Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » 18 évig melyik bort érdemes tárolni? fórum

18 évig melyik bort érdemes tárolni? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6
54. 17edc27aec (válaszként erre: 47. - Timycat)
2012. márc. 25. 19:55

Látom jártas vagy a bor témában:)

Tudod, hogy hívták a borok istenét?:)

53. a31cf0fa6a (válaszként erre: 46. - 0ee2179e64)
2012. márc. 25. 19:54
Nem a cukor teszi tönkre hanem az alkohol. Azt meg nem kérdezi meg a máj, hogy honnan jött.
52. a31cf0fa6a (válaszként erre: 43. - 17edc27aec)
2012. márc. 25. 19:53

Szerintem egyforma szar íze van így is meg úgy is.

Egyébként meg nem mindegy hogy milyen íze van?

51. 17edc27aec (válaszként erre: 40. - 0ee2179e64)
2012. márc. 25. 19:50
Szölő cukorral szokták édesíteni a borokat.
2012. márc. 25. 19:38
szerintem ragaszkodjatok a hagyományhoz, vegyetek neki kocsit annak jobban örülne:DDDDDDDDDD
49. timycat (válaszként erre: 38. - A31cf0fa6a)
2012. márc. 25. 19:38
Ez nem sznobizmus, ez inkább ínyencség, továbbá megbecsülése a borász munkájának. A borászat nemcsak egy mesterség, henam életforma is, sok-sok év munkája és egy kis szerencse is van egy-egy palack borban, amit meg kell becsülni és át kell élni, még pedig úgy, hogy megadod a módját a bor elfogyasztásának.
48. timycat (válaszként erre: 36. - 17edc27aec)
2012. márc. 25. 19:35

Ne aggódj értünk mi is levegőztetjük fogyasztás előtt :)


És nem szobahőmérsékletet írtam, hanem pincehőmérsékletet és nem fogyasztást, hanem tárolást.

47. timycat (válaszként erre: 34. - A31cf0fa6a)
2012. márc. 25. 19:32

Alapvetően nem az alkohol határozza meg az ízét, ha így lenne minek "találtak volna ki" annnyiféle, -fajta alkoholos italt.

Bor és bor között is óriási különbség van zamatban, állagban, illatban. Sőt ugyanaz a szőlőtőke is más bort ad az egyik évben és mást a következő évben.


Én borban sem vagyok mindenivó csak és kizárólag száraz vörösbort iszok, nem szeretem az édeset, félédeset, nem szeretem a rosét vagy a fehérbort, az aszútól egyenesen kavarog a gyomrom, hasolóan a jégbortól.


Egyébként is a borban az alkohol igen kis százalékban van jelen; 16,5% felett már elpusztulnak az élesztőgombák, így ennél magasabb értelemszerűen nem lehet. A minőségi bor alkoholtartalma ált. 8,5-14%


Egyébként van alkoholmentes bor.

46. 0ee2179e64 (válaszként erre: 42. - A31cf0fa6a)
2012. márc. 25. 19:32

A répacukor tönkreteszi a májad,de ha nemhiszel nekem olvass utánna.

Az igazán minőségi boroknak ,már csak a legendája maradt fent.

45. 1f95464bd4 (válaszként erre: 39. - 0ee2179e64)
2012. márc. 25. 19:30
marihuánát tudnék tárolni 18 évig, bort szerintem nem...
44. a31cf0fa6a (válaszként erre: 41. - 5e1b581a2e)
2012. márc. 25. 19:29
Mi a bánatnak veszel te alkoholmentes sört, elárulnád???
43. 17edc27aec (válaszként erre: 38. - A31cf0fa6a)
2012. márc. 25. 19:29
Nekem pincér a szakmám így a borok felszolgálásához is értek. Ez nem sznobizmus, a vörösbornak levegőztetéssel szabadul fel a legjobban az íze.
42. a31cf0fa6a (válaszként erre: 40. - 0ee2179e64)
2012. márc. 25. 19:28
Miért, mi a baj a répával?
41. 5e1b581a2e (válaszként erre: 34. - A31cf0fa6a)
2012. márc. 25. 19:26
Na.Mindig is tudtam,hogy egy senki vagyok.De most...végképp kiderült!
2012. márc. 25. 19:24

Ja mégvalamit szeretnék mondani az "egészséges"borról.

Répacukoprral édesítik ,és külömböző kémiai úton ízesítik.

2012. márc. 25. 19:22

Nem kötöszködni akarok ,de ti alkoholisták vagytok?

Mertha most marihuánárol lenne szó ilyen mennyiségben akkor azmár rég drogos.

38. a31cf0fa6a (válaszként erre: 36. - 17edc27aec)
2012. márc. 25. 19:21
Ez a sznobizmus legjava.
2012. márc. 25. 19:21
Igazából ez a deantálás úgy zajlik, hogy a szobahőmérsékletű vörösbort beleöntik egy dekantáló edényben és pálcával kevergetik, hogy levegőzzön a vörösbor. Utána a dekantáló edényből öntik pohárba. (Igényesebb helyeken) De sok étterembe csak fogják a bort és üvegből kiöntik.
36. 17edc27aec (válaszként erre: 32. - Timycat)
2012. márc. 25. 19:18
A vörösbor íze nem csak szobahőmérsékleten lesz élvezhető:) Éttermekben dekantálni (levegőztetni) szokták:)
35. 17edc27aec (válaszként erre: 31. - Timycat)
2012. márc. 25. 19:16

Félre olvastad:) ÉN azért nem iszom alkoholt, mert nem szeretem az alkohol szagát:) Nem az alkoholos lehelletre gondoltam.

Utoljára szilveszterkor ittam alkoholt, persze, hogy nem érzi az ember a saját lehelletét:)

34. a31cf0fa6a (válaszként erre: 32. - Timycat)
2012. márc. 25. 19:11

De az ízét meghatározza az alkohol.


Erről jut eszembe, van egy olyan idióta találmány, hogy alkoholmentes sör. Senki nem veszi.

Alkoholmentes bor meg talán nincs is.

33. a31cf0fa6a (válaszként erre: 26. - Timycat)
2012. márc. 25. 19:08
Nagy különbség, hogy míg a cukornak jó íze van, addig az alkoholnak szar íze. Fujj!
32. timycat (válaszként erre: 29. - 17edc27aec)
2012. márc. 25. 19:07

Soha... túlhűtve elveszti a bor a jegyeit. És én az ízéért iszom, nem az alkoholért.

A bontatlan és a bontott palackok is a pincében élnek nálunk.

31. timycat (válaszként erre: 28. - 17edc27aec)
2012. márc. 25. 19:05

Nem csípem a szénsavat... innentől nem jön be semmilyen szénsavas üdítő, ásványvíz vagy szikvíz... málnás fröccsöt sem iszok.


Alkohol szag? Azért mert megiszok egy vasárnapi ebédhez 1,5 deci vörösbort nem bűzlök az alkoholtól.

30. 17edc27aec (válaszként erre: 10. - F303be5590)
2012. márc. 25. 19:02

Akkor Cserszegi fűszerest raknék el, és természetesen Egri Bikavért:)

Egyébként ki mondta, hogy nem jó évjárat az elmúlt évek beli tokaji aszú?

29. 17edc27aec (válaszként erre: 26. - Timycat)
2012. márc. 25. 18:58
Hűtőbe szoktad rakni a vörösbort?:)
28. 17edc27aec (válaszként erre: 26. - Timycat)
2012. márc. 25. 18:54

Akkor igyál málnás fröccsöt boros kóla helyett:P


Egyébként én nem nagyon szoktam iszogatni, valahogy utálom az alkoholszagot:S

27. spinneli (válaszként erre: 26. - Timycat)
2012. márc. 25. 18:53

"Igyál fröccsöt nyáron, de ebbe a borba

ne tegyél semmit, ebbe nem kell a szóda

de botrány, hogy nem tér ki a Btk. arra,

hogy emberiség elleni bűntett a vbk

25 fölött kólát a borba nem rak már senki,

maximum az orrba"


;)

26. timycat (válaszként erre: 25. - A31cf0fa6a)
2012. márc. 25. 18:51

Én nagy bor-fan vagyok. Bort kólával inni? Ez nekem most nagyon fáj. Én például a kólát ki nem állhatom.

Aki alkoholt iszik, nem elsősorban a bódulatért teszi- mármint a normálisabbja. Egy finom ebédet, vacsorát meg tud koronázni egy pohár minőségi bor.

Ha pusztán csak az alkohol vonzaná a jónépet ihatnánk tiszta szeszt is. Ez a nézeted kb olyan, hogy aki szereti a cukrászsüteményeket az csak a finomított cukorért eszi.

25. a31cf0fa6a (válaszként erre: 24. - Timycat)
2012. márc. 25. 17:40
Azért szoktam néha, de csak kólával bírom meginni. Az valamennyire elnyomja a rossz alkohol ízt, és ébren tart hajnalig. :)
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook