Dobostorta recept

Elkészítési idő 120 perc

A Dobostorta hozzávalói:
A piskótához:
15 tojás,
15 evőkanál cukor,
15 evőkanál liszt.

A krémhez:
5 tojás,
30 dkg porcukor,
2 Rama,
pici kakaó

A tetejére kb 20 dkg cukor.


A Dobostorta elkészítési módja:
Kerek tortaformában 5 lapot sütünk. Egy lap 3 tojásból, 3 evőkanál cukorból és 3evőkanál lisztből készül. A krémhez a tojásokat a porcukorral kikavarjuk, és pár percig főzzük, miközben kavarjuk. Ne forrjon fel!!! Ha kihűlt, a ramat kikeverem a habverővel, hozzákeverem a főtt krémet, a pici kakaót, és megtöltöm a tortát. Az utolsó lapot nem teszem rá. Felolvasztom, karamellizálom a cukrot, s ráöntöm a lapra, s ha megszilárdul, akkor helyezem fel az utolsó lapot a torta tetejére.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A dobostorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook