Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Stefánia vagdalt (amc recept)

Stefánia vagdalt (amc recept)

A Stefánia vagdalt (amc recept) hozzávalói:
6 személyre:
25 dkg darált marhahús
25 dkg darált sertéshús
2 zsemle
5 tojás
2 evõkanál zsemlemorzsa
1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma
1 evõkanál vágott petrezselyem, só, törött bors, majoránna
1 evõkanálnyi olaj


A Stefánia vagdalt (amc recept) elkészítési módja:
A sütõt 200 fokra (közepes láng) elõmelegítjük. A darált húst az AMC-keverõtálba tesszük. A zsemléket vízbe áztatjuk. Ha megduzzadtak, kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. Két nyers tojást is beleteszünk a tálba, majd a fûszereket rászórjuk. A hagymát nagyon finomra összevágjuk. A 16 cm átmérõjû AMC-dényt közepes melegre felmelegítjük, és a hagymát üvegesre pirítjuk benne. Hozzáadjuk a húst. Az egészet addig gyúrjuk, amíg egynemû masszát nem kapunk. A megmaradt tojásokat keményre fõzzük, még melegen meghámozzuk, és két végükbõl annyit vágunk le, hogy a tojások rúdszerûen összeilleszthetõk legyenek. Deszkán hosszúkás téglalapot formázunk a húsmasszából, amelynek közepére hosszában mélyedést nyomunk, ebbe szorosan egymás mellé fektetjük a kemény tojásokat. A hús széleit és végeit ráhajtjuk a tojásokra, hogy az teljesen elfedje. A zsemlemorzsát rászórjuk a húsra, kicsit rá is nyomkodjuk, majd egy húslapát segítségével óvatosan ráfektetjük egy kevés olajjal kikent ovális AMC-sütõtálra. A hús tetejét és oldalát olajjal bekenjük, majd az elõmelegített sütõbe tolva 50 percig sütjük. 10 percig pihentetjük, csak ezután szeleteljük föl. Köret- és italajánlat: Bármilyen burgonya- vagy zöldségköret és sör vagy félszáraz fehér bor illik hozzá. kcal/kJ 706/2965 fehérje/zsír 37 g/71 g szénhidrát 11 g


Kategória: Húsételek receptjei


A stefánia vagdalt (amc recept) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook