1 hónapos babának adjak-e teát nagy melegben, és mit? (tudásbázis)
Szia! Az én babám is kb annyi idős mint a tied, és viszont észrevettem hogy a meleg+verejtékezés miatt kevesebb lett a pisi.Én bizony meg -meg kínálgatom egy kis vízzel, elöször furi volt neki de most már egyre jobban elfogadja, és amióta itatgatom jobban viseli a hőséget is. szerintem vízzel nem árthatsz neki .sőt.
viszont szerintem se hőmérőzd, neki még nem kell hogy feltétlenül legyen mindennap kakija a lábfelhúzogatás szerintem is jó, még tetszeeni is fog neki euz a kis torna.
Anyatejes csecsemőnek ha nem bogyós a kakija, lehet 2-3 naponta is! Ha hőmérőzöd, hozzászokhat és nem is akar majd magától kakilni. Próbálld megállni, inkább tornáztasd a lábait pocihoz, majd nyújtsd, intézze ezt maga, mert gyorsan rájön, hogy nem kell erőlködnie, mert te segítesz neki...
Ha nagyon sárga a pisije ne adj neki c-vitamint tartalmazó vitaminkészítményt, de óránként tedd cicre, csak pár korty erejéig. Elég lesz neki, ne aggódj! (és teszem hozzá szerintem, de az anyai ösztönnél nincs jobb tanácsadó!!!)
Kedves csak szoptatós anyák!
A véleményeteket, és tapasztalataitokat szeretném megtudni.
Az én porontyom 4 hónapos, ő is csak anyatejes (születése óta 1-2x kapott néhány korty vizet). Ebben a 40°-ban is próbáltam a lehető legtöbbször mellre tenni,azonban ennyi folyadék mellett a pisije nagyon sárga, a kakija napi max 1, hőmérővel, v. anélkül, kb magzatszurok sűrűségű volt. A védőnőnk szerint se a pisivel (azt mondja, h. napi 4 pisis pelus, aminek még csak nem is kell nehéznek lennie, elég), se a kakka-makkával semmi gond. Az igaz, hogy jól gyarapszik. Én arra gondoltam, hogy a kevés folyadék miatt sűrűbb a kakija, ezért kapott pici vizet. Mindenképp érdekelne, ti magatok, védőnőitek, orvosaitok mit gondolnak pl a pisis pelusok számáról, a folyadék és a kaki összefügg-e. És még ezek után sem kell itatni? A kutacssimogatás egyáltalán nem könnyíti meg a dolgomat, mert pl. ma hajnalban nagyon be volt süppedve, és mosolygott, vígan el volt. (védőnéink még azt is mondta, hogy a besüppedt kutacs a kb. 23 jel arra, hogy szomjas, netán ki akarna száradni) Várom a válaszotokat, mindenki hozzászólása, véleménye nagyon fontos nekem, és minden bötűt előre is köszönök!!!! :)
Kislányom tavaly júliusban,a legnagyobb melegben született,mégsem kellett neki vizet adnom.6 hós koráig kizárólag anyatejet kapott,ha kérte,a nagy melegben akár másfél óránként szopizott.
Nálunk a védônô görcsoldóként kapormagteát ajánlott,de nekünk nem volt rá szükség.Amúgy meg nem is itta meg,a mai napig nem issza meg a teát,csak a sima vizet.
Kutacsnézés tényleg jó ötlet, de a védőnénink felhívta rá a figyelmemet, hogy a kutacsot fekve kell nézni, mert a függőlegesben van a baba buksija akkor alapból is kicsit be van "esve".
Nekem első babám decemberi volt, nyáron nem kapott inni, csak anyatejet. Szerencsére ő nem is nagyon volt izzadékony. A kicsi most 4 hónapos, ő viszont nagyon szenved a melegtől, folyamatosan fürdik az izzadtságban. Épp most gondolkodok rajta én is hogy megkínálom vízzel, ha melegben hosszabb útra megyünk. A teákra és cukros italokra szerintem semmi szüksége egy ekkora babának. 2 gyerekkel pedig ha egyedül indulok el ilyen melegben a gyakori mellretétel sem megoldható utcán, vagy játszótéren.
Ásványvizeknél tényleg figyelni kell a víz összes ásványianyag tartalmát. Nekünk a Szentkirályi vált be, annak 500 mg körül van az ásványianyag tartalma. A Theodorának pl. kb. ennek duplája. Vízből sem mindegy milyet iszik a baba. Bár én inkább az ásványvizet adom neki ha muszáj, mint a klóros csapvizet.
Ha szoptatsz, akkor többször kell szopiztatni.
Meg lehet nézni a kutacsát is, ahogy Zsu77 írta.
Sziasztok!
Két lányom van, az egyik 8 éves a másik 9 hónapos. Egyik sem kapott inni az anyatej mellett. A 9 hónapos még mindeig nem iszik mást bár már próbálkoztam de nem is fogadja el. Soha, semmi probléma nem volt ezzel kapcsolatban.
Lányok!
Köszi a válaszokat,sokkal előbbre nem jutottam.Csak arra,hogy mennyire megoszlanak a vélemények.A csecsemősök a kórházban azt mondták,hogy vizet adjak ebben a nagy melegben,nem elég a szopi.Kicsi fiam így sem bírja a meleget,alig bír aludni.Szopi után fél órával már sír.És olyan nehezen alszik el nappal.Komolyan az éjszaka még a legjobb!!
Ha itthon vagyunk általában nem adok neki innivalót, csak szopit. Ha viszont elmegyünk, akár sétálni is, viszek baba vizet és gyakran megkínálom.
Régen kamilla teát is adtam neki, azt is szerette, de cukor nélkül meg nem itta. A vízzel - nem a forralttal - nincs ilyen gond.
Cukrot én se javaslok a teába,a citromlé meg csak felmarja a baba gyomrát.
Az édeskömény tea görcsöt okozhat és nagy mennyiségben és folyamatosan adva ártalmas!Javaslom megnézni a babytea összetételét!!!!!!!
Csipke teát kell adni naturan,minden nélkül.Tele van cvitaminnal,illatos,szép szinű.Általában izlik a babáknak!Nagyon világos szinű legyen,ha erős hasfogó hatású lehet.
De szerintem is a babavíz jó szomjoltó ebben az őrült melegben.
További ajánlott fórumok:
- Szerinted lehet négy és fél hónapos babának teát adni, ha csak szopik?
- Milyen teát adnátok a 10 hónapos babának megfázásra?
- Lehet egy 7 hónapos babának citromfűteát adni?
- Milyen teát adnátok 10 hónapos babának?
- 7,5 hónapos tápszeres babának hasmenése van, mit lehet neki adni enni, inni? (Nem fogadja el se a teát, se a vizet, tápszert nem kaphat.)
- Milyen teát adnátok egy 6 hónapos babának a babateákon kívül?