Visszatartana, hogy szülj? Hogy lépnél túl ezen? (beszélgetés)
100%, hogy nem szülnék. nem is értem hogy hogy jut eszébe embereknek más terhére szülni...én a saját terhünkre se akarok jelen pillanatban szülni, pedig van lakás, munka, nem függünk senkitől, stb...mégse, mert nem lenne ideális.
anya4005, nem a vélemény a kérdés itt, hanem az, hogy hova szülnek...a szülői házba, ahol őket tartják el, nemár. A saját terhére szüljön valaki ne a szülei terhére. így én is szülnék még 3 gyereket egycsapásra.
captiva...félreértés ne essék, megértem hogy akarsz gyereket, de ne a szüleid házába, teremtsd meg neki a megfelelő hátteret, ha nem, akkor előbb azon fáradozz és ne a tesógyártáson.
Én erre vártam, és nem haltam ki:)
Nem akarok újabb vitát, volt már erről fórum, én nem szívesen tartom el senki gyerekét... Ha úgy dönt, hogy gyereket akar, akkor előtte dolgozzon, fizesse maga után a tb-t, ne segélyekből éljen. Nem is beszélve arról, mennyire sajnálom a gyereket, aki nem tehet semmiről.
Nálunk anyósom tette fel a kérdést az első gyereknél,hogy : Minek? 6 hónapja ismertük egymást,mikor terhes lettem,albérletben laktunk,igaz nagyon jó anyagi körülmények között,dehát,akkor kezdődött a közös életünk.
Tojtam a véleményére,nem neki szültem egyiket sem! Ha tisztességben fel tudjátok nevelni,szerintem ne a szülők ráhatása legyen szem elött,hanem az,amit ti szeretnétek,és,hogy mit tudtok biztosítani a 2 picinek!
Első gyermekem 19 évesen szültem. Szüleim nem örültek neki,de elfogadták. Segítettek, mindenben. Velük lakunk, de hamarosan elköltözünk, igaz, ebben is segítenek. Nagyon szeretnék kistestvért a fiamnak. Viszont tudom, hogy a szüleim elleneznék. Tudom, hogy nincs hatalmas jövedelmünk, de eltartjuk magunkat. A fejünkhöz vágják könnyen, hogy nélkülük sehol se lennék. Szinte félek, mi lenne ha terhes lennék. Pedig nagyon vágyok még gyerekre.
Ti hogy állnátok ehhez?
További ajánlott fórumok:
- Csak gyerekpszichológus tudna segíteni? 4 és fél éves kislányom szándékosan visszatartja a székletét...
- Tanköteles korú gyermek visszatartása az óvodába
- 3 és fél éves kisfiam nem hajlandó bilibe, v. wc-be végezni a dolgát, visszatartja amíg nem kap pelust, mit tegyek?
- Gyermekem visszatartja a kakit, mit tegyek? Van itt olyan anyuka, aki szintén ezzel küzd, vagy már túl van rajta?
- Szeretem kicsit visszatartani a nagy WC-zést. Olyan jó érzés.
- Egy hete szobatiszta a kislányom, de attól félek, fájdalmai vannak, amiatt, hogy visszatartja. Tudtok tanácsot adni?