Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zöldfűszeres fasírozott, egybesütve recept

Zöldfűszeres fasírozott, egybesütve recept

A Zöldfűszeres fasírozott, egybesütve hozzávalói:
60 dkg darált sertéshús,
1 csokor újhagyma (zöldhagyma),
2 gerezd fokhagyma,
50 g zsemlemorzsa,
1 egész tojás,
só,
feketebors (őrölt),
bazsalikom (friss),
kakukkfű (friss).


A Zöldfűszeres fasírozott, egybesütve elkészítési módja:
Tisztítsd meg a fokhagymát, egy nagy kés lapjával nyomd össze és aprítsd fel a gerezdeket. Aprítsd fel az újhagymát a zöldjével együtt. Aprítsd fel egy csokor bazsalikomot és pár szál kakukkfüvet a szára nélkül. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd össze a darálthúst (legjobb mangalicából) egy nagy tálban a tojással a fűszerekkel, 1-1,5 kiskanál sóval. Keverj a húshoz annyi zsemlemorzsát, hogy formálható masszát kapjál. Szórj egy tepsire zsemlemorzsát, helyezd rá a húst hosszúkásra formálva. Hintsd meg a fasírozott tetejét morzsával. Süssed 30-40 percig, amíg jól átsül és ropogós kérget kap.

Tálald főzelékek feltéteként, vagy zöldség körettel forrón.

Hidegen vékonyra szeletelve szendvicsnek, előételnek is kitűnő.


Kategória: Húsételek receptjei


A zöldfűszeres fasírozott, egybesütve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook