18 évig melyik bort érdemes tárolni? (beszélgetés)
Nem vagyok sznob, az tény és való. :)
Minden alkoholos italnak pocsék íze van, és nem is az íze miatt isszukk, hanem a hatása miatt, bármilyen "kultúrát" is vonnak köré, lényeg a benne lévő etil-alkohol, ami jól fejbevág.
Ezen az sem változtat, ha meg még hagyják is megrohadni, hogy "nemesebb" íze legyen.
Persze, meg lehet inni, mint ahogy a poshadt vizet is.
De minek?
Nem lesz ihatatlan; de tény, hogy változik, érződik rajta a kor.
Én a 18 szülinapomra kaptam egy rekesz szekszárdi Kadarkát; igaz az a borász pincéjében élt 18 évig, koránt sem volt ihatatlan; még van 2 palack nálunk a pincében, azt nem tudom, hogy valaha még fogyasztásra kerülnek-e
Nincs értelme, mindegyik ihatatlan lesz.
Ez csak egy sznob szokás.
Száraz vörösbort.
Én vennék többfélét, -fajtát, megkóstolnám és ez alapján dönteném el, melyiket tegyem el... a jó minőségű vörösbor eláll, megfelelő körülmények között... csak és kizárólag pincében, sötétben, hűvösben, fektetve
Nekem van egy 20 éves Dom Perignon pezsgőm...:)
Egyszer már majdnem kibontottam...:)
Nekunk van egy '71 - es Tokaji Aszu!
Azt mindenkeppen el tudod tenni...
nem jó évjárat sem a 2009, sem a 2010, sem a 2011 aszúból
szóval azt inkább ne
édes borokat ne
Mindenképpen pincében kell tárolni, ahol már a falra kiült a nemespenész. Ha a nappaliban tárolod egy idő után teljesen tönkre fog menni, megbuggyan.
Inkább a vörös, száraz borokat ajánlom, mert abban nincsenek édesitő anyagok hozzákeverve. A rosé és a fehér bort nem.
A tokaji aszút megpróbálhatod. De ezt csak akkor, ha van pincéd.
További ajánlott fórumok:
- Élelmiszerek, amelyeket hosszú ideig lehet tárolni
- Bolti mustár és majonéz: Felbontás után hűtőben kell tárolni?
- Mennyi ideig lehet a lefejt anyatejet a hütőben tárolni fagyasztás előtt?
- Szerintetek fogason vagy összehajtva jobb tárolni a pólót és a pulcsit?
- Főtt ételt meddig lehet fagyasztóban tárolni?
- Hűtőben kell tárolni a Nurofen szirupot?