Virágfánk recept

A Virágfánk hozzávalói:
35 dkg.liszt
3 egész tojás
1 sütőpor
15 dkg. cukor
3 kanál tejfől
1 mokkáskanál só
barack vagy málnalekvár
olaj a sütéshez


A Virágfánk elkészítési módja:
Az anyagokból tésztát gyúrunk,késhát vékonyságúra nyújtjük. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,és három-négy pogácsát egymásra rakunk. A közepét ujjunkal mélyen benyomjuk. A réteges pogácsák széleit picit bevágjuk. Forró olajban kisütjük. Sütés közben a tészta kinyílik mint a virág. A kisült darabokat porcukorral meghintjük a "virágkelyhek" közepébe lekvárt csepegtetünk.

CSAK FORRÓ OLAJBAN SÜTJÜK!!!!!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A virágfánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook