Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008. Januárban született babák fórum

2008. Januárban született babák (beszélgetős fórum)


160. 7934d1ac97 (válaszként erre: 156. - 9bbb5bd983)
2008. máj. 8. 22:41
Nem haragudtam meg, csak meg van a véleményem, azt meg nem írom le, mert akkor te haragudnál meg, úgy hogy megtartom magamnak. Más mondani valóm meg nincs, mert nem történt velünk olyan dolog ami említésre méltó lenne.
159. Mandula71 (válaszként erre: 158. - Lujza28)
2008. máj. 8. 22:37

Szia!


Remélem hamar meggyógyultok! Nemsokára Máté is fog forogni, ne izgulj! Ebben a korban még sokat számít 1-2 hét korkülönbség is, meg hát mások az egyéni adottságok.

Norbi kedden a dokinál 5130 gramm volt, a múltkor mérték az egyéb adatokat is: hossz 62 cm, fejkörfogat 40 cm, mellkas 39 cm. (De lehet, hogy ez utóbbi kettő fordítva van, nem emlékszem.)

Miért nem oltatod be a gyerekeket? 13 éves kor alatt elég egy oltás, de te is kaphatsz, csak neked már kétszer kell beadni.

A gázrobbanásról hallottam, sajnos meg is halt egy ember. Még jó, hogy nem voltatok ott.

158. Lujza28
2008. máj. 8. 22:13

Sziasztok lányok!


Én is vagyok ám, olvaslak titeket, csak alig van időm. Ha géphez kerülök csak bekukkantok, írni már nem mindig sikerül.

Nagyok jól vannak, Máté szerdán kapta volna a három hós oltást, de persze megint náthás... Mióta nincs fűtés, nagyon hideg van a lakásban és megfáztunk:(( Azért megmérték, 5690 gr, 63 cm. Ajacska lassan utolérjük Lucát!:)) Mi is elkezdtük a banánt tegnap! Úgy látom izlik neki! Máté nem próbál forgolódni, viszont a "felülés" nagyon megy! ha belerakom a hordozóba, vagy csak fogom az ölembe, akkor már emeli lábát és fejét is mint Luca.

Mandula! Remélem megússzátok a bárányhimlőt! Még az enyémek sem voltak, és azt hiszem én sem:( Minden évben rettegek hogy elkapják, jó lenne nekik átesni gyerekkorban, de én még nem voltam.. Remélem már jobban vagy! Tudom milyen szar a migrénes fejfájás, sajnos szülés óta egyre többször van megint:( Minden kis frontnál fáj a fejem, pedig reménykedtem hogy vége ennek mert terhesség alatt nem volt egyszer sem fejfájás! Norbi mekkora most?


Hallottatok a pécsi gázrobbanásról? Nem messze lakunk attól a háztól...Mákom volt mert ha elindultam volna boltba ahogy terveztem, de elücsörögtük az időt és mennem kellett már a fiúkér, akkor arra mentem volna ahol történt! Még jó hogy mégsem indultam el!

Olvasok ám továbbra is szorgalmasan, ahogy tudok írok is! Puszi nektek!

157. Mandula71 (válaszként erre: 156. - 9bbb5bd983)
2008. máj. 8. 17:13

Szia!


Hát én tegnap délután dögrováson voltam:( Migrénszerű fejfájás, hányás, hasmenés:( Még jó, hogy du kezdődött, mert így fel tudtam hívni a fiam keresztanyját, hogy jöjjön át a gyerekhez, annyira szarul voltam. Borzasztó érzés volt, hogy nem tudom ellátni a gyereket, mert a fejfájástól mozdulni sem bírtam, ha meg mégis, az rohanás volt a klotyóra...Szerencsére a pici érezte, hogy baj van, mert el volt Anikóval, utána meg a nővérével és az apjával, így csak szoptatni hozták be hozzám, azt meg fekve megoldottuk.


krucifixre gondolsz? Nem vagyunk egyformák, ha már ennyitől megsértődött, nem tehetsz semmit:( Persze, kár, hogy itt nem ad hírt magukról, de hát ellentétek mindenhol vannak, ezen túl kell lépni (szerintem).


Születésnapod alkalmából nagyon sok boldogságot kívánunk!!!!!

2008. máj. 8. 12:16

Sziasztok! Nagy a csend! Jól vagytok?

Azt tudom, hogy egyikőnk annyira megharagudott, hogy mindenhová ír, csak ide nem! Mi újság veletek?

155. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 154. - Mandula71)
2008. máj. 7. 11:20

Az már haladás! Lucát vasárnap mértük, 6270 g. Nem semmi, lehetne ennyi fél évesen! De nem zavar, mert egyáltalán nem kövér. Fincsi kis párnácskák vannak rajta mindenhol, imádom!

Amúgy nagyon ügyesen eszik kanállal, már naponta háromszor. Gyümölcs, főzi, tejpép. Haladunk, szerintem élvezi. Valamikor nem tudom eteteni, mert folyamatosan vigyorog, bohóckodik.

Ő még nem találta meg a lábát. Csak húzza felfelé. Persze a székben ülve nézegeti. Amit megkaparint, azt a szájába tömi, de ő el is engedi, aztán nem érti, hova lett. Meg a fejére húzza, aztán levegő után kapkod, "keresi a kijáratot".

Remélem, a himlőből nem is lesz semmi. Jó lenne megúszni, ugye?

154. Mandula71 (válaszként erre: 153. - 9bbb5bd983)
2008. máj. 6. 17:08

Sziasztok!


Nagyon ügyes Luca! Norbi is próbálkozik a felüléssel, pár napja pedig rájött, hogy a lábát is meg tudja fogni. Valamelyik nap arra rohantam be a szobába. hogy iszonyat keservesen elkezdett sírni. El nem tudtam képzelni, hogy mi a fene baja lehet? Nos, az én drága kisfiam elkapta a saját lábát, gondolom olyan erővel markolta, ahogy engem szokott, nyilvánvalóan ez fájt is neki. Merthogy arra még ugye nem jött rá, hogy a fájdalmat saját magának okozza, és hogyha elengedi a lábujjait, akkor nem fog tovább fájni:D


A bárányhimlő még nem jött ki rajta. 14-21 nap a lappangási ideje, és az első pöttyök megjelenése előtti 48 órában a legfertőzőbb, mi pedig pont akkor voltunk együtt Mátéval:(mIvel én voltam bárányhimlős és Norbi még anyatejet kap, így van rá esély, hogy most nem jön ki rajta, de így ma természetesen nem kaphatta meg az esedékes oltást. A doki szerint legkorábban 2 hét múlva lehet neki beadni. Viszont az előző heti 6 dkg-hoz képest most egy hét alatt 13 dkg-t hízott:)

2008. máj. 6. 11:10

Sziasztok!

Remélem, mindenkinek jól telt a hosszú hétvégéje. Ugye nem lett beteg Norbi? Elég nagy szemtelenség volt oda vinni azt a nagyobb gyereket!


Lujza, képzeld, Luca majdnem megfordult! Már tényleg csak napok kérdése! Háton fekve meg nagyon emeli a fejét-lábát egyszerre! Mint aki fel akar ülni. Lehet, hogy ő nem is fog forogni, hanem majd csak ülni! :)


Ugye mindenki jól van?

2008. máj. 4. 17:45

Sziasztok!


Mindenki pihizik az ünnepek alatt?

Mi 1-én voltunk a szomszédban, a fiam keresztszüleinél bográcsozni. Ismerős házaspár is ott volt egy 6 éves kisfiúval. Már órák óta együtt voltunk, amikor közölték, hogy a fél óvoda bárányhimlős, most lesik Mátét, hogy kijön-e rajta? Na ekkor kaptam egy enyhe agyvérzést:(( Ők tudták, hogy mi ott leszünk, talán így nem kellett volna odajönni. Szerintem. Legalábbis én hasonló esetben biztos nem vittem volna a fiamat egy pici baba közelébe, ha nem muszáj. Természetesen másnapra Mátén megjelentek a pöttyök, úgyhogy most figyelhetem Norbit, hogy vajon elkapta-e? Ráadásul most kellene a 4 hónapos oltást kapnunk, majd szólok a dokinak is, hogy ilyenkor mi van, mert nem szeretném, ha esetleg lappangana benne valami és úgy kapná meg az oltást:(

A fiam a héten meglepetést okozott, nem 5 naponként kakilt:) Szombat este, kedd reggel, csütörtök este, szombat délután volt termés. Csak azt ne kérdezzétek meg, hogy ez most mitől változott, mert semmit nem csináltam:D

Jövőhéten meg kellene néznem az új, helyettesítő védőnőt is, csak nem tudom, hogy van-e kedvem hozzá? A "sajátunk" sajnos beteg lett, így másik faluból jön valaki hetente kétszer. Nekem eddig semmi problémám nem volt, mindent olyan jól meg tudtam beszélni Mariannal. Bár sok újat nem tudott mondani, de mindig türelmesen meghallgatott és közben megerősített, hogy jól csinálom a dolgom:) Vajon milyen lesz az új?

2008. máj. 2. 12:11

Remélem, a fogzás még várat magára! Néztem, nincs megduzzadva az ínye. Ami késik, nem múlik. Jó lenne könnyen túllenni rajta. Szép álmok...

Igen, én is hallottam, hogy a rotavírus ellenit 6 hónapos kor előtt be kell adni. A 18ezer jó sok! De megéri, legalábbis szerintem.

Ti aztán jó sokáig ébren vagytok este! Én 10 után alig bírom. De én vagyok puding... :)


Nálunk csúnya idő van, sötét, esik, fúj. Ma nem megyünk sétálni!

150. Lujza28
2008. máj. 1. 23:17

Köszi lányok, nem rágódok akkor rajta! Igaz nem egyformák a babák, még az én fiaim között is eltértek ezek a dolgok! Dávid nem mászott, ő fölállt kb 10 hónaposan, vezetve ment, és az első szülinapja után egy héttel elindult. Ádi mászott, ő meg 13-14 hónaposan indult el egyedül. Szóval majd megfordul! De most ugrik be, Ádi sem fordult még ennyi idősen, mert akkor még neurológiára jártunk 3 havonta, és emlékszem kérdezte a doki hogy forog e? Én meg mondtam hogy nem, erre javasolta hogy pelenkát tegyek alá, és segítsek azzal hogy emelem az egyik oldalon. Aztán enélkül is megfordult. Kis lusti volt, most meg nem áll meg egy pillanatra sem!:)

A nyála neki is ömlik!! Akkora lufikat fúj belőle, tök aranyos! Én meg mindenhol nyálas vagyok tőle!:)) Kiváncsi vagyok a foga mikor fog kibújni!

149. Mandula71 (válaszként erre: 147. - 9bbb5bd983)
2008. máj. 1. 22:27
A rota elleniből kettő kell, illetve egy másik oltóanyagból három. Ára 14-18 ezer/db:( Viszont kérdezz rá, mert én úgy tudom, hogy ha beadatod, akkor 6 hónapos korig meg kell kapnia az összeset belőle.
148. Mandula71 (válaszként erre: 146. - Lujza28)
2008. máj. 1. 22:24

Már miért kellene aggódni? Nehogy elkezdj ezen rágódni! Norbi kissé korábban kezdte el ezeket, de semmivel sem vagytok lemaradva. Úgy látszik, most ilyen időszakunk van, aztán majd mást meg később fog csinálni mint a nagy átlag:)

Én nem adatok be most semmit, illetve a doki említett valamit, amit javasol, de azt már elfelejtettem, hogy melyiket:( Csak arra emlékszem, hogy azt mondta, kettő kell belőle, egy 5-6 hónapos korban, a második pedig még 1 éves kor előtt, mert addig van rá támogatás, így darabja 8000 Ft körül lesz. De erre majd még visszatérünk, ezt beadatom neki.

2008. máj. 1. 22:01

Én a rotavírus ellenit mindenképpen megveszem, de az már nem is oltás, hanem csepp. Még nem beszéltem róla a dr.nővel, nem tudom az árát sem. Akkor kérdezem meg a pneumo ellenit, ami szept.től ingyenesen kérhető, hogy megvárjuk-e vele a 15 hónapost. Az talán késő. A bárányhimlő ellenit majd valamikor szeretném.


Ne aggódj, Lujza, nincs Máté lemaradva. Legalábbis szerintem. Luca sem fordul meg, talán hasról hátra nem sokára fog. A fejét sokáig tartja hason fekve, és a jobb karját és lábát kezdi lendíteni. A tárgyakat megkaparintja, és persze a szájába tömi. Aztán persze elengedi. A nyála meg ömlik... :)


Jók legyetek!Mielőbbi gyógyulást!

146. Lujza28 (válaszként erre: 145. - Mandula71)
2008. máj. 1. 21:50

Azta nagyon ügyes Norbi! Akkor mi vagyunk ennyire lemaradva? Kezdjek el aggódni?

Az oltást azért kérdeztem mert Ádi annó még kettőt kapott a 3 hónaposnál ha jól emlékszem. A dokitól kérdeztem hogy vigyek e kanalat a sabin cseppnek, de már azt sem szájon át kapja. Hogy változik ez is:)

Igen, nem semmi hogy mibe kerül az az oltás ami nem kötelező! Ti beadatjátok valamelyiket?

145. Mandula71 (válaszként erre: 144. - Lujza28)
2008. máj. 1. 21:32

Norbert az oldalára azt hiszem 6 hetes kora óta fordul (pont a dokinál csinálta), hasról hátra és hátról hasra is fordult már, de ez nem rendszeres.

A 2-3-4 hónapos oltás ugyanaz, 5 féle betegség ellen 1 oltóanyag. Úgyhogy egyet fog kapni Máté most is, csak akkor kapna többet, ha valami 9nköltségeset is beadatnál.

Szeptembertől viszont a pneumo oltást lehet majd kérni a 2 éven aluliaknak (ha most kérnéd, azokért is súlyos ezreket fizetnél), és ha jól emlékszem 2010- től beteszik a kötelezők közé.

144. Lujza28
2008. máj. 1. 20:34

Sziasztok lányok!

Én is olvaslak titeket csak nem tudtam írni. Máté napközben nagyon lefoglal, ráadásul most Dávid meg én vagyunk betegek, de ezen kívül minden rendben velünk! Én még nem adtam Máténak semmit, megyünk jövő héten oltásra, akkor beszélek a dokival és szerintem mi is elkezdjük lassan a főzeléket. Máté még nem fordult meg, ha hason van a fejét emeli, de ennyi. Ő is nyúl a játékokért, gőgicsél,nevet, szinte felül ha az ölemben van. De fordulni azt nem! Próbálok visszaemlékezni a nagyok mikor fordultak, de nem emlékszem tisztán.. Én több mint egy hete mértem akkor volt 5250 g.

A három hós oltás egy szuri vagy kettő lesz?

Ja, és én is kaptam a dokitól tájékoztatót a többi oltásról amit be lehet adatni, csak önköltséges. Most a nagyoknak a kullancs által terjesztett betegségek elleni oltást fogom beadatni. Én hü...e, nem most kellett volna, de nem jutott eszembe előbb, viszont Dávidból tegnap szedtem ki egyet! Szóval nagyon remélem semmi baj nem lesz!

Én is igyekszem többször írni, ha Máté engedi:)

143. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 142. - Mandula71)
2008. máj. 1. 14:35

Ügyes fickó Norbi! Ha a doki szerint nem pici, ne aggódj. Az 5 kiló különben sem kevés. Ha fejlődik, de pici súlyú, nincs baj. Gondolom.

Nálunk a főzik nagyon mennek, a tejpépet tegnap adtam először, pár falatot. Kicsit fintorgott, lehet, hogy ma a rizseset próbálom. Te milyet adsz?

2008. ápr. 30. 23:57

Na most vagyok:D

Olvasgattalak titeket, csak írni már nem hagyott a főnököm:D

Tegnap mentünk vissza a dokihoz, merthogy két hét alatt mindössze 10 dekát hízott Norbi. Most egy hét alatt hatot. Úgyhogy tegnap elértük az 5 kg-ot:D A gyarapodása a minimum mimimumja, de a doki szerint nincs gond, egészséges, csak vékony testalkatú. Azt mondta, ha gond lenne, nem így viselkedne, ugyanis végig mosolygott és beszélgetett a doki bácsival. Szóval a doki szerint vékony, de nem sovány,hanem csupa izom a kicsi.Naponta egyszer kap kb. 80 gramm tejpépet, azt azívesen eszi, a tápszert próbáltuk, de kirázta tőle a hideg. Úgyhogy az orvos szerint ne is próbálkozzunk, nem kell erőltetni.

Már tudatosan nyúl a játékokért, megfogja a lábát is, pár percig hason is elvan. Sokat beszél, mosolyog, többen mondták, hogy nagy bajban leszünk majd, hogy a kislányokat levakarjuk róla:D Hát ezt még nem tudom, de tény, hogy a lányos anyukák már most imádják:DDD

Megpróbálok majd sűrűbben jönni, de ti azért csak írjatok szorgalmasan, figyelek ám:)

2008. ápr. 30. 22:13

Nagy a csend...

Lujza, Mandula, hol vagytok? Remélem, nincs baj!

2008. ápr. 29. 11:44

Hát igen , nemlehet könnyű dolgod. Én annak idején, amikor még több babát terveztem, megfogadtam, legalább 3 év különbséggel szülök. Valaki bírja, én nem bírnám. Fizikailag főleg, de szellemileg sem, talán. Én azt láttam évek során, hogy az egyik kicsi, másik még kisebb dolog azért nem jó, mert az egyik gyerek megsínyli. Főleg a nagyok szokták, akik úgy érezhetik, nem kapnak elég figyelmet. Mert lássuk be, nincs annyi idő a nagyra, amikor már ott a pici. Persze ez nem törvényszerű, és tisztelem azokat, akik belevágnak.


Sajnálom a 2 vetélésedet, nem lehetett könnyű! :(


Nekünk mindegy volt, milyen nemű lesz, tényleg csak arra figyeltünk, minden rendben legyen vele. De szupert, mert nővérem 2 lányától özön dolgot örököltünk. És különben is szuper lányos anyukának lenni! Persze fiúsnak is jó lenne! :)

2008. ápr. 29. 08:48

hát én akár hányszor elolvasom nekem segítő szándékú de mindegy.


nem, bizony nagyon nem könnyű, és a legnehezebb az hogy nagyon két külön korosztály és ezt áthidalni nagyon nehéz. a legrosszabb akkor amikor Mesi alszik és Csoni meg dührohamot kap, mert mondjuk az egyik tütü nem úgy áll mint a másik, vagy valami hasonló világot rengető hatalamas nagy probléma miatt, és neki áll visítani Mesi meg megriad felsír és utánna nagyon vígasztalhatatlan. Ha odamegyek Mesihez hogy megvígasztaljam akkor Csoni azt hiszi hogy Mesit jobban szeretem, ha Csonival foglalkozok akkor meg Mesi sír nagyon. De mivel annyira különbőző korosztály nem lehet őket egyszerre vígasztalni, mert Csoni sajna nincs tisztában erejével hirtelen olyan nagyon tud szorítani, rúgni, stb. Mesi meg hát olyan törékeny. És ez csak egy apróság a sok közül.

Soha nem jutott eszembe hogy a második gyerekem beteg lehet. Egyébként nem volt teljesen tervezett baba, a férjem nem akarta, én éreztem azt hogy van bennem még egy gyerek, de nem tudtam hogy mikor fog jönni, nem terveztük úgy mint Csonit (ő épp ezért nagyon nehezen is jött össze 2 vetélés után) Mesi meglepetés volt. De nem bántam. A terhesség alatt egy belső gondolat-érzés volt bennem, állandóan azt mondogattam magamba, hogy nem érdekel mennyire fog fájni a szülés csak egészséges legyen. Hát így lett. Leírhatatlanul fájt, és egészséges lett. És kislány! Csonit is kislánynak vártam. Úgyhogy nekem annyira nagy öröm hogy ő kislány, hogy sokszor még most is (hülye módon) kételekedem/nem akarom elhinni hogy tényleg kislány!!?? Ez tényleg hülyeség, mert hát itt van látható, de annyira hihetetlen. Ezt az érzést valószínűleg nem sokan fogják érteni. De így van.

138. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 137. - 7934d1ac97)
2008. ápr. 29. 08:37

Ha segítő szándékú lett volna a levél, de nekem nem annak tűnt. Ha újra elolvasod, talán másképp láod. De tiszteletben tartom, hogy segíteni akartál.

Igen, nem vagyunk egyformák, és 2 egyforma gyerek sincs. Nem lehet könnyű 2 picivel! Hogy merted bevállalni Mesit azután, ami Csonival történt? Én nem lettem volna ilyen bátor!

137. 7934d1ac97 (válaszként erre: 135. - 9bbb5bd983)
2008. ápr. 29. 08:32

csak tudod ha nem tudod elfogadni másoktól a segítő szándékot akkor addig ne is várd hogy egyet értsél is valakivel


az meg hogy te bölcsödei gondozónő vagy azt meg sztem itt a hoxán baromi kevesen tudják rólad, én se tudtam, ha tudtam volna nem írom le neked a véleményem


és mi anyukák se vagyunk egyformák, és nem vagyunk egyforma idegállapotba se, te se tudod hogy én miken mentem keresztül életem folyamán és se hogy te min mentél keresztül


és egy segítő szándékú levélre így reagálsz, akkor ne is csodálkozz hogy kiakadok és írok neked mindent ami csak hirtelen kijön belőlem


na mindegy,szép napot

136. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 134. - 7934d1ac97)
2008. ápr. 29. 08:31

Egymás sértegetése nem az én műfajom, úgyhogy kérlek, fejezzük ezt be.


NEM LESZ TÖBB GYEREKEM, MERT NEM BIZTOS, HOGY MÉG EGYSZER MEGADATIK EGY MELLKRÁK UTÁN, HOGY EGÉSZSÉGES LEGYEN!

135. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 133. - 7934d1ac97)
2008. ápr. 29. 08:27

Gondoltam, hogy így fogsz reagálni. Sajnálom, hogy az történt, de enyhén szólva kioktatásnak nézett ki, amit írtál. És azt még attól sem fogadom el, akit ismerek.

Igen, érdekel, hogy Mesi nem sír, ezért indítottam ezt a fórumot, mert kíváncsi vagyok hasonló korú gyerekekre.


Tudom, hogy neked van egy nagyobb gyermeke, és ezzel tapasztalatod. Én bölcsődei gondozónő vagyok, 2 éves gyerek volt már néhány a "kezem között". Tudom, a saját gyerek más. De én nem azért szültem gyereket, hogy pokolba kívánjam az életemet egy rossz nap miatt. Hálát adok, hogy egészséges gyermekem született a történtek után. És egyáltalán nem vagyok elégedetlen, nem akartam annak tűnni. Az életben sokkal nagyobb nehézségek vannak, mint ez a marhaság az anyósomékkal. Én csak tudom. És te is azután, amin Csonival átmentél.

Részemről a téma lezárva, és továbbra is kíváncsi vagyok a véleményedre!

2008. ápr. 29. 08:27
arról nem beszélve hogy gyerek és gyerek között is van különbség, de ezt majd csak akkor fogod megtudni ha lesz több gyereked is, de hát honnan is tudhatnál te ilyeneket
133. 7934d1ac97 (válaszként erre: 132. - 9bbb5bd983)
2008. ápr. 29. 08:19

Nézd attól, hogy a gyerekeink egy időben születtek, ez nem azt jelenti hogy egyett kell értenük a gyereknevelés terén. Ha érdekel, Mesike se sír már két evés között mióta rájött hogy hason fekve megtudja tartani magát és nézelődni jó dolog, illetve van az ágyánál egy játék amivel tud játszani és így le tudja magát foglalni ha mi épp nem érünk rá vele foglalkozni.

Egyébként meg csak segíteni szerettem volna hogy becsüld meg most a jó dolgodat a pici mellett mert 2 év múlva lesznek nem csak pillanatok de órák is amikor a pokolba fogod kívánni az életed a gyerek mellett!! Csak te ezt még nem tudod, de majd megtudod!! Erről meg ennyit, de tutod ki segítsen neked többet, ha így reagálsz egyből a jó szándékra!

132. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 130. - 7934d1ac97)
2008. ápr. 28. 21:51

Hú, Krucifix, mi aztán sok dologban nem értünk egyet! Szerintem sem kell egy ilyen pici gyereket ébresztgetni, nem is szoktam senki kedvéért. De vasárnap az ebédmeghívás miatt megtettem, de nem kellett volna. Szerintem egyébként pont úgy nem fog kialakulni a gyerek napirendje, ha mindig hagyjuk, hogy úgy alakítsa, ahogy ő akarja. Lucának 1,5 hónapos kora óta napirendje van. Persze ehhez kellett az is, hogy ilyen jó baba legyen. Mostanában kb. fél óra eltéréssel minden nap ugyanakkor eszik, alszik. Én például biztos nem hagytam volna negyed kettő helyett fél 4-ig aludni. Nyilván nem ráztam volna fel, de én az ilyet máshogy oldom meg. Ez a "majd ahogy jó neki" nálam nem jön be. De mondom, nem szoktam Lucát felrázni, hogy egyen már. Magától ébred. A napirend, a megszokott dolgok egymásutánisága adja a pici csecsemőnek a biztonságérzetet. Luca nyugodt kislány, nem sírós.

Szerintem pedig akkor is jó dolgunk lesz velük, ha nagyobbak lesznek, és kevesebbet alszanak.

2008. ápr. 28. 15:25
Ja, egyébként ez volt az első éjszaka tegnapról mára virradóan, hogy Mesi átaludta az éjszakát. Este 7 körül kajált és reggel fél 8kor ébredt meg!!! Nagyon ügyes volt. Mi is megébredtünk az apjával fél 5 kor hogy na milesz? Nem eszünk?? De ő csak aludt, nem keltetük fel. Hagytuk. És ráadásul ismét meg volt fordulva reggelre hasáról a hátára, és nem sírt mikor megébredt, csak nézelődött. Nagyon megdicsértük milyen ügyes volt. :))

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook