Visszaváltható cigicsikk - szerintetek valahogy el lehetne intézni? (beszélgetés)
De igenis rákényszerítik az embert, pl: nincs ingyenes szemétlerakó, sokan a renováláson átesett fürőszobabútoraikat, wc csészéiket viszik az erdő szélére (ebben a látványban volt részem legutóbb). Mert fizetni kell azért is, hogy elvidd a szemétlerakóhoz. Na már most, abban az országban, ahol 70 ezer a minimálbér és lassan 500 ft a benzin, ott ez megvalósíthatatlan.
Szóval nem pártolom a szemétlerakást, de valahol meg lehet érteni mindkét oldalt.
valószínű ők is kiszórják, igen lehet
de én csak olyat írok, ami nap mint nap a saját szememmel is látok: sajnos a cigit elszívó emberek is csak simán mellészórják (tisztelet a kivételnek, természetesen ilyet is látni)
Tudom, és értem én is! A másik meg hogy igaz az is hogy tiltani tudnak csak de tanítani nem. Ennek is lehetne kultúrája mint ahogy pl a kávézásnak, a teázásnak és pl a bor ivásnak. Aki szivarozik annak természetes hogy egy rituáléként tekinti, a dohányzást is lehetne így, de ezt tanítani kell(ene) ha már egy egész iparág épül rá..
Plusz én nem támadtam csak azt fejtettem ki hogy a csikk visszaváltásban nem látok rációt és az antikultúr trolloknak igenis korlátokat kell szabni.
Ez értelemszerűen RÁD és a többi normális dohányosra NEM vonatkozik, Lindám, ez remélem világos. :)
Ja, és ne csak a dohányosokat vegyük elő mindig, mindenért. Játszóterek hogy néznek ki? A kutyakakiért senki nem szól. Picit nagyobb probléma, mint az utcán eldobott csikk. A játszóréti homokózban a gyerekek akarva akaratlanul is kézbe vehetik a kutyacart. Azon túl, hogy viszek magammal kézfertőtlenítőt, nedves törlőkendőt, amikor gyerekekkel vagyok, nem tehetek semmit. Csak reménykedem, hogy még hamarabb lefertőtlenítem a kezét, mielőtt szájába venné, szeméhez nyúlna. De nem egy megvakult/súlyosan megbetegedett kisgyerekről hallottam, akiknek nem volt szerencséjük a játszótéren...
Télen, amíg nagy hó volt nem tudtunk egy értelmeset szánkózni, hóembert építeni a panelben lakó rokon gyerekekkel, mert mindenhol itt éktelenkedett a sok kutyaürülék meg a pisi...
Na persze, a hajláktalanok szétdobálják.
Az a sok csúnya gonosz hajléktalan....
Érdekes én szoktam látni ahogy a kuka mellé dobják és sehol egy hajléktalan.
így van
én sem csak a csikkekről beszélek...
kényszerülnek??
nem tudom, kinek a fejéhez szorítanak piszolyt, hogy kidobja a kocsiból a szemetet - mintha nem lenne még abban is csikktartó...vagy bárhol az utcán, hogy eldobja csak úgy a földön. Ha nincs szemetes, max bosszankodom, de képes vagyok addig cipelni a szemetemet, amíg nem találok egy kukát.
Én így gondolkodom, engem senki és semmilyen körülmény sem kényszerít a szemetelésre.
"Aki azt mondja, nincs elég szemetes: van benne igazság - de: mivel magyarázzátok azt a képet, hogy szinte minden (csikktartós) szemetes mellett is ott vannak a földön elszórva a csikkek, közvetlenül a szemetesek mellett!? "
Azzal, hogy hajléktalanok kiszórják, miközben csikkeket guberálnak maguknak. Ugyan így van az összes ruhagyűjtő konténernél is (felénk legalábbis). Beledobom a ruhát, 2 nap múlva szét van dobálva minden mellette.
Aki azt mondja, nincs elég szemetes: van benne igazság - de: mivel magyarázzátok azt a képet, hogy szinte minden (csikktartós) szemetes mellett is ott vannak a földön elszórva a csikkek, közvetlenül a szemetesek mellett!?
Való igaz, a fejekben kellene ezt rendbe tenni, de mivel ez nem lehetséges, külső szigort muszáj alkalmazni, hogy valami legyen. Ezért a büntetések, a szigorítások, az áremelés...
(mielőtt nagyon megtámadnátok, nem vitatkozni jöttem, én is dohányoztam régen, ismerem a másik oldalt is)
Szerintem ez a dohányosokon kívül is minden emberre vonatkozik.. ahogy kidobják belőle a rágót, a papírzsepit is...
Én egyébként elég pipa lennék, ha a férjed megkocogtatná az ablakomat....milyen jogon? vagy akkor ha valaki gyorsan hajt, előzzem meg, szorítsam le és ejnye-bejnyézzek, hogy túllépte a sebességhatárt? Szerintem elég veszélyes üzem önkéntes rendőrt játszani. Nem egymást kell megnevelni, hanem a lehetőségeket biztosítani arra, hogy az ember ne "kényszerüljön" szemetelésre....
Nem, nem volt nehéz hazavinni!! DE, akkor már nem voltam meglepődve azon, hogy miért volt annyi szemét eldobálva azon a helyen.
Tudod meg kellene teremteni egyáltalán a lehetőséget, hogy legyen alternatíva hova kidobni a szemetet. Amíg ez nincs meg, addig miért csodálkozunk, hogy illegális szemétlerakó helyek keletkeznek?
Külföldön ez kicsit másképp van. Ott biztosítanak szemeteseket.
Szia! Mégis hogy gondolod? Kilóra, darabra, ki gyűjtené, ki szállítaná és főleg hová kerülne? Mert ez nem hasznosítható újra! Ki semmisítené meg?
Ha a rengeteg szemetes ellenére sem dobják bele, gondolod így majd gyűjtögetnék a dohányosok azt a sok büdös csikket?
ez így van (sajnos)
férjem nem egyszer ment előre piros lámpánál az előttük lévő kocsihoz (ahonnan a szemünk láttára pöckölték ki a csikket), hogy "valamit kiejtett", a válasz kivétel nélkül: "én nem dobtam ki semmit"
További ajánlott fórumok:
- Miért nem visszaváltható a pezsgősüveg - avagy újra(NEM)hasznosítás magyar módra
- Kinek mi a tapasztalata a a visszaválthatós műanyag palackokkal?
- Titkosként nyilvántartott telefonszámot meg lehetne valahogy tudni mégis valamilyen úton-módon?
- Kristálycukrot ha összeáll egy darabba, hogy lehet visszaváltoztatni?
- Meddig lehet visszaváltani a régi ezerforintost?
- Velúr cipő vs. kenőolaj: help! Van remény a visszaváltoztatásra?