Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zellerkrémleves recept

Zellerkrémleves recept


Elkészítési idő 45 perc

A Zellerkrémleves hozzávalói:
1 közepes zellergumó
1 nagyobb burgonya
1 közepes hagyma
1 barnarizstejszín
natúr ételízesítő (vagy alaplé)
só, tarkabors, őrölt zöld kardamom


A Zellerkrémleves elkészítési módja:
A tejszín kivételével a tisztított és feldarabolt hozzávalókat annyi vízben megfőzzük, amennyi bőven ellepi, majd hozzáöntjük a tejszínt is, és átturmixoljuk, hogy teljesen sima, krémes állagot kapjunk. Ha nincs megfelelő eszköz hagyhatjuk rusztikusan vagy átszűrjük esetleg áttörjük a szűrőn.

Apróra vágott petrezselyemzölddel díszíthetjük vagy trikolor paprikával, szintén egészen picire vágva, esetleg jól megpirított szezámmaggal.

Locsolhatunk a tetejére egy kis szezámolajat, ízesíthetjük csili olajjal.

Egészséges zöldségcsipsszel tálalom. Ragadozó típusoknak mehet hozzá kolbászcsipsz.

Mindig krumplival sűrítem a krémleveseket.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zellerkrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook