Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Visszaváltható cigicsikk - szerintetek valahogy el lehetne intézni? fórum

Visszaváltható cigicsikk - szerintetek valahogy el lehetne intézni? (beszélgetés)

1 2 3
60. csgybzs (válaszként erre: 58. - 0e45280179)
2012. ápr. 4. 11:23
Nem tudom, hogy hogy tudsz (akarsz) különbséget tenni szemét és szemét között....
59. csgybzs (válaszként erre: 50. - Mkriszti81)
2012. ápr. 4. 11:22
Azt gondoltam, hogy a kutyagumi pl elég példának.... séta a parkban, kakil a kutya, vittél magaddal zacskót, mint rendes állattartó, de nincs szemetes. gondolom Te sétáltatnád még a kutyát fél óráig és nevetve mennél haza a kutya végtermékével a zsebedben (sőt biztos is, ezért nagy respect, de van akinek ez nem fér bele).... vagy akár az elejtett és összetört üveg is jó példa lehet... soroljak még??? És egyébként pedig annyi adó és egyéb befizetés, levonás, költség után miért az állampolgár oldja meg azt, hogy a szemetét szeméttartóba dobhassa??? Oldja meg az önkormányzat, tegye lehetővé a tiszta életet és élhetővé a városokat.
58. 0e45280179 (válaszként erre: 54. - Memimemi)
2012. ápr. 4. 11:22
Akkor indíts egy kutyaszaros fórumot az is nagy probléma, de itt nem ez a téma, ennyi erővel még számos más problémát is előpvehetnénk.
57. MaryJane (válaszként erre: 50. - Mkriszti81)
2012. ápr. 4. 11:21

De igenis rákényszerítik az embert, pl: nincs ingyenes szemétlerakó, sokan a renováláson átesett fürőszobabútoraikat, wc csészéiket viszik az erdő szélére (ebben a látványban volt részem legutóbb). Mert fizetni kell azért is, hogy elvidd a szemétlerakóhoz. Na már most, abban az országban, ahol 70 ezer a minimálbér és lassan 500 ft a benzin, ott ez megvalósíthatatlan.

Szóval nem pártolom a szemétlerakást, de valahol meg lehet érteni mindkét oldalt.

56. mkriszti81 (válaszként erre: 49. - MaryJane)

valószínű ők is kiszórják, igen lehet

de én csak olyat írok, ami nap mint nap a saját szememmel is látok: sajnos a cigit elszívó emberek is csak simán mellészórják (tisztelet a kivételnek, természetesen ilyet is látni)

55. 83e25137af (válaszként erre: 33. - 814f8b8f23)

Tudom, és értem én is! A másik meg hogy igaz az is hogy tiltani tudnak csak de tanítani nem. Ennek is lehetne kultúrája mint ahogy pl a kávézásnak, a teázásnak és pl a bor ivásnak. Aki szivarozik annak természetes hogy egy rituáléként tekinti, a dohányzást is lehetne így, de ezt tanítani kell(ene) ha már egy egész iparág épül rá..

Plusz én nem támadtam csak azt fejtettem ki hogy a csikk visszaváltásban nem látok rációt és az antikultúr trolloknak igenis korlátokat kell szabni.

Ez értelemszerűen RÁD és a többi normális dohányosra NEM vonatkozik, Lindám, ez remélem világos. :)

2012. ápr. 4. 11:20

Ja, és ne csak a dohányosokat vegyük elő mindig, mindenért. Játszóterek hogy néznek ki? A kutyakakiért senki nem szól. Picit nagyobb probléma, mint az utcán eldobott csikk. A játszóréti homokózban a gyerekek akarva akaratlanul is kézbe vehetik a kutyacart. Azon túl, hogy viszek magammal kézfertőtlenítőt, nedves törlőkendőt, amikor gyerekekkel vagyok, nem tehetek semmit. Csak reménykedem, hogy még hamarabb lefertőtlenítem a kezét, mielőtt szájába venné, szeméhez nyúlna. De nem egy megvakult/súlyosan megbetegedett kisgyerekről hallottam, akiknek nem volt szerencséjük a játszótéren...

Télen, amíg nagy hó volt nem tudtunk egy értelmeset szánkózni, hóembert építeni a panelben lakó rokon gyerekekkel, mert mindenhol itt éktelenkedett a sok kutyaürülék meg a pisi...

53. 0e45280179 (válaszként erre: 49. - MaryJane)
2012. ápr. 4. 11:20

Na persze, a hajláktalanok szétdobálják.

Az a sok csúnya gonosz hajléktalan....

Érdekes én szoktam látni ahogy a kuka mellé dobják és sehol egy hajléktalan.

52. mkriszti81 (válaszként erre: 48. - Csgybzs)
2012. ápr. 4. 11:19

így van

én sem csak a csikkekről beszélek...

51. csgybzs (válaszként erre: 49. - MaryJane)
2012. ápr. 4. 11:18
Ez így igaz. Nálunk a szemétszállítóknak kirakott tömött kukákat is átforgatják, majd nem éppen úgy hagyják ott, ahogy találták..... kb 2-3 méteres körzetben hever a szemét minden héten....
50. mkriszti81 (válaszként erre: 37. - Csgybzs)
2012. ápr. 4. 11:17

kényszerülnek??

nem tudom, kinek a fejéhez szorítanak piszolyt, hogy kidobja a kocsiból a szemetet - mintha nem lenne még abban is csikktartó...vagy bárhol az utcán, hogy eldobja csak úgy a földön. Ha nincs szemetes, max bosszankodom, de képes vagyok addig cipelni a szemetemet, amíg nem találok egy kukát.

Én így gondolkodom, engem senki és semmilyen körülmény sem kényszerít a szemetelésre.

49. MaryJane (válaszként erre: 44. - Mkriszti81)
2012. ápr. 4. 11:17

"Aki azt mondja, nincs elég szemetes: van benne igazság - de: mivel magyarázzátok azt a képet, hogy szinte minden (csikktartós) szemetes mellett is ott vannak a földön elszórva a csikkek, közvetlenül a szemetesek mellett!? "

Azzal, hogy hajléktalanok kiszórják, miközben csikkeket guberálnak maguknak. Ugyan így van az összes ruhagyűjtő konténernél is (felénk legalábbis). Beledobom a ruhát, 2 nap múlva szét van dobálva minden mellette.

48. csgybzs (válaszként erre: 44. - Mkriszti81)
2012. ápr. 4. 11:16
Ahogy minden más szemét is. Kvázi összességében a szemetelést kéne szigorúan büntetni... nem győzöm hangsúlyozni, hogy ugyanannyi más jellegű szemét hever szerteszét, mint cigicsikk......
47. MaryJane (válaszként erre: 40. - 0e45280179)
2012. ápr. 4. 11:15
Neked alternatíva, más meg nem így gondolja. Nem véletlenül van mindenhol ennyi szemét.
46. 814f8b8f23 (válaszként erre: 36. - 0e45280179)
2012. ápr. 4. 11:15
Most komolyan nem érted miről beszélek? Egy szóval nem mondtam, hogy nekem ez tetszik, de maga az ötlet sem. Nem, nem tetszene, ugyanígy nem tetszik, mikor kerülgetnem kell a köpetet, beleragadok a rágóba, és az sem, hogy közel 1 kg reklámújságot tömnek a postaládába naponta.
45. csgybzs (válaszként erre: 39. - Memimemi)
2012. ápr. 4. 11:14
Ez személyes igénytelenség, és ha az orrát fújta volna, a taknyos zsepi is ott végezte volna..... ezen nem segít a visszaváltható csikk sem, csak a büntetés...

Aki azt mondja, nincs elég szemetes: van benne igazság - de: mivel magyarázzátok azt a képet, hogy szinte minden (csikktartós) szemetes mellett is ott vannak a földön elszórva a csikkek, közvetlenül a szemetesek mellett!?

Való igaz, a fejekben kellene ezt rendbe tenni, de mivel ez nem lehetséges, külső szigort muszáj alkalmazni, hogy valami legyen. Ezért a büntetések, a szigorítások, az áremelés...

(mielőtt nagyon megtámadnátok, nem vitatkozni jöttem, én is dohányoztam régen, ismerem a másik oldalt is)

43. 0e45280179 (válaszként erre: 41. - MaryJane)
Nem nem tetszene, de ez egy másik téma.
42. csgybzs (válaszként erre: 36. - 0e45280179)
2012. ápr. 4. 11:13
Nem értem ezt a feszültség gerjesztést. Nyilván senki nem olyan igénytelen, hogy ez tetszetős legyen.. szóval ez egy tök értelmetlen kérdés.
41. MaryJane (válaszként erre: 36. - 0e45280179)
2012. ápr. 4. 11:13
...és neked tetszene ha kutyakakiban kellene átgázolnod a házatok előtt lévő parkon keresztül? Mert kutyaszarból éppen annyi van, mint cigarettacsikkből! (...és most nem a dohányosokat védem).
40. 0e45280179 (válaszként erre: 35. - MaryJane)
2012. ápr. 4. 11:12
Hát nem tudom, nekem az is egy alternatíva, hogy hazaviszem és otthon kidobom....nem érem miért gond ez?
39. memimemi (válaszként erre: 27. - Csgybzs)
2012. ápr. 4. 11:11
Ezzel a szemetes dologgal az a gond, hogy sokszor hiába van szemetes. Mi pl. egy nagyvárosban lakunk és tömegközelekedve járunk dolgozni. Naponta találkozunk olyan esettel a buszra várva, hogy jól öltözött, szépen sminkelt, dekoratív megjelenésű nő, miútán elszívta az elegáns dobozban tartott cigijét a csikket a földre, a kuka mellé dobja és még el se tapossa. Majd halálos lelki nyugalommal fölszáll a buszra...
38. 0e45280179 (válaszként erre: 34. - B235ac96d5)
Szerintem van az a pénz, a részletkérédéseket meg majd kitalálják.
37. csgybzs (válaszként erre: 32. - Mkriszti81)

Szerintem ez a dohányosokon kívül is minden emberre vonatkozik.. ahogy kidobják belőle a rágót, a papírzsepit is...

Én egyébként elég pipa lennék, ha a férjed megkocogtatná az ablakomat....milyen jogon? vagy akkor ha valaki gyorsan hajt, előzzem meg, szorítsam le és ejnye-bejnyézzek, hogy túllépte a sebességhatárt? Szerintem elég veszélyes üzem önkéntes rendőrt játszani. Nem egymást kell megnevelni, hanem a lehetőségeket biztosítani arra, hogy az ember ne "kényszerüljön" szemetelésre....

36. 0e45280179 (válaszként erre: 33. - 814f8b8f23)
Mos őszintén, neked tetszene, ha a házad/lakásod előtt egy csikkerdőben kellene átvágnod? Neked ez így megfelel?
35. MaryJane (válaszként erre: 31. - 0e45280179)
2012. ápr. 4. 11:10

Nem, nem volt nehéz hazavinni!! DE, akkor már nem voltam meglepődve azon, hogy miért volt annyi szemét eldobálva azon a helyen.

Tudod meg kellene teremteni egyáltalán a lehetőséget, hogy legyen alternatíva hova kidobni a szemetet. Amíg ez nincs meg, addig miért csodálkozunk, hogy illegális szemétlerakó helyek keletkeznek?

Külföldön ez kicsit másképp van. Ott biztosítanak szemeteseket.

34. b235ac96d5 (válaszként erre: 1. - 0e45280179)
2012. ápr. 4. 11:09

Szia! Mégis hogy gondolod? Kilóra, darabra, ki gyűjtené, ki szállítaná és főleg hová kerülne? Mert ez nem hasznosítható újra! Ki semmisítené meg?

Ha a rengeteg szemetes ellenére sem dobják bele, gondolod így majd gyűjtögetnék a dohányosok azt a sok büdös csikket?

33. 814f8b8f23 (válaszként erre: 23. - 83e25137af)
2012. ápr. 4. 11:07
Nem andi, a fejekben kéne rendet rakni, nem az utcán. Azt meg senki nem tud, ha valakiben nincs annyi, hogy szégyellje magát amiért szemetel, vagy lusta elmenni a kukáig. Nem gyújtok rá az utcán, buszmegállóban tömegben, kávézóban, étteremben, szórakozóhelyen, szinte már csak itthon merek. Oké, megértettük, felfogtuk, igazuk volt, nem volt belőle vita. Most jöttök ezzel a hülyeséggel. Az eszem megáll komolyan!
32. mkriszti81 (válaszként erre: 28. - 0e45280179)

ez így van (sajnos)

férjem nem egyszer ment előre piros lámpánál az előttük lévő kocsihoz (ahonnan a szemünk láttára pöckölték ki a csikket), hogy "valamit kiejtett", a válasz kivétel nélkül: "én nem dobtam ki semmit"

31. 0e45280179 (válaszként erre: 25. - MaryJane)
És nehéz volt hazavinni?
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook