18 évig melyik bort érdemes tárolni? (beszélgetés)
Látom jártas vagy a bor témában:)
Tudod, hogy hívták a borok istenét?:)
Szerintem egyforma szar íze van így is meg úgy is.
Egyébként meg nem mindegy hogy milyen íze van?
Ne aggódj értünk mi is levegőztetjük fogyasztás előtt :)
És nem szobahőmérsékletet írtam, hanem pincehőmérsékletet és nem fogyasztást, hanem tárolást.
Alapvetően nem az alkohol határozza meg az ízét, ha így lenne minek "találtak volna ki" annnyiféle, -fajta alkoholos italt.
Bor és bor között is óriási különbség van zamatban, állagban, illatban. Sőt ugyanaz a szőlőtőke is más bort ad az egyik évben és mást a következő évben.
Én borban sem vagyok mindenivó csak és kizárólag száraz vörösbort iszok, nem szeretem az édeset, félédeset, nem szeretem a rosét vagy a fehérbort, az aszútól egyenesen kavarog a gyomrom, hasolóan a jégbortól.
Egyébként is a borban az alkohol igen kis százalékban van jelen; 16,5% felett már elpusztulnak az élesztőgombák, így ennél magasabb értelemszerűen nem lehet. A minőségi bor alkoholtartalma ált. 8,5-14%
Egyébként van alkoholmentes bor.
A répacukor tönkreteszi a májad,de ha nemhiszel nekem olvass utánna.
Az igazán minőségi boroknak ,már csak a legendája maradt fent.
Ja mégvalamit szeretnék mondani az "egészséges"borról.
Répacukoprral édesítik ,és külömböző kémiai úton ízesítik.
Nem kötöszködni akarok ,de ti alkoholisták vagytok?
Mertha most marihuánárol lenne szó ilyen mennyiségben akkor azmár rég drogos.
Félre olvastad:) ÉN azért nem iszom alkoholt, mert nem szeretem az alkohol szagát:) Nem az alkoholos lehelletre gondoltam.
Utoljára szilveszterkor ittam alkoholt, persze, hogy nem érzi az ember a saját lehelletét:)
De az ízét meghatározza az alkohol.
Erről jut eszembe, van egy olyan idióta találmány, hogy alkoholmentes sör. Senki nem veszi.
Alkoholmentes bor meg talán nincs is.
Soha... túlhűtve elveszti a bor a jegyeit. És én az ízéért iszom, nem az alkoholért.
A bontatlan és a bontott palackok is a pincében élnek nálunk.
Nem csípem a szénsavat... innentől nem jön be semmilyen szénsavas üdítő, ásványvíz vagy szikvíz... málnás fröccsöt sem iszok.
Alkohol szag? Azért mert megiszok egy vasárnapi ebédhez 1,5 deci vörösbort nem bűzlök az alkoholtól.
Akkor Cserszegi fűszerest raknék el, és természetesen Egri Bikavért:)
Egyébként ki mondta, hogy nem jó évjárat az elmúlt évek beli tokaji aszú?
Akkor igyál málnás fröccsöt boros kóla helyett:P
Egyébként én nem nagyon szoktam iszogatni, valahogy utálom az alkoholszagot:S
"Igyál fröccsöt nyáron, de ebbe a borba
ne tegyél semmit, ebbe nem kell a szóda
de botrány, hogy nem tér ki a Btk. arra,
hogy emberiség elleni bűntett a vbk
25 fölött kólát a borba nem rak már senki,
maximum az orrba"
;)
Én nagy bor-fan vagyok. Bort kólával inni? Ez nekem most nagyon fáj. Én például a kólát ki nem állhatom.
Aki alkoholt iszik, nem elsősorban a bódulatért teszi- mármint a normálisabbja. Egy finom ebédet, vacsorát meg tud koronázni egy pohár minőségi bor.
Ha pusztán csak az alkohol vonzaná a jónépet ihatnánk tiszta szeszt is. Ez a nézeted kb olyan, hogy aki szereti a cukrászsüteményeket az csak a finomított cukorért eszi.
További ajánlott fórumok:
- Élelmiszerek, amelyeket hosszú ideig lehet tárolni
- Bolti mustár és majonéz: Felbontás után hűtőben kell tárolni?
- Mennyi ideig lehet a lefejt anyatejet a hütőben tárolni fagyasztás előtt?
- Szerintetek fogason vagy összehajtva jobb tárolni a pólót és a pulcsit?
- Főtt ételt meddig lehet fagyasztóban tárolni?
- Hűtőben kell tárolni a Nurofen szirupot?