2008. Januárban született babák (beszélgetés)
Nem akarlak megbántani, de sztem nagyon b....ó anyosódék vannak!!! Egy gyereket, főleg ha enyire kicsi soha, de soha nem szabad felébreszteni!!! Így az életben nem fog kialakulni a biológiai órája, a napirendje. Amit mondjuk kissé lehet alakítani, de nem felébresztéssel. Egy ilyen pici babához a felnőtteknek kell alkalmazkodniuk és nem fordítva. Ha anyósódék nem képesek akkor átmenni amikor a pici ébren van, akkor tojjál rájuk nagy ívben. Nem az anyósodék a fontos, hanem a picur. Ne szenvedtesd szegényt az ő kedvükért. Nagyon tudom sajnálni az olyan embreket akik nem értik meg. Elárulom neked, hogy Mesike ma negyed 11kor evett utoljára negyed 2kor kellett volna kajálnia de alszik pedig már fél 4 van. Nem ébresztem fel, ha jönne valaki aki kérné még az ő kedvéért se. Majd ahogy jó neki.
Ne csinálj ilyet többet senki kedvéért. Alvó gyerekben is lehet gyönyörködni. És különben is, eljön az idje, amikor majd alig fogjátok várni már: hogy jaj, aludna már el!! Most még nagyon jó dolgunk van mellettük, velük. :)
Bocsi, hogy nem jelentkeztem. Minden rendben van velünk, csak ez a jó idő nagyon csábító. Sokat sétálunk, ha meg itthon Lucó alszik, ablakot pucoltam, ilyesmi.
Luca a 38. héten született, de a 36-on ki akart már bújni. Szerencsére sikerült bent marasztalnom, ráadásul a szülésznő megmutatta, hogy el volt meszesedve a lepény egy része. Tehát már nem fejlődött volna megfelelően, nem kapott volna elegendő táplálékot. Tudta ő, hogy meg kell születnie. Én is aggódtam, amikor a doki 36 hetesen azt mondta, a baba bármikor megszülethet, féltem a tüdeje fejletlensége, meg a pici súlya miatt. Az uh-n 2500 g körülinek látszott. Ezt 2720-ra sikerült feltornázni. Én is kis darab vagyok, kicsi a csípőm, nem is fért volna el sokkal nagyobban.De hálát adok, hogy egészségesen született, főleg az én életemet tekintve. Pontosan ezért, Lucának nem lesz kistestvére, nem kísértem a sorsot.
Anyósoméknál ebédetünk tegnap és bebizonyosodott, hogy nekem van igazam. Mármint: Ők rossz néven veszik, hogy legtöbbször Luca alszik a babakocsiban, amikor séta közben arra megyünk. Olyankor ők azt várják, ébresszem föl. De én nem szoktam. Rengeteg az alvásigénye, és ha nem alszik eleget, nyűgös. Úgy vagyok vele, hogy ha éjjel alszik, miért ne aludjon nappal amennyit szeretne. Hát tegnap felébresztettem délelőtt, átsétáltunk, ott ugye minden új volt, nézelődött, aztán hirtelen éhes lett. Nem tudtam a főzelékkel megetetni, úgy ordított. Csukódott a szeme, olyan álmos volt. Tápszert ivott csak, félálomban. Utána 3-ig aludt. Kicsit bunkó voltam, mondtam nekik, látják, ezért nem kell erőltetni, nem hazudok. Nem tudom, miért gondolják, hogy én nem akarom, hogy lássák. Egyébként nyugodtan átjöhetnének, megvárhatnák, amíg felébred, megetetem, akkor látnák ébren. Nem csak nekem kellene menni.
Na jó, nem fárasztalak titeket. Puszi!
37. hétre született, és hát még szegénynek ezek szerint nem volt épp elég fejeltt a kis tüdeje, mert az első lélegzetvételek nehezen mentek neki.
Amúgy a picre mi is felkerültünk, csak ő már 4 hetes volt, és még mindig sárga!!!! Ott olyan szinten végig idegeskedtem és bőgtem azt az5 napot hogy utánna idehaza 2 héten belül elment a tejem. !! 4. napon már sírva könyörögtem a dokinőnek hogy engedjen innen haza minket. Nagyon bunkók voltak a csecsemősök!! Sose felejtem el!
Örülök hogy minden rendben van Csonival! Hányadik hétre született? Hát igen, sajnos a családunkban is van koraszülött, és hiába kapott megfelelő ellátást rögtön, sok gond volt így is. De ez hosszú történet..
Mi Ádival jártunk neurológiára, mert őt a harmadik napon elvitték a p.i.c.-re, pár óra alatt olyan mértékben besárgult hogy vért akartak cserélni, amit csak ott tudtak megoldani. Szerencsére nem kellett vércsere, de így is bent volt 6 napot. Nekünk ez miatt kellett 1 éves koráig járni. Máténál már a szülőszobán szóltam a gyerekorvosnak, hogy fokozottan figyeljék a sárgaságát mert volt a tesónál ilyen gond. Még így is kétszer került fény alá, de legalább nem vitték el tőlem!
Megkérdeztem a dokinkat hogy mit vehetek be fejfájásra, algopyrint mondott. Erre én is gondoltam, de nem mertem addig bevenni amíg a doki nem erősít meg benne, hogy nem árt neki. Szóval ha esetleg megint fáj, azt fogok bevenni.
Többiek? Mindenki jól van? Ajacska? Mandula? Puszi nektek
igen, jártunk neurológiára, babaúszásra és gyógytornára is. És persze idehaza rengeteg gyakorlás, bíztatás és dícséret minden egyes mozdulatért. koraszülött volt és ahol szültem (kisváros) nem volt koraszülött lélegeztető így csak oxigént adtak neki, de az nem rendes lélegeztetés és így lett oxigénhiányos. :( Szerencsére túl vagyunk rajta, és Mesike egészségesen született meg. Most már ez a lényeg.
Én be vallom őszintén, hogy a terhesség alatt is és utánna is ha fájt a fejem vettem be aspirint. Semmiféle káros hatást nem tapasztaltam egyik gyerekemen és magamon se azon kívül hogy segített elmúlasztani a fájdalmat. De ezzel nem azt mondtam hogy te is ezt csináld, sokan ellenzik, én a háziorvosom javaslatára tettem, teszek így, az ő apukája nőgyógyász volt és azt mondták hogy az aspirinnek terhességmegtartó hatása is van. Én hittem nekik, és ez alapján döntöttem úgy hogy beveszem. 3szor volt kemény arcüreggyulladásom a tehességem alatt (Mesivel) volt hogy 3-4 napig is rendszeresen szedtem mert másképp nem bírtam volna elviselni a fájdalmat és mellette még a folyton csicsergő 2 évest is el kellett látnom. Nagyon durva volt. De túl éltem ezt is!! :)
Köszi az együttérzést!:) Igen már jól vagyok,kialudtam a fejfájást! Azt nem tudod esetleg hogy lehet e bevenni gyógyszert ilyenkor? Sok tejci már nincs, de még szopizik Máté. Nem mertem semmit bevenni.
De minden rendben van a nagyfiaddal ugye? szülés közben történt komplikáció? Ennek ellenére nagyon ügyes volt, nem maradt le nagyon! Gyógytornára is jártatok? Meg gondolom neurológiára is. Ádival mi is jártunk neurológiára 1 éves koráig.
Nagyon sajnálom hogy ilyen rossz estéd volt, nagyon meg tudlak érteni a fájdalmat illetően. Remélem már jobban vagy és elmúlt a fejfájásod!! :)
Nálunk Csonika 4 hónaposan fordul el az oldalára először. Pedig ő izomgyemge volt, mert oxigén hiánnyal születtet. 3 hósan tartotta csak meg a fejét. 11 hósan ült fel és állt fel egyszerre és 20 hósan indult csak el egyedül.
Sziasztok lányok!
Nagyon ügyesek a babák! Mi picit le vagyunk maradva hozzátok képest. Máté is kitolja magát ha hason van, tartja szépen a fejét, keze a szájában:D, ha valamit megfog azt is "megkóstolja", sokat gögicsél, nagyokat mosolyog és kacag is, de fordulni nem akar. Egyenlőre semmi jele hogy szeretne forgolódni. Most azon gondolkodtam a nagyok mikor fordultak először, de nem ugrik be! Gondolom még nincs elkésve nem?
Ajacska! Én sajnos fejfájós vagyok, de érdekes módon egyszer nem fájt a terhesség alatt a fejem! Már kezdtem örülni hogy talán "kinőttem":)) de azt hiszem mégsem:( Anyukád gyermekápoló? Az szép szakma, és gondolom jó hogy van kihez fordulni ha valamiben tanácstalan vagy! Esetleg megkérdeznéd hogy mit tud a rövidbél szindrómáról? A neten olvastam én róla, csak kiváncsi vagyok hogy van e tapasztalata erről a betegségről?
Krucifix! Dávidnak 3-4 hósan kibújt a foga, azt hittem Ádinak is hamar jön. Ehhez képest neki 8 hónaposan bújt ki! Már azt hittem nem is lesz foga!:DD Ezek után Mátéról fogalmam sincs mikorra várható! Neki is ömlik a nyála, de ez a tünet a srácoknál is megvolt hónapokkal előbb. Sajnállak téged is a migrén miatt, ahogy magamat is tudom olyankor nagyon sajnálni!:DD Tegnap azt hittem estére megőrülök! Apa nappalos volt, alig vártam hogy este kicsit foglalkozzon a gyerekekkel mert minden kis hangra azt hittem kiesik az agyam, naná hogy Máté is a kezemben ordított:), erre apa hazajön lázasan, náthásan... Hát örültem neki nagyon, nem is engedtem a srácok közelébe! Szóval jó estém volt!
Na befejezem a litániát, Máté most ébredezik, elaludt a játszótéren 6 után. Nem tudom meddig fog este kukorékolni nekem!:D Lehet még jövök este!
Puszi mindenkinek!
A levelet a Magyar Gyermekorvosok Társasága küldte, gondolom, ti is kaptok, Lujza. Én nagyon gondolkodom rajta. Ma fel is akartam hívni a doktornőt, de későn jutott eszembe. Majd holnap.
A védőnő egy kis fiatal csajszi, csak egyszer beszéltünk. Nincs gyereke. Én szépen megkértem, hogy ha van olyan, akihez valóban menni kell, ahhoz menjen. Könyvből én is tudok sok mindent, többször is tanultam. Az anyukám gyermekápolónő, az egészségüggyel kapcsolatos dolgokat nagyon jól tudja. Mondtam a csajszinak, hogy ne haragudjon meg, de nem tartok igényt a tanácsaira. Nem azért, mert én okosnak gondolom magam, de tényleg, a könyvben leírtakat én is tudom. Aranyos volt, azt mondta, semmi probléma, de megadta a számát, hogy ha bármi van, nyugodtan hívjam. Aranyos volt, kicsit tudálékos. Aláírtam egy papírt, hogy nem tartok rá igényt és ennyi. Egyébként sok rosszat hallani róluk. Remélem, nincs védőnő ismerősötök.
Luca hason fekve a kezén támaszkodva nézelődik, olyan édes, ha elfárad, nagyokat nyög. A napokban kezdett kicsit oldalra fordulgatni. Nem sieti el.
Ő is teszi a kezét a szájába, nem szopizza, csak nyalogatja, és beszél hozzá. De már mindent a szájába vesz, amit elér. Nagyon nyúl a tárgyakért, néha sikerül elkapni, de hamar elengedi.
Nagyon sokat gőgicsél, nevet, bohóckodva köhécsel. Napról napra fejlődik, olyan jó látni!
A frontból mi nem éreztünk semmit. Én a terhességem óta nem vagyok fejfájós, talán a műtéti hegeim sajognak picit. Luca is jókedvű volt, egész nap vigyorgott.
Jók legyetek, puszi
Szia!
Én se gondolom hogy hip-hop mindjárt kibújik a fogacskája, csak már az alsó ínyén lehet látni hogy duzzadtam mint a felső és neki és több a nyála mint pár héttel ezelőtt. Legalább is ha hason van a lepedőjén egy idő után szép kis nyál tócsa lesz. Csonikának kereken 6 hónapos korára bújt ki az első fogacskája és neki is voltak már hónapokkal korábban ilyen jelei/"tünetei". Ezért gondolom, hogy készülődőben van.
A frontok engem is megviselnek, én is migrénes vagyok. Mesike szerencsére nagyokat alszik ha nagyon rossz idő van, ezt már megfigyeltem. Csoni viszont hisztis. Sőt olyan is volt, hogy mondta már hogy fáj a feje és lehangolt is volt. Adtam neki panadolt és egy idő után mint akit kicseréltek!! Remélem ő nem lesz migrénes. :(
Nálatok mit tudnak a pici fiúcskák-lányocskák már?
Mesike mióta betöltötte a 3 hónapot már 4 szer fordult meg a hasáról a hátára és elfordul az oldalára is gyakran a játékokért. A kezével pedig állandóan meg akar fogni amit csak elér. Olyan is volt hogy nem érte el az elé rakott kis képes könyvecskét és éles kis sikitozó hangon reklamált, :D olyan drága volt. Mikor a keze ügyébe adtam akkor elhalgatott és nagy érdeklődéssel tanulmányozta!! Hason fekve gyönyörűen kinyomja a két karjával magát és tartja is nézeget ezerrel. Az ölünkben még mindig felül és nem lehet vissza fektetni egyáltalán, kiveri a hiszitit ha le akarom fektetni. Úgyhogy inkább másik pózba teszem, hogy ne üljön.
Nálatok mi újság?
Jaj, nem gondolom hogy sok lenne a 6 kiló ajacska, félre ne érts! Máté is lenne már annyi szerintem ha az a hasmenéses sz@rság nem lett volna, mert akkor sokat fogyott! Most meg nem tudom mi van ma vele, rengeteget bukik! Szopi után szerintem több mint a felét kihányta, a tápszerből is sok kijött! Most csak szopi volt, sajna már nem sok tejem van, de mióta befejezte folyamatosan jön ki belőle! Tápszert most nem is adtam neki, viszont jó kedve van, vigyorog, kalimpál keze lába. Lehet az a baj felrázza a gyomrát!
Pelus ügybe egyetértek kinek mi válik be!
Igen jár a védőnő, bár mostanában nem volt. Különösebb bajom nincs vele, fiatal, kedves kis nő. Sok újat talán már nem tud mondani, így a harmadik gyereknél:D Neked ezek szerint nem volt szimpi a védőnő?
Én nem kaptam a rota vírus elleni oltásról semmit! Ezt honnan kaptátok? Nekem se doki, se védőnő nem mondta! Gondolom önköltséges!
Krucifix! Máténak is bent van az ökle a szájában!:D És folyik a nyála! De nem gondolom hogy jön a foga, legalábbis semmi jele eddig! Nagyfiadnak mikor bújt ki az első foga?
Nem vittem el oltásra. Úgy döntöttem úgy lesz tiszta a lelkiismeretem, ha megvárom míg teljesen rendben lesz. Ráadásul én is megbengásodtam és nagyon pocsék az idő, úgyhogy nem mentünk sehova. Nem érdekel a védőnő mit mond.
Végig olvastalak titeket, mi pemperst használunk, nekünk ez vált be a fiúnál is és most is. :) Rota vírus elleni oltásról mi is kaptunk papírt. Bevallom már el is felejtettem! :D Mesike csak akkor cumizik, ha megyünk valahová, babakocsiba, vagy autóba. Ide haza nem kell neki semmi, mostanában azt vettem észre hogy egyre többet rágja az öklét, de remélem csak az ínye miatt, mert az alsó fogínye már duzzad egy kicsit. Nagyon remélem nem lesz belőle ujjszopizás. Mesike egyébként 5210 g és 60 cm volt két hete a legutóbbi mérésen.
Nem hiszem, hogy sok lenne, nem kövér. Elvileg úgy tanultuk, hogy a csecsemők fél éves korukra duplázzák meg a szültési súlyukat. Luca 2720 g-mal született, ehhez képest nem egész 3,5 hónaposan volt szombaton 5900 g. A doktornő azt mondta, amikor újszülöttként rohamosan emelkedett a súlya, hogy az ilyen picurok így tepernek, majd megtorpan picit. A hosszát régebben mértem, akkor 58 cm volt, most a 62-es ruhákat hordja. De nem kövér, ez a lényeg. A napokban kevesebbet is evett. Ismerős kisfia 6 hetes, 5 kg. Mégsem kövér.
Nekem meg pont a Pampersből folyt ki a kaka, a Liberoból nem. Kinek mi jön be. Én a Tescosat nem próbálta, talán nem is fogom, nem bízom benne.
Hozzád jár a védőnő? Én megkértem, hogy ne jöjjön, és nem is jár.
A rotavírus elleni védőoltásról kaptál papírt? Vagyis nem is oltás, hanem cseppek. Én leht, hogy beadatom Lucának!
Itt esett is, borult idő van. Annyira úúútálom, a kedvem is nyomott ilyenkor!
Pelusból én a pampersöt, és a tescos lilát szoktam az nagyon bevált! A babylovot a Dáviddal használtam, még Mátéval nem próbáltam, de kuponom nekem is van a bababónuszos. Úgyhogy ki fogom próbálni! A libero...háát, kifolyik belőle a kaki! Most hogy kicsit hasmenése van a gyógyszertől, már a harmadik ruha ma! Tegnap is ez volt! Alig várom hogy elfogyjon!
Luca 6 kiló??:DD Szépen megy a súlya! Nem sok a hat, csak Máté hétfőn volt 5250gr. Hány centi?
A Nap sütöget, de nincs meleg. Olyan jó tavaszi. Tegnapelőtt szuper volt!
Igen, alszik Luca. Most tökre ráált, hogy naponta kétszer, délelőtt mag délután nagyobbat alszik. De még így is minden 2 evés közt pillókál.:)
Én használom Lucának a Pamperst, a Babylove-ot. Most. Talán a Libero a legjobb, de az 5-8 kilós nagy, pedig a csajszi már 6 kg. Huggies akkor volt, amikor újszülött volt, az volt a legkisebb méretállás. de azt is fogok venni, van DM-es bababónusz kuponom. Neked?
Igen, én is nagyon féltem hogy még 7-8 évesen is az ujját fogja szopni! Tudok ilyenről is. De hál istennek teljesen magától abbahagyta, sőt egyszer próbáltam neki én betenni, mert annyira édes volt olyankor (majd keresek képet amikor cumizza az ujját és felteszem) de olyan fintort vágott, hogy csak na!:DD Dávidom annó cumizott, ő meg az utolsó cumiját szétrágta kb 2 évesen, vettem neki másikat, az meg már nem kellett neki. Úgyhogy velük szerencsém volt!
Luca alszik? Máté itt magyaráz a kezemben:)) Milyen az idő nálatok?
Sziasztok csajok!
Krucifix! Szerintem amíg beteg nem kaphat oltást! Mi ugyanebben vagyunk, a 2 hós is csúszott a hasmenéses vírus miatt, most ez is a megfázás miatt. Nekünk azt mondta a doki, hogy az antibiotikum után is egy hét szünetet szoktak tartani, úgyhogy majd csak valamikor május elején kapjuk a 3 hósat mi is. Szerintem ezek nem pontosan hónaphoz kötött oltások, hugom kislánya nagyon sokáig volt kórházban, és most kaphatta meg az első oltást, akkor volt 10 hónapos.
Ajacska! Máté is cumi miatt ébred föl éjjel, bár mostanában az ujját is szopizza, és ha azt megtalálja akkor visszaalszik! Nagyon édes ilyenkor! Ádi szopta az ujját, féltem is tőle hogy hogy fogjuk leszoktatni erről, mert az ugye mindíg kéznél van, de két éves kora körül magától abbahagyta! Remélem Máté is ilyen ügyes lesz, bár ő azért a cumit is elfogadja, Ádi az rögtön kiköpte!:)
Mandula!
Én is így olajozom, és szépen lejön neki is! A hajkeféjével óvatosan fésülgetem, és szépen lepörög. De azért nem hiszem hogy ez koszmó, mert reggelre ugyanolyan szokott lenni. Olyan mintha nagyon hámlana a bőre. De úgy veszem észre mintha javulna, mostmár nem kell minden nap kenegetnem, és nem olyan száraz már. Ezt a gyógyszertári testápolót én is megkérdezem, mert a kis testén elég száraz a bőre, de nem merek boltit használni mert hátha pöttyös lesz tőle. A Gabi, Johnsons, stb, nem vált be az érzékeny bőrükre. Egyébként nekem is szokott lenni a kezemen főleg télen. Apukám is ekcémás, úgyhogy nem lehetetlen hogy örökölték a fiúk is!
Bocsi, ez hosszúra sikeredett!:D Jobbulást a betegeknek! Mi is javulgatunk már! Puszi
Olvastam a tudásbázis kérdésben, sajnálom, hogy még mindig náthás Mesi.
Luca mostanában többször felébred éjjelente, ( 3-4-szer) keresi a cumit. De egyből visszaalszik. Csak nekem rossz, hogy megszakítva alszom. Na mindegy, ez legyen a legnagyobb baj!
Jobbulást!
Gratulálok, ügyes kislány Luca:)
Hát, én is túlhordtam, dec. 26-ra voltunk kiírva, és január 3-án született, úgyhogy hivatalosan már a 42. héten született a fiam. Neki is kb. 3 hét alatt jött rendbe a bőre, de aztán jöttek az arcára a pöttyök, amikor az rendbejött, folytattuk ezzel az ekcémás valamivel. De őszintén szólva nem csodálkozom, volt kitől örökölni ezt az érzékeny bőrt:( Nekem "csak" a kézfejemen szokott kijönni az ekcéma, de a nővérének (féltestvére) is nagyon fehér és érzékeny a bőre.
Az anyósomat heverem:D Anyukádnak nagyon igaza van:) Az én anyósommal a legfőbb gond, hogy mindig mindenkinél mindent jobban tud:( Ráadásul apósom novemberben halt meg, így most egyedül maradt, és ő is érzékenyebb. Tulajdonképpen régebben is nehezen viseltem, de mivel apósomat imádtam, valahogy könnyebb volt. Sokat gondolunk a papára, nagyon sokat emlegetjük, iszonyatosan hiányzik. Mindannyiunknak fáj az elvesztése, azt hiszem, még egyikünknek sem sikerült igazán feldolgozni a veszteséget, ezért különösen rosszul reagálunk a másik hülyeségeire:( Na de majd elmúlik egyszer ez is:)
Nem tudom, te hogyan olajozod, én amikor nagyon koszmós volt, akkor vattapamaccsal, sok olajjal átdörzsöltem a fejét, majd húztam rá egy kissapkát. A fürdés ezután 1/2-1 órával később jött. Valamelyik ajándékcsomagban volt Nívea babasampon, én azzal mosom a fejét. Fürdetés után, szopi közben pedig pelenkával dörzsölgettem finoman a fejét, illetve ha rövidre van vágva a körmöd, akkor ezeket a lerakódásokat fel lehet finoman kapirgálni. Nekünk ez vált be, a koszmó szinte teljesen eltűnt, már csak simán száraz egy kicsit a feje. Most már nem sapkázunk, csak simán beolajozom és utána kevés samponnal megmosom.Ha így még nem csináltad, próbáld meg, nem veszíthetsz vele semmit:)
A homlokát pedig Aloe First-tel hoztam rendbe, ebből egy nagyon picit fújtam a tenyerembe és úgy kentem rá, majd Gabi testápolóval is bekentem, így kb.3 nap alatt rendbejött.
A doki ma írt fel gyógyszertári testápolót, két hete ugyanezt írta fel, csak akkor belekevertek még egy krémet az ekcéma miatt. Majd megírom a nevét, csak most alszik Norbert, nem akarok bemenni, nehogy felébredjen. Lehet, hogy érdemes lenne neked is venni ilyet, szerintem biztos kapható recept nélkül is, de majd megkérdezem Norbi keresztanyját, mert ő gyógyszertárban dolgozik, mindig vele hozatom meg, ami kell nekünk.
Szia lányok!
Még mindig jól vagyunk, kopp, kopp... Lucának nagyon ízlenek az új ízek, a sütőtöklé és a sárgarépaturmix a sztár. A krumplit majd hétvégén akarom adni, a répával. Remélem, az is bejön majd. Fényképeket is csináltunk evés közben, majd felteszem.
A barátnőm kislányának volt nagyon ekcémás a bőre születés után, a doki azt mondta, a túlhordás miatt. 41. hétre született. De neki elmúlt 1-2 hét alatt. Szegény Norbert! Biztos fáj is neki kicsit!
Mandula, pihend ki anyósodat! :) Nekem is van vele afférom mostanában, szerintem rossz a pszichéje. Mint mindig! :) Anyukám mondott egy nagyon jót: Az ő anyósa egy iskolázatlan, tanulatlan ember volt, aki a fiait nagyon szerette. És éppen ezért a menyeit is!!! És milyen igaz!
Minden jót nektek! Puszi!
Jaj szegény Norbert! Szóval ilyen száraz a buksija neki is? Erre nem mondott a doki nektek semmit?
Dehogynem olajozom Máténak! Minden este! Reggelre meg ugyanolyan száraz. Talán az utóbbi napokban mintha javulna! Nekünk erre azt mondták hogy koszmó... De nem tudom, az lehet homlokon is? És ha lejön este, reggelre az nem rakódhat még le, nem?? Mert a koszmó az lerakódás ha jól tudom!? Egyébként a koszmó elleni sampont javasolta, de az nem használt.