2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)
BÁlint szemmel láthatóan jobban van: nincs megduzzadva, már úgy néz ki, mint régen a pisilője, de amikor mondom neki, hogy kenjük be, akkor már nyafog és nem akarja. Ellöki a kezemet. De ha elterelem a figyelmét, és úgy kenegetem, akkor nem nyafog, nem húzza össze a térdeit. Tehát azt gondolom már csak pszichésen fáj neki, vagyis attól fél, ha hozzányúlok, fájni fog neki, pedig valójában már nem is fáj. Szerintetek van ilyen?
Vettem neki tegnap a bau...ax áruházban egy összecsukható fellépőt 1800 Ft-ért. Nagyon stabil, egyedül is rá tud állni, és tud egyedül kezet mosni. Ti vettetek már neki? Láttam már fele ilyen stabil szerkezetet 4-5 ezer Ft-ért. A kombinált wc ülőke viszont 12 ezer volt, amit kinéztem, úgyhogy az még most sincs... :(((
Itt tornádó van kb. és eső esik..
Ramaty egy idő, és jobbra nem is számíthatunk. Nálatok volt hó? Itt még nem. Ebben az időben nem lesz délutáni séta sem. Pedig most lehetne gumicsizmában pocsolyába ugrálni :)
mindig hétalvó voltam:) mostanában jól alszik Regi:))) szerintem ez az idő most a ludas:)
Vagy el vagy szokva a sok alvástól, és azért fáj. ;)
Kipihentem magam, sokat aludtam majdnem 10 órát:) nem vagyok fáradt sem, igazán az időjárást sem szoktam megérezni, úgy látszik ez a mai kivétel...
Bálint már lassan ébredezik. Aztán fürdés, kenegetés, evés, játék. Az időjárásra vagy érzékeny, vagy más miatt fáj a fejed? Lehet neked is aludnod kellene egyet :)
szokásos szundikáját nyomja, de nekem meg fáj a fejem:S
Bálint sem, csak most :( Ő sem alszik addig, mig nincs esti kaki. Szegénykém..
Mit csinál Regi ebben a "jó időben?"
Jaaa értem. Regi soha nem kakilt be alvásnál, addig inkább nem alszik el, amíg nem kakil:) amikor egészen kicsi volt akkor kakilt be, de akkor nem volt gond mert ugye két óránként felkelt enni és akkor mindig átpelusoztam:) fél éves kora óta nem kakilt be éjjel:)
Éjszaka kakált, mert mikor elaludt, még tiszta pelusban volt, mikor meg felkelt, már állott kaki volt a fenekén. És szerintem a kaki lehet a ludas. Első szava ma reggel a kaki volt :( Nem ébresztett fel bennünket éjjel, pedig jó lett volna ezt megúszni :( De ma többször fürdetem majd kamillás vízben, úgyis imád fürdeni.
Szegénykém, mitől gyulladhat be a pisilőjük? Én nem értek csak a nunihoz:)
A dokit csak emlegetni kellett. Ma reggelre begyulladt Bálint pisilője, zacsija. Nagyon fáj neki, ha hozzáérek már nyafogva sír. Kaptunk rá valami piros ecsetelőt, kész rémálom bekenni, mert mindent összefog, akármihez ér a szer. Így a fürdőkádban kenegetem neki, ott öltözünk. Szegénykémet ugy sajnálom, majd meghasad a szívem :(( Olyan rossz látni ahogy szenved. Ráadásul a keze is piros és kiütéses lett, ott, ahol az oltást kapta. Rémes egy nap ez a mai....
Az szerencse ha jó dokik vannak nálatok, ez itt sajna nem mondható el... De nem baj találtam rendes dokinénit:)
Igy egészen más. Itt nagyon nagy választék van gyerekdokikból. Még magánrendelések is vannak, ami engem nagyon meglepett (Nekünk régen külön gyerekdokink sem volt, csak egy volt a faluban, ahhoz járt mindenki.) Persze ha sok van, akkor meg az a baj, mert fejtörést okoz, hogy kit válassz, pláne úgy, hogy mindenkiről lehet hallani ilyet is- olyat is. Mi ahhoz a doktornőhöz járunk, akihez területileg tartozunk.
Bálint este hőemelkedéses volt, és alig bírtuk elaltatni. Amikor azt hittük, hogy na végre mindjárt elalszik, akkor hirtelen kapott valahonnan egy újabb adag energiát és megint magyarázott, ment volna. DE az éjszaka nyugis volt. És másfél évesen a drágám 11 kg 70 deka :) A magasságát nem mértük, mert nem akartam zokniban letenni a hideg kőre, de legutóbb 85 centi volt
Szerintem ez a lefekvéses dolog megszokás kérdése lehet, nekem elejétől fogva kijött házhoz a dokinéni nem mondom, hogy olcsó (4000.-/alkalom) de nekem ez a dokinéni messze van, nem helybéli, a helybéli dokik itt nagyon gázosak, ezért a régi lakhelyemről választottam neki dokit, az pedig 20 km-re van innen. Amikor Őt választottam már tudtam, hogy ki fogom hívni házhoz, úgyhogy elejétől kezdve jár hozzánk és ezt megszokta Regi, soha nem volt vele semmi gond így. Arról meg nem is beszélve, hogy szépen nyugisan várjuk itthon, hogy mikor érkezik meg:) tényleg soha nem sírt egyik szurinál sem és be sem lázasodott soha:) egyszer volt lázas tavaly, amikor tőlem elkapott valami bacit, akkor nagyon beteg voltam és nem tudtam elkerülni őt:)
aztaaa, csak ámulok meg bámulok azon, amiket írsz. Nem semmi. Nekünk is mondták, hogy házhoz jön a doktornéni, ha kérjük, és ha jól emlékszem 3000 Ft / alkalomba került volna. Nem ezt választottam, de nagyon jól hangzik, amiket leírtál. Nagyon ügyes Regi, ha igy tűri a vizsgálatokat és a szurit is. Komolyan nem győzök magamhoz térni. Bálint eddig minden oltás után lázasodott, de sztem ez nem ezen múlik. (Elolvastam a férjednek, hogy mit írtál, azt mondta, Bálint itthon sem fekszik le :))))
Igen, egyedül egy szurit kapott eddig a karjába a 15 hósat, de az összes többi mint a combba ment neki, és soha nem is sírt egyiknél sem és lázasodni sem lázasodott be egyszer sem, egyik szuri sem viselte meg, sőt nevet a dokinénire amikor jön, mert én nem szoktam Őt bevinni, hanem a dokinéni kijön hozzánk házhoz, így kényelmesebb is nekünk meg talán Regi is azért ilyen nyugis amikor jön a dokinéni. Mindent hagy neki szó nélkül, sőt úgy ül amikor hallgatgatja mint egy felnőtt, meg sem moccan, amikor meg lefektetjük a szurihoz akkor meg kacag:)
Combba? Mi még egyetlen oltást sem kaptunk combba, mindegyiket felkarba kapta, talán kapott a fenekébe is. Lehet, hogy megijjedt a szúrástól, azért is sírt annyira.
Regikéd de édes lehetett, ahogy csodálkozik. Ilyenkor úgy sajnálom, hogy nem maradnak meg videón az ilyen mozzanatok :((( Bálint dél óta alszik. Lehet lázasodni is fog az oltástól. Remélem most megússzuk láz nélkül. Ilyen vacak egy időt.....
Egyem meg:) miért fájt neki annyira? ez is ugyanolyan mint a többi amit combiba adnak nem? Én is voltam kint egy kicsit Regivel de felborította a szél Ő meg csak csodálkozott:D aztán be is jöttünk, most játszik a kutyával:)
most jövünk kintről: szörnyű idő van, esik és fúj, rettenetes. Bálintot beültettem a régi nagy babakocsiba, esőkabát, jó sok ruha, és igy mentünk másfél éves oltásra. Nem is voltak sokan :))))
Szegénykém már amikor meglátta a doktornénit sírni kezdett, az oltás meg nagyon fájt neki. El is hiszem. De amint kifelé jöttünk, már integetett, puszilt dobált, csak menjünk innen végre :)
Én nem szeretnék kilóktól megszabadulni, csak a mozgás az ami hiányzik:) Nem híztam sokat a terhesség alatt és a szoptatás alatt sem, összesen 8 kg-t híztam, szülés után pedig 9-el voltam kevesebb. A szoptatás alatt még mentek le kilók, így kevesebb vagyok már rég óta mint terhesség előtt.
Nem, ugyanannyi vagyok, mint szülés előtt, de 10 kilótól szivesen megszabadulnék. És te?
Sok maradt rajtad szülés után? Én már vagy ezer éve nem voltam tornán, de nekem is nagyon jól esne, de sajna a mi környékükön nem igazán van jó hely:(
tegnap alakformáló tornán voltam. Egy óra semmi ugribugri, csak erősítés, illetve zsírcsökkentés. A másik amit nagyon szeretek, az a kangoo. Az ma lesz. Sok ugribugri, még több izzadás, és (remélem)sok zsírégetés. A múlt héten teljesen kimaradt a torna a betegség miatt, csak szaunázni voltam pénteken. Most már ideje lenne megszabadulni jónéhány fölös kilótól. Épp krumplidiétát tartok :))
Én is szundítottam egy háromnegyed órát. Nem szoktam, mert van bőven mindig dolgom, de most rápihentem az esti tornára, igy biztos lesz erőm elmenni :) HA én felmosok, akkor Őkicsisége vagy alszik, vagy az ágyában játszik. különben ő is akarja csinálni, és ketten nagyon lassan haladunk :))
Regike csak 18-án tölti be a másfél évet, akkor kapja csak meg a szuriját és az utolsó prevenart is:) ez lesz az első olyan szuri, hogy kettőt kap egyszerre, remélem nem lesz gond:)
Azért az túlás, hogy ügyes mert néha szétdobálja a tésztát:) Regi is szeret az asztalnál ülni és nézni ahogy eszünk, de általában a kanapén ülve tálcával a kezében eszik:) Én egy kicsit szundítottam Regivel, fél egykor elaludt és most kelt fel negyed háromkor, egy háromnegyed óra pihim volt nekem is:) nekem is már készen volt az ebéd, kiteregettem, felporszívóztam:) felmosni csak akkor szoktam amikor már elalszik mert nem kell kerülgetnem:)
megnéztem ám, nagyon szép :))Egyedül pörköltet tésztával? Nagyon ügyes :) Nekünk még összesen nem nőtt annyi hajunk, hogy levághassuk :) Holnap mennénk másfél éves oltásra, de még folyik az orra kicsit, nem tudom megkapja- e.
Bálint már alszik vagy fél órája. Nekem meg semmi dolgom épp, mert van kaja is, vasalt ruha is ,rend is. Szokatlan a nagy semmittevés :)
A hétvégénk gyorsan telt, igazából semmi különöset nem csináltunk, de azért jó volt :)
Bálint már széken ül az asztalnál, és ugy eszik. Igaz ha mélytányér van előtte már nem lát bele, de jobban szereti.
További ajánlott fórumok: