1978-ban mennyit ért 120 Ft? (tudásbázis)
Két észrevételem van:
Azt írja, '79-ben egy magnó ára (egyébként nekem is volt mk27-esem, fekete, narancssárga gombokkal 😄) 2050,- és ez több, mint egy félhavi fizu.
Hát én '84-ben kezdtem dolgozni nővérként, legjobb emlékezetem szerint minden éjszakás, délutános, hétvégi pótlékkal együtt 2200,- volt a borítékban. Ezek szerint a nővérek mindig is szarul kerestek.
Azt nem hiszem, hogy '85-ben szabadult el a pokol, mert 87-ben volt az ... Akkor vártam az első gyermekem, és jöttek a hírek a nagy emelésekről, én meg boldog voltam, hogy még mindent olcsón meg tudtam venni '86 végén. 7,50 volt egy textil pelenka, sose feledem 😄
Szóval kicsit pontatlan a visszaemlékezés itt-ott, de rég volt már , megbocsátható :)
Ja, még az jutott eszembe, hogy kerek 100-as volt egy bakelit lemez, akkor kezdtem gyűjteni.
Én is csak ilyenekre emlékszek, hogy 3,6 1 kg kenyér, 1 liter tej, 1 kg párizsi
110 Ft volt 1 havi felnőtt bérlet.
Évekkel ezelőtt találtam egy régi szakácskönyvemben egy hétvégi bevásárló listát, 100 ft-ból, 1986-ból. Szerintem nagyjából ugyan annyiba kerülhetett minden, mint '78-ban.
100 Ft-ból mindent vettem 2 napra. Tejtermék, pékáru, gyümölcs, zöldség, hús.
Sajnos a cetli utána elveszett.
De sztem a neten rá lehet keresni, hogy akkoriban pontosan mi mennyibe került.
passz
1 Ft volt egy gombóc fagyi.
1 Ft a villamos 1,50 az buszjegy
További ajánlott fórumok:
- Nagyon fontos a pihenés! Te mennyit aludtál az elmúlt 24 órában?
- Ki mennyit hízott a terhessége alatt?
- Diéták+leadott kilók, azaz ki milyen diétával mennyit fogyott és mennyi idő alatt?
- A hálapénzről - szüléskor kinek, mennyit
- Ti mennyit költötök csak élelmiszerre egy hónapban? Mi fér bele ebbe a keretbe?
- Ki ismeri az 1978-ban dolgozó debreceni szülész-nőgyógyászokat?