Diós sarok recept

A Diós sarok hozzávalói:
A tésztához:

30 dkg liszt,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 db tojás,
13 dkg margarin vagy vaj,
1 tk sütőpor.

A töltelékhez:

20 dkg cukor,
20 dkg vaj,
2 csomag vaníliáscukor,
4 ek víz ,
20 dkg hántolt mandula,
20 dkg hántolt dió,
7 ek sárgabaracklekvár.


A Diós sarok elkészítési módja:
A tésztához az összes hozzávalót összegyúrjuk, kb. fél órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd kinyújtjuk, sütőlapra tesszük, és megkenjük lekvárral. A töltelékhez a vajat, a cukrot, a vaníliáscukrot és a vizet összekeverjük, felfőzzük, belekeverjük a mandulált és a diót. Miután egy kicsit kihűlt, a lekráros tésztára halmozzuk. 175 fokon kb. 45 percig sütjük, hagyjuk kihűlni, aztán vágjuk szögletes szeletekre, majd ezeket felezzük háromszögeletűre.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós sarok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook