Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól fórum

Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
890. szanád (válaszként erre: 889. - D@nu)
2008. nov. 25. 16:18

helló

én is azt tudom mondani hogy hetekig.....

jól zárható műanyag dobozba teszed akkor 3-4 hétig biztos hogy eláll... sőt még tovább is

889. d@nu
2008. nov. 25. 15:04

Sziasztok!

Kérdés: meddig áll el a mézeskalács/~puszedli? :) Mindenhol azt írják, hogy "hetekig", de azért ez így elég tág időtartam. Én általában cca. 2 héttel karácsony előtt csinálom, általában az ünnepek között vagy legkésőbb újévre elfogy, tehát úgy 3 hetet biztosan kibír - de most nem tudok odáig várni. Vagy esetleg van valami tipp, hogy hogyan lehet "tartósabbá" tenni, megnyújtani az eltarthatósági idejét? Előre is köszi! :)

888. Bogárka62 (válaszként erre: 887. - D@nu)
2008. nov. 19. 17:51
Nagyon köszönöm! Akkor figyelek!! Gondolom a Sparban is van akkor! Szia!
887. d@nu (válaszként erre: 886. - Bogárka62)
2008. nov. 19. 17:21

Szia. :) Tescoban tuti, hogy kapsz, 1 db-os kiszerelés, Oetker és Kotányi is szokott lenni. 350-400 körül van, ha jól rémlik.

Kisebb üzletekben gondolom éppen az ára miatt nem igazán tartanak...

2008. nov. 19. 17:15
Szia! Nekem is eszembe jutott, de most még azt sem kaptam! Komolyan bosszantó mintha "különleges aranyórát" akarnék venni. Üdv.
885. d@nu (válaszként erre: 884. - Bogárka62)
2008. nov. 19. 17:13
Vaníliarúd? Abban nincs cukor...
2008. nov. 19. 17:11
Sziasztok! Tudna valaki segíteni? Vaniliaport szeretnék venni, de nem tudom hol? Gyógynövényes, bioboltban már kerestem de, nincs. Sajnos vaniliáscukrot a cukor miatt nem használhatok, és aromát sem.
883. Zsembi 2 (válaszként erre: 879. - Win)
2008. nov. 12. 11:00

Találtam egy pesti kft,akinek a honlapján láttam

valami hasonló szeletelőt.Írtam nekik egy e-mailt,majd megírom mit válaszoltak.Kell,hogy nálunk is legyen ilyen Magyarországon!

882. szanád (válaszként erre: 879. - Win)
2008. nov. 11. 13:19

nagyon jól csinálod : a cukrászok mindig feleznek, így vágják fel a sütiket...


olyan szeletelőt már láttam én is ...azt hiszem dr.oetker.....de műanyag , ez mondjuk a dobostortához nem jó , de másho tortához viszont nagyon jó

881. szanád (válaszként erre: 876. - Szanád)
2008. nov. 11. 13:17

ja még valami :

közepes tepsiben szoktam készíteni ez kb 15-20 adag..kisebb adag nál akár 25 adag is kijön

ehhez 3x3 db tojásból készítes a piskótát ...kb 5-6 dl kész szirup kell hozzá.....és ehhez 2 csomag Aranka krémporból csinálom a krémert...



reggel nem volt időm leírfni

880. szanád (válaszként erre: 877. - 1247d35ab8)
2008. nov. 11. 13:02
ha valami nem egészen világos ahogy leírtam , akkor írj.....
879. win (válaszként erre: 878. - Zsembi 2)
2008. nov. 11. 13:01

Én előre bejelölöm a lapon a vágások helyét, majd egy olyan hosszú késsel vágom, ami átéri az egész lapot. Így nem kell mind a 16 szeletet külön vágni, hanem először felezem, majd a következő vágással negyedelem, nyolcadolom, stb., így fele annyi idő alatt kész van. Nem szokott eltörni a mázam.



Egyébként én hallottam, sőt egy angol oldalon, ahol cukrászati eszközöket reklámoznak, árulnak, láttam is ilyen szeletelőt, de nálunk boltban még nem találkoztam vele.

878. Zsembi 2 (válaszként erre: 871. - Szanád)
2008. nov. 11. 10:34
Én próbáltam rögtön átvágni a lapokat,de mire a végére értem,megkeményedett a cukormáz.Azért 16 lapba elvágni időbe tart.Előbb be kell jelölni késsel,és utána átvágni,akkor már nem kell kapkodni.Tényleg szanád,te hallottál olyanról,hogy létezik-e olyan szeletelő féle fémből amelyet rányomok csak és egyből elvágja?Én cukrászdiszkontban voltam,és ott nem hallottak ilyenről.
877. 1247d35ab8 (válaszként erre: 876. - Szanád)
2008. nov. 11. 08:23

Nagyon köszönöm a receptet, aranyos vagy!

Ez az, amit kerestem!

876. szanád (válaszként erre: 875. - 1247d35ab8)
2008. nov. 11. 07:16

Én a következő modón szoktam csinálni :

két fehér és egy csokis piskótát sütök...rumos szirupot főzök.

Hidegen kikeverhető Aranka...krémport egy kicsit több tejjel kikeverem mint ami meg van adva az anyaghányadán...

a fehér piskótát meglocsolom a kihűlt rumos sziruppal, rákenem a krémet,dióval megszórom...ha nem szereted akkor ne szórd.....de lehet rászórni mazsolát is aki szereti...

a 3 piskótát a leírt módon rétegezem...

csokiszirupot készítek ,amivel tálaláskor leöntöm a kész somlóit...

2008. nov. 10. 16:34

Sziasztok!


Igazi házi somlói galuska receptjét keresgélem már mindenhol. Tudna nekem valaki segíteni ebben?

874. Rozália (válaszként erre: 871. - Szanád)
2008. nov. 10. 13:45
Így van. Én is mindig teljesen elvágom frissiben, amíg lehet és egyenként rakom fel a tortára.
873. salabakter (válaszként erre: 870. - Zsembi 2)
2008. nov. 10. 13:14
Azért kell zsíros késfokkal jelölni,addig míg vissza nem folyik.Többször át,meg átjelölgetni.
872. szanád (válaszként erre: 869. - Kesalav)
2008. nov. 10. 09:51

újpesten van a Horváth cukrászda

nézd meg a honlapjukat és dobj nekik egy emailt..hátha ők tudnak segíteni...

871. szanád (válaszként erre: 870. - Zsembi 2)
2008. nov. 10. 09:50

jobban át kell vágni a cukrot....

esteleg teljesen vágd át a piskótával együtt és egyesével feltetnni a tetőt a tortára...ez még ami lehetséges ....

870. Zsembi 2 (válaszként erre: 867. - Szanád)
2008. nov. 10. 09:45
Lehet,hogy igazad van,de ha vastagra csinálom,azt nehéz elszeletelni,mert hamarabb törik,és keményebb is,ha eszem,ha vastagabban van .El kell találni,hogy pont a kettő között legyen,se vékony se vastag ne legyen.
869. kesalav
2008. nov. 9. 22:36
Hali, lenne egy kérdésem tud valaki olyan cukrászt/cukrászdát aki egyedi marcipánfigurák gyártását elvállalná? pl: korcsolyázó emberke, egyéb testhelyzetekben lévőek
868. win (válaszként erre: 866. - Zsembi 2)
2008. nov. 9. 21:13

OK, köszi! Kíváncsi vagyok, remélem beválik a módszer. :)))

A dugig tömött hűtő problémája nekem is ismerős.

867. szanád (válaszként erre: 846. - Panka-8)
2008. nov. 9. 20:29

egyébként valószínűleg azért tűnik el a mázad , mert nem elég vastag, és a piskóta beszívja...

ahogy leírod a technikát az biztos hogy jó...

866. Zsembi 2 (válaszként erre: 854. - Win)
2008. nov. 9. 19:50
Köszi a tanácsot,majd legközelebb a hűtőben tárolom,és majd megfigyelem mi lesz az eredmény.Múltkor tele volt a hűtő és azért kellett a spájzba tennem.Majd megírom hogy sikerült.
865. Zsembi 2 (válaszként erre: 853. - Katinkaboszi)
2008. nov. 9. 19:45
Én lapokból sütöm.és a legfelső lapra öntöm a karamellt,és utána elvágom és úgy felszeletelten helyezem rá a krémre.
864. salabakter (válaszként erre: 743. - D@nu)
2008. nov. 9. 18:43
Felénk,az említett ÉdesPontban 350ft.
863. salabakter (válaszként erre: 855. - D@nu)
2008. nov. 9. 18:31
Némelyik cukistól sokkal jobb,főleg ha tökélyre fejleszted a készítését!:)Készen pedig 3 kgosat lehet kapni az ÉdesPont szaküzletekben.
2008. nov. 9. 17:53
Ez diós és mákos volt,a töltelékbe narancshéj meg keksz volt valamelyikben??::DDDe ha pont azt nem is találjátok akkor is nagyon megköszönnék egy olyat ami nektek bejött már !!
861. d@nu (válaszként erre: 860. - 2d5a00656a)
2008. nov. 9. 17:41

Ez volna?


Juli-suli beigli


Hozzávalók:

4 rúdhoz: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 kg liszt, 40 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, csipetnyi só.


Elkészítése:

Az élesztőt 1,5 dl tejben összekeverjük, de nem kell felfuttatni. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a tejes élesztőt, és a sót, majd a maradék langyos tejet. Letakarva hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. 4 rudat nyújtunk belőle, majd megtöltjük a töltelékkel.

Túrós: 2 rúdhoz. 30 dkg túró, 10 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 2 vanília, fél citrom héja, 4 dkg mazsola, 4 dkg búzadara. A túrót áttörtjük a cukorral, a tojássárgájával, vaníliával, reszelt citromhéjjal, mazsolával, és búzadarával. 1-2 óráig állni hagyjuk, majd megtöltjük meg a kinyújtott tésztát.

2 rúdhoz: 3 csomag gesztenyemassza, 1 dl rum, 4 dkg mazsola. A gesztenyét áttörtjük, a rummal, majd ízesítjük tetszés szerint esetleg cukorral, és mazsolával. Ezzel töltjük meg a 2 rudat.

Diós, mandulás, vagy mákos: 30-30 dkg dió, mandula, vagy mák, 1 dl víz, 17 dkg cukor, fél citrom reszelt héja. A vizet felforraljuk a citromhéjjal és a cukorral, majd leforrázzuk vele a darált diót, mandulát, vagy mákot. Ezzel töltjük meg a rudakat.

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook