2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)
Ez biztos dokifüggő lehet. Hiszen ők is járnak továbbképzésre, előadásokra.
Pl. engem a lányommal rutinszerüen vágtak, pedig simán megtudtam volna szülni metszés nélkül is. Főleg ha asúllyát nézzük, mert kicsike volt. De akkor egy idősebb orvosom volt. Most meg egy középkorú!
HÚÚ most kezdek csak lenyugodni...
Ez így van,még apát sem engedik be oda.Majd valahogy megoldjuk,h hármasban lehessünk egy picit..:))
Én elolvastam Dr Lenkei Gábor: Méltósággal megérkezni című könyvét, igaz, hogy csak félig, mert
6 hónapos terhesen bőven elég volt annyi is amit addig olvastam. Ha annak amit leír a fele is igaz, és úgy érez a baba születés közben, ahogy az író leírja, akkor régen rossz...
Hát igen,túl vannak hajszolva azért a kis fizetésért.Ha tehetném,biztos a Telkiben szülnék..
Még abban is fejlődhetünk, hogy a babát és a mamát mért kell hermetikusan elzárni a családtagoktól! Mert ha babás szobát választunk, akkor le kell mondanunk a látogatókról is. Hiszen a kórteembe nem mehetnek be, te meg nem tudsz kimenni a családodhoz, mert a babát nem adhatod be. Legfeljebb a szobatársadra tudod bízni! Még jó hogy nélunk minden szobához tartozik zuhanyzó és wc! Így hallom majd ha a babám nyüglődik, vagy éppen a szobatárs mit művel majd vele. Mert ugye ki tudja kivel költözöl össze arra a pár napra!
Hm, én még nem hallottam olyat, hogy kutya-macska megette volna az almot és belehalt volna. De mindig tanul vmi újat az ember...
De honnan tudják,h muszáj,mikor mindig is daraboltak??A hüvely megnyúlását,s az inkontinenciát nem lehet vele megelőzni,már vizsgálták.S miért nem alkalmazzák akkor mindenhol,ha ekkora a létjogosultsága a magyar férfidokik szerint??
Valahol olvastam,hogy nekik, még jobban fáj a születés, mint nekünk a szülés!
Én sem tudnám elképzelni, hogy a csecsmőosztályon hagyjam, míg én kint lébecölök!
De van olyan ismerősöm (múlthét csütörtökön szült) és azt mondta,még eleget babázhat otthon. Kérdem én akkor minek szült?
Csakhogy az alföldi kórházakban sz.rnak arra, hogy mi jelenti a biztonságot egy babának. Sőt a kolleganőm pár hónapja szült, Ő mondta, hogy a tesójáék pont szoptatás végére értek be hozzá látogatóba, épp a csecsemős szedte össze a babákat a kocsira. A kolleganőm meg mutatta a babát a tesójáéknak, a csecsemős meg beszólt, hogy adja már, majd nézegethetik még eleget!
Nincsen almunk, meg a kutyák (mert olyan hülyék) általábsan megeszik az apró kis kavicsokat. Ez meg ugye valami szilikos izé, és bedagad a hasukba, és belehalnak!
A szülésznőm és a dokim azt mondta, hogy csak abban az esetben vágnak, ha muszály. Mert inkább egy kis vágás, mint egy kellemetlen repedés. Akkor többet kell varni!
Nekem meg se fordulna a fejemben,h egy vadidegenre bízzam a babámat,ha én is el tudom látni.Nem egy kis robotot hozok a világra,aki 3 óránként tud enni,s közben alszik,mint a mormota.Ilyenkor kell,h érezze a biztonságot,meg az anyukája közelségét..Neki is hatalmas trauma a születés.
nem hát, nem hiába találták fel a gátvédelmet
Hát nálunk lesz kötelező beöntés és gátmetszés is :-( Pedig ezek szerint se biztos, hogy mindig kellene vágni, lásd Csirke a 4 kiló feletti babával.
jajjj nagyon boldog volt és persze én is:))))) ők is 3 éve várnak már a babára!
Itt a délivel van gond! Reggel apuci levisz 5-kor, és a lány mikor hazajön az meg du 2. És ugye a szükség nagy úr!
Tudom, múltkor mesélted, hogy jár hozzád szurira:-)
Hála istennek, akkor valami szenzációs találmány ez a vakcina :-) Az én barátnőmnek is ezt kéne beadni, ha nem 50 évesen akar szülni ...:-(
Ez hülye magyar szokás,a legtöbb európai országban már nem csinálják,se a beöntést..
Szombaton mikor a szülésznővel találkoztunka kórházban, akkor a babás-mamás részleg kihalt volt. A 4 szobából csak egyben voltak. De a csaj azt mondta a másik fele majdnem tele van. Hát vannak olyanok is akik nem akrnak egyből babázni!
Én ezt nem is tudom elképzelni, hizsen ere készültm már mióta.
Mi is úgy tudtuk,aztán nézz meg,még mindig nem babázok..
Akkor Csirkének gátmetszés sem volt, igaz? Nem is repedt? Pedig 4 kiló feletti babája lett...
oké akkor kiegyezek egy csütörtökben a babáddal ok?:)
60-asokat.Még a türhető kategóriába tartoztak..
JUjjjjj csajok el kell mesélnem egy nagy hírt!!!!
A barátnőmnek csináltam babát:))) mármint nem szó szerint de én adtam be neki az összes szuriját inszemináció előtt, és ma küldte reggel a + tesztjét:) olyan boldog vagyok!!!
Miért nem bízod már a kutyasétáltatást a lányodra? Nem olyan kicsi már, hogy ne lehessen leengedni a kutyussal.
Ez jó kérdés! Szerintem jósló, mert az múlhat csak el.
De holnap megyek dokihoz, majd kierül ő mit mond, mert a nagylányommal ilyenkor mát tudtuk, hogy nem fogom végigvinni az egész terhességet, és így is lett 37. héten megszületett!
További ajánlott fórumok: