Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól fórum

Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
680. 54ec386d0c (válaszként erre: 676. - D@nu)
2008. márc. 27. 11:49
A multkor a gyerekek a cukiban csokikupot kértek, onnan indult a keresgélésem, azt hiszem azt csinálok belőle, de csak holnap, mert már indulok is dolgozni.
679. 54ec386d0c (válaszként erre: 678. - Dizzz)
2008. márc. 27. 11:47

Szivessen elfogadom, ha tényleg nem birsz vele.

Nekem is gázsütőm van, de nekem meg ez megy az agyamra, a kevert sütiket nem tudom szépre sütni, az alja már túlsűlt a tetejének meg még kéne sülni.

Szerintem a villanysütőbe kb 180-190 fokon kéne sütni.

678. Dizzz (válaszként erre: 677. - D@nu)
2008. márc. 27. 11:39
mondjuk teljesen új a sütőm, ráadásul villany(előtte 10 évig csak gázt használtam), és az agyamra megy, mert nem tudom, hogy hogy kell kitapasztalni benne a dolgokat. És így jártam a főzőlappal is. Az is gázos volt előtte, most meg nem tudom mit hogyan csináljak.
677. d@nu (válaszként erre: 675. - Dizzz)
2008. márc. 27. 11:33
Egy tipp: magas hőmérsékleten sütöd.
676. d@nu (válaszként erre: 674. - 54ec386d0c)
2008. márc. 27. 11:31
Én most Húsvétkor csokis mignont csináltam belőle, sima kakaós pikótatésztával... ;)
675. Dizzz
2008. márc. 27. 11:26
Azt mondja meg nekem valaki, miért nyers a muffinom közepe, a teteje meg szinte megég,és kihajlik?!?!?!
674. 54ec386d0c (válaszként erre: 641. - D@nu)
2008. márc. 27. 11:22
Megcsináltam! Nagyon jó ez a recept! Erre gondoltam, most meg csinálhatok valami tésztát amibe belekenem.
673. d@nu (válaszként erre: 671. - 533bb4d1fe)
2008. márc. 25. 19:59

Igen, ez a "magyar" verzió. :)


Én a canache-ról (magyarítva: ganázs) beszéltem, az teljesen más recepttel készül és mellesleg százszor finomabb. A magyar párizsi krémet vsz. ennek mintájára találhatták ki jónéhány évtizeddel ezelőtt - amikor még egyrészt sokkal kevésbé foglalkoztak a gasztronómiával, másrészt a korai magyar cukrászdalátogatók anyagi körülményeihez kellett igazítaniuk.


"Canache: A kifejezés alatt egy olyan krémet értünk, melynek fő összetevője a tejszín és a csokoládé bármilyen fajtája. A csokoládé részaránya szerint lesz a krém kenhető vagy szilárd. A canache krémet pralinék, torták töltésére és desszertek elkészítéséhez használják. Íze a csokoládé fajtájától (tejcsokoládé, étcsokoládé, fehér csokoládé) és a hozzáadott aromáktól (vanília, narancs, rum, mandula) függ. De megbolondíthatjuk kevés alkohollal is (likőr, whisky, pálinka)." forrás: [link]

672. 533bb4d1fe (válaszként erre: 665. - Ea9bff1b44)
2008. márc. 25. 19:34
Azért,mert nagyon forró sütőben kezded a sütést,hamar kérget kap,a belseje pedig nyers marad.
671. 533bb4d1fe (válaszként erre: 639. - D@nu)
2008. márc. 25. 19:32
A párizsi krém kakaóval,tejszínnel,és cukorral készül,felfőzzük,és fondanként kezeljük.Mikor kihűlt,rendesen vajjal kikeverjük,mint az alapvajkrémet.
670. era06 (válaszként erre: 669. - Szanád)
2008. márc. 25. 18:49
köszönöm
669. szanád (válaszként erre: 668. - Era06)
2008. márc. 25. 18:12

nagyon forró vízbe mártod a kést , letörölöd mondjuk kéztörlőpapírral és ezzel ovatosan elkezded felvágni qa sütit ....a meleg kés megolcasztja a csokit és így nem törik

célszerű minden egyes szeletnél visszamártani a forró vízbe a kést

668. era06
2008. márc. 25. 17:55

Sziasztok

Hogyan lehet szépen felszeletelni a sütit csokimázzal a tetején, hogy ne repedjen meg?

667. ea9bff1b44 (válaszként erre: 666. - Szanád)
2008. márc. 25. 17:39
köszi,megnézem
666. szanád (válaszként erre: 665. - Ea9bff1b44)
2008. márc. 25. 13:15
olvass vissza a 60. hsz tól ott a piskótáról elég sok szó esik , h
2008. márc. 25. 12:23
Miért esik össze a piskótám, ha kiveszem a sütőből?
664. Dizzz (válaszként erre: 663. - Virgilius)
2008. márc. 24. 19:28
azaz, hogy együtt vered fel a tojást? nem tudom, még nem próbáltam, de ha ő mondja....
663. virgilius (válaszként erre: 662. - Dizzz)
2008. márc. 24. 19:21
Én is, bár meg kell mondjam, a piskóta az ő leírása nyomán sem sikerült jól. :(((
662. Dizzz (válaszként erre: 661. - Virgilius)
2008. márc. 24. 19:18
egy biztos, tőle sokat tanultam!
661. virgilius (válaszként erre: 659. - Dizzz)
2008. márc. 24. 19:14
Aha, azt látom... Hát, kár. :(
660. Dizzz (válaszként erre: 658. - Virgilius)
2008. márc. 24. 19:07
már mások is keresték, álítólag már nem felhasználó, többet nem tudok.
659. Dizzz (válaszként erre: 658. - Virgilius)
2008. márc. 24. 19:06
Nem tudom, de akik előttem keresték, írták, hogy felhasználóként már nincs nyilvántartva. Ennyit tudok spec.
658. virgilius (válaszként erre: 657. - Dizzz)
2008. márc. 24. 19:01
De hova lett Tilva?
657. Dizzz
2008. márc. 24. 18:56

Sziasztok lányok, asszonyok!

Elejétől a végéig olvasgatom a fórumot, és meg kell mondjam, hiába vagytok mindannyian nagyon ügyesek és szakavatottak, tilva "okosságait" senki és semmi nem múlja felül.Fura, de hiányzik. Azért köszönjük nektek is!!!

656. Emedrol
2008. márc. 22. 17:30
:D akkor megpróbálom majd egyzser megkínlódi :P
655. 2577cdcc12 (válaszként erre: 653. - Emedrol)
2008. márc. 22. 17:29
Fel lehet verni, porral is és folyékonnyal is!
654. szanád (válaszként erre: 653. - Emedrol)
2008. márc. 22. 17:28

mármint hogy azzal verd fel ?

folyékonyat tehetsz bele ,de csak akkor ha már felverted

653. Emedrol
2008. márc. 22. 17:26
Segítsetek ki.... Tejszínből tejszínhabot édesítővel meg lehet oldani? vagy inkább hagyjam....????
652. 54ec386d0c (válaszként erre: 641. - D@nu)
2008. márc. 21. 10:56
köszi szépen
651. 2577cdcc12 (válaszként erre: 650. - 5f7b4cf4b6)
2008. márc. 20. 22:31
Én nem szoktam gőz felett verni. Én is fehérjénként 5 dkg kristálycukrot teszek bele, és semmi mást. Én egyszerűen belenyomom a habzsákból a tepsibe a kis halmokat, nem kenem ki semmivel, és egy lapáttal simán kijön. Még sosem ragadt bele. Én 100 fokon 3 órát szoktam szárítani csukott ajtónál.
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook