Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól fórum

Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
740. Menyó
2008. ápr. 18. 05:37
Köszönöm az ötleteket, végül nem volt időm sütni, így némi rágcsival meg fagyival megoldottam a dolgot. :)
739. ea9bff1b44 (válaszként erre: 737. - Menyó)
2008. ápr. 17. 12:15

Sportszelet.

Feltettem a receptek közé valamikor. Az elkészítése kb, 15 perc, utána hül és összeáll kb. egy órát, és olyan téglákra szeletelhető, mint az igazi sportszelet.

Vagy süss muffint, az is kb. 40 perc a sütéssel együtt.

738. birogaby (válaszként erre: 737. - Menyó)
2008. ápr. 17. 11:50

Szia!


Nem sok ajánlat érkezett,amint látom!:(

Sikerült már valamit kitalálnod?

Én ha gyorsan kell,rizsfelfujtat szoktam készíteni,vagy valami joghurtos dolgot,amit nem kell sütni.Egy piskótát is hamar meg lehet sütni,teszel bele valamilyen gyümölcsöt,és kész is.

737. Menyó
2008. ápr. 17. 10:44

Sziasztok!

Este vendégeim jönnek és vmi roppant egyszerű és gyorsan elkészíthető sütireceptet keresek, akár mikróban elkészíthető is lehet. Ajánljatok vmit légyszi. :)

2008. ápr. 17. 10:34
Ma újabb próbálkozást tettem, úgy, ahogy javasoltátok. Nagy lángon kezdtem a sütést, aztán vettem kicsire. Sikerült! Gyönyörű lett a muffin, nem ragad a teteje, és a papír még melegen is lejött róla. Köszike:-))
735. ea9bff1b44 (válaszként erre: 727. - 2577cdcc12)
2008. ápr. 14. 18:58
Igen, belül átsül, nagyon finom, csak a teteje olyan kicsit, mintha egy vékony mézréteg lenne rajta. Előmelegített sütőbe teszem, általában a leírt 20 perc elég is, hogy már ne ragadjon a massza a fogpiszkálóra.
734. 2577cdcc12 (válaszként erre: 730. - F7cbe21b45)
2008. ápr. 14. 18:02
Én 180 fok körül szoktam sütni, a tuti tipp a tűpróba :o)
733. 533bb4d1fe (válaszként erre: 723. - Zsu48)
2008. ápr. 14. 17:58
Igen,kell bele rum,azért,hogy kevesebb olajat szívjon magába ha sütöd.Tehát nem az állaga miatt.
732. szilvi0410 (válaszként erre: 731. - Erika25)
2008. ápr. 14. 15:57
Köszi szépen ,épp most kaptam egy hölgytől receptet.Mind kiprobálom,és majd írom milyen volt.
731. Erika25 (válaszként erre: 717. - Szilvi0410)
2008. ápr. 14. 15:04

Ezt itt találtam a receptek között:


Tejfölös-kekszes süti

Kategória: Sütemények, édességek

Hozzávalók: 2csomag háztartási keksz

1liter tejföl

2 csomag vaníliás cukor

6 ek. cukor

Elkészítés: Összekeverjük a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot. Egy jénaiban lerakunk egy sor kekszet, majd rétegezzük. A tetejére tejfölös masszát rakunk. Egy órára hűtőbe rakjuk, hogy megpuhuljon a keksz. Díszíthetjük málnával, de magában is nagyon finom.

2008. ápr. 14. 14:57
Kelt tésztát (kalácsot) milyen hőfokon kell sütni? Van valami tuti tipp, hogy mikor kész?
729. 2577cdcc12 (válaszként erre: 728. - Katinkaboszi)
2008. ápr. 14. 10:52
De neki a teteje ragadós, nem a közepe :o)
2008. ápr. 14. 10:49

Én úgy tanultam a mamikámtól, hogy minden tésztát magas hőfokon kezdünk sütni, míg bemelegszik a sütő, majd 5-10 perc elteltével, ha már betettük a tepsit, le kell venni a hőfokból valamennyit, mert akkor hirtelen sül és ragadós marad a közepe. Na és meg is ég.


Bocsi ez siti-nek szól.

727. 2577cdcc12 (válaszként erre: 725. - Ea9bff1b44)
2008. ápr. 14. 10:45
Ilyet még nem is hallottam. És belül átsül?
726. mongi
2008. ápr. 13. 22:36
Köszi mindenkinek!
2008. ápr. 13. 18:28
Segítsetek! Miért marad ragacsos a muffinom teteje?
724. szanád (válaszként erre: 721. - Mongi)
2008. ápr. 13. 15:06
Az éleszt5őt segíti a rum, jobban kel a tészta, aromát ne tegyél helyette, ha nincs rumod akkor kicsit tovább kelszd a tésztát.
723. Zsu48
2008. ápr. 13. 14:01
Valóban kell bele rum, a nagymamám receptje alapján is, ugyanúgy mint a csöröge fánkba is, a tészta állaga miatt.
2008. ápr. 12. 17:37
A rum, ha jól emlékszem nagyi idejéből, nem az íze, hanem az állaga miatt kell, tehát szerintem ne pótold aromával.
721. mongi
2008. ápr. 12. 15:38

Sziasztok!

Találtam egy szalagos fánk receptet,aminek a tésztájába kell fél deci rum is...

Tudja valaki,hogy az minek kell bele?Csak ízesítésre szolgál,vagy szükséges estleg a tészta megfelelő állagához?

Pótolhatnám rum aromával?

720. szilvi0410 (válaszként erre: 719. - Ea9bff1b44)
2008. ápr. 10. 12:42
Köszike ő az illetékes.Csak hallomásból ismertem ,de rá gondoltam.
719. ea9bff1b44 (válaszként erre: 717. - Szilvi0410)
2008. ápr. 10. 10:56
Nézd meg a receptek közt a CSODATÁL-at, abban rétegezik a babapiskótát tejszínnel kikevert tejföllel.
718. 2577cdcc12 (válaszként erre: 717. - Szilvi0410)
2008. ápr. 10. 10:20
Ez elég kevés infó egy sütiről...
2008. ápr. 10. 08:27

Sziasztok!

Kérdezni szeretném nem -e tudja valaki???????? a nevét nem tudom ,csak ,hogy tejfelt kell kikeverni és rétegezni ,kell talán keksz de lehet babapiskóta kell bele.Ennek a sütinek az arányait.

716. Dizzz (válaszként erre: 715. - Szanád)
2008. ápr. 4. 12:34
csak akkor, ha ráérek:)
715. szanád (válaszként erre: 712. - Dizzz)
2008. ápr. 4. 12:05
Ez nem megy egy kicsit lassan ?
714. szanád (válaszként erre: 710. - Zsu48)
2008. ápr. 4. 12:04
A legegyszerűbb módja az az hogy a darát vagy bármit /kekszmorzsát ,kókuszt / egy tálba ,tálcára teszed , a kezedben tartva a tortát a másik kezeddel a torta oldalához teszed az anyagot , és szépen körbemész a tortán
713. f7cbe21b45 (válaszként erre: 698. - Szanád)
2008. ápr. 4. 10:39
Még szerencse hogy ma már nem úgy kell kérni a boltban. Mert gondolkoznom kéne, hogy mi a szalonképes neve :D
712. Dizzz (válaszként erre: 711. - Birogaby)
2008. ápr. 4. 10:25

Sziasztok!

Én a bal kezemmel megtartom a tortát,kicsit megdöntöm, a jobb kezembe pedig veszek egy kiskanalat, belemártom a "cuccba" és rászórom óvatosan a sütire. A kanál domború felével pedig kicsit hozzálapogatom.

711. birogaby (válaszként erre: 710. - Zsu48)
2008. ápr. 4. 09:11

Szia!


Nem tudom,mások hogy csinálják,én egy picit meg szoktam emelni a tálca azon felét,ahová a reszeléket éppen szórni akarom,és így kevesebb hull mellé.

Kiváncsi vagyok én is,mások hogyan csinálják!

❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook