Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2 évesen meddig normális a folyamatos betegeskedés? fórum

2 évesen meddig normális a folyamatos betegeskedés? (tudásbázis)

1 2
2013. ápr. 24. 09:58
próbáld meg a halixolt,nekünk mindig bevállík.allergiára nincs 2 éves kor alatt,de ha betölti,tudom ajánlani ZYRTEC cseppeket.
15. kitrákotty (válaszként erre: 13. - Mkriszti81)
2013. ápr. 24. 09:56

én kivizsgáltatnám a helyedben. Az én gyerekemmel ugyanígy kezdődött, mindig ő volt a "taknyos gyerek" a közösségben, kiderült, hogy nem betegség miatt, hanem allergia. Sajna sokáig tartott, mert 3 év alatt sok helyen nem végeznek allergiatesztet, valahol 4 év alatt!

fül-orr-gégésznél is jártunk (orrmandulát nézetni), nem az volt a gond.

azóta szedi folyamatosan az allergiagyógyszert, még mindig sokszor folyik az orra, de sokkal kisebb mértékben, már nem köhög, nem krákog és nem horkol (annyira, mert erre az orrsövényferdülése is ráerősít).

14. mkriszti81 (válaszként erre: 11. - 7d5797ce0c)
2013. ápr. 24. 09:56

na hát ez az, amin én is kiakadtam, amikor egyik reggelre köhögni kezdett a lányom, és félve vittem el, hogy vajon mennyire gond, hogy kicsit köhécselni kezdett - erre közölték, hogy "ja hát semmi probléma, a többi is mind ilyen..." Ja, akkor tőlük kapta el az enyém is! :(

Aztán a dadus megmagyarázta, hogy az anyukát sajnos ennyitől nem írja ki az orvos táppénzre, így muszáj vinni a gyereket... :(

2013. ápr. 24. 09:54

Igen, ezt tudom, ezért is nem rohanok vele orvoshoz, mert nem durvák a tünetek, csak furcsállom, hogy bármit adok neki (és ha nem adok, se rosszabb), nem javul semmit, mintha állandósult volna ez a helyzet, amivel már szépen együtt él(ünk)...

Felmerült bennem a kérdés, hogy el kellene-e vinnem mondjuk allergiavizsgálatra, vagy fül-orr gégészhez esetleg (olvastam, hogy gyakran a nagyobb orrmandula is okoz folyamatos náthát). A nátha még kevésbé zavarna, inkább az állandó felköhögés zavar, honnan és miért termelődik folyton lerakódás neki?

2013. ápr. 24. 09:53
stodalt úgy tudom, 3 év alatt nem javasolják...
2013. ápr. 24. 09:51
"hiába" gyógyul meg a lányod,mindig lesz,aki betegen is beviszi bölcsibe,oviba a gyereket.persze a szükség nagy úr!
10. kitrákotty (válaszként erre: 6. - Mkriszti81)
2013. ápr. 24. 09:51

az én egyik gyerekem pl. allergiás az egyik gyógynövényre, amit a lándzsás útifű szirup tartalmaz.

Kétévesen nem mindenhol végzik el az allergiavizsgálatot sajnos. Ha nem, akkor is próbálj ki másik köhögéscsillapítót, hátha látsz különbséget.

2013. ápr. 24. 09:49
Tudod,ha közösségbe kerül a gyerek,igen gyakori probléma ez.Be fog edződni!
8. 7d5797ce0c (válaszként erre: 6. - Mkriszti81)
2013. ápr. 24. 09:48
ha közösségbe jár,akkor elképzelhető,hogy egy darabig így is lesz,amíg az immunrendszere hozzá nem szokik.nekünk azt mondta anno az orvos.
2013. ápr. 24. 09:44

előzmény, hogy az elmúlt 2 év alatt SOHA nem volt még beteg, komplex (elég nagy dózisú) vitaminkészítményt kap fél éves kora óta

meg amit kihagytam, hogy mióta így náthás-köhécselős, éjjelente egy kis pohár vízben borsmenta illóolajat párologtatok a szobájában, úgy vettem észre, ettől jobb volt az éjszaka

2013. ápr. 24. 09:42

Kislányom 2 hét múlva 2 éves lesz, 3 hónapja jár bölcsibe. Ez idő alatt 2x kapott el valami vírusos torokgyulladást, de nem volt vészes lefolyású, egy kis felköhögés és nátha, láz semmi. A másodiknál végig ment bölcsibe is, ott fújták az orrát, szívni se kellett. (azért vittem el, mert a többi gyerek is ugyanilyen fél-betegen ment, semmi értelme nem lett volna itthon ülni vele)

Lényeg, hogy több mint egy hónapja orvos látta: tiszta a tüdeje, nem beteg. DE! azóta folyamatosan vagy folyik az orra /fújja ügyesen, egy hétig sárgás cuccot fújt, azóta kiürülhetett, már alig kell fújni, viszont gyakran el van dugulva neki (orrszívóval nem tudunk mit kiszívni)/, vagy köhög, ami rendes felköhögés, de nem köhögteti, csak mikor hallom, hogy hörög, rászólok, hogy köhögjön és olyankor csúnyán felköhög.

Ennyi a tünet (orrdugulás, néha -folyás, és felköhögés). Egyébként teljesen aktív, jól van, jól alszik.

Lehet ez allergia?(én az vagyok ilyenkor nyár elején a füvekre). Vagy a bölcsi miatt normális az ilyen állandó betegeskedés?

ja adtam már neki Stodalt, lándzsás útifű szirupot, Tantum verdét felváltva, semmi javulás a köhögésben.

Orrát Sterimar-al fújtam orrszívás előtt, de már ezt se használjuk, mióta nincs mit kiszívni.

2013. ápr. 24. 09:42
Szerintem is semmelyik korban nem normális a folyamatos betegeskedés , valamiért gyenge lehet a picinek az immunrendszere , utána kéne járni , h mitől ?
2013. ápr. 24. 09:41
Semeddig. És bármilyen korra mondhatom, hogy folyamatosan nem normális.
2013. ápr. 24. 09:40
Mit jelent a folyamatos? Születése óta? Vírusos, bakteriális fertőzések?
2013. ápr. 24. 09:37
Semmilyen korban nem normális!!
2013. ápr. 24. 09:34
2 évesen meddig normális a folyamatos betegeskedés?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook