Zaklatják és fenyegetik a lányom! (beszélgetés)
Gondolhatod ,hogy kivagyok!!Mindezt azért,mert egy fiúnak nem a kiscsaj tetszett,hanem a lányom..aki csak barát!Lányomnak nem is tetszik!Azt hittem ezek csak amolyan tinis dolgok,de szerintem átlépték a határukat😒
Elso korben a.tanarokkal probalj beszelni!
Ez megtörtént,holnap felkeressük a szülőket a férjemmel..Csak hát sajna van olyan köztük,akikkel majd nem lehet beszélni,nemigen foglalkoznak a lányukkal!!Mivel 'fenyíthetném'meg?Rendőrség?Iskola igazgató?
Irtad, hgy a szuloket felkeresitek... Vagy rogton a rendorokkel? Sztem, erre nem lesz kapacitas :/
Has.esetben (en is) tuti szikrat hanynek!
Lehet, hogy célszerű ezzel kezdeni, de ha nem vezet eredményre, bátran fel is jelentheti őket.
A büntető törvénykönyv szerint:
Zaklatás
222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, v. más magánéletébe, ill. mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon,őt rendszeresen/tartósan háborgatja,ha súlyosabb bcs. nem valósul meg,vétség:1 év
(2) Aki félelemkeltés céljából
a) mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy
b) azt a látszatot kelti, hogy más életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény következik be, vétség: 2 év.
Ne viccelj, hát persze, hogy elmehetsz! :O
Pedig aztán tényleg alig jár el a lányom itthonról,nem engedem csavarogni,inkább itt vannak a gyerkőcök nálunk!Meg ugye sokat tanul is,de félek,h szeptemberben lerontja,ha durvul a helyzet!
kimásolod, kinyomtatod, megmutatod a szülőknek, akik nyilván nagyon fognak csodálkozni azon, hogy az ő jólfésült kislányuk milyen aljas
ha szerencséd van, ennyi elég is lesz
Szted ezzel elmehetek a rendőrségre?
Rendőrség.
Legalább megszorongatják a kis rüfkéket, ha nem is lesznek komolyan megbüntetve.
Tiltás megtört,hiába törli,ha egy suliba járnak😞
tiltsa le őket és törölje a profilját.
Letiltás megtörtént..de egy suliba járnak és még van egy év..
Pl.ezekkel;úgy megverném,be@arna,nyírd ki magad,vagy válts sulit mert szeptembertől azt kívánod h bár ne születtél volna meg..stb!Na erre kinek nem durran el az agya?
A facebooknak is lehet jelenteni, ez egy részét megoldja. Első körben ismeretség törlése, és a biztonsági beállítások átnézése.
A lányom jó tanuló gyerkőc,nagyon helyes(tudom,mindenkinek a sajátja a legszebb)féltékenyek rá..mert sok fiúnak tetszik..Pont ezért fordultak ellene ez a 4 csajszi!De ez sajnos kezd eldurvulni.
Igazából ez már suli időszakban indult,tudtam róla,mert megbeszélünk mindent..csak hagytam hátha megoldják egymás közt..a facén is tudom a kódját,ellenőrizni is szoktam..
Nincs ekkora koru gyerkocom, de elso korben a szulokkel beszelnek, rakjak helyre a gyerekeiket.
Utana johet a tobbi, de csak az autan,ha az elso megoldas nem hoz eredmenyt.
Mivel fenyegetik? Eloszor probaljatok egymas kozott megbeszèlni a szulokkel esetleg
Tiltani butasag, a gyereket ellenorizni kell, kikkel beszelget, kik az ismerosei.
Nem tudok változásról, amióta én használom ez volt a korhatár. Bár nem sok gyereket zavar abban, hogy előbb regisztráljon.
ez igaz, de a szülő legalább így beláthatja, milyen veszélyeket rejthet ez a dolog
azt hittem, 18
változtattak ezen, vagy eleve rosszul tudtam?
esetleg nem fent leni a közössègen
Ez tök mindegy, ha már fent van
14 évesen - tudtommal - nem is regisztrálhatnak
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Napkitörés fenyegeti a földünket! Lehet katasztrófa ebből?
- Mit szóltok hozzá, hogy állandóan zaklatják az embereket a telefonálgatással, hogy hány éves, volt-e már üdülni stb.
- Ismerősöm szeretne felmondani jelenlegi munkahelyén, de fenyegetik, hogy akkor annak jogi következményei lesznek
- Segítség, zaklatják a családom!
- A férjem munkahelye kapott egy 170.000 Ft-os letiltást, a férjemet kirúgással fenyegetik, segítenétek?