Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól fórum

Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
770. Katinkaboszi (válaszként erre: 769. - 1eb84e4bad)
2008. máj. 31. 22:13
Ez nem más, mint az egyszerű és sima tortabevonó, ez lehet Katica, vagy más.Ám nem egyszerű a használata. Nekem sem sikerült elsőre, így inkábba amagm által használtat készítem árjuk, de nincs olyan kemény, az biztos.
769. 1eb84e4bad (válaszként erre: 766. - Szanád)
2008. máj. 31. 20:17

hát mondjuk olyat ami csokival van bevonva

és a csoki m int a páncél. Ilyesmit:-)

768. skaci64
2008. máj. 31. 17:11
Na,jo sok hiba lett..Nézzétek el nekem,még kezdő vagyok a neten..
767. skaci64
2008. máj. 31. 17:10
Anno 20éve akollégiumban, a fánkhoz epreshabot adtak..sok volt és finom.Megkerestem a stakácsnéniket,de már nyugdijba mentek,s nem tudtak roluk.Keresem annak a habnak a receptjét,ami ne esik össze.Valami lekvér lehetett benne.
766. szanád (válaszként erre: 765. - 1eb84e4bad)
2008. máj. 31. 17:04

ezt nem értem ,

pontosan milyen tortát szeretnél ?

2008. máj. 31. 15:16
Tud valéaki oylan tortareceptet, amiből olyan igazi tortaformájú torta lesz, nem pedig házi jellegű torta? KÖszi előre is!
764. Katinkaboszi (válaszként erre: 761. - Kenzol)
2008. máj. 30. 22:50

Tképpen miért nem kérdezed meg azt a cukrászatot, ahonnan rendelétk a sütit.

Ha az illető megmondja akitől kaptad, h melyik városban volt az esküvő, akkor már nem nagy gond.A neten rá kell keresni a cukrászatra és kérdezni.

763. 2577cdcc12 (válaszként erre: 756. - Kenzol)
2008. máj. 30. 22:38
A bécsi krémest is szokták így csinálni :o)
2008. máj. 30. 22:03
nem lehet az, h simán grízes krémest ettél, aminek linzer a tésztája és csak grízes krém van benne, néha tesznek hozzá tojáshabot is a gyümi helyett.
761. kenzol (válaszként erre: 760. - Szanád)
2008. máj. 30. 21:54
Hát egy csomó cukrász oldalra felmentem, és rengeteg képet megnézte, de még hasonlót se találtam :( Sok-sok mézes krémes képet megnéztem, de ezeknek általában barna a tésztája és sokkal vastagabb :( Majd csak rátalálok :))
760. szanád (válaszként erre: 758. - Kenzol)
2008. máj. 30. 20:18

az az igazség hogy a mézes krémest ,/ és még sok más sütit is / vagy százféleképpen is készítenek

az egyik így a másik úgy

példáűul mifelénk nem is nagyon raknak bele lekvárt , ...

759. d@nu (válaszként erre: 756. - Kenzol)
2008. máj. 30. 20:13
Szerintem is mézes krémes. Itt is van fent recept, a net is tele van vele - elég sokféle módon készítik (grízes krém, lisztes krém, lekvárral v. anélkül, csokimázzal a tetején v. porcukorral...), szerintem bökj rá egyre és próbáld ki. :D
758. kenzol (válaszként erre: 757. - Szanád)
2008. máj. 30. 20:10
nem vagyok benne biztos, mert itt a krémek alá nem volt kenve lekvár, hanem egy teljesen külön álló réteg volt.A lapok meg annyira vékonyak voltak,mint a krémes hájas vagy vajas tésztája.
757. szanád (válaszként erre: 756. - Kenzol)
2008. máj. 30. 19:20

szia

szerintem mézes krémes lehetett...

756. kenzol
2008. máj. 30. 19:19

Sziasztok!

2 hete kaptam egy lagziból kostolót sütikből :) Volt benne egy nagyon finom, de sehogy se tudok rájönni milyen süti lehetett. Leírom, hogy hogyan nézett ki, hátha valamelyikőtök felismeri :)3 vékony lapja volt, olyan puha és vékony mintha a sima krémes hájas lapja lett volna. Az első lap meg volt kenve, egy fehér grízes vagy vanílliás krémmel, a következő lap baracklekvárral és a következő újra a fehér krémmel.A teteje porcukorral volt megszórva. Hát isteni volt,de valami cukrászatból volt rendelve így a receptnek se tudok utána járni. Bárki tud segíteni nagyon megköszönném :)

2008. máj. 22. 20:20

Köszi Villersnek és Szanádnak, én is úgy gondolom, h legközelebb már nem használom, mert azt is észrevettem, ha légkeveréssel sütök, bármit, akkor viszont sokkal hamarabb megsül minden.

Abban is igazatok van, sokkal kevesebb hőfokosra kell állítani, mint a sima villanytűzhelyet.

De még azt is kipróbálom, h nem melegítem elő.


Puszi mindkettőtöknek.

754. szanád (válaszként erre: 752. - Katinkaboszi)
2008. máj. 22. 17:20

Véleményem szerint a légkeveréssel szinte csak a húsfélék jók.

A legtöbb sütihez, tésztához alkalmatlan a légkeverés, hiába irnak a receptek be más

a sima sütéssel biztos hogy sikerülni fog minden

753. 2577cdcc12 (válaszként erre: 752. - Katinkaboszi)
2008. máj. 22. 11:52
Nekem is légkeveréses a sütőm, de bevalljam sütiknél nem használom, mert valahogy jobban kiszárítja, hanem olyankor a hagyományosan sütök, az meg pont olyan mintha sima villanytűzhely lenne. Egyébként ha légkeverés, akkor a normál foknál kb 10%-al kevesebbre kell rakni, és előmelegíteni sem kell. Olyan még soha nem volt, hogy nem jött fel, ha meg túl pirulna, akkor letakarom fóliával és kész :o)
2008. máj. 21. 23:27

Halihó, kedves cukrász. Segíts légyszíves. Vettem egy légkeveréses sütőt, azóta nem tudok rendesen tésztát, pogit, piskótát sütni. Pedig nem mindig használom a légkeverést. Mi lehet az oka? Eddig rendes villanytűzhelyem volt, abban csodásan feljöttek a sütik, de ebben, mint a papír, vagy ég, mint a határ, már a teteje olyan piros.

Előre is köszi a segítséged, vagy bárkiét.

751. bobcsi2
2008. máj. 21. 21:23
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.Azt hiszem ki fogom próbálni .
750. ea9bff1b44 (válaszként erre: 749. - Ea9bff1b44)
2008. máj. 18. 08:33
Bocsika! Csak néhány hozzászólást mentem visza, s most kiderült, már írtam ide. Meg tudtok nekem bocsátani?:-)
2008. máj. 18. 08:32
Én már évek óta ilyen "ehető papírt" teszek a gyerek tortájára. Van itt nem messze egy cukrászati kellékbolt, ott szoktam venni. Volt már Pókemberes, autós, motoros. NAgyon jópofa, egyedivé teszi a házi készítésű tortát is, és a felvitele sem bonyolult dolog. A süteményes boltba pedíg olyan tortát is vállalnak, amin egyedi ostya van, pl a gyerek fényképe.
748. d@nu (válaszként erre: 747. - D@nu)
2008. máj. 18. 07:36
Én már kaptam ilyen tortát és hát őszintén nem is vettem észre, hogy lett volna valami a torta tetején - szóval ízben, állagban nem egy feltűnő dolog. Semmiképpen sem a hagyományos ostyáról van szó, amit a nápolyikhoz használnak.
747. d@nu (válaszként erre: 746. - Bobcsi2)
2008. máj. 18. 07:34

Ezt találtam neked erről:


"Ehető papír - Ehető tortadísz

Az ehető papír tulajdonképpen egy vékony, semleges ízű, ostyaszerű lap, amelyre ehető tintával nyomtatjuk a fénykép minőségű képet. Elsősorban torták díszítésére szokták használni, de egyéb élelmiszeripari termékeknél is lehet alkalmazni."

746. bobcsi2
2008. máj. 17. 13:03
Szerintetek az ehető papír az az ostya? Vagy ez két különböző dolog?Most olvastam hogy lehet rendelni fényképeset.
745. ea9bff1b44 (válaszként erre: 743. - D@nu)
2008. ápr. 19. 09:17

Bocsi, de Nyíregyháza már csak ilyen hely:-)

Tényleg hétszáz forint volt a legdrágább, amit eddíg vettem. A tortát persze én sütöm hozzá.

744. birogaby (válaszként erre: 743. - D@nu)
2008. ápr. 18. 11:03
Nekem ilyen gondom nincs,itt egyáltalán nem lehet kapni ilyesmit!:DDDD
743. d@nu (válaszként erre: 742. - Ea9bff1b44)
2008. ápr. 18. 09:35
Ehh, de jó helyen laksz, nálunk egy ilyen ostyalapot 2000 Ft körül árulnak. :S
742. ea9bff1b44 (válaszként erre: 741. - Odree)
2008. ápr. 18. 08:52

Nem tudom, honnan írsz(ez csak azért kérdés, hogy van-e nagyobb cukrászda, vagy cukrászati kelléküzlet a környéketeken)

Én úgy szoktam meglepni a fiamat az aktuális mesehőseivel, hogy simán elkészítem a tortát, és lehet kapni az említett helyeken figurás ostyalapot, amit csak egy kis zselatinnal rá kell simítani a torta tetejére. HA nagyobb a torta, mint az ostyalap, körbe szoktam krémmel még díszíteni. Csináltam már így Pókemberet, és különböző autómárkás tortákat is neki. Az ostya pár száz forintba kerül, úgy néz ki, mint egy sima papírkorong az adott szines mintával.

741. odree
2008. ápr. 18. 06:20

Sziasztok!

Én még csak olvasgattalak benneteket,de most nagyon nagy szükségem lenne a segítségetekre!Remélem mihamarabb választ kapok,mert még ma kellene!(a kis telhetetlen:)gondolhatjátok!?)

Szóval a problémám a következő lenne:ma van a kislányom szülinapja és szeretném meglepni egy barbie tortával amit magam készítenék.A kérdésem az lenne hogy a marcipánt lehet helyettesíteni a kekszmasszával?

❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook