Van valaki, aki esetleg nagyon keveset tud inni? Nekem kb fél liter elég egy napra, mert egyszerűen nem tudok többet inni :( (beszélgetés)
Én is ezt csinálom. Kancsós téma. :) Egyébként napi 1 pohár víznél megálltam én is évekig, és mióta diktálom magamba a vizet, egy idő után rájöttem, sokkal jobban érzem magam. Már igénylem is. :)
Viszont a tiszta víz a lényeg, ami "átmos". A cukros üdítők, szirupos szarok nem jók...
Pálinkából nekem sem megy több egy nap leforgása alatt :D
Most hogy ezt olvason, rájöttem, hogy eddig csak 2 tejeskávét ittam reggel :/ Tudatosan figyelni fell, és felnyomi a mennyiséget normál szintre, mert nem egészséges ez így. Még én is edzem magam. Rajtam nevettek már páraszor, hogy azt mondom, jajj de szomjas vagyok, aztán iszok egy kortyot.
Én ha nem figyelek elműködöm napi 3dl-el is.
Tudatosan szoktatom magam a több ivásra, délelőttre igyekszem mindig betárazni minimum 4 pohár vizet, délutánra pedug még kettőt.
hat ha nem figyelek oda, nekem is kb. fel liter viz csuszik le.
De mindennap probalok tudatosan odafigyelni, hogy tobb legyen.
Meg amikor csak tudok, "csalok",pl. most dinnyeszezonban, hetente 4x eszem 400 gramm dinnyet, abban is jo sok viz van, de megsem kell innom.
De evszaktol fuggetlenul mindig ezt probalom, zoldsegekkel es gyumolcsokkel novelni a folyadekbevitelt.
Én is úgy voltam, hogy nem voltam szomjas. Dolgoztam, egyszerűen nem jutott eszembe, hogy inni kell. Pedig kell.
Aztán meguntam, hogy állandóan hólyaghurutom volt (a nem ivás is közrejátszott), meg a gyomorsavam az egekben (szintén), tehát rávettem magam, hogy mindig igyak. Cukrozott szóba sem jöhet, kivéve vendégségben, egyébként szénsavmentes ásványvíz vagy csapvíz az, amit iszom. Munkába is mindig viszek, igyekszem napi minimum 2 litert meginni.
Azóta jobban vagyok, a kevéske narancsbőröm is eltünt.
Szóval akarat kérdése az egész:) Szép lassan kell emelni az adagot, kortyolgatva akár. Inkább ez, mint a vesekő és egyéb betegségek.
miota vagy te abban a szepereben, hogy masokat leultess! :)
szivem joga kimondani, amit gondolok. es ez tok jo!
az telleg nagyon jo, ha valakinek ez a legagyobb gondja. aztan amikor hirtelen ennel lesz nagyobb gondja, nehany orara, hetre, akkor hirtelen mindegy lesz, hogy mennyit iszik. Ezt nem vettetek meg eszre?
igen, az! :)
nekem eszembe sem jut inni. ezer mas dolog van a fejemben. de jo, ha valakinek ez a gondja, mert az azt jelenti, hogy nincsen nagyobb!
Szia Csabi!
Pont hogy a tisztitott so, tehat natrium-klorid mereg. Ami nem az, az az un. "teljeserteku so", ami a natrium-klorid mellett egyeb ionokat is tartalmaz, es ennek az oldata nagyon hasonlit a sejtvizhez. Infuzioba azert adnak NaCl-oldatot, mert nincs jobb otletuk :))) Ezenkivul a 4 L oldatot nem egyszerre adjak, kulonben a beteg belehalna (megborul az ionhaztartas). 23 g so bevitele egyszerre letalis dozis. (Info leellenorizve, anyu orvos, rakerdeztem, igaz. En is alig hittem el...)
A szervezet napi 5 g NaCl-ot kepes kivalasztani normalis esetben. A tobbletet "raktarozza", espedig ugy, hogy bontja a sejteket, es a felszabadult sejtvizben oldja. Hetkoznapi nyelven szolva: oregit :) 5 g sot amugy eleve megeszunk az etellel, ergo minden tobblet-sozas karos. Igaz, nem a so a mereg onmagaban, hanem a naponta tobb mint 5 g so, igy pontos a definicio :)
Szomoru dolog, miert kerulnek a polcokra etkezesi so cimszo alatt mergek. Sajnos az ember altal felhasznalt so a teljes mennyisegnek csupan 3-5%-a, a tobbi ipari felhasznalasra kerul - nekik pedig tiszta NaCl kell :) A gyaraknak meg nem eri meg ilyen kis mennyisegekkel vacakolni, mert a nagy uzlet ugyis az ipari felhasznalasban van. Kaphatoak a boltokban teljes erteku sok, a sima konyhaso aranak 8-10x-eseert. Annak ellenere, hogy ezekkel kevesebb munka van. Hol itt a logika?!
A Só méreg ?de a tiszta só az nem az !!
a bolti sók már nem tiszták
Szerinted miért adnak akár 4 liter 9% os infuziot a betegnek ? az 36 g tiszta nátrium ...
Szia picur,
en is keveset iszom - altalaban. Mikor az ember egesz nap otthon ul, vagy az irodaban, normalis, hogy nem annyira kivanja a folyadekot. Mikor viszont a kertben dolgozom a tuzo napon, siman lemegy a 3 liter :)))
Cikket elolvastam, jo cikk, tetszik :) Persze arrol senki nem beszel, hogy sokkal tobbet er naponta fel liter vizet, azaz tiszta vizet meginni, mint 2 liter cukrozott-mergezett lottyot. Olyan ez, mint a mosas: mosni csak tiszta vizben lehet, se teaban, se gyumolcsleben, foleg nem Coca Colaban :))) Az elfogyasztott viz ugyanigy "mossa" at a szervezetet. Es Isten orizz, hogy ugy probald novelni a vizbevitelt, hogy sosat eszel! A so mereg, es azert iszunk ra, mert a szervezet csak igy tudja kivalasztani ezt a vizben oldodo merget. Persze jo lenne, ha kicsit tobbet innal, mint fel liter, de ha nem esik jol, ne eroltesd. Ezenkivul a csapviz altalaan jobb es egeszsegesebb, mint a palackozott. Gondolj bele, "finom" allott viz, plasztikuvegben, ki tudja, hany honapja nem latott levegot, hmmmm nyami :D
Nem is kell annyit inni mert mindenkinek tudja a szervezete mennyit kell fogyasztania -
Az ember Nátrium szintje befolyásolja a vizháztartást
További ajánlott fórumok:
- 3, 5 éves lányom nagyon keveset eszik. Van valakinek ötlete? Esetleg másnál is előfordult ez?
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- 41 napja diétázom, tornázom, de egyszerűen nem mozdul a mérleg, esetleg valakinek tanács?
- Ismer esetleg valaki egy független, nagyon körömrágós lányt, hölgyet?
- Ti milyen vitamint adtok az ovis és iskolás gyerekeiteknek? Egyszerűen nem tudok választani a sok közül. Van ami nagyon bevált valakinek?
- Pohárkrém recepteket keresek ami gyorsan egyszerűen kész és nagyon mutatós?Tud ilyet valaki?