sztem ha arra gondolsz, hogy "kórházból hozták a rossz élményt.", ezt csak vagy idő múlásával talán elfelejti, vagy van sztem erre egy jobb módszer : a babaúszás!


A fiam is állandóan sírt a fürdetésnél, mi úgy gondoltuk hogy félt a víztől, nem szerette, és (mondjuk neki a mozgásfejlódésével is baj volt azért is) elvittük őt babaúszásra. Kb az első 3 alkalmat végig bőgte, utána annyira megszerette a vizet, hogy nyáron a Balicsba mikor vettünk neki bébiúszógumit nem tudott vele mit kezdeni ki kellett szálnia belőle, és úgyanúgy mint a medencébe, csak a kezünkben volt. Nem volt még egy éves se ilyenkor, persze mások meg szörnyűlködtek, hogy lenyomjuk a gyerekfejét a vízalá, mert kívülről másmilyennek látszik, mint amilyen jó valójában. És azért is írom, mert 3 hós kortól lehet vinni a babákat, és most Mesinél is tervezzük, hogy elvisszük őt. HÁt remélem összejön. :)


Próbáljátok ki hátha segít! :)

84. Lujza28 (válaszként erre: 81. - 9bbb5bd983)
2008. ápr. 12. 22:49

Sziasztok!

Nálunk mostanában nem sír fürdéskor, esetleg akkor ha levegőzés miatt jól elaludt, később kel, és már nagyon éhes! Na akkor végig üvölti a fürdést, de egyébként szereti! Amikor vetkőztetem nevet, rugdalózik, szeret pucérkodni:D, öltözésnél ha hosszúra nyúlt a pancsi akkor sírdogál. Szóval nem panaszkodhatok:) Mindenki jól van? Én kikészültem, nagyon fáradt vagyok! Egész nap dolog volt, Ádámkám megbetegedett, apa dolgozik, úgyhogy kész vagyok... Máté most aludt el, úgyhogy megyek én is! Jó éjszakát nektek!

83. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 82. - 7934d1ac97)
2008. ápr. 12. 14:46

Hát persze, hogy fürdés után eszik. Egyébként ugyanúgy csinálom, ahogy te. Evés előtt fél órával kezd fürödni. Akkor kezd sírni, amikor az apja hasról a hátára fordítja a kezén. Pici korában is ezt csinálta, de aztán elmúlt. Van egy kislány, 2 nappal később született, mint Luca, és náluk tök ugyanez van. Arra gondoltam, hogy a kórházból hozták a rossz élményt.

Egyébként Luca végigsírta eddig majd az egész napot, nem tudom, mi van. Ráfogom a hasára, meg a rossz időre.

82. 7934d1ac97 (válaszként erre: 81. - 9bbb5bd983)
2008. ápr. 12. 08:34
fürdetés után etetsz? mert lehet hogy már nagyon éhes és azért sír. Én mindig úgy szoktam, hogy mikor jön a kaja idő előtte egy félórával nekiállok a fürdetésnek, van hogy türelmesen kivárja, de van hogy már nagyon éhes. Hát akkor sír egy kicsit, de majd a kajcsi megnyugtatja.:)Szerencsére Mesi úgytűnik szereti a vizet, mert újszülött korától fogva inkább pancsol a vízben mint sír!! :)
2008. ápr. 11. 21:48

Sziasztok! Képzeljétek, Luca megint sír esténként minden fürdésnél. Ma már előtte is sírt, lehet, hogy a hasa fájt. Aztán megint, amíg vetkőztetem, semmi baj. Illetve ma a fürdés alatt nem sírt, hanem a törölközés-öltözéskor. Olyan rossz hallani. remélem, ez hamarosan elmúlik. De nem panaszkodhatok, nappal egy hangja sincs. Egyáltalán nem sír. Eszik - mosolyog - alszik. Nálatok hogy megy a fürdés?

Jó éjszakát

80. 7934d1ac97 (válaszként erre: 79. - Mandula71)
2008. ápr. 11. 21:28
kösz
79. Mandula71 (válaszként erre: 78. - 7934d1ac97)
2008. ápr. 11. 11:28
Ha anyatej mellett akarnád, akkor se lenne hozzá semmi közöm, és bár nem értenék egyet veled, tiszteletben tartanám a döntésed és eszembe se jutna, hogy ezért piszkáljalak. Így, hogy a kislányod tápszert eszik, pláne megértem a döntésedet. És esküszöm, hogy csak kíváncsiságból kérdeztem, nem azért, hogy nyaggassalak:D
78. 7934d1ac97 (válaszként erre: 77. - Mandula71)
2008. ápr. 11. 10:15
Csak azért gondolkodok már erősen a hozzátápláláson, mert kb. 6 hete nem kap mást már a kislánykám mint tápszert. Ugyanis azóta nincs tejem abszolult.
2008. ápr. 11. 09:21

Sziasztok!


Ha tápszerezni kellene a fiamat, akkor én is úgy látnám jobbnak, hogy szép lassan elkezdjük a hozzátáplálást. Viszont ha van elég anyatej, akkor szerintem felesleges. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy ő mit tart jónak, én szeretném addig szoptatni, amíg csak lehetséges. Én aztán tudom, hogy milyen szar érzés, amikor beleszólnak, hogy mit csináljak, így eszembe se jut megbántani azokat, akik hozzátáplálnak, csak érdekelt, hogy krucifix miért akarja már most elkezdeni?

Egyébként szerintem se aggódj a lányod miatt, majd megerősödik. A fiam már 3 hetesen gyönyörűen tartotta a fejét, ha hasra fordítottuk, viszont utál hason lenni. Többek szerint erültetni kellene, én meg ebben nem hiszek. Ha hasra fordítjuk, rögtön visszajön a kaja (mindegy, hogy mennyivel korábban evett), úgyhogy nem foglalkozom vele, nem erőltetem.

Na most lépek, mert nemsokára jön a szippantós, ert tegnap este már visszafele jött a víz a fürdőben:(

Majd még jövök, ha agyja a nagyságos úr:D

2008. ápr. 10. 22:19

Sziasztok!

A hozzátáplálásról én teljesen mást gondolok, mint tápszerező anyuka. Én már elkezdtem az almával, csak nem szoktam híresztelni, mert sokan rossz véleménnyel vannak erről. Szerettem volna szoptatni, de így alakult. És megmondom őszintén, így, hogy abszolút nem szoptattam, és nem ismerem az érzést, azt mondom, nagyon jól van ez így. Egyébként nagyon sok anyatejes anyukával beszélgettem a munkám révén, és azok, akik valóban csak szoptattak 6 hóig, sokkal nehezebben tudtak hozzátáplálni. Persze ez nem általános. És nyilván az anyatej a legjobb a babának.

Luca nem lázasodott be a tegnapi kúp után, de azért adtam neki kúpot. Ma tök jó nap volt. Még fodrásznál is voltam.

Krucifix, nem lesz semmi baj, ne aggódj. Ügyes a kislányod.

Jó éjt!

2008. ápr. 10. 21:54

Viszont, bár nagyon örülök, hogy ő ilyen erős, de van egy olyan aggodalmam, hogy ha az ölünkben van, fekvő helyzetben, akkor hasizomból teljesen felül. És ha vissza akarom fektetni, ellen áll. Kicsit aggódom nem lesz -e ettől valami baja??


Amúgy most a legújabb, hogy hasonfekve, ki tudja már magát nyomni a kezével, és így nézeget, úgyhogy most így szebb a világ, és így jobban lefoglalja magát. De úgy veszem észre a bal keze gyengébb, mert arra mindig hamarabb összerogy. Sztem hamarabb elfárad. Ezek a fejlemények minálunk.

74. 7934d1ac97 (válaszként erre: 72. - Mandula71)
2008. ápr. 10. 21:46

Szia!


Hát a hozzátápláláson erősen gondokodok már. Pár napja került a kezembe az a füzet amibe annak idején a fiam étkezéseit írtuk, teljesen megvoltam győződve hogy 3 és fél hósan kezdtük el, és most kiderült hogy 2 és félhósan kezdtük el a hozzátáplálást. Totál le voltam döbbenve. Szóval most már nagyon gondolkodok rajta. Sztem napok ill. ráhangolódás kérdése az egész. Mostanában nagyon zaklatot voltak a napjaim, zenebölcsi, ovibabeiratkozás, a nagymamám megvakult végleg teljsen, őt vígasztaltan, aztán babaklub sorolhatnám. Pici babómmal megalig találkoztam szinte, mindig valaki más volt vele. :( ÁÁ!! Néha kész bolondok háza van itt. Remélem most majd lecsengenek ezek a napok aztán mi is elkezdjük.


Hát mostanában javult nálunk is a helyzet nem akarom elkiabálni, de talán már-már negyed óra 20 perc megy egy egy étkezés után egy helyen, de nem mindig, van hogy pakolom, hol bébihordózóba, hol a kiságyba, hogy a járokába, hol a bébiszőnyegre. Persze leginkább akkor van, el és sokáig ha én is vagy az apja dumálunk neki, meg ölünkbe van az a tuti!! :) De ahhoz képest hogy nem rég még képes volt két étkezés közti időszakot is végig ordítani, most azt mondom le a kalappal. És kezd végre beállni a napi rend is. Szóval tök jó mert így könnyebb hozzá igazoni nekünk is! :) MOstanában egy kicsit jobb. Egyébként mi épp ma vagyunk 3 hósak!! :) NÁlunk jövőhét szerdán lesz a szuri :(.

2008. ápr. 10. 09:05

Sziasztok! Iskolai feladatként piackutatást végzek a kismamák pelenkázási szokásairól. Segtenétek nekem abban, hogy kitöltitek? E-mail címem: silkworm@citromail.hu

Ha erre írnátok nekem levelet, válaslevélben elküldenéma kérdőívet! NAgy segítség lenne...:)

2008. ápr. 9. 22:56

Sziasztok!


Jelentem, helyreállt a tejtermelés. Azt nem tudom, hogy a bogyók miatt, vagy csak pszichésen, mert hiszek benne, de a lényeg, hogy van. Ma például pluszban lefejtem 150 ml-t:D

Mi tegnap voltunk oltáson, még jó, hogy a fiamnál a szopi mindenre megoldás, így az oltás utáni üvöltésre is:D Rendesek voltak,kinyitották nekünk a rendelő melletti szobát, így nyugodtan megebédelhetett a drágám. És ezt nem nekem kellett kérnem, hanem maguktól mondták! A biztonság kedvéért kértem azért tápszerreceptet, de a dokibácsink azt mondta, hogy a legjobb dolog az anyatej, ne adjam fel, próbálkozzunk tovább:)

krucifix: miért akarsz már hozzátáplálni??? Nem akarok senkit megbántani akinek nem sikerült, de olyan jó dolog a szoptatás. A teát már napok óta nem kapja Norbert, most csak egy-két kanálnyi őszibarack van pluszban, de az is csak azért, mert arra jöttünk rá, hogy a hasfájást a kakilás hiánya okozta nála. Szóval hiába normális, ha az anyatejes baba esetleg napokig nem kakil, neki ettől megfájdult a pocakja.

Egyébként nálatok (mindenkinek szól a kérdés) mennyit van el egyedül a baba? Norbert jóllakottan kb. 20 percet, de ha úgy csinálom, hogy ő lásson és folyamatosan beszélek hozzá, akkor ez az idő kb. 30-45 perc. Na ez persze napjában egyszer, max. kétszer, a többi időben igényli a vele való foglalkozást. Viszont szerntem ez nagyon-nagyon jó teljesítmény egy 3 hónapos babától. Persze van, aki szerint ennél sokkal többet el kellene lennie egyedül a játékaival...Ebben én nem hiszek, úgy gondolom, hogy ennyi idősen még főleg rám van szüksége, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Na pusz mindenkinek és jó éjszakát!

2008. ápr. 9. 22:18

Sziasztok!


Mesike a napokban, igaz az én segítségemmel, de rájött, hogy ki tudja magát hason fekve támasztani, és hogy így sokkal érdekesebb a világ, és sokkal jobba látja a dolgokat. Úgyhogy most ezt "gyakorlolja", nem is bánom már, mert legalább egy kis időre lefoglalja magát, nézelődik, erősödik a karja stb. Ráadásul azt veszem észre, hogy a bal karja nem olyan erős mint a jobb. Hamarabb elfárad és berogy neki. De talán majd megerősödik.

Egyébként nagyon azt vesszük észre hogy nagyon félénk, ilyedős lett a drágám. Csonika nagyon sokat sikogat, visít, hisztizik, és Mesi meg megilyed. Van hogy tüsszentek a másik szobába és arra felsír. :( És nagyon nehéz megvígasztalni szegényt. Szóval velünk ilyesmi van mostanság. Ja és gondolkodok rajta hogy lassan el kellene kezdeni a hozzátáplálást.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook