Zaklatják és fenyegetik a lányom! (beszélgetés)
ersze hogy menj a rendőrségre, a zaklató mkis k-k még 2x ilyet csinálnak és a 3 csapással becsukják őket, mindenkinek ez lenne a legjobb.
Legalább kivonnák őket a forgalomból.
ne kiméld őket, gondolj arra, hogy ők sem kimélték a lányodat. Hogy egykét apuka jópofiztik, az azért van, mert félti a lánya bőrét, aki egyébként bőven rászolgált egy kis megszorongatásra.
Ha elmondta a kislány a szüleinek, hogy mikkel zaklatják, azért tette, mert tőlük várt segítséget.
Ami teljesen természetes, mert ha most nem kér, később semmibe nem avatja be a szülőket.
Anyuka még viszonylag higgadt is tudott maradni, magamat ismerve.
Nem kell vészmadárkodni, és én bízom az egyik elkövető apukájában, ha esetleg szeptemberben mégis...
Igen:( Ott volt egymás mellett a férjem méregerős szívgyógyszeréből pár doboz, és pár doboz Rutascorbin (orrvérzésre). Ez utóbbi mellett döntött, mert nem ismerte a gyógyszereket akkoriban.
Ezen múlt, hogy van egy 20 éves lányom most.
És igen, mi anyukák (3 kislányt csesztettek akkoriban felsőbb évesek) csak tökilökiztünk, és egymásra vártunk:(
Örülök, hogy túl vagytok rajta!
Minden gyerek más, az egyik mindent magára vesz és magában tartja a másik meg hangosan üvölt, hogy segítség, segítség.
Egyik esetben sem hagyjuk magára!!!
Nálunk ez volt:(
Jó vége lett, de csak azért, mert nem a "megfelelő" gyógyszereket találta meg 11 évesen.
Teljesen igazad van!
Tudom, mert voltam benne én is, kis híján tragédia lett belőle (lányom 11 éves volt akkor). Rendőrségi ügy is lett, meg kórház, nem ragozom a többit.
Igenis, a szülő dolga. (Megkockáztatnám, hogy lehetnek esetek, amikor 18 felett IS).
Figyelj, azért érzed, hogy ez hülyeség! Te, a harcos természet, azt pedzegeted, hogy a lehetséges majdani reakciók miatt jobb lenne, ha a kislány maga oldaná meg (Egyébként már a szülők ugye léptek, nagyon helyesen), és mégis, hogyan?!
- Hülye vagy!
- Nem, te vagy a hülye!
...
Itt nem ilyesmiről volt szó! Mit mondott volna a gyerek a zaklató lányoknak? Hogy inkább ti legyetek öngyilkosok? Vagy mire gondolsz?
Szeptemberben bármi lehet, de legalább mindenki tudhatja (legfőképpen a szenvedő alany), hogy nincs egyedül, van aki megvédje.
Ez már nem az a kategória, amikor majd a gyerek megoldja.
Továbbra sem tudom elképzelni, hogy pont te ne ugrottál volna azoknak a torkának, akik fenyegetik a gyerekedet, amikor egy normál megjegyzés miatt akkora patáliát csaptál...
Persze, van egy bizonyos pont, amikor már mindenképpen be kell avatkoznia szülőnek, tanárnak egyaránt.
EZ AZ A PONT! Amikor bűncselekményt követnek el a gyerek ellen!
Kb olyan, mintha azt mondanád egy megerőszakolt 16 évesnek, hogy kussoljon és dolgozza fel, anyádat meg ne traktáld vele...
Gondolkozol miket gépelsz vagy csak arra figyelsz, hogy ne pattogjon le a körömlakkod?
A kislány 13 éves. Ha azt mondaná az anyjának, hogy á, hagyd anya, olyan ciki, hogy te akarsz megvédeni...!, akkor ha te lennél az anyuka helyében, tényleg hagynád? És még arra is utalsz, hogy talán a gyerek mehetne egyedül a dirihez, mikor te magad még a felvételire is elkísérted a 14 éves lányodat?!
Abszolút következetes vagy.
Ráadásul itt nem arról van szó, hogy ledagizták, vagy lerondázták a gyereket (ami egyébként szintén lélekromboló), hanem konkrétan azt mondták neki, hogy legyen öngyilkos. Nem értelek.
Az ellen a gyerek ellen konkrétan egy bűncselekményt követtek el.
Én úgy gondolom, hogy ilyen esetben a szülőnek kutya kötelessége a probléma megoldását megkeresni, nem egy kiskorú sértettre bízni a feldolgozást és a megoldást.
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Napkitörés fenyegeti a földünket! Lehet katasztrófa ebből?
- Mit szóltok hozzá, hogy állandóan zaklatják az embereket a telefonálgatással, hogy hány éves, volt-e már üdülni stb.
- Ismerősöm szeretne felmondani jelenlegi munkahelyén, de fenyegetik, hogy akkor annak jogi következményei lesznek
- Segítség, zaklatják a családom!
- A férjem munkahelye kapott egy 170.000 Ft-os letiltást, a férjemet kirúgással fenyegetik, segítenétek?