Van egy szavazásom: 45 évesen vállalnál gyermeket, ha állapotos lennél? Akik nem vállalnák mi az oka? (beszélgetés)
Volt már 60 évesen 15 éves gyereked? :)
Nálunk több családtagnak is, és nyugodtan leírhatom, hogy semmivel nem rosszabb mint fiatalon. A szülői odafigyelésben mi az amit egy 25 éves meg tud tenni, és egy hatvanas nem?
Persze, ha valaki már 45 éves korában hatvannak érzi magát, vagy beteg, az szerintem nem is vállal gyereket, mert van olyan bölcs, hogy tudja mire számíthat.
De ha megkérdezel egy intenzíven dolgozót, az azt fogja neked mondani, hogy az infarktusos betegek életkora drasztikusan lecsökkent, és a 25-35 éves korosztályt érinti. Akkor ne is vállaljunk egyáltalán, ha ez igaz? :)
Hatvan éves lennék, mikor ez a gyermek még csak tizenöt. Közel sem tudnám már úgy nevelni, ahogy szüksége lenne rá, márpedig egy tizenötévesnek ekkor van a legnagyobb szüksége a szülői odafigyelésre. Mi a garancia arra, hogy 60 évesen is olyan jó egészségnek örvendek mint most 45 évesen.
Persze kivételek mindig vannak, de szerintem nagyon át kell gondolni. 60 évesen már az unokáimmal szeretnék játszani. Ha a fájós izületeimtől le fogok hozzájuk tudni guggolni.
Igy igaz, a " nem sokásos" még nem azt jelenti, hogy nem normális.Főleg, ha fiatalosak és egészségesek vagyunk,fizikálisán, mentálisan.
Van úgy, hogy nem akkor jön a baba amikor ideális lenne,sok mindent hozhat az élet, főleg nehézséget,aztán mikor már megteremti a két ember a könnyebb körülményeket, akkora elhidegülnek egymástól.Aztán jön egy új kapcsolat, és az ember továbbra is hiszi, hogy még neki is fogja egyszer egy kisbaba azt mondani, hogy ANYA.
Ezt a kérdést is azok tudják megválaszolni, akik megélték.
Ez olyan, mint amikor elvesztesz valakit. Az tud megérteni, aki szintén megélte.
Olyantól akinek nincs ilyen tapasztalata nem is kaphatsz objektív véleményt, max. olyanoktól, akik valóban átérzik a te helyzetedet. de ehhez meg születni kell..:)
Nekem a 20 éveimben sokkal nehezebb volt maga a terhesség, nem volt erős a méhem, volt hogy 6-7 hetet is kórházban feküdtem, összevarrták a méhszájam, ebből is látszik, mennyire adottság kérdése, ki mikor vállal. Ha felkészültnek érzed magad, és egyébként egészségesen élsz, bátran vágj bele.
Ha összefoglalnám az elmúlt húszon valahány év tapasztalatát terhesség, szülés és a gyermekágyas időszakot, bizony könyvet lehetne írni róla....
A normák folyamatosan változnak,nem állandóak. Ha ez nem így lenne, még mindig az őskorban élnénk..
A rendszerváltozás előtt volt divat, a korai szülés, és azt sem azért találták ki, mert az az életkor ami pont alkalmas lenne..
Én magamnak 45 re tettem azt a mércét, ami még belefér, mert egyébként a családban nem én vagyok az első aki később szült, és nem is divat az abortusz. :)
Igen tudom és köszi a véleményt.
Igazatok van ha ellen vagytok és abban is ha mellette vagytok. Mindenki maga dönti el mit tesz az életével.
Köszi, ez biztató.
Én is remélem, hogy nem lesz probléma, persze, ha összejön.Mindenesetre már előre csináltattam egy-két vizsgálatot.Az eredmény láttán a nőgyógyásznak elkerekedtek a szemei, mert szerinte ez egy 20 éves sportoló eredményével vetekszik.Az biztos, hogy a beteg gyerekek száma nem a 40 éves kor felett szülő nőknél a gyakoribb, mivel tényleg több a vizsgálat náluk.
Remélem elés lesz kettőnk akarása, ahhoz, hogy nekem is megadasson ez a gyönyörű élmény, és azt is tudom, hogy Anyukámnak ez egy + gyógyszer lenne,és segitség , hogy kijöjjön a a 3 éve tartó küzdelemből, amit folytatunk a rákkal szemben.
Nem ítéllek el,miért is tenném. A legszebb és leg problémamentesebb terhességem az utolsó volt, és akkor már 41 voltam. Sokkal több ingyenes vizsgálatot igénybe vehetsz, és az orvosok is jobban odafigyelnek. A gyerek meg csodaszép lesz:))
Ha tehetném most is szülnék még egyet utoljára. Ez az egyetlen projektünk,ami mindig tökéletesen sikerült:))
:oDDDDDDDDDDDDD
Szeretem olvasni .... :o)))))))
Én sem hiszem.Aki bevállalja tudja miért teszi,és gratulálok hozzá:)))
Nem találok semmi kivetni valót a gyerekvállalásban ,még 60 évesen se,különben sincs semmi közöm hozzá.
Én nem vállalnék többet,ez fix,de senkit nem ítélek el mert megteszi,és az ellenérveknek sincs helye,csupán csak a magán véleményeknek,ami mindenkinél más:))
Igazad van, mindenkinek más élete van, és mindenki más szemszögből néz dolgokat.
Ki mit vállal be, az csak saját magán( és a párján) múlik.
Én azért nem hiszem, hogy aki kicsit idősebben vállalja a gyermeket, az feltétlenül türelmetlenebb lenne.
"Nem kell sem védened magad, sem bárkinek elmondanod miért tartod meg a gyereked, mert senkinek semmi köze hozzá, másrészt mert amúgy is csak azt tudja véleményként elmondani, hogy a saját életébe miért nem férne bele egy gyerek.
Igaza van abban Boszinak, hogy lehetsz te akár milyen fiatalos, a tested már nem úgy működik, mint 20 évesen, de még ez sem ok arra , hogy ennyi vagy akár több idősen egy nő ne vállalhasson gyereket ha akar."
....hol olvasol itt elítélést?:))
Sziasztok!
Most olvastam a hozzászólásaitokat.
Én elmúltam 40,és az előző kapcsolatomból nem született gyermek,mert" ráérsz még"...
15 év után vele megromlott a kapcsolatom, és most lassan 2 éve már van egy új párom, aki nem idősebb 14 nálam 14 évvel, hanem egy korúak vagyunk, és aki a 13 éves lánya mellé még igenis szertene egy kisbabát.Most már tényleg rá vagyunk állva a projektre, és nagyon szeretném, ha mondhatnám neki: van egy hirem...
Mert tudom, hogy milyen hatással lenne rá.
Engem is elitéltek, hogy most gondolkodom babán?
Hozzáteszem: a koromat még senki nem találta ki, mert6-8 év minusz a javamra szolgál,és ez nem csak akülsőmre igaz.
Ezt a választ nekem szántad? Mert ha igen, én nem az általad kiírt szavazási arányra gondoltam. Hanem, például :
Száz 25 év körüli, és száz 45 év körüli nőből szerinted melyik korcsoportnak van nagyobb esélye arra, hogy felnevelje a gyerekét??? Na..!! Erről beszélek. És most ne gyere nekem tragikus balesetekkel.
Figyelj Zebra.
Te hoztál egy döntést,és a te életed,a te tested,azt teszel amit jónak látsz.Nem kell számba venned ki ,mit mondd,vagy hogyan döntene,mert te élből tudod mit fogsz tenni.
Nem kell sem védened magad,sem bárkinek elmondanod miért tartod meg a gyereked,mert senkinek semmi köze hozzá,másrészt mert amúgy is csak azt tudja véleményként elmondani,hogy a saját életébe miért nem férne bele egy gyerek.
Igaza van abban Boszinak,hogy lehetsz te akár milyen fiatalos,a tested már nem úgy működik,mint 20 évesen,de még ez sem ok arra ,hogy ennyi vagy akár több idősen egy nő ne vállalhasson gyereket ha akar.
Viszont te is értsd meg mások okait,és ne támadj vissza,hogy öreg a lelkem,mert nem kívánok 50 évesen oviba járni,farsangi mulatságokra,meg anyák napjára,és 60 évesen is már a férjemmel akarok hancúrozni munka után,vagy kártyázni a barátokkal ,vagy esetleg túrázgatni a hegyekbe,lehetőleg ,ha minden jól megy már kettesbe a férjemmel.:))
A Te döntésed,ne törődj senkivel,ha pedig bizonytalan vagy egy kicsit,akkor jól fontold meg,mert ez a döntés még 20 év folyamatos "munkaviszonyt" jelent.