Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008. Januárban született babák fórum

2008. Januárban született babák (beszélgetős fórum)


280. Mandula71 (válaszként erre: 279. - Diorissimo)
2008. jún. 5. 22:13

:DDD Tehát meggyőztelek:))) Egyébként mindegy is, a lényeg, hogy Beninek nem kellett szandálban izzadnia:D

Persze, biztos... De Norbi az ÉN fiam, úgyhogy ÉN fogom megcsinálni remélhetőleg az első szülinapi tortáját. A mama meg süssön valami mást:) És hogy tudd, a mami az én anyum, úgyhogy ne keverd a mamit, meg a mamát:)

279. Diorissimo (válaszként erre: 278. - Mandula71)
2008. jún. 5. 21:58

Nem meggyőztél!! :D Hanem olyan erőszakosan mondtad, hogy jobbnak láttam, ha nem adom rá :)))))))

Miért nem engeded át a tortasütést a maminak, biztos szívesen megcsinálná :DDD

2008. jún. 5. 21:53

Hú csajok, de beindultatok:)))

Én is utálom, ha beleszólnak a dolgaimba, de - kövezzetek meg érte - Diorissimonak én is beleszóltam:D Nem engedtem, hogy a kánikulában még szandált is adjon a fiára... Na jó, azért ha annyira akarta volna, biztos ráadja, az én tiltakozásom ellenére is, de ezek szerint sikerült meggyőznöm őt:DDD

A tortához nem tudok hozzászólni, de szerintem az első szülinapi tortáját biztos én fogom csinálni. Nálunk anyósom szokott sütni, de ezt nem fogom átengedni neki...

277. Diorissimo (válaszként erre: 276. - Lujza28)
2008. jún. 5. 21:37

Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen formákat tudsz csinálni. Ehhez nem kevés kreativitás is kell.

Én is biztos meg fogom könnyezni a szülinapot. Mondjuk mostanában mindenen elérzékenyülök, pedig régen nem voltam én ám iylen, csak mióta Beni megszületett :D


Ma hogy jártunk. Plázázni voltunk Benivel kettecskén, s egyszer csak azt vettem észre levette mind a két zokniját. Az egyikért vissza kellett mennünk a boltba, a másik a szájában lógott. Nála hagytam, játsszon vele, de mikor hazaindultunk, már nem volt meg. Így vehettem neki zoknit :))

276. Lujza28 (válaszként erre: 275. - Diorissimo)
2008. jún. 5. 21:21

Igen örülnek, de apa szokott többször "zaklatni" ha rájön az édességhiány..:))

Én az egy éves szülinapra Dávidnak, ő a nagyfiam, egér alakú tortát csináltam, a középsőnek meg kutyát. De volt már baba, versenyautó, dinoszaurusz, autópálya, maci..stb. Néha kitalálnak ám olyanokat!:)

Most valami könnyűt akarok én is csinálni, valami tejszínes- joghurtos gyümölcsös, ilyesmit. Bár a srácoknál leginkább a csoki jön be.

Biztos tetszeni fog Beninek a torta! Az első szülinap nekem mindíg olyan megható volt!:)

275. Diorissimo (válaszként erre: 274. - Lujza28)
2008. jún. 5. 21:12

Ez tök jó!!!! :)

Biztos örülnek a fiúk, sütsz nekik finomakat :))

Beni még csak egy éves lesz, úgyhogy az sem nagyon baj, ha nem lesz "gyerekes" a torta :D

274. Lujza28 (válaszként erre: 269. - Diorissimo)
2008. jún. 5. 21:01

Nekem ebből a szempontból könnyebb dolgom van, ez a szakmám, mindíg én csináltam a srácok szülinapjára a tortát. Az első belepacsi mindíg az ő dolguk volt!:) Élvezték nagyon, de utána nem foglalkoztak különösebben a tortával, úgyhogy én is inkább olyat csináltam amit a felnőttek szeretnek, a külső volt olyan amin látszott hogy mégis gyereknek készült.

Mi is szülinapozunk a két nagynak a hónap végén.:))

Igaz még ötletem nincs hogy milyen torta legyen..

273. Diorissimo (válaszként erre: 271. - 7934d1ac97)
2008. jún. 5. 20:16
Most néztem meg az apósodnak készített tortát. Tényleg nagyon szép!
272. Diorissimo (válaszként erre: 270. - 7934d1ac97)
2008. jún. 5. 20:15

Beni tuti enni fog a tortából, mert egy kis zabagép :) (Bár az alakján nem látszik :D) Mikor mi eszünk, jön oda és muszáj adni neki, mert különben hisztizik. Azt beszéltük apukájával, hogy ha mi el kezdenénk rágcsálni a küszöböt, tuti, hogy ő is enné :))

Azért szeretnék neki valami oylan tortát, ami nem túl édes stb. Azt hiszem csinálni fogok egy egyszerű gyümölcstortát, amit azért mi, felnőttek is szeretünk :)

Az Eszterházi torta nem túl bonyolult?

271. 7934d1ac97 (válaszként erre: 270. - 7934d1ac97)
2008. jún. 5. 14:10
ja és a gyertyafújást már a szülinapi party előtt pár nappal szoktuk gyakorlolni!! :D
270. 7934d1ac97 (válaszként erre: 269. - Diorissimo)
2008. jún. 5. 14:08

A tortákat általában nem eszik meg a gyerekek, sőt még meg se kóstolják. Általában ez a tapasztalatom, a többi anyuka is ezt mesélte és a fiam se evett a toráiból. Se az első, se a második szülinapján nem soká lesz a harmadik szülinapja de most nemrég apósom szülinapjára is sütöttem tortát és még abból se volt hajlandó még megkóstolni se. Persze lehet, hogy épp a te babád enni fog a tortájából. :)

Minden esetre én már úgy vagyok a tortával, hogy olyat sütök ami nekünk finom, amit mi szeretünk, kívülről meg megpóbálom majd olyanná alakítani ami a gyerek személyiségéhez megy.

Csoni első két tortája bolti volt, az első Micimackó alakú, a második Sacher torta volt. Tavaly már szerettem volna én sütni, de mivel épp pocakos voltam meg még a gyerek stb. úgy döntöttem nem kínlódok a torta sütéssel ezért volt rendelve. De idén mindenképp én fogom megcsinálni. Még nem tudom milyet csinálok. Mesikéén is gondolkodtam már, sztem valami puncstorta lesz rózsaszín marcipánnal bevonva, talán valami pillangós díszítés, de még nem biztos, az még nagyon messze van. Most a férjemnek lesz a szülinapja jövőhéten akkor Eszterházy tortát szeretném megpróbálni. Most kaptam meg a receptjét egy cukrásznénitől. Lehet hogy Csoninak oroszkrémet kellene csinálnom, azt már régen csináltam. hm....

Ja egyébként ezek a kicsik a tüzijátékot meg a gyertyafújást jobban élvezik!! :D Bár az utóbbit inkább 2 éveskortól.

2008. jún. 5. 13:47

Ti tortát vezstek majd a babák születésnapjára vagy csináltok?

Nálunk nemsokára aktuális lesz ez a téma (tudom nektek van még időtök :D), s én inkább készítenék valami olyasmit, ami nem annyira ártalmas egy ilyen kicsinek, mint a bolti.

Csak valahonnan be kellene szereznem valami jó kis receptet...

268. Diorissimo (válaszként erre: 261. - Mandula71)
2008. jún. 5. 13:44
Nem is mondtad, hogy a körmös után hazamész. Húúú, fárasztó napod lesz majd, nem irigyellek :D
2008. jún. 5. 13:43

Sziasztok!


Mi is vettünk kengurut, de nem sokszor használtuk. Egyrészt nekem a hátam majd leszakadt mindig, másrészt én is mindig úgy éreztem, hogy ki esik belőle Beni, fognom kellett a hátát. Mondjuk szerintem ez kenguru függő. Bár mi marha drágán vettük, mégsem jó.


Én Benit mindig az ágyába teszem, éjszaka meg átkerül hozzánk. Bár a szopi szempontjából így kényelmesebb, én mégsem tudok így rendesen aludni. Félek, hogy nehogy ráfeküdjek, nehogy leessen az ágyról stb.

De az is igaz, sokszor alig várom, hogy felkeljen és magamhoz vegyem :)))

Én sem szeretem, ha beleszólnak mit és hogyan csináljak. Nem szólok bele én sem más dolgába, még akkor sem, ha nem úgy csinálnám.

2008. jún. 5. 07:42

Igazatok van, csajok, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Nem szeretem, ha olyanok, akiknek semmi közük nincs hozzá, beleszólnak a dolgokba. A hozzám közel álló emberek tanácsát megfontolom, biztos nem akarnak rosszat, de úgyis úgy csinálom, ahogy akarom. Én amikor megtudtam, hogy nem szoptatok, úgy gondoltam, Luca egyedül fog aludni a saját szobájában, ágyában. Végül úgy is lett, ezt szokta meg. De ha valami közbejött volna, és nem maradt volna meg benne, változtattam volna.

A babakocsival nekünk szerencsénk volt, kezdettől elvolt benne. Ha megállunk az utcán és épp nem alszik, akkor is elnézelődik. Nem szoktam kivenni, de ha kellene, biztos kivenném. Én most akarom a támláját picit megemelni.

A bújást én is forszírozom, én nagyon bújós vagyok. De azt nem szeretném, ha rászokna, pl. hogy sokat van kézben. Így is egyre többet szeretne ölben játszani Luca, de ha ülni nem tud :), ugye kell neki valaki!!!


Jók legyetek!

265. Mandula71 (válaszként erre: 264. - 7934d1ac97)
2008. jún. 4. 23:06

Hát én már előre félek, hogy nem lesz mindig mellettem éjjel a fiam:DDD

Igyekszem majd jó anyós lenni, de nehéz lesz, mert nálam jobban senki nem fogja őt szeretni:) Na a viccet félretéve, pillanatnyilag fogalmam sincs, hogy mikor fog egyedül aludni, arról meg végképp , hogy mikor jön el az az idő, amikor a saját ágyában? De amíg ez mindenkinek megfelel, én nem változtatok.

264. 7934d1ac97 (válaszként erre: 263. - Mandula71)
2008. jún. 4. 22:58
Nem tudom miért bántanak titeket ezért, sztem mindenki úgycsinálja, ahogy neki a legjobb. NÉha én is úgy szeretném ha összetudnék bújni a gyerekekkel, a fiam két és fél éves koráig nem lehetett berakni az ágyunkba még reggel se, hogy bújunk össze egy kicsit. Ma már azért itt marad reggelente de. kb 5 perc, de lehet hogy még sokat is mondok. De már ennek is örülök hogy azért már ennyire össze lehet vele bújni.
263. Mandula71 (válaszként erre: 262. - 7934d1ac97)
2008. jún. 4. 22:48

:DDD


Norbi velem alszik éjjel, nem a kiságyban. Kapom is érte rendesen a cseszegetéseket (na nem a páromtól). De őszintén szólva nem tudom, hogy ha ez nekünk jó így, akkor másnak miért fáj? Norbert még javában szopizik, éjszaka is. Önző vagyok, de nekem sokkal kényelmesebb, hogy mellettem van és nem kell ugrálni. Gyanítom, neki is jobb, mert így pár másodperc alatt kapja a cicit (sőt, lassan már önkiszolgáló lesz:D), így tulajdonképpen félálomban eszik és mindketten percek alatt vissza is alszunk.

262. 7934d1ac97 (válaszként erre: 261. - Mandula71)
2008. jún. 4. 22:43

Juj mindjárt utolértek minket súlyba!! :D :D :D Ügyik vagytok!! :)


Mesi is, Csoni is egyedül alszik el a kiságyában, a kezdetektól fogva. :)

2008. jún. 4. 22:35

Sziasztok!


Babakocsi: amíg Norbi kicsi volt (mintha most olyan nagy lenne hehehe), addig szinte csak alvásra használtuk. Nagyon szerettem, mert mire kiértem vele a kapuhoz, már aludt is. Aztán volt egy időszak, amikor nem akart elaludni benne, csak úgy tudtunk elmenni sétálni, ha már akkor tettem bele, amikor aludt. A legújabb, hogy ébredés után eszik és úgy indulunk sétálni, mert ilyenkor a kezébe adott játékkal azért el van egy darabig. Ha bemegyek a közértbe, vagy megállunk valahol beszélgetni, akkor kiveszem, így nem unja meg, aztán szépen vissza is lehet tenni, amikor tovább indulunk. Sőt, ha esetleg nem ébredés után megyünk, akkor eszik séta előtt és párszor már sikerült magától elaludnia úgy, hogy előtte pár percig játszott. Ja, és én már kb. 1 - 1 1/2 hónapja megemeltem egy kicsit a háttámláját, mert vízszintesen aztán végképp nem marad el a kocsiban, ha ébren van.

A kengurut elviseli, de csak ha nagyon muszáj. Nem lát ki belőle rendesen, mert a felső pánt pont az ő szemmagasságában van, így nem nagyon tetszik neki. Nekem van hordozókendőm, csak éppen megkötni nem tudom, pedig azzal szerintem sokkal többre mennék. Kiváltképp, hogy a kenguruba mindig beleizzadunk mindketten:( A hordozókendő jól jött volna tegnap is, mert be kellett mennünk a dokihoz. Mivel ezer fok volt kint, így inkább vállaltam, hogy kézben viszem, mert ha kenguruba rakom, mindkettőnkről szakadt volna a víz 10 lépés után.


ajacska: tök jó, hogy Luca elalszik egyedül. Norbi még mindig csak velem, szopizva alszik, bár mint írtam, néha előfordul, hogy sikerül a babakocsiban egyedül elludnia. De itthon csak velem. Mondjuk ez engem nem zavar, csak emiatt (is) nem tudok tőle messzire menni, mert senki nem tudja elaltatni. Például holnap reggel megyek fodrászhoz, apukája megígérte, hogy vigyázni fog rá addig, de siethetek is haza, mert az alváshoz én kellek neki. A szombati napomat is átszerveztem, mert egymás után mentem volna fodrászhoz (inkább a fodrászra bízom az esküvői frizura elkészítését), körmöshöz, aztán a kozmetikushoz egy kis sminkre (merthogy 5-10 évente egyszer sminkelem magam, gondoltam, most inkább ezt is szakemberre bízom). De ez így már kb. 1 1/2 -2 óra, plusz ugye nyilván nem akkor fog felébredni, amikor én elindulok, úgyhogy ez nem lett volna vállalható. Általában 2 - 2 1/2 óra után Norbi elálmosodik, úgyhogy a körmös után hazajövök etetni, altatni, és csak utána jön a smink. Addig meg drukkolok, hogy kibírja valahogy a család többi tagjával.

Ja, a lényeg! Két hét alatt 41 dkg-t hízott:D Most tartunk 5740 grammnál, úgyhogy haladunk!

2008. jún. 4. 22:19

Nálunk azután hogy Lujza írta itt a vihar, kb. 2 órával később érkezett meg. Villámlott, dörgött és esett is. Egész éjjel. Nem bántam mert baromi sok lesz már a vízdíjszámlánk a locsolás miatt. És így most majd gazolni is könnyebb lesz a puhább a talaj.

Csoni kezd kilábalni a nyavajából Mesi meg egyre jobban benne lesz. De kapják már gyógyszert, úgyhogy remélem egykét nap és elfelejtjük.

Mesit én is raktam kenguruba, de bevallom én baromira utálom. Egy csomó mindent nem tudok benne megcsinálni, állandóan olyan érzésem van mintha ki esne a gyerek, és még ráadásul Mesi is egy kis idő után elkezd ficeregni, nyekeregni, ki kell vegyem. Úgyhogy hiába vettük meg, sokat nem ér, és nem is használjuk.

Mesi az elején volt nagyon bújos, néha ha olyanja van akkor még most is, de sztem kezd rájönni hogy nem tudok vele annyit lenni mint szeretné, és ráadásul már egyre több mindent tud, úgyhogy inkább lefoglalja magát. (Vagy nem! :D)

259. Lujza28 (válaszként erre: 258. - 9bbb5bd983)
2008. jún. 3. 21:44

Szia!

ÁÁÁ, nem volt nagy vihar, akkora dirrel-durral jött hogy azon gondolkodtam kikapcsolom a gépet mert hátha belevág, erre villámlott párat meg dörgött és ennyi.. Most kikukkantottam, szerintem az eső sem esett, legalábbis itt száraz az út. Most meg melegebb van mint előtte.

Én rendeteget kenguruztam mindegyikkel, szerették nagyon! Máté is elvan benne, és a kocsiban is szerencsére! Szerintem nem azért nem szereti Luca a kengurut mert nem szopizott, valószínű neki nem kényelmes, nem érzi jól magát. Van olyan ismerősöm aki szoptatott a baba mégsem bírta a kengurut.

Én is lassan megyek aludni, holnap nehéz napom lesz sajnos!:( Puszi mindenkinek!

2008. jún. 3. 21:33

Hali lányok! Csak gyorsan írok, hulla vagyok!

Luca is rövidujjú bodyban alszik éjjel, zoknit is adok rá, de azt ált. lerúgja. Nem szokott hideg lenni a kis keze-lába, biztos nem fázik!

A barátnőm kislányával kapcsolatban én is úgy gondolom, mint Mandula, ha nem erőltetik, semmi gond. Úgysem lehet visszafogni a fejlődését!

Mesinek és Csoninak sok-sok gyógypuszit küldök, remélem, már jobban vannak! A babakocsit Luca kezdettől szereti, ez nagy szerencse, mert járhattam volna én is úgy. A hordozókendőt próbáltad? Én nem ismerem, csak érdekel, kipróbáltad-e? Luca a kengurut sem szereti. Mit gondoltok, lehet, hogy ez attól van, hogy nem szopott, és nem igazán volt picurnak sem nagyon bújós? Most bújik, kacag közben, de elaludni nem tud úgy. Csak egyedül az ágyában. De én örülök!

Lujza, nagy vihar volt? Itt semmi. Csak a meleg. Bár ma talán a lakásban melegebb volt, mint kint!

Jó éjt, puszi mindenkinek!

257. Lujza28
2008. jún. 3. 20:41

Köszönöm a gratulációkat Máté nevében!:)

Ajacska!Nálunk is nagy meleg van, a nagyok egy szál alsógatyában vannak, Máté meg rövidujju bodyban. Ha hideg a lába akkor kis zoknit is adok rá. Éjjel ha hűvösebb van akkor egy ujjatlan rugit is szoktam a bodyra.

Mandula, még nem volt a kirándulás, most szombaton lesz:) Tök ideg vagyok remélem jól viseli a törpe! Beszámolok majd róla hogy viselték!:)

Krucifix, én Dáviddal voltam így, utálta a babakocsit egészen addig amíg nem tudott ülni! Amikor kilátott, nézelődött kedvére, és többnyire el is maradt a kocsiban. Hamarosan Mesike is ül már, talán akkor megoldódik a kérdés!:)

Gyógyuljatok hamar!!!

Na ideért a vihar, dörög villámlik.. én meg egyedül, apa melózik.

256. Mandula71 (válaszként erre: 255. - Mandula71)
2008. jún. 3. 20:32

A betegség:


A Wiskott-Aldrich-szindróma öröklődő immunhiányos betegség, melyet rendellenes antitestek és T-limfociták, alacsony vérlemezkeszám és ekcéma jellemez.


A Wiskott-Aldrich-szindróma csak a fiúkat érinti. A vérlemezkeszám alacsony, ezért a bevezető tünet vérzés, elsősorban véres hasmenés lehet. Az ekcéma is korán kialakul. A csökkent antitest-koncentráció és a T-limfociták rossz működése miatt fokozott a fertőzési hajlam, különösen a légúti megbetegedések jelentkeznek. A daganatos betegségek (limfóma és leukémia), kialakulásának veszélye is nagyobb.


Az őssejt-átültetés (transzplantáció) életmentő lehet. Transzplantáció nélkül a betegségben szenvedő fiúk többsége 15 éves korára meghal. A lép sebészeti eltávolítása enyhíthet a vérzéses tüneteken. A fertőzések elkerülése végett folyamatos antibiotikus kezelésre szorulnak; egyes esetekben az immunglobulin pótlás is segíthet.

255. Mandula71 (válaszként erre: 253. - 7934d1ac97)
2008. jún. 3. 20:25
254. Lujza28 (válaszként erre: 249. - Mandula71)
2008. jún. 3. 20:25

Sziasztok!

Én is olvasom mindíg egypt naplóját, nagyon reméltem hogy nem beteg a picike!! Most szomoruan olvasom, és teljesen átérzem min mehet keresztül! Sajnos a hugom kislánya is beteg, a szívem szakad meg értük minden nap!:((

Remélem hogy Barnusnak segíteni tudnak, és szívből kívánom hogy meggyógyuljon!!

253. 7934d1ac97 (válaszként erre: 251. - Mandula71)
2008. jún. 3. 13:47
nem találja a kereső :(
252. 7934d1ac97 (válaszként erre: 251. - Mandula71)
2008. jún. 3. 13:46
köszi
251. Mandula71 (válaszként erre: 250. - 7934d1ac97)
2008. jún. 3. 10:35
egypt naplóját keresd, ott leírta, amik eddig történtek velük. A tegnapi bejegyzése csak annyi volt, hogy Barninak ....szindrómája van (bocsi, fejből nem tudom a betegség nevét), de az előzményekben sok mindent találsz.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook