Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól fórum

Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
650. 5f7b4cf4b6 (válaszként erre: 649. - Virgilius)
2008. márc. 20. 22:12
Köszi.
649. virgilius (válaszként erre: 647. - 5f7b4cf4b6)
2008. márc. 20. 21:49
Kristály.
648. virgilius (válaszként erre: 646. - 5f7b4cf4b6)
2008. márc. 20. 21:48
Azt mondják, fél óra, de szerintem erősen függ a sütőtől.
2008. márc. 20. 21:47
és porcukor kell vagy kristály?
646. 5f7b4cf4b6 (válaszként erre: 645. - Virgilius)
2008. márc. 20. 21:45
Köszi szépen, kipróbálom. Meddig kell szárítani kb?
645. virgilius (válaszként erre: 642. - 5f7b4cf4b6)
2008. márc. 20. 21:28

Nekem ez a recept van habcsókhoz:

Alaprecept szerint tojásfehérjénként 5 dkg cukor, cukorral együtt gőz fölött habbá verni, közben pár csepp ecetet vagy citromlevet adni hozzá, amitől könnyebb lesz. Akkor jó, ha a hab jó nagy darabokban marad a habverőn. Lehet hozzá tenni pl negyedekbe tört diót, darált diót + kakaóport (4 tojásf.-nél 10 dkg dió, 1 kávéskanál kakaó, 1 cs. van. cukor), kókuszreszeléket, kávét, naracsot, reszelt csokit meg akármit ami eszedbe jut. Vajazott tepsin halmocskákat rakni, és épp csak langyos sütőben (ajtó is nyitva akár) megszárítani. Lehet hogy sütőpapírral jobb, mert sokszor odaragad.

644. 5f7b4cf4b6 (válaszként erre: 643. - Szanád)
2008. márc. 20. 21:11
Nem, arra a félgömb formára.
643. szanád (válaszként erre: 642. - 5f7b4cf4b6)
2008. márc. 20. 19:13

Szia

olynara gondolsz amit karácsonykor szoktak árulni ?

2008. márc. 20. 18:08

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni, hogyan kell szép és ehető habcsókot csinálni?

Már fórumba is kiírtam de nincs jelentkező.

641. d@nu (válaszként erre: 640. - 54ec386d0c)
2008. márc. 20. 13:57

Ehhez nagyon nincs recept. Elvileg a kiindulási alap 1 rész tejszín:2 rész csokoládé, ha sűrűbbre akarod, akkor több csokit, ha hígabbra, akkor több tejszínt teszel bele. Egy olyan receptet találtam, mi szerint 2-2,5 dl tejszínhez 20 dkg csokoládét adnak, de nem próbáltam még.

Innen indulsz, ebbe tehetsz aromát, ízesítheted ahogy és amivel akarod, tehetsz bele egy nagyon kevés vajat - szóval csak érzéssel. ;)


A tejszínt fel kell melegítened majdnem forrásig, ebben (vagy külön, ahogy tetszik) felolvasztod a csokoládét, alaposan összekevered, majd ha darabosnak találod, átszűröd. Hagyod kihűlni, majd beteszed legalább 1 órára a hűtőbe, hogy jó alaposan lehűljön. Közben néha megkeverheted, így legalább ellenőrzöd, hogy alakul-e a cucc. A legvégén hűtőből ki, habverő elő és szépen habosra kevered. Ennyi.

640. 54ec386d0c (válaszként erre: 639. - D@nu)
2008. márc. 20. 11:53

Valami ilyesmi, tejszin+csoki.

Ennek a receptjét nem tudod véletlenül?

639. d@nu (válaszként erre: 638. - 54ec386d0c)
2008. márc. 20. 11:23
A francia párizsi krém csokival és tejszínnel készül és nem nyomják tele vajjal. Lehet, hogy az rémlik?
2008. márc. 20. 11:22

Valami ilyesmire, de csokira emlékeztem.

Köszönöm! Talán holnap megcsínálom, majd megírom.

637. d@nu (válaszként erre: 636. - 54ec386d0c)
2008. márc. 20. 10:55
171. hsz ebben a topikban - ha erre gondolsz.
2008. márc. 20. 10:23
Sziasztok valaki tudja a párizsikrém receptjét?
635. d@nu (válaszként erre: 634. - 4916977221)
2008. márc. 5. 10:53
Szívesen, remélem, sikerülni fog! :)
634. 4916977221 (válaszként erre: 633. - D@nu)
2008. márc. 4. 22:20
Hálásan köszönöm, hétvégén mindenképpen kipróbálom és majd beszámolok a végeredményről :)
633. d@nu (válaszként erre: 632. - 4916977221)
2008. márc. 4. 18:30

:(((


Nos, akkor pavlova:

2 ek kukoricakeményítő

1 ek fehér ecet (pl. fehérbor- vagy almaecet)

5 tojásfehérje

300 gr finomított kristálycukor

1 ek vaníliakivonat (de ez már csak egy kis ízesítés, nem muszáj beletenni)


Úgy készül, hogy a keményítőt feloldod az ecetben (és vaníliában, ha teszel bele). A fehérjét felvered, amikor már kemény, fokozatosan hozzáadod a cukrot (fontos, hogy apró szemű kristálycukor legyen/vagy porcukor) és a keményítős keveréket. Eközben folyamatosan, megállás nélkül keverd a habot. Amikor már szép fényes és úgy érzed, hogy elég "kemény" is a hab, akkor egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazod a habot. -->

1) jó minőségű legyen a papír, különben meg fogsz lepődni :D

2) jó, ha felrajzolsz a papírra egy 20-25 cm átmérőjű kört és ezen belül kanalazgatod a habot.

--> A habot nem kell lesimítani, legalábbis szerintem jobban néz ki, ha nem a legegyenletesebb a széle. A peremét csináld kicsit magasabbra.


Ezt 140 fokra előmelegített sütőbe teszed, 1 órán át sütöd (ropogósnak kell lennie kívülről), majd a sütőben hagyod kihűlni. A habkarikából kiindulva nem árt, ha nem lesz túl nagy pára a sütőben, tehát csinálhatod légkeveréssel, vagy néha rányithatod 1-2 percre az ajtót és elvileg jobb, ha a sütőajtót résnyire kinyitod (fakanál), amikor már a hűtési fázis zajlik.


Ezután lehúzod a papírt és hajrá. Tehetsz bele tejszínt, tejszínnel kevert mascarponét, tejszínes görög joghurtot... és meg*zhatod eperrel, málnával, barackkal, körtével... Olyan 4-6 dl tejszínt verhetsz fel hozzá, gyümölcsből is elfér a tetején kb. fél kg. Sütés előtt megszórhatod darabolt mogyoróval, mandulával, pisztáciával... Úgy bonyolítod, ahogy akarod.

Tejszín és gyümi csak tálaláskor...

Elvileg kívülről ropogósnak kell lennie, belülről pedig puha-ragacsos-nyúlósnak. Ha keményebbre szeretnéd, akkor lemész 100 fok körülre és szárítgatod ezen a hőmérsékleten úgy 2-3 órát.


Időközben találtam Nigella-féle pavlova receptet is, ami csokis, de ez sem olvasztott csokival készül. Ez 6 fehérje, 30 dkg porcuki, 3 ek kakaópor, 1 tk vörösbor- vagy balzsamecet és 5 dkg reszelt étcsoki. Technika kb. ua, mint fent, a csokit a legvégén kevered bele óvatosan. Ja, ő először 180 fokon süti, majd néhány perc után leveszi 150 fokra.


Hmm, kell a másik recept is? Elfáradt a kezem. :D Ha kell, csipogj, bepöttyintem. ;)

632. 4916977221 (válaszként erre: 631. - D@nu)
2008. márc. 4. 17:17
Hát sajnos egy külföldi műsorban volt. Egy francia csaj csinálta a sütit.
631. d@nu (válaszként erre: 630. - 4916977221)
2008. márc. 4. 08:25

Szió!

Hááát, én keresgéltem a paprika oldalán, de nem találtam hasonlót sem. :( Igaz, nem is néztem meg egyesével a többszáz receptet. Ha gondolod, próbálj te is rákeresni, ha nem találod, akkor beírom neked amiket igértem. :)

Arra nem emlékszel, melyik műsorban volt? Mert csak a saját készítésű műsorok receptjei vannak fent...

630. 4916977221 (válaszként erre: 626. - D@nu)
2008. márc. 2. 12:10
oké előre is köszönöm!
629. virgilius (válaszként erre: 627. - Ea9bff1b44)
2008. márc. 1. 23:14

A Világ Legegyszerűbb Muffinreceptje


2 bögre finomliszt

1/4 bögre cukor

1 zacskó sütőpor (Dr 5ker méret)


Ezeket összekevered, aztán


4-6 evőkanál olaj (szárazságot befolyásolja, minnél kevesebb annál fullasztóbb)

1 bögre tej

1 db tojás


Ezeket is összekevered, aztán a keverékeket egymással is összekevered.

Meleszórod a bármimást (csokireszelék, kókuszreszelék, darált vagy tört dió, barack, aszalt gyümölcs, bármi egyéb finomság)


Kivajazod a sütőformát és begyujtod a sütőt. Aztán bekanalazod a formába a tésztát, kb háromnegyedig legyenek tele a lyukak. Ilyenkor lehet a muffin közepébe tenni egy egy kocka csokit vagy marcipánt, lekvárt vagy mandulát, barackot vagy meglepetést. Aztán be az ilyenkorra már előmelegedett sütőbe. 10-20 perc alatt sül meg, attól függően, hogy mekkora lyukú a forma, illetve mennyire hevesen sütöd.


Ez a recept pont egy tepsinyire elég.

628. M_Marcsa (válaszként erre: 621. - Szanád)
2008. márc. 1. 20:23
Köszi.
2008. márc. 1. 19:29
Írjon valaki egy egyszerű és tuti muffin receptet! Már úgy kipróbálnám, még soha nem sütöttem, pedíg már formát és papírkapszlit is beszereztem hozzá.
626. d@nu
2008. márc. 1. 19:09

Aham, ez pavlova. Csokis verzióhoz nincs receptem, azt hittem, csokis töltelékűre gondolsz, olyat találtam. Nálam most nem megy valamiért a paprika oldala, de ha végre meg tudom nyitni, majd megnézem, hátha fent van.

Epres-tejszínes habcsóktorta recim van, annak van egy csokis tészta alapja, amire habcsókkoszorút sütnek és azt töltik. Ez hasonló, csak tésztás. Ha nem lesz meg a paprikás, akkor ezt be tudom neked pötyögni, meg keresek egy alap pavlova receptet is, legfeljebb kísérletezgetsz. ;D

625. 4916977221 (válaszként erre: 624. - D@nu)
2008. márc. 1. 18:05

Igazából a töltelék másodlagos. A habcsóktortában nincs liszt, csak tojásfehérje, cukor és étcsoki, és ha jól emlékszem egy kis ecet.

Tudsz segítni? Egyszer a Paprika Tv-n láttam, de már csak a végét, így nem tudom a hozzávalókat. Ott a megsült - kívül ropogós - tésztára tejszínhabot és epret tettek.

624. d@nu (válaszként erre: 622. - 4916977221)
2008. márc. 1. 14:14
Mint csokis piskóta és hab, vagy mint hab és csokis töltelék? :D Azaz, a habcsóktorta kifejezés nálad mit takar pontosan?
623. szanád (válaszként erre: 620. - Viki63)
2008. márc. 1. 08:18

Szia

megmondom őszintén hogy ezt a mandulapasztát nem ismerem.

marcipánt próbáltad már ? az ha át van gyúrva viszonylag konnyen gyúrható alakítható

2008. márc. 1. 08:13

Sziasztok!

Mindenáron csokoládés habcsóktortát szeretnék sütni. Van esetleg egy jó recept?

621. szanád (válaszként erre: 618. - M_Marcsa)
2008. márc. 1. 08:12

szia


a receptjeim között megtalálod !!!!

❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook