Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól fórum

Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2008. dec. 17. 12:56
Szeretnék segítséget kérni. A csokimáz rejtelmei érdekelnének:) Hogyan kell "rendesen" és hogyan kell tortabevonóval csinálni. Köszi előre is
919. Ballainé (válaszként erre: 918. - 2577cdcc12)
2008. dec. 5. 12:39
Köszi!
918. 2577cdcc12 (válaszként erre: 917. - Ballainé)
2008. dec. 3. 21:59
Szerintem a "dob" nélkül igen.
2008. dec. 3. 20:04
Ki tudja a Dobostortát, le fagyaszthatom-e? Mert akkor hamarabb elkésziteném.
916. d@nu (válaszként erre: 915. - Karina82)
2008. nov. 29. 17:01

Nem a google-ba, hanem a hoxa keresőjébe... :)

Itt van a link:

[link]

915. Karina82 (válaszként erre: 914. - Rózsakő)
2008. nov. 29. 16:07
szia.azon már túl vagyok.csak helységeket dobott ki
914. rózsakő (válaszként erre: 911. - Karina82)
2008. nov. 28. 19:23
Ird be a keresőbe a recepteknél és kidobja mint "Lipcsei szelet".
913. durum (válaszként erre: 907. - 5f3b9a27bc)
2008. nov. 28. 18:47
Csak ha tűzbe teszed.Ne a gázlángban melegítsd,hanem forrald a vizet!
912. durum (válaszként erre: 905. - Ea9bff1b44)
2008. nov. 28. 18:45
Forró (lobogó) vízbe mártott késsel vágd,de ne nyomd rá,hanem mozgasd a kést,míg át nem olvad a csoki.Minden vágásnál mártsd a vízbe a kést.
2008. nov. 28. 11:43

jaj de jó h találtam egy ilyen fórumot.

valaki árulja már el nekem a lipcsei receptjét.

köszike

2008. nov. 28. 11:03
Mindig tanul az ember!A dobostortánál ha csináljuk a tetejét,először vágjuk ketté a lapot,és úgy öntsük rá a két lapra a cukrot,mert így könnyebb elvágni mint egészben.Most láttam egy receptnél.
909. 2577cdcc12 (válaszként erre: 908. - Szanád)
2008. nov. 25. 23:08
Lehet, hogy azért, mert türelmetlen vagyok, és nem csinálom elég lassan...
908. szanád (válaszként erre: 906. - 2577cdcc12)
2008. nov. 25. 20:42

pedig így kell.. miért nem lett jó ?

a technikája :a forró késsel a csokomázt felolvasztjuk és utána vágjuk át az egész sütit...

ha együtt vágod azért repedezik meg...

907. 5f3b9a27bc (válaszként erre: 906. - 2577cdcc12)
2008. nov. 25. 19:23
Ha tűzforróba teszed, utána kimegy az éle, nekem a pudingos tortáknál sikerült csak szépen felvágni.
906. 2577cdcc12 (válaszként erre: 905. - Ea9bff1b44)
2008. nov. 25. 19:13
Elvileg a forró vízbe mártott kés a megoldás, de nekem még soha nem sikerült :o)
2008. nov. 25. 19:11
MIT CSINÁLJAK, HOGY A CSOKIMÁZT A SÜTI TETEJÉN ÚGY TUDJAM VÁGNI, HOGY NE TÖREDEZZEN DARABOKRA?
904. 2577cdcc12 (válaszként erre: 903. - D@nu)
2008. nov. 25. 17:01
Nálam ez a lehetőség nincs, a fa tabu :o)
903. d@nu (válaszként erre: 902. - 2577cdcc12)
2008. nov. 25. 16:57
Ááá, az enyém sem nyúl, mert szúr, csak közli, hogy melyiket szeretné. :))))))))
902. 2577cdcc12 (válaszként erre: 901. - D@nu)
2008. nov. 25. 16:56
Nálunk nem mernek a fához nyúlni :o)
901. d@nu (válaszként erre: 900. - 2577cdcc12)
2008. nov. 25. 16:54

Erről eszembe jutott, hogy gyerekkoromban mindig kiszedtük a szaloncukrot a papírból, a papírt formára igazítva fent hagytuk, hogy az ősöknek ne tűnjön fel, hogy meg lett dézsmálva a készlet. Szóval, nálunk nem is nagyon kellett fát bontani... :D

A kislányom tavaly leette fokozatosan a mézest a fáról. Azóta sem jöttem rá, az miért volt jobb, mint ami a tányéron volt, de neki állandóan a fáról kellett. :))

900. 2577cdcc12 (válaszként erre: 898. - D@nu)
2008. nov. 25. 16:51
És tudod, hogy hogy várja a család, hogy végre fát bontsunk? Hihetetlen gyorsan rágjuk le a damilról :o)
899. d@nu (válaszként erre: 897. - Szanád)
2008. nov. 25. 16:49

Igen, ez nekem is eszembe jutott, de azokba lehet, tesznek valamilyen tartósítót... Hát nem tudom. Minden esetre köszi a biztatást, szerintem is megsütöm a héten, aztán jól eldugom - és majd jövőre megírom, meddig tartott. :DD


Köszi lányok! :)

898. d@nu (válaszként erre: 896. - 2577cdcc12)
2008. nov. 25. 16:47
Yeah, és még itt vagy! Remek, köszi! :D
897. szanád (válaszként erre: 894. - D@nu)
2008. nov. 25. 16:36

figyelj , amiket zacskóban árulnak azok sem 2-3 hetesek...sokkal tovább elállnak

szerintem próbáld meg....

896. 2577cdcc12 (válaszként erre: 894. - D@nu)
2008. nov. 25. 16:36
Én már ettem, bár igaz, kicsit poros volt :o). Én is elég hamar megsütöm, és eldugom egy részét, mert nálunk van a fán is. De ha a fa kidobásra kerül, akkor azt is megesszük róla. Az meg tuti van 5-6 hetes, és még dobozban sincs :o)
895. d@nu (válaszként erre: 893. - Szanád)
2008. nov. 25. 16:29
Köszi, tavalyiak - na látod, még az ideit ebből is össze kellene hozni, de ennek az eltartása nem izgat, maximum a fán végzi.. :))
894. d@nu (válaszként erre: 892. - Szanád)
2008. nov. 25. 16:28

Tudom, csak reméltem, hogy más esetleg már evett 5-6 hetes mézest is. :))

Mostanában kellene, mert nemsokára szülök és nem akarnám a végére hagyni - szülés utánra pedig végképp nem. :D

893. szanád
2008. nov. 25. 16:24
nagyon klasszak a habkarikáid... ))
892. szanád (válaszként erre: 891. - D@nu)
2008. nov. 25. 16:23

mást nem tudok írni

mikor akarod elkészíteni ?

891. d@nu (válaszként erre: 890. - Szanád)
2008. nov. 25. 16:20
:D Naa, ez így nem ér... :)))
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook