Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Rózsafánk recept

A Rózsafánk hozzávalói:
35 dkg liszt,
3 db tojás,
1 sütőpor,
3 kanál tejföl,
1 mokkáskanál só,
barack- vagy málnalekvár,
porcukor,
a sütéshez olaj.


A Rózsafánk elkészítési módja:
A lisztből a cukorral, sütőporral és a tojásokkal meg a tejföllel tésztát gyúrok. Olyan vékonyra, mint a kés tompa fele. Pogácsaszaggatóval kiszaggatom, és 3-4 pogácsát egymásra rakok. A közepét az ujjammal összenyomom. A réteges pogácsák szélét 3-4 helyen egy picit bevágom. Forró olajban kisütöm. A sütés közben a tészta kinyílik, mint a rózsa, és, ha megsült porcukorral meghintem, a "rózsakelyhek" közepébe lekvárt csepegtetek.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rózsafánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook