Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól fórum

Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
620. Viki63
2008. márc. 1. 08:10

Sziasztok!

Még új vagyok itt de remélem sokat leszek :)

Viszont kezdésnek volna egy kérdésem. Mandulapasztával töltött linzert szeretnék készíteni, de valahogy nem találok hozzá megfelelő tölteléket. Találtam már üzletben mandulapasztát, de az nagyon tömény és mellesleg nagyon drága. Kérdésem, hogy mivel lehetne ezt a pasztát kicsit hígítani úgy hogy az íze még élvezhető és érezhető maradjon ?

619. sasi1 (válaszként erre: 617. - Szanád)
2008. febr. 29. 07:36
THNX. Kipróbálom.
618. M_Marcsa (válaszként erre: 549. - Szanád)
2008. febr. 29. 07:07

Szia.

Lécci küldd át a négerkocka receptjét.

Köszi, Marcsa

617. szanád (válaszként erre: 616. - Sasi1)
2008. febr. 28. 20:55

stzia

Z egy nagyon egyszerű dolog. Vízben teszel cukrot felforralod majd pár percig még forralod , beleteszel kakaóport ,de óvatosan mert ha benne van a kakaó akkor könnyen kifut .Habverővel kevergeted . Így forralod még pár percig , majd pudingport kikeveszr keveés hideg vízzel és a forrásban lévő sziruphoz kevered.

Arányt nem tudok mondani ,mert én min dig csak találomra csinálom, de ha nem elég édes akkor még teszel bele cukrot. A sűrűséget pedig a pundigporral szabályoziod tetszés szerint

616. sasi1
2008. febr. 28. 19:45

Sziasztok. Örülök, hogy végre találtam egy ilyen fórumot, ugyanis már régóta vadászom valamire, amit csak egy cukrász tud. Kedvencem a somlói galuska, ami házilag is nagyon jó, csak egy dolog hiányzik, ami soha nem sikerül úgy, ahogy az a cukrászdákban van, ez pedig a csokiöntet.

Hogy csinálják ezt a cukrászok, hogy az olyan amilyen, de szinte mindenhol ugyanolyan. Nem nagyon édes, picit kesernyés..... nagyon jó.

Mi ennek a titka. (remélem nem valami gyári dolog lesz a megoldás :( )

A segítséget előre is köszönöm.

615. akkor van (válaszként erre: 613. - Bobcsi2)
2008. febr. 15. 14:30

Hali.

Ez nagyon jól hangzik, ovibulira megis sütöm!!!

614. kenzol (válaszként erre: 613. - Bobcsi2)
2008. febr. 14. 18:00
köszi a segítséget :)
613. bobcsi2
2008. febr. 14. 17:19

-1 szamócás puding

-4dl valamilyen szamócás üdítő ,vagy szamóca szörp hígítva.

-cukor ízlés szerint,/ 6kanál körül/

Jó sűrűre fözzük és kihűtjük.

2 ráma kockát habverővel jól kidolgozunk,és szép lassan hozzáadjuk a kihült pudingot.Habosra kavarjuk.Citromsavval savanyíthatjuk egy kicsit,de azt még a pudingba tegyük.

/Persze ha ízesebbet akarunk szamóca aromát használhatunk,ha színesebbet eperpiros színezőt.


Ha vegyes gyümiset csinálok én úgy szoktam ,hogy csinálok egy sima vaniliás-vajas fözött krémet és a gyümiket belekavarom. Kakaós piskóta közé teszem.

A krém:4dl tej

4 kanál liszt

6 kanál cukor

Jó sűrűre főzöm mikor leveszem a tűzről 2 tojás sárgáját kavarok bele ,és 2 vaniliás cukrot.

Ha kihült 2 ráma margarinnal habosra kavarom.Utánna jöhetnek a jól lecsöpögtetett gyümik.

A tetejére:1 vaniliás puding 3dl vadmálnával vagy fantával összefőzve.Attól függ milyen színűt akarok.Ezt még melegen teszem rá.

Remélem tudtam egy kicsit segíteni,igaz én nemvagyok cukrász csak szeretek sütögetni.

612. kenzol (válaszként erre: 611. - Bobcsi2)
2008. febr. 14. 11:15
Legszívesebben szamócásat, de jó a vegyes is. Nagy kocka alakú torta lesz, mert 15 éhes gyerek üli körbe :)
611. bobcsi2 (válaszként erre: 610. - Kenzol)
2008. febr. 14. 09:34
Milyen ízűt szeretnél?
610. kenzol (válaszként erre: 609. - Bobcsi2)
2008. febr. 14. 09:29
passzolom, de biztos nem túrósat :) nagyon szereti a lányom a cukrászdai gyümölcstortát, de abból is inkább a krémet nyalogatja ki. Ezért szeretnék olyan krémet csinálni holnap a tortába. A legjobban a főzős krémeket szeretem, mert az nem olyan nehéz, mint a vajas, persze a főzősbe is teszek margarint, de még se olyan :)
609. bobcsi2 (válaszként erre: 607. - Kenzol)
2008. febr. 14. 09:15
Milyen krémet szeretnél?Vajasat,pudingosat,joghurtosat,túrósat vagy milyenre gondolsz?
2008. febr. 14. 09:02

Sziasztok! Nekem a piskóta tésztával van gondom. Összeesik. Pedig nem veszem ki rögtön a sütőből, amikor megsül. Hogy csinűljam, hogy ne essen össze?

Krémek. Nekem egy krém sem sikerül olyanra, amilyenre szeretném. Pedig úgy csinálom, ahogy le van írva. Tudna valaki finom krémet ajánlani, amit nem lehet elrontani?

607. kenzol
2008. febr. 14. 08:15

hello!

Szeretnék olyan gyümölcsös tortát sütni amilyet a cukrászdákban kapni. Ennek a krémjére lennék kíváncsi.Remélem tud valaki segíteni, mert holnap kell megsütnöm!

606. bobcsi2
2008. febr. 11. 22:00
Elkészült a szülinapi torta.Nagyon egyszerűen megoldottam.Most kezdi eszegetni a rágót,tettem neki rá gyümölcsöst./Tettem fel képet/
605. mongi
2008. febr. 6. 22:03

Sziasztok!

Próbálta már valaki a csokis-céklás sütit?

2008. jan. 30. 09:08
Én amikor két évesek voltak a gyerekeim,később az unokáim,eleve kifaragtam egy jó nagy,gyönyörű 2-est,rá tűzijáték,szines drazsék,vagy lehet kapni leheletvékony ostyán mesejeleneteket,ami nagyon szép szines.Én legutóbb kerek oroszkrémre thomas,a gőzmozdonyt tettem,nagyon örültek neki,nagyon mutatós volt.Mondjuk én nem szeretem az erős szineket,de ez nagyon szép,és szolíd színekből állt.
603. bobcsi2
2008. jan. 28. 20:42

Sziasztok!

Tortát akarok sütni a 2 éves kislányomnak./somlói ízű/Tejszínhabos lesz a külseje.Mivel tudnám díszíteni ,valami színeset szeretnék ami tetszik a gyerekeknek.A marcipán figurákat drágának találom,mert nem egyet szeretnék rá tenni.Van valami jó ötletetek?

602. akkor van (válaszként erre: 601. - Baby63)
2008. jan. 20. 16:08
O.K. :)
601. baby63 (válaszként erre: 600. - Akkor van)
2008. jan. 19. 18:32
Az 598. üzenet válasz a kérésedre ( kalács), csak elbénáztam a küldést.
600. akkor van (válaszként erre: 599. - Baby63)
2008. jan. 18. 21:50
???
599. baby63 (válaszként erre: 591. - Akkor van)
2008. jan. 17. 19:07
Így kellett volna az előbb. Bocsi!
598. baby63
2008. jan. 17. 19:05

A keverő edénybe tenni: 1 dl tej(ha kemény a tészta,picit lehet még utána tölteni) 8 dkg olvasztott vaj, csipet só, vaníliás cukor, 3 tojássárga,

50 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 dkg élesztő!!!( nem több)

5 programon sütni.Lehet, hogy van egy kis kuglófos beütése, de a család szereti!

Másik: 2,5 dl langyos tej, 1 kanál vaj, 1 kismérő só, 2 nagymérő cukor, 50 dkg liszt, 1/3 csomag élesztő, mazsola, esetleg kakaó, narancshéj. Nekem ez is bevált, de függ a minőség a géptől is!

597. baby63
2008. jan. 17. 18:47
Sziasztok! Keresek egy pogi receptet.Valamikor régen ettem: a tésztája igazi porhanyós, hasonlít annak a sós sütinek a tésztájára, amit kimérve is lehet kapni cukrászdákban.Sok receptet kipróbáltam már, de egy sem az igazi.Tud valaki segíteni?
596. bobcsi2 (válaszként erre: 593. - Szanád)
2008. jan. 17. 15:26
Mindig papírozni szoktam csak véletlen elfogyott.Azt hidtem már ügyesebb vagyok,de tévedtem!
595. szanád (válaszként erre: 594. - 6b94deaef4)
2008. jan. 16. 15:35
ja be szoktam nézni DD
594. 6b94deaef4 (válaszként erre: 593. - Szanád)
2008. jan. 16. 15:34
szia Tilva, újra itt:DD
593. szanád (válaszként erre: 592. - Bobcsi2)
2008. jan. 16. 15:31
Ne kenegesd , inkább papírozd !!!!
592. bobcsi2 (válaszként erre: 590. - D@nu)
2008. jan. 16. 15:30
Igen,nagyon odafigyelek rá!
2008. jan. 16. 14:53

Hali.

Kenyérsötőhöz szeretnék jó kalácsreceptet kérni v.kitől. Köcce. :))

❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook