2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)
Most már itt is szépen süt a nap. Mikor lent voltunk, m,ég hideg volt. Még harisnyát is adtam rá, na nem vastagot, de úgy gondoltam, hogy a farmer alá nem árthat.
Jó, hogy mondod, nekem is mennem kell egy éves kontrollra. Hétfőn hívom a dokit :) Te vitted magaddal Regit is? Bálint szétszedné az egész rendelőt a vizsgálat alatt :( A boltba is amikor lemegyünk, minden pultnál akad valami, amit belerak a kosárba. Nagyon kell figyelni, ma tökmagot, paradicsomot és tampont akart venni :D Mondtam neki, ezek még nem neked valók :)
A tanulás nem gond:) legalább változatos:)
Most értünk haza a dokitől, nőgyogyinál voltam nagy kontrollon. Mostmár alszik is a kis kincsem a helyén:) még időben hazaértünk, tudott enni meg egy kicsit motorozni:)Nálunk fúj a szél de nagyon szépen süt a napocska:)
akkor lesz mit újratanulni :( Mindig változnak az ilyen rendszerek, jogszabályok. Aki benne van, annak is nehéz követni :(((
Regike mit csinál? Nálatok is ilyen vacak az idő?
Közigazgatásban dolgozom, ügyintézőként.
Tényleg, az még egy év, én valamiért áprilisban gondolkodtam, az meg már csak fél év :) Te mit dolgozol?
Nem tudom... nekem soknak tűnik előrenézve még egy év... igaz, hogy Regike is másfél éves lesz pár héten belül és ez gyorsan elrepült, de azért egy év nem olyan rövid, és azalatt még nagyon sok minden változni fog. Legalábbis az én munkahelyemen tuti...
Ez csak önámítás sajnos, hogy addig még sok idő van. Bálint nemsokára már másfél éves, és olyan hamar elröppent az idő. A szomszédunk meg is jegyezte, hogy végre most már mi is öregszünk, nemcsak ők (neki két nagylánya van), és ugye csak a gyerekeken látszik, hogy telik az idő.
Bálint ma is hajnali fél 5 óta ébren van. Én nem tudom miért nem bír aludni ez a gyerek, de igy mire elérnénk úszni, addigra már álmos és nyűgös lesz.
Elvileg áprilisban jár le ugye a gyed, utána visszamegyek papíron, kiveszem a szabikat, így csak augusztus végén kell ténylegesen bejárnom. De majd még meglátjuk mi lesz, sok idő van még addig.
ÉS te mikor mész dolgozni?
nem tudok hová visszamenni. Szerződéssel voltam, az lejárt. Valamit találnom kell majd. De 3 éves koráig úgy gondolom, hogy szüksége van rám. Addig nem dolgoznék, ha nem muszáj.
Te gondolkoztál már rajta, hogy mikor mész vissza dolgozni? vagy van lehetőség rá , hogy visszamenj?
Bálint kedvencei most: Ilyen kicsi a törpe, guggoljunk le a földre, ilyen nagy az óriás, nyújtózkodjunk kis pajtás!
ciróka- maróka...
Kiskertemben kerteltem...
Cini- cini muzsika, táncol a kis Zsuzsika... (Ezt nagyon édesen csinálja az elejétől avégéig, rendíthetetlenül, nagyon sokszor egymás után :)))
tekerem, tekerem elszakadt!
Fújja a szél a fákat...
repülnek a madarak, csattog a szárnyuk.
zsipp-zsupp, kenderzsup..
Ennyi jut eszembe hirtelen.
jaja csak nem jól írtam mert siettem:DDD
A kerek- kerek gombocska micsoda? Ugyanaz, mint a kerekecske dombocska, itt szalad a nyulacska kezdetű?
Regimnek a csip-csip csóka, és a kerek-kerek gombocska a kedvence:D
nem győzöm magam képezni, hogy ki tudjam elégíteni a gyermekem tudásvágyát. De olyan édes, amikor egy újabb mondókával állok elő, ő meg figyel mit hogyan kell hozzá csinálni. Tényleg, lányok, nektek nincs valami kevésbé ismert, vagy rég elfeledett mondókátok, amiket megosztanátok velem? :)))))
Én is így vagyok vele, most nagyon tanulékonyak szerintem:)
még egy nehéz éjszakán vagyunk túl, és újabb fogacska bukkant elő. Van már 14 :)
MOst Bálint is nagyon gyorsan tanulja a mondókákhoz tartozó kéz és testmozgásokat. Hihetetlen, hogy van amit hónapok óta most vettünk elő újra, és másodjára már egyedül csinálja. Mindig megdöbbenek, hogy mennyire emlékszik rá.
A hisztin nagyjából túl vagyunk, elég jól el tudom terelni a figyelmét:) viszont egyre okosabb, nagyon gyorsan tanul most:)
én sosem kentem, ha nagyon fájt neki, vagy hőemelkedéses volt, akkor nurofen. A kamilla sokat javít rajta. Egy időben a hiszti is elmúlt tőle, gondolom, mert nem fájt az ínye, így nem is volt olyan nyűgös. Hisztiivel hogy álltok? Nálunk most nincs egyáltalán KOPKOPKOP.
Nem próbáltuk a kamillát, Regimnek 16 foga van már, már csak 4-et kell kibírni:D ha nagyon fáj neki akkor inkább bekenem neki és ha már az sem használ akkor panadol vagy nurofen. ÍGy tudtuk idáig is kihúzni...
óó, az jó nagyon :) Bálintnak kibújt a 13. fogacskája. Ma este már jobban aludt, csak hajnali 5-kor kelt. Az már sokkal jobb, mint a hajnali 3. De nyugodtabb is, hogy kint van a foga. Ti próbáltátok már a kamillateát fogzásra? Bálintot megnyugtatja.
Szia! Mi jól alszunk mostanában, bár fogzik Regi de elég jól viseli, le is kopogom, pár napja szinte fel sem ébred:)
Sziasztok! Hogy vagytok? Bálint mostanában rettentő rosszul alszik. Felébred éjjel sírva, alig bírom megnyugtatni, amint magára hagynám, már megint sír, mint aki fél egyedül maradni. :( Másfél- két órát is fent vagyunk éjjel, úgy hogy ő kicsit szundikál, de amint leraknám, már sír is. De érdekes, hogy nem minden este, van, hogy szépen alszik reggelig. Jönnek a szemfogai, remélem hamar kibújnak, mert nekem szükségem lenne már egy nagy alvásra.
Regikém egyszer alszik egy nap, mostanában 8-kor kel, így az elalvás is kitolódik, általában ha 7-kor kel akkor fél egytől fél háromig szokott szundikálni mint ahogy most is. De megint fogzik szegénykém így elég rosszul alszik éjjel, ezért szundizik reggel néha 8 fél kilencig. Rend szerint fél kilenc és kilenc között alszik el este. De vannak kivételek, valamokor 8-kor valamikor fél tízkor, ez mind attól függ, hogy éjjel, hogy aludt és reggel mikor ébredt. Ma tuti, hogy 9-kor aludni fog:)
jól tettétek, örülök, hogy nem sajnálod. Azért én sajnáltam a cserepeseimet. Most anyuéknál, anyósoméknál várják, hogy egyszer visszaköltözhessenek. :)
Regi mennyit alszik még egy nap? Bálint rendszerint két órát, de eltolódott az alvása: most is 6-kor kel, de dél mire elalszik, és este is később fekszik le, mint eddig. Most már jó, ha 8-fél 9-re ágyba tudom dugni.
A hangyákkal nincsen gond mert azokat eltapossa Regi, de ez a mérgező bogyós bokor elég veszélyes volt, nem nagyon érdekel ez a bokor mert nem volt olyan szép és még iszonyatos tüskékkel is rendelkezett, szóval nem gond, inkább kiszedtük:)
Még valami felvonulást is láttunk az egyik kis faluban: egyik kapualjban szépen felöltözött nénik táncoltak, miközben fotós örökítette meg őket. Annyira vicces volt :)))
Ennyit még nem voltunk kettesben, mióta Bálint megszületett, nagyon jó volt :)
Sajnálom a növényedet. Nekem az összes cserepestől kellett megszabadulni még a születése előtt, mert jöttek rá a hangyák. :(
Na végre kicsit kikapcsolódtál:) mi éppen a tűztövist ástuk ki a helyéről mert Regikém előszeretettel szedegette le róla a bogyókat és egyet-kettőt be is kapott, az pedig mérgező, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy minek az nekünk és kiástuk:)
További ajánlott fórumok: