Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » X láb ellen van mit tenni? fórum

X láb ellen van mit tenni? (beszélgetős fórum)


12. Bri*
2011. jan. 10. 12:09

A X oka a süllyed boka. A nem jó bokatartásra a láb a térdek befelé rogyasztásával válaszol.

Kisgyermekeknél normális. Eleinte minden kisbabában görbe lába van, aztán X és végül kiegyenesedik.

Persze örökölhető is. Nekem is az van, én is örököltem, tőlem a nagyfiam is (a lúdtalpat és az X lábat). Járunk ortopédiára, kapott lúdtalpbetétet. Így sokkal szebb a tartása, de nem tökéletes.

Nem is tudom, hogy a tökéletlen természetet meg lehet-e változtatni. :)

11. krisz38 (válaszként erre: 8. - Szilvaaa)
2011. jan. 9. 13:14
Nem arra akartam célozni, hogy örökölt x láb, csak esetleg éppen nem a legszerencsésebb lábat örökölte.persze mindenképpen vizsgálnia kell dokinak, és ismeretlenül is a legjobbakat kívánom a kicsi fiúnak!
10. Szilvaaa (válaszként erre: 9. - Trapiti)
2011. jan. 9. 11:51
Köszi az infót, a gyereknek szupinált cipői vannak...Mfindenképpen elmegyünk orvoshoz...
9. trapiti (válaszként erre: 8. - Szilvaaa)
2011. jan. 9. 11:07

Szia!

Mindenképp ortopédia szükséges, ill. a szupinációs cipőket javaslom, amik a sarok belső oldalát kicsit megemelik, a lábat ezáltal kissé kifelé döntik. Bővebbet a Supy, ill. a Supi+ oldalán olvashatsz róla, ha rákeresel.

8. Szilvaaa (válaszként erre: 7. - Krisz38)
2011. jan. 9. 08:43

Nagyszülőkig visszamenőleg senkinek sincs X lába.

A térdénél erősen befelé van a dudor (máshogy nem tudom leírni. Ha összzárja a bokáját, akkor a térd rész erősen egymáson van. Nekem kifejezettem erős O lábam van. Nem esztétikailag zavar ez a kisfiamnál, csak ne legyen egyéb probléma majd belőle. Mindenképpen elviszem ortopédiára...

2011. jan. 9. 08:37
Kedves topik indító. Szerintem x láb és x láb között vannak különbségek. Mennyire X az a lábikó? Csak azért kérdezem, mert a családomban a nagymamámnak is x volt, az uncsitesómnak is, és sajnos nekem is . lehet valami genetikai oka is. Persze itt most nem durva X-re gondolok, de tényleg van rá példa, a sajátomból is kiindulva, hogy lehet ilyen adottságú a picikéd. Mindenesetre meg kell nézetni orvossal az biztos.
2011. jan. 9. 08:34
Szia. A lányom kb egy éve (két évesen) még eléggé erősen x lábúnak volt mondható. El is vittem orvoshoz, mivel a családban van akinek x lába van. Az orvos az ajánlotta várjak vele 5 éves koráig, mert ki lehet nőni, utána ha marad van rá speciális torna+talpbetét. Most egy év után úgy néz ki, hogy egyenes lesz a lába! :-)
5. 8285925b39 (válaszként erre: 1. - Szilvaaa)
2011. jan. 9. 08:28

Ovis korában a kisfiam is x lábú volt, és mondták, hogy vigyem orvoshoz, ortopédia meg mittomén.... de pontosan tudtam, hogy ez ki fog egyenesedni... és úgy is lett... gyönyörű, hosszú, izmos, egyenes lábai vannak. :))

... szóval azt akarom mondani, hogy abból még bármi lehet, de saját megnyugtatásodra vidd el orvoshoz. :)

2011. jan. 9. 08:12

Szia!


Nekem is az volt! Befele hajlott mindkét térdem, mert az ízületeim annyira lazák voltak. Én jártam gyógytornára, bár nem emiatt, de sokat javított a tartásomon, meg a lúdtalpamon ezzel együtt az x láb is eltűnt valamennyire. Bár ma is tudom úgy tartani, mivel az ízületeim nem lettek erősebbek. :) Szerintem el kellene vinnetek gyógytornászhoz/ortopéd orvoshoz kideríteni, hogy mitől is van X lába. De amúgy ezeket a dolgokat kiszokták nőni a gyerekek:)

3. Szilvaaa (válaszként erre: 2. - D2299ac778)
2011. jan. 9. 08:12
A lányom 1 hónapja indult el, gondoltam, hogy tavasszal megyünk az ortopédiára, mert addigra neki is biztonságos lesz a járása. Vagy a fiamat vigyem előbb?
2. d2299ac778 (válaszként erre: 1. - Szilvaaa)
2011. jan. 9. 08:09
Orvoshoz vidd!
2011. jan. 9. 08:08
Kisfiam 4 éves és most vettük észre, hogy eléggé X lába van. Lehet ezen javtani?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook