Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)
helló
én is azt tudom mondani hogy hetekig.....
jól zárható műanyag dobozba teszed akkor 3-4 hétig biztos hogy eláll... sőt még tovább is
Sziasztok!
Kérdés: meddig áll el a mézeskalács/~puszedli? :) Mindenhol azt írják, hogy "hetekig", de azért ez így elég tág időtartam. Én általában cca. 2 héttel karácsony előtt csinálom, általában az ünnepek között vagy legkésőbb újévre elfogy, tehát úgy 3 hetet biztosan kibír - de most nem tudok odáig várni. Vagy esetleg van valami tipp, hogy hogyan lehet "tartósabbá" tenni, megnyújtani az eltarthatósági idejét? Előre is köszi! :)
Szia. :) Tescoban tuti, hogy kapsz, 1 db-os kiszerelés, Oetker és Kotányi is szokott lenni. 350-400 körül van, ha jól rémlik.
Kisebb üzletekben gondolom éppen az ára miatt nem igazán tartanak...
Találtam egy pesti kft,akinek a honlapján láttam
valami hasonló szeletelőt.Írtam nekik egy e-mailt,majd megírom mit válaszoltak.Kell,hogy nálunk is legyen ilyen Magyarországon!
nagyon jól csinálod : a cukrászok mindig feleznek, így vágják fel a sütiket...
olyan szeletelőt már láttam én is ...azt hiszem dr.oetker.....de műanyag , ez mondjuk a dobostortához nem jó , de másho tortához viszont nagyon jó
ja még valami :
közepes tepsiben szoktam készíteni ez kb 15-20 adag..kisebb adag nál akár 25 adag is kijön
ehhez 3x3 db tojásból készítes a piskótát ...kb 5-6 dl kész szirup kell hozzá.....és ehhez 2 csomag Aranka krémporból csinálom a krémert...
reggel nem volt időm leírfni
Én előre bejelölöm a lapon a vágások helyét, majd egy olyan hosszú késsel vágom, ami átéri az egész lapot. Így nem kell mind a 16 szeletet külön vágni, hanem először felezem, majd a következő vágással negyedelem, nyolcadolom, stb., így fele annyi idő alatt kész van. Nem szokott eltörni a mázam.
Egyébként én hallottam, sőt egy angol oldalon, ahol cukrászati eszközöket reklámoznak, árulnak, láttam is ilyen szeletelőt, de nálunk boltban még nem találkoztam vele.
Nagyon köszönöm a receptet, aranyos vagy!
Ez az, amit kerestem!
Én a következő modón szoktam csinálni :
két fehér és egy csokis piskótát sütök...rumos szirupot főzök.
Hidegen kikeverhető Aranka...krémport egy kicsit több tejjel kikeverem mint ami meg van adva az anyaghányadán...
a fehér piskótát meglocsolom a kihűlt rumos sziruppal, rákenem a krémet,dióval megszórom...ha nem szereted akkor ne szórd.....de lehet rászórni mazsolát is aki szereti...
a 3 piskótát a leírt módon rétegezem...
csokiszirupot készítek ,amivel tálaláskor leöntöm a kész somlóit...
Sziasztok!
Igazi házi somlói galuska receptjét keresgélem már mindenhol. Tudna nekem valaki segíteni ebben?
újpesten van a Horváth cukrászda
nézd meg a honlapjukat és dobj nekik egy emailt..hátha ők tudnak segíteni...
jobban át kell vágni a cukrot....
esteleg teljesen vágd át a piskótával együtt és egyesével feltetnni a tetőt a tortára...ez még ami lehetséges ....
OK, köszi! Kíváncsi vagyok, remélem beválik a módszer. :)))
A dugig tömött hűtő problémája nekem is ismerős.
egyébként valószínűleg azért tűnik el a mázad , mert nem elég vastag, és a piskóta beszívja...
ahogy leírod a technikát az biztos hogy jó...
Ez volna?
Juli-suli beigli
Hozzávalók:
4 rúdhoz: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 kg liszt, 40 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, csipetnyi só.
Elkészítése:
Az élesztőt 1,5 dl tejben összekeverjük, de nem kell felfuttatni. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a tejes élesztőt, és a sót, majd a maradék langyos tejet. Letakarva hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. 4 rudat nyújtunk belőle, majd megtöltjük a töltelékkel.
Túrós: 2 rúdhoz. 30 dkg túró, 10 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 2 vanília, fél citrom héja, 4 dkg mazsola, 4 dkg búzadara. A túrót áttörtjük a cukorral, a tojássárgájával, vaníliával, reszelt citromhéjjal, mazsolával, és búzadarával. 1-2 óráig állni hagyjuk, majd megtöltjük meg a kinyújtott tésztát.
2 rúdhoz: 3 csomag gesztenyemassza, 1 dl rum, 4 dkg mazsola. A gesztenyét áttörtjük, a rummal, majd ízesítjük tetszés szerint esetleg cukorral, és mazsolával. Ezzel töltjük meg a 2 rudat.
Diós, mandulás, vagy mákos: 30-30 dkg dió, mandula, vagy mák, 1 dl víz, 17 dkg cukor, fél citrom reszelt héja. A vizet felforraljuk a citromhéjjal és a cukorral, majd leforrázzuk vele a darált diót, mandulát, vagy mákot. Ezzel töltjük meg a rudakat.
További ajánlott fórumok:
- Óvodai ballagással kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni! Ti sokallanátok a 3000ft-ot fejenként (16 gyerek ballag)?
- Segítség kismamáknak szoptatással kapcsolatban
- Jogi segítség terhességgel kapcsolatban
- Segítség hitellel kapcsolatban
- Egy kis segítséget szeretnék kérni olyanoktól, akik jól ismerik a Nokia 6303i mobilt. Fotókkal kapcsolatban, segítenétek?
- Magyar vizslát szeretnék, mire hívnátok fel a figyelmemet tartásával kapcsolatban? Köszönöm a segítséget előre is! :)