Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól fórum

Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
800. quenn
2008. szept. 21. 22:21

segítség!!!

Mennyi zselatint, milyen fajtát és hogyan keverjem a tútótorta krémjéhez, hogy az megálljon és ne follyon szét. Már sokmindent kipróbáltam, finom lesz, de úgy kell kiskanállal enni :(((

2008. szept. 21. 11:48
Akkor azt hiszem, a darálót dobom, a mák marad.
798. Icus (válaszként erre: 795. - 2bc7365ec9)
2008. szept. 21. 11:46

Kávé darálód sincs? Én mindent azzal "darálok":) Diót, mákot, cukrot...

Kár a mákért:( Ne dobd ki. Szerintem, nyugodtan süthetsz sütit belőle. Csak igy nem tud a szervezeted annyi hasznos ásványi anyagot hasznosítani, mint amit tudna darált változatban. A mákot nekem a kevés vasra ajánlották. reggel, este egy kiskanál mézes mák. A doki csak annyit mondott , a mákot daráljam meg, hogy a szervezet ki tudja vonni belőle a vasat:)

797. 2577cdcc12 (válaszként erre: 795. - 2bc7365ec9)
2008. szept. 21. 08:51
Dobd :o) Nekem elektromos mákdarálóm van, ha kézi lenne, inkább én is kidobnám...
2008. szept. 21. 06:04
Pang, valóban, de a fórum kiírója már nem tag, más meg úgy látszik, nem vette át. Pedig biztosan lennének bőven kérdések.
2008. aug. 31. 15:37

hát eléggé pang ez a fórum, de talán valaki majd idetéved, aki tud segíteni.

Van egy rakás mákom, meg egy idegesítő mákdarálóm, amit szívem szerint kidobnék. Szóval mi történik ha nem darálom meg a mákot, csak simán megfőzöm cukros tejben? Vagy inkább dobjam ki a darálóval együtt...

794. d@nu
2008. júl. 27. 17:09

Sziasztok! Remélem, olvassa még valaki ezt a topikot... :))

Keresek egy receptet: Zsuzsi szelet/Zsuzsi krémes - a neten eddig lényegében 2 verziót találtam rá, az egyiket már próbáltam, finom, de nem az a Zsuzsi, amit én ismerek, a másikkal még nem próbálkoztam, mert az előzmények alapján fenntartásaim vannak vele... Esetleg van itt egy cukrász, aki ismeri és tudja a "cukrászdai" receptet ehhez a sütihez? Előre is köszi!

793. Zsu48
2008. júl. 14. 09:50

Sziasztok!Kérem egy olyan kedves sütni tudó tanácsát, aki már sütött Marlenkát.

Először sütöttem és hát nem vagyok tőle elragadtatva.Mindent pontosan a recept szerint csináltam.Maga a süti sikerült is, de szerintem kicsit száraz.Már sokszor sütöttem mézeslapból különféle sütiket és bátran vállalkozom a legkacifántosabb receptek elkészítésére is, de ez valahogy nem az igazi.Kérem,hogy aki közületek sütött már ilyet, írja le nekem, hogy milyen lett, és mitől puhult meg.Én két nappal előbb sütöttem, mielőtt felvágtam.Köszi!

792. spatifillum (válaszként erre: 789. - D@nu)
2008. jún. 20. 15:30
Előfordulhat, bár előmelegítettem. Épp azért szerettem eddig a gáztűzhelyem, mert gyorsan és forrón süt.
791. d@nu (válaszként erre: 790. - Ol.ga666)
2008. jún. 20. 12:42
Szerintem tojássárgával...
2008. jún. 20. 12:25

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy nem tudom mivel kenjem be a mézes szivecskék tetejét, hogy szép piros, fényes legyen, ne repedezzen be.

Az esküvőnk köszönetajándéka lesz:)

789. d@nu (válaszként erre: 785. - Spatifillum)
2008. jún. 20. 12:22
Nem lehet, hogy hideg a sütőd? Ilyesmit akkor tudok elképzelni - ugye ez egy elég híg tészta - ha mielőtt elkezdene sülni, egy kicsit különválnak a hozzávalók. Nekem pudingom csinált már hasonlót, nagyon bosszantó volt. :S
2008. jún. 20. 12:01
Már arra is gondoltam, hogy ehhez nem jó a gáztűzhelyem. Pl: a pogácsa sem olyan igazi, csak hasonló:)
2008. jún. 20. 11:59
Köszi, zsu:)
786. f7cbe21b45 (válaszként erre: 785. - Spatifillum)
2008. jún. 20. 11:38

Szia! Itt a link, nekem nagyon szimpi, holnap megyek piacra, veszek cserit és megsütöm.


[link]

borsamunkatars_francia_desszertet_csinalt_nem_kell_megijedni_attol_meg_nagyon_egyszeru/

785. spatifillum (válaszként erre: 784. - F7cbe21b45)
2008. jún. 20. 11:15

Maggal nincs probléma:) Mindig azzal együtt sütöm, a pitéket meg nem kérik tőlem (amibe tényleg mag nélkül kell a gyümölcs).

Nem elázik, hanem "szalonnás" lesz. Ha máshogy készítem, az már piskótaszerű. Ez valami sült palacsintatészta:)

784. f7cbe21b45 (válaszként erre: 783. - Spatifillum)
2008. jún. 19. 18:37
Azt olvastam valahol, hogy magostól kell beletenni a gyümit, akkor nem áztatja el a tésztát. Igaz egy kicsit köpködős lesz .
2008. jún. 18. 20:51

Sziasztok!

Nem sikerült a Cseresznyés-meggyes pite (trebor).

Clafoutis-szerű. Ez a tésztaféle nekem sosem jön be.Mit lehet vele tenni, hogy ne "húzódjon meg"? Nem tudom másképpen megfogalmazni

782. 1eb84e4bad (válaszként erre: 781. - Katinkaboszi)
2008. jún. 2. 11:21
ha benne van a cuccban az nem baj, csak úgy nem bírom, mint ahogy pl a gyümitortán van, hogy meg kell enni a'la natur.
781. Katinkaboszi (válaszként erre: 780. - 1eb84e4bad)
2008. jún. 2. 10:43
Hát ebbe pedig kell, mert az tartja össsze azt a rengeteg tejszínhabot. De nem lehet érezni, mert a joghurt és a gyümölcsök, vmint a hab elnyomja az ízét. Ha magát a zselét, mint édességet nem szereted, akkor tegyél nyugodtan piskótát. Én van amikor vásárolok, nem kínlódok a nagy melegben vele.
780. 1eb84e4bad (válaszként erre: 779. - Katinkaboszi)
2008. jún. 2. 08:07
Megköszönöm, brmikor jól jöhet! Habár a zselatint nem szeretem, nem tudom ebben milyen formában van? De azért jöhet! Köszi!
779. Katinkaboszi (válaszként erre: 775. - 1eb84e4bad)
2008. jún. 1. 21:33

De igen, válaszolt is neked, mind a kettő, akiről beszéltem.

Muszáj olyan nagyon csokisat készítened? Nekem van egy jó kis joghurtos, gyümölcsös, boros, sok-sok tejszínnel, receptem, aminek csak az alja tészta, sőt nyáron zselét teszek ahelyett is. Ha gondolod a receptekhez felírom egyik nap. Nagyon hűsítő és gyors, télen a karácsonyi ünnepek alkalmával a boros a nehéz vaqcsora után kimondottan üdítő.

778. Katinkaboszi (válaszként erre: 776. - Szanád)
2008. jún. 1. 21:29
Feltétlenül leírom a kisokosomba, mert el fogom felejteni. Én is köszönöm.
777. 1eb84e4bad (válaszként erre: 776. - Szanád)
2008. jún. 1. 20:48
köszi!!!
776. szanád (válaszként erre: 769. - 1eb84e4bad)
2008. jún. 1. 07:41

Már leírtam jópárszor , de akkor mégegyszer

egy tábla bevonócsokit 4 evőkanál étolajjal ,vízgőzön felolvasztjuk.....ennek jónak kell lenni

nem teszünk a csokiba vizet ,tejet stb...csak és kizárólag étolajat

775. 1eb84e4bad (válaszként erre: 774. - 1eb84e4bad)
2008. jún. 1. 07:28

MÉg van majdnem egy hetem, köszi:-)

Ennek e topicnak az indítója már nem tagj a a hoxának. Kik a cukrászok?

774. 1eb84e4bad (válaszként erre: 772. - 2577cdcc12)
2008. jún. 1. 07:27
Kipróbálom, köszi:-)
773. Katinkaboszi (válaszként erre: 771. - 1eb84e4bad)
2008. máj. 31. 22:35
van két lehetőséged, itt van két cukrász is. Az egyik ezen a fórumon, a másik a Csevegjünk erről-arról ....-on, de sztem majd csak holnap fognak válaszolni. Már késő van, így türelemmel legyél holnapig. Ha sürgős, akkor úgy csináld, mint ahogy a csomagolópapíron van. Más ötletem nincs.
772. 2577cdcc12 (válaszként erre: 771. - 1eb84e4bad)
2008. máj. 31. 22:35
A Dr. Oetker-nek van tejbevonója, amit zacskóstól kell a mikróba, vagy forró vízbe rakni, és utána kivágni, és már mehet is a tortára. Na az olyan, mint a cukrászdai...
771. 1eb84e4bad (válaszként erre: 770. - Katinkaboszi)
2008. máj. 31. 22:28
Köszi! .-) de épp ez a problémám nekem is:-), hogy nem olyan egyszerű.
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook