Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008. Januárban született babák fórum

2008. Januárban született babák (beszélgetős fórum)


2008. máj. 23. 21:58

Megint adom a pépet Lucának, délután, de kevesebbet. Ma 20 péphez 60 vizet raktam, megette, aztán ivott egy csomó vizet (egyébként is sokat iszik), és így este az összes tápszert megitta! Végre, eltaláltam!


Krucifix, az úgy tényleg húzós lesz Csoninak! De hátha lefoglalják majd az események, és nem lesz ideje azzal foglalkozni, hogy álmos!


Mi csak vasárnap elsétálunk a telepi művházhoz, ott lesz gyerekbuli, semmi extra. Picit hagyom Lucát nézelődni. Majd jövőre már biztos élvezi!

219. 7934d1ac97 (válaszként erre: 218. - Mandula71)
2008. máj. 23. 16:02
hm... nem irigyellek, mi is megyünk esküvőre (3 hét) de másik városba és Mesikét nem viszem magammal, rábízom a mamára. Csoni jön velünk, ő már sokáig fennt tud lenni, így nem csak a vacsiig tudunk ott lenni, hanem egy kicsit tovább is. amúgy már délután 4kor elkezdődik, és az esküvő után meg lelép az ifjú pár egy óráa mert akkor mennek fényképezkedni!! nekünk ez nagyon fura!! A mi lagzink annak idején este fél 6kor volt, ha most is ilyenkor tájt kezdődne letudnám rakni Csonit délután aludni, így meg nem, szóval Csoninak egy kicsit húzós lesz. :( De hát már volt ilyen nem egyszer hogy nem aludt délután és még is fennt volt fél 10-10ig is.
2008. máj. 23. 13:52

Sziasztok!


Nagyon mozgalmas hetem volt, nem írom le, ha valakit érdekel, a naplómban benne vannak a részletek...

Egyébként jól vagyunk, Norbi egész jól viseli most már a fogzást, bár fogacska még nem bújt ki.

2 hét múlva esküvőre megyünk, a párom nevelt lánya megy férjhez, na az sem lesz egy egyszerű menet. Eddig arról tudtam, hogy pénteken, ami mellesleg a születésnapom, lesz a polgári esküvő, szombaton pedig a templomi és persze a lagzi. Erre a héten kiderült, hogy a csütörtök esténk is foglalt, mert akkor meg jegyesmisére (vagy mi a manóra) kell mennünk a templomba. Na ettől már most kész vagyok, kíváncsi leszek, hogy Norbi hogy fogja viselni a sok embert, meg a nagy felhajtást?

2008. máj. 23. 13:47
De nagy a csend erre felé? Mi újság veletek? Emese ma nagyon nyügi. :( biztos az idő.
216. 7934d1ac97 (válaszként erre: 213. - 9bbb5bd983)
2008. máj. 22. 13:22
Mi elvileg állatkertet terveztünk be. Tavaly voltunk ott utoljára, és Csoni most már nagyon élvezné, Mesire meg ráfér a friss levegő. Remélem jó idő lesz!!
215. Lujza28
2008. máj. 22. 13:07
Húú, nem tudom mi van ma Mátéval! Éjjel többször fölsírt, alig tudtam megnyugtatni, ma egész nap hisztis, kb 20 percet alszik, utána ordít, minden baja van olyan álmos... Szóval nem tudom! Most megint sír..kb fél órát aludt! Remélem nem lesz beteg, azelőtt volt mindíg ilyen hisztis!
214. Lujza28 (válaszként erre: 213. - 9bbb5bd983)
2008. máj. 22. 13:03

Tudom, mikor Dávid volt kicsi, sokkal könnyebb volt, bár ő kegyetlenül hasfájós volt!! Nekem úgy tűnik hogy a 24 órából 22-őt ordítással töltött! nem hiába nem vállaltam 5 évig gyereket utána, élénken élt még az álmatlan éjszakák élménye!:) Azért nem mertem olyankor mikor aludt megmozdulni sem, mert örültem hogy csönd volt!:) Nincs is semmi baj az esti ceremóniával! Szivesen csinálnék én is hasonlót Mátéval, ha ritkán a nagyok előbb elalszanak mint Máté, olyankor mi is kicsit nyugiban tudunk szopizni, és összebújni! Olyan jó!:) Nemsokára Luca is követeli ne félj a játszót, és a gyerekek társaságát! De nem baj, szeretek én is lejárni, akkor lehet kicsit a többi anyukával beszélgetni, sokat nevetünk, jó kis csapat van itt. Csak annyi a bajom, hogy néha jó volna pihenni is főleg ha apa itthon van, de a srácok nem értik meg, és akkor jön a hiszti..Jó persze, ők is a haverokkal akarnak játszani.

Jaj, nagyon édesek ilyenkor mikor a kezük fent van, úgy alszanak!! Máté is szokott, szerintem ilyenkor alszanak legjobbat!

Még nem tudom mi lesz gyereknapon, attól függ apa hogy dolgozik.. Én voltam a nagyokkal már az oviba múlt héten, akkor tartották a gyereknapot, nagyon jó volt! Gondoltam fel kéne menni az állatkertbe, meg mellette van egy nagy játszótér az erdőbe, lehetne piknikezni, nem volna rossz program! Remélem szabadnapos lesz. Ti mit fogtok csinálni?

2008. máj. 22. 12:38

" vagy 3 gyerek mellett teljesen más az élet, mint 1 mellett. Lábujjhegyen én sem járok itthon, csak nyilván csendesebb az ember, ha a gyerek alszik. Én még meg tudom tenni.:) Próbálok azért nem síri csendben lenni itthon, nem szeretném, ha Luca később ne tudjon aludni, csak totál nyugiban. De valahogy az esti elcsendesedés hozzá tartozik a ceremóniához.

Luca is rágcsálja az ujjacskáját, meg mindent, ami a szájában van, de elalváskor mindkét kezét felteszi, "megadja magát". De hason is fent van a keze.

Lujza, neked a nagyok miatt minden nap játszózni kell, Luca még nem követeli!! :)


Gyereknapon csináltok valamit?

212. Lujza28
2008. máj. 22. 10:49

Én is kb 14-15 hónaposan adtam tejet a nagyoknak, szerintem Máté is addig tápszert kap. Mi még nem próbáltuk a tejpépet, de azt hiszem veszek én is neki, úgylátom nektek bevált! Nálunk este szopizunk és tápszert kap, reggel is, tízóraira gyümölcspép, ebédre főzelék, uzsira vagy táp vagy gyümölcs, attól függ otthon vagyunk e vagy a játszón. A cicit nem mindíg fogadja el, meg nem is sok tejem van, de azt a keveset még odaadom neki.


Krucufix, nálunk is ez van:) Dávid már megérti, hogy ne hangoskodjon ha alszik Máté, de Ádinak aztán mondhatom.... Most visszagondova mikor Dávid pici volt, én is lábujjhegyen közlekedtem, igaz nagy szám volt ha Dávid aludt annyira hasfájós volt, és olyankor még levegőt sem mertem venni. Még Ádival is könnyebb volt mert Dávid már 5 évesen megértette hogy ha alszik akkor ne kiabáljon, de most hiába mondom Ádinak.., igaz ő sokkal akaratosabb természet, és mióta Máté megszületett azért van egy kis viselkedésváltozás nála, sajna nem épp a jó értelemben!:)


Ajacska, legközelebb én is rögtön adok neki kúpot, nem gondoltam most hogy így megviseli, múltkor nem volt ennyira vészes az oltás! Cumi ügyben azt hiszem nem kell majd leszoktatnom, egyre többször az ujjacskájával alszik el!:)) Tisztára olyan mint Ádi volt!:) Elfogadja a cumit is, de ha nincs akkor addig próbálkozik amig az ujja nem kerül a szájába, és szépen elalszik!

Próbálok többet jönni, de mióta jó idő van folyton a játszón vagyunk, ha egy nap nem akarok lemenni, mert picit pihennék, akkor a nagyok teljesen megsértődnek, bevágják a durcát stb. Úgyhogy kénytelen vagyok engedni a nyomásnak, és menni kell! Látjátok lányok négy pasi mellett hogy el vagyok nyomva....!!:DD

211. 7934d1ac97 (válaszként erre: 210. - 9bbb5bd983)
2008. máj. 22. 08:51
Sokan csináják így is, próbáld meg! :)
210. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 208. - 7934d1ac97)
2008. máj. 22. 08:04
Én arra gondoltam, hogy ha 10 hós kora körül lesz kis foga, adnék neki ilyesmit. Persze, ha nincs foga, nem. Csak ha tud rágicsálni. Meg hogy a tápszert 1 éves kora után elhagynám. Este vacsi, lefekvés előtt tej.
209. 7934d1ac97 (válaszként erre: 207. - Mandula71)
2008. máj. 21. 22:34
Sajnálom, hogy szegényt ennyire megszenvedteti a fogacskája :(
208. 7934d1ac97 (válaszként erre: 206. - 9bbb5bd983)
2008. máj. 21. 22:03

"szilárdat nem ehet. Pl. kenyérke"


Ez alatt mit értesz pontosan? Mert vannak akik már 6 hós koruk után a gyerek kezébe rakják a száraz kenyérvéget hogy rágja rágóka helyett, fogzási fájdalmakra, mi speciel kenyeret akkor adtunk neki először amikor már jó egy éves elmúlott és rendesen szendvicset kajált, tehát tudott már rágni mindent. És akkor azt kapott vacsira. Akkor az váltotta fel nekünk a tejpépet és utánna kapta a tápszert mint tejet. A tápszert mi 18 hós koráig adtuk Csoninak.

2008. máj. 21. 15:23

Sziasztok!


Tegnap megkapta Norbi a kötelező oltást. Megnézte a száját, alul és felül is meg van duzzadva már az ínye, de hogy mikor lesz ebből fog? Mindenesetre tegnap kb. 3 órán keresztül üvöltött, semivel nem bírtuk megnyugtatni, még szopizni sem volt hajlandó. Aztán a fürdés megnyugtatta, utána evett is szerencsére. Éjszakára adtam neki egy kúpot, mert bár éppen csakhogy volt hőemelkedése, a fájdalmat muszáj volt csökkenteni.

Ma reggel vidáman ébredt,elmentünk az új védőnőhöz, amíg vártunk rá,a ddig elaludt a karomban. Utána felébredt, bent még édes volt, beszélgetett és nagyon nézte a védőnőt, na de hazafelé...Végig sírt, nyomkodta az ínyét:(Itthon evett, aztán aludt 2 órát. Felébredt, evett, lementünk közértbe, de hazafelé már megint nagyon nyűgös volt. Sikerült elaltatni, kíváncsi leszek, hogy meddig alszik?

Majd még jövök, ha a kisfőnök is úgy akarja...

206. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 205. - 7934d1ac97)
2008. máj. 21. 14:32

Igazad van, ha Lucának is lenne testvére, nehezebb dolgom lenne. Így könnyű nyugalmat csinálni esténként. Nővéreméknél 3 év van a 2 lány között, szerencséjük volt, mert az idősebbik hamar elfogadta, hogy csendben kell lenni a pici miatt, eleve kis csendes csaj. De biztos Csoni is meg fogja hamar érteni. Neki sem lehet könnyű. :) Az esti hancúrozást meg biztos ti is élvezitek, aranyos lehet.


Nem veszem kioktatásnak, köszönöm a tippeket! Szerintem sok ötletet leshetünk el itt egymástól. Én arra gondoltam, hogy várok egy picit, és ugyanúgy délután adom a pépet. A vacsi meg marad tápszer, addig, amíg valami szilárdat nem ehet. Pl. kenyérke. Vagy hülyeség szerinted? És persze lefekvés előtt meg inná a tápszert ugyanúgy, majd a tejcsit.

205. 7934d1ac97 (válaszként erre: 204. - 9bbb5bd983)
2008. máj. 21. 13:15

hát... ahol két gyerek van ott a másodiknak ilyen "luxus" már nem jár mint nálatok Lucának. :)


Néha elgondolkodok milyen jó dolga volt Csoninak mikor ilyen pici volt.


Nálunk Csoni este fél 10-ig ébren van, állandóan mondjuk neki hogy csendbe, meg ne sikongasson, de hát gyerek. És olyan jó fürdés után anya és apa ágyában hemperegni és bújócskázni a takaró alatt hangos nevetés és sikongatás kíséretében hancúrozni. És Mesi mind eközben két méterre van az ágyunkól és alszik és mi meg csssssss Csoni mert felébred a Mesi!!


Eszte kb. 7-8 körül van nálunk Mesi fürdetése és utánna őt én bébihordóba, vagy autósülésbe ki hogy ismeri, rakom és ott etetem meg kanállal, utánna még szoktam neki tápszert is adni, legalább is megkínálom vele, ha szomjas vagy kell neki igyon, azt már ölbe. És utánna büfi akkor is ölbe van. Ha minden rendben akkor még egy kicsit ott eldumálgatok vele, stb. és lerakom utánna már az ágyába. Ott még általában játszik egy kicsit, szoktam neki Csonika régi keménytáblás mesekönyveiből hol-ezt, hol-azt berakni - beállítani neki az ágyába és ott elnézegeti a kutyusokat, cicákat stb. Meg akkor még rakok be neki játékokat is, aztán szépen el alszik.Utánna kiszedek onnan mindent.


Úgy gondolom hogy ha egyik nap elkezded te is, mert úgy döntesz hasonlókép csinálnád, akkor biztosan fura lesz neki, de egy-két nap max egy hét és hozzászokik ez az új rend. Persze csak ha minden nap így csinálod és akkor át fog állni.

Nehogy félre érts, nem kioktatni szertnélek!!! Én ezt csak így gondolom.

204. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 203. - 7934d1ac97)
2008. máj. 21. 10:26
Értem. Az nem gond Mesinek, hogy este nem ölben, nyugiban, csendben eszik? Mert ez nálunk szinte rítus, hogy fürdés után félhomály van a szobában, már nem viszem íLucát sehova, és szép csendben issza a tápszert. Már én is szinte csak suttogok, hogy érezze, este van, le kell csendesedni. Lehet hogy ha ültetném a hordozóba etetni, nem értené, miért kell kanalazni, mi történik. Vagy kézben eszik Mesi?
203. 7934d1ac97 (válaszként erre: 202. - 9bbb5bd983)
2008. máj. 21. 09:57
igen kanállal, főzi délben, ezt pedig vacsira, a reggeli a tízórai és az uzsi még tápszer nálunk
202. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 201. - 7934d1ac97)
2008. máj. 21. 09:43
És kanállal adod, ugye? Ez a második a főzi mellett.
201. 7934d1ac97 (válaszként erre: 200. - 9bbb5bd983)
2008. máj. 21. 09:36

Igen nagyon drágák! És ha minden alkalommal betartjuk hogy 7 kanállal készítjük a kajcsit akkor az 7 étkezésre elegendő csak és egy hét alatt elfogy. Ráadásul a 4 hós babáknak valók drágábbak mint a 6 hós babáknak valók. Épp néztem két napja hogy mit most vettem az 1000 ft- felett volt és a 6 hósnak már volt 600-700 ft körül! Tökre le voltam döbbenve.

Sajnos én nem tudom régen hogy ettek minket mikor picik voltunk, nekem erről anyám nem beszélt sose. :(

Én úgy tudom és annak idején Csonival is azt csináltam, hogy 3 hósan kezdtem a tápszert nap egyszer felváltani kanalas kajával, 5 hósan napi kétszer és 7 hósan napi háromszor lett kanalas kaja tápszer helyett.

Most azért kezdtem el két héttel korábban a napi kétszeri kanalast Mesinél, mert ő még nem aludta végig az éjszakákat és úgy gondoltam megpóbálom a vacsira adni neki a tejbepapit. Hát két éjszaka kapta eddig, be is vált, de hát majd meglátjuk hogy később hogy lesz, lehet ma hajnalba megint kelünk :)

200. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 199. - 7934d1ac97)
2008. máj. 21. 09:28
Akkor egyet beszélünk. Luca most nem eszi, amióta telítette délután, és este nem akart enni. Nekem azért jutott eszembe, hogy délután egye, mert mást eagyon még nem kaphat. Én a gyümit délelőtt adom. Aztán majd jó lesz uzsira adni mindenfélét. Este meg azért nem jutott eszembe, mert a fürcsi után Luca már nagyon álmos, és szerintem nem akarna kanalazni. Bár ki kellene próbálni. Egy teljes adagot még sosem evett meg, arányokat csökkentettem, úgy csináltam. Csomó féle van, de piszok drágák ám! Láttad? De a dr.nő azt mondta, ha Luca többször eszik kanállal egy nap (gyümi, főzi), akkor nem is szükséges adni, úgyis tápszer helyett van. Nem tudom, mi legyen. Annyira rossz, hogy kitalálták, hohy sokáig szinte semmit nem kaphatnak a picik! Mert szerintem ez a szoptatás propagálása, meg a tápszergyártóknak jó. Mi annak idején 3 hónaposan már tejbagrízt ettünk feles tejből! Ma meg!!!!
199. 7934d1ac97 (válaszként erre: 198. - 9bbb5bd983)
2008. máj. 21. 08:41

Nagyon köszi! :)


Igen ilyen por, bolti dobozos, és vízzel kell elkészíteni. Mi annak idején is Csoninak vacsira adtuk, utánna még ivott rá tápit és átaludta az éjszakákat sose volt gondunk. Én uzsira mindig gyümölcsöt, joghurtot ilyen könnyebb kajákat szoktam adni, neki és akkor este meg laktatóbbat.

Én azért adtam Mesinek is egyből vacsiként.

A dobozra az van írva (általában mindegyikre) hogy 7 kanál + 130 ml víz. Te mind megcsinálod a 7 kanállal és mind meg is eszi Luca? Vagy kevesebbet adsz neki? Adsz még utánna tápit?

198. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 197. - 7934d1ac97)
2008. máj. 20. 21:07

Megnéztem a videót, nagyon ügyes Mesi! Tényleg jó hamar tudja már ezt a hintázást! És ahogy mosolyog, amikor rád néz! Édes!!


A tejbepapi altt a tejpépre gondolsz? És alvás előtt azt adod neki? Erre még nem gondoltam. Nálunk uzsi volt, de nagyon belakott tőle Luca. Ő nagyon sokat alszik egyébként, úgyhogy nem is azért kérdezem, hogy aludjon többet, csak kíváncsi vagyok. Szívesen adnám neki tápszer helyett, mert ízlett neki. A rizses különösen!

2008. máj. 20. 13:39

[link]


Ha akarjátok ezen a linken megtaláljátok Mesike egyik videóját. Ezt kb. másfél órája csinálta, alíg hittem a szememnek, bocsika a kuncogásért meg hogy beremeg a kép, de annyira örültem, hogy ilyen ügyi. Csonika ilyet 8 hónapos kora után csinált!!!


Mesike egyébként átlagba 130-150 ml tápszert eszik. Ő délbe kap főzit, vagy gyümit és tegnap kedtem el vacsira adni neki a tejbepapit, ízlett neki, és átaludta az éjszakát. Most mennem kell, felébredt kajás lesz. Majd még jövök.

196. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 195. - Lujza28)
2008. máj. 20. 10:48

Hahó!


Végre Máté is megkapta az oltást! Luca túl van a 4 hónaposon is, meg a rotavírus elleni elsőn. De ezt már írtam. Én nem vártammár meg a 3 hónaposnál, hogy belázasodik-e, egyből adtam kúpot. Megkérdeztem erről a doktornőt, ő mondta, hogy nyugodtan, rosszat nem teszek. Egy kis hőemelkedéssel még kiegyeznék, de a 2 napos lázza, mint Máténak is volt, már nem. Szerintem a rotavírus ellenitől volt olyan nyűgös aznap este, vagy mindkettőtől, ki tudja!


Lucais mindent a szájába töm, és ömlik a nyála. Nagyon sokat kacag, sikongat, nekünk és a játékainak ia. Most próbálom minél kevesebbszer cumi nélkül altatni (illetve nem kell altatni, csak lefektetni), mert ettől a melegtől meg a nyáltól apró piros pöttyök lettek a kis arcán. Amikor elalszik nélküle, szuper, sőt már vewn, hogy éjjel is visszaalszik nélküle. Nem vagyok a cumi ellensége, de jó lenne, ha éjszakánként nem csak akkor aludna vissza, ha cumit kap.


Azt hiszem, írtam már, hogy Luca viszonylag keveset eszik, mégsem apró. Reggel 9 körül eszik először, addig alszik(!)150 tápszert. Aztán délelőtt gyümölcsöt, fél 2 körül főzit (ha kevesebbet, akkor mondjuk 60 tápszert is).5 ó előtt valamikor megint 150 tápszert, és este lefekvés előtt megint. A pépet nem adom, amióta úgy sírt este, és nem akart enni. Valószínűleg tele volt. És rengeteg vizet iszik nap közben, hogy ilyen meleg van. A lakásban már 26 fok. Éjjel nem itatom, úgy látom, még nem igényli. Van, hogy tápszerevés közben is megáll, és addig nem folytatja, amíg nem kap vizet. Szerencsére a forralt-lehűtött víz jön be leginkább!

195. Lujza28
2008. máj. 20. 10:23

Sziasztok!


Régen írtam már, nem sokat voltam gép előtt, csak néha bekukkantottam. Jól vagyunk, végre megkapta a 3 hónapos oltást majd egy hónap csúszással. Két napig lázas volt tőle, de amúgy jól viselte. Elkezdtük a főzelékeket, a répa-banán kombináció nagyon bejött neki! Olyan édes éppcsak lenyeli és nyitja a száját hogy adjam már!:)) Forogni még mindig nem akar, de már azért oldalra legalább próbálkozik, eddig az sem volt. A lábát egyfolytában fogdossa, húzza a kezével szinte a nyakába, olyan mint egy kis gombóc, és gurul a hátán!:DD 5930 gr volt, és 63 cm múlt hét pénteken.


Krucifix! Mesike nagyon kis ügyes már!! Máté is nyúl a tárgyakért,és valami mindíg van a szájába, vagy a keze, vagy a pelus, cumi, játék, amit épp megfog!:)


Lányok, mennyi tápszert esznek a babáitok egy evésre? Máté eddig 150 ml kapott szopi után, tejem nem sok van, de azt hiszem kevés neki. Igaz van mikor el sem akarja fogadni a tápszert, kiköpi vigyorog rám, és percekig szórakozunk mire elkezd enni. Ahogy visszaolvastam, szinte ugyanazt csinálja mint Luca! Van hogy alig tudom beleimádkozni, és olyan hihetetlen hogy elég neki a 80-100 tápszer... Szerencsére azért nem minden etetésnél csinálja ezt.

2008. máj. 18. 09:24
Ja azt elfelejtettem írni hogy hátrafelé is kúszik,vagyis tolat. :D Lerakomhasra a játszószőnyegén és ahogy kitolja magát a karjával valahogy mindig egy kicsit hátra felé tolja magát és a végén a parkettán van a gyerek. :D
2008. máj. 18. 09:04

Sziasztok!


Mesike elkezdett fogni, nyúlni a tárgyakért, és amit megkaparint azt teszi a szájába is, úgyhogy elkezdett rágni is. :) Valami készül abba a szájacskába. Ha ölembe van, akkor az arcomat is tapogatja ezerrel. Néha jól bele is karmol a szemem alatt :D.

Nálatok mi újság, kinek mit csinálgat már a picije?

Kellemes vasárnapot!

192. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 191. - Mandula71)
2008. máj. 17. 21:42

Megvettem a pelust. 76 db van benne, azt hiszem. Megnéztem, de most bevallom, híg agyam van. Bent van Luca szobájában. Ha tényleg annyi, akkor kevesebb, mint 40 ft-ra jön ki darabja. Az jó szerintem.


A Milumil HA Startot eszi Lucó. Állítólag tényleg az a legjobb. Most fürdés után, lefekvés előtt csak 100-at ivott. Remélem, nem fog 1-kor óbégatni, hogy éhes. Nem tudom, mi lehet ez!

191. Mandula71 (válaszként erre: 190. - 9bbb5bd983)
2008. máj. 17. 18:46

Köszi. Nálunk nincs DM, mivel ez egy kis falu, legközelebb Gödöllőn van. A páromat ugyan elküldhetném, de jobban járunk, ha én nézem meg:) Kedden úgyis megyünk oltásra, majd akkor bekukkolok oda is.

Egyébként milyen tápszert használtok?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook