Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Részeges lencseleves recept

Részeges lencseleves recept

Elkészítési idő 80 perc

A Részeges lencseleves hozzávalói:
1 szál nagyobb sárgarépa,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
fél zellergumó,
30 dkg. lencse,
2 szem közepes burgonya,
só. őrölt fekete bors,
1 és fél deciliter száraz fehér bor,
10 dkg. füstölt kolbász


A Részeges lencseleves elkészítési módja:
A lencsét átválógatjuk, megmossuk.A zöldségeket megtisztitjuk, a sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk, a zelleert és a burgonyát kockára vágjuk. A lencsét feltesszük fgőni 1-1,2 liter vízben. Felforraljuk és lefedve kb. 60-65 percig lassú tűzön főzzük. A tetején képződő lapot többször leszedegetjük. A vöröshagymát négyfelé vágva, a füstölt kolbászt egészen vékonyan felkarikázva hozzáadjuk, majd a zöldségeket is. Sózzuk, borsozzuk.Kis lángon készre főzzük. A végén lassu tűzön még pár percig főzzük, ha szükséges utánaízesitjük, felengedjük a borral.

A lencsét kuktábann is főzhetjük. A további eljárás azonos.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2008. júl. 8. 11:35
A részeges lencseleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook