Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vasvári krémes tekercs recept

Vasvári krémes tekercs recept

A Vasvári krémes tekercs hozzávalói:
A piskótához:
6 tojás
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
1-3 dkg vaj
2 dkg liszt a kiknéshez
A krémhez:
2 dl tej
10 dkg porcukor
10 dkg kakaó
20 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
10 dkg mogyoró
1 dkg zsír
35 dkg meggybefőtt
5 cl rum
10 dkg mazsola


A Vasvári krémes tekercs elkészítési módja:
1.A hozzávalókból piskótalapot sütök. Lisztezett deszkára borítom,és nedves konyharuhában feltekerve hagyom kihűlni. 2.A krémhez a tejet a cukorral,és a kakaóval folytonos keverés közben forrásig hevítem.Ezután kihűtöm,majd hozzáadom a vajat,és az egészet habosra keverem. 3.A kristálycukorból karamellt készítek,s az apróra vagdalt mogyoróval szép pirosra pirítom.Közben egy tányért bezsírozok és beleöntöm a mogyorós karamellcukrot,ha kihűlt késsel összevagdalom. 4.A kakaókrém egyharmadát félreteszem,kétharmadában elkeverem az összevagdalt mogyorókaramellt, a kimagozott meggyel és a rumba áztatott mazsolával. 5.Ezt a krémet egyenletesen elsimítom a piskótatésztán,majd szorosan feltekerem.A félretett krémmel a tekercset kívül is megkenem,egy villával megcsíkozom,és kifagyasztás után meleg vízbe mártott késsel felszeletelem.

Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vasvári krémes tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook