Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sáfrányos rizottó recept

Sáfrányos rizottó recept

A Sáfrányos rizottó hozzávalói:
30 dkg rízs,
7 dkg vaj,
1/2 fej vöröshagyma,
sáfrány,
1 liter húsleveslé (forró),
4 evőkanál parmezán sajt.


A Sáfrányos rizottó elkészítési módja:
Vágd finomra a hagymát és párold üvegesre 3 dkg vajon. Add hozzá a rízst, engedd fel néhány evőkanál húsleveslével. Amikor a rízs felszívta a húsleveslét, keverd bele a sáfrányt. Fokozatosan add hozzá a húsleveslét, mindig várd meg míg beszívja. Amikor megpuhult a rízs (ne legyen száraz), vedd le a tűzről és keverd hozzá a maradék vajat és a reszelt parmezánt. Forrón tálald.

Párolt, zöldséges húsokhoz köretként is kínálhatod.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sáfrányos rizottó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook