Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)
Igen ez az!!!!!!!
Annyi külömbséggel,hogy a tejszínhab közé valami finom zselés meggy van rakva!(ez a közepe)lekvár nélkül.
Köszönöm a szivességedet!:)
Szia
Nem tudim hogy felétek melyik fajta Kardinális süti van a cukrászdában,de én most egy tejszínhabos változatot írok le neked.
Kardinális szelet
10 db tojás
20 dkg kristálycukor
1 kiskanákl ecet
6dkg porcukor
3 cs. vaníliás cukor
5dkg rétesliszt
3-4 dl tejszín
2-3 cs habfixáló por
lekvár,ez lehet pikáns barack,esetleg szilva
Elkészítés
A gáztepsit alaposan kivajazzuk.8 db tojásfehérjét a20 dkg cukorral kemény habbá verjük,majd a mielőtt befejezzük a verést hozzáadunk egy kis kanál ecetet /ettől jó kemény lesz a hab/.A tepsi két szélébe és a közepébe belekanalazzuk a habot.Ezután a 8db tojássárgához két egész tojást adunk meg a 6dk porcukrot,és habosra verjük ,hozzáadunk 1 cs van.cukrot,és a réteslisztet.a fehérjehab közé csurgatjuk.Így a tepsiben fehér.sárga-fehér..-sárga-fehér lesz.Piskótaszerüen megsütjük,kb 15 perc.Amikor kihűlt hosszában kettévágjuk,és egy kés segítségével kifordítjuk a tepsiből.Az egyik felét felfele fordítva megkenjük lekvárral,.A tejszint a habfixálóval és a maradék van.cukkal. felverjük ,és magasan rákenjük a lekvárra.A tészta másik felét rátesszük ,Hűtőben kb fél napig állni hatgyjuk.
Megjegyzés.a cukrászdákban álltalában nem ez a változat van,de ez talán még finomabb is .
Szio tilva!
Én nagyon szeretek sütni, az egész családom édesség mániás :)
Én is cukrász szerettem volna lenni, de nem mentem messzire,vendéglátós lettem.
Most itthon vagyok gyesen, igy több idő van sütni!
Igazából én egy olyan sütit keresek aminek nem tudom a nevét, ebben kérnéma segítségedet.
Szóval ez a sütni úgy nézz ki, vagyis az alpja a kókuszgolyóhoz hasonlítanám (ha jól tudom nem kell sütni), rúdban van és darabokban van benne a keksz, asszem hütöben kell 1 napot állni hagyni, és szeletekre kell vágni!!
Hát körülbelül ennyit tudok róla.
Régen oviban mikor voltam szülinapok, meg farsang midig volt ilyen sütemény.
Sok helyen kerestem, de mivel nem tudom a nevét így nehéz :(
Remélem te tudsz nekem segíteni, vagy valami hasonló is jó lenne.
Előre is köszike: Rita
Szia tilva!
Ez az egyik kedvenc topicom lesz :)
Kb. egy hónapja kaptam rá a sütésre,úgyhogy van kérdésem ezer. Majd kategorizálom.
De az első,ami nagyon fontos: egy olyan pite tészta,amibe lehet csokikrémet tölteni és omlós lesz de nem lágy-levegős! :)
Szia Tilva,
Nekem nem receptre, hanem tanácsra lenne szükségem a mézes puszedli sütésével kapcsolatosan. Hosszú próbálkozás után van egy receptem, amit a gázos sütőmben már kiválóan tudtam sütni, viszont kicseréltem a sütőt elektromosra, (légkeverés, grill), ebben minden süti szebben sikerül, kivéve ezt a mézes puszedlit. Mit tanácsolsz hogyan süssem. Hány fokon, hány percig, hagyományosan vagy légkeveréssel.Előre is köszi.
Kedves Tilva!
Nem tudom ismered-e a Kardinális nevű sütit.
Ha igen írd le légyszives hogy készül mert a családom szereti!
Köszönöm!
Igen a piskótát én sütöm,azzal nincs is gondom,eddíg mindíg sikerült:)
Sajna tortaformám nincs és pont ezért mert nem mertem még sütni:(
Szia a piskótához 1 db tojáshoz 3-3 dkg cukor ill lisztet kell venni ,valamint sütőport.Jó lenne tudnom hogy mekkora formád van,ahhoz megmondanám mennyi,anyag kell.A piskótát te sütöd?
Krémnek lehetne a következő:1/2 l tej ,1 cs pudingot megfőzünk,kihűtjük.Közben 1 cs margarint 25-30 dkg porcukorral habosra keverünk ,amikor a puding kihűlt ,a margarinos tömeghez apránként hozzákeverjük.A krémbe bármilyen izesítőt lehet rakni.Kakaót,dió-rumaroma,puncshoz-rum.v aroma esetleg piros ételfesték.Ez egy főzött alapkrém,amikor tanultam a szakmát ezzel töltöttünk mindenféle tortát.Sajnos a cukrászdákban már nem kapsz ilyen krémmel töltött süteményt.
Ajánlom figyelmedbe a receptjeim között található Vendégváró süteményt.ezt tortának is meg lehet csinálni.
Szia.
Többféle receptet tudnék ajánlani neked.
Sajtos rúd vagy pogácsa
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 cs. szalakáré
1 kis doboz tejföl
só a 1/2 kg liszthez 2 dkg
kevés tej
Az egészet összegyúrni,tetejét tojással lekenni sajttal megszórni,rúd vagy pogácsa alakba .Ez zacskóba téve napogik eláll .
Túros pogácsa
25 dkg túró
25 dkg liszt
25 dkg margarin
1 cs sütőpor
tetejére tojással való lekenés,lehet sajtot is rátenni
ha szükséges kevés tejfölt is rakhatunk bele
Az egészet összegyúrjuk,lehet hajtogatni is,sütjük.Ez egy nagyon könnyű pogácsa lesz.
Tulajdonképpen bármelyik pogácsa receptbe ,lehet rakni izlés szerit burgonyát,a burgonyánál vigyázni kell ,mert ellágyíthatja a tésztát.
Ez a két recept nem túl nagy mennyiség ,kettőtöknek bőven elég.
Remélem tudtam segíteni,várom a visszajelzést
Sziasztok
Azért hoztam létre ezt a topicok,mert látom hogy sok helyen kérdezősködés van sütemény-étel témakörben.Sokszor megnézegetem a recept-újságokat és csodálkoznom azon hogy az a háziasszony aki megsüti azt a sütemény a megadott instrukciókkal,egyáltakán sikerül.e neki.Rengeteg hülyeséget írnak.Én ebben szeretnék segíteni.
Ha valakinek főleg sütemény készítéssel kapcsolatos kérdése van /lehet étel is / ha tudok szívesen adok jó tanácsokat.Eredeti szakmám cukrász,
További ajánlott fórumok:
- Óvodai ballagással kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni! Ti sokallanátok a 3000ft-ot fejenként (16 gyerek ballag)?
- Segítség kismamáknak szoptatással kapcsolatban
- Jogi segítség terhességgel kapcsolatban
- Segítség hitellel kapcsolatban
- Egy kis segítséget szeretnék kérni olyanoktól, akik jól ismerik a Nokia 6303i mobilt. Fotókkal kapcsolatban, segítenétek?
- Magyar vizslát szeretnék, mire hívnátok fel a figyelmemet tartásával kapcsolatban? Köszönöm a segítséget előre is! :)