Vállalnátok gyereket albérletbe? (beszélgetés)
És, hogy a véleményemet is leírjam.
Én nem csak gyereket nem szülnék albérletbe, de albérletbe sem élnék soha és nem is éltem soha albérletbe. Felesleges pénz kidobás, és a szüleinkkel is jól elvoltunk, így soha nem okozott gondot, hogy ott lakjunk.
Aztán vettünk saját lakást.
Én adtam ki gyerekesnek, semmi gondom nem volt.
Inkább azt tapasztaltam, hogy ők pontosan fizetnek, (bérleti díjat, rezsit), nehogy emiatt szűnjön meg a szerződésük.
Ja ez jogos ismerek is ilyet.
35 eves tanitoneni, meg nem volt gyereke, viszketett az alfele, de nem volt hova es kinek szulni meg a pedagogusberre eleve nem vallalna gyereket. Hozzament egy 5 evvel fiatalabv gazdag csalad fiahoz meg bejoltozott. Most szult nemreg a csaj. Par honap utan felcsinaltak. Aztan mar gondok vannak a kapcsolatban. Szar lesz ha kidobjak. Mehet 150-200 ezerbol eltartani egy gyereket csupasz valagra.
Nem kell ingázni.
Egy jó szerződéssel sok mindent ki lehet védeni.
Garancia persze semmire sincs.
Ez ugyan úgy előfordulhat, ha nincs gyereked.
Mikor fogsz tudni lakást venni?
Szülőknél lakni esetleg?
Csak a saját ingatlanhoz a törlesztésen kívül le kell rakni minimum 20-30 millió forint önerőt is.
Valószínűleg a f.i.-nak ez hiányzik.
Miért nem lehet soha saját? Nem értem. Arra kell törekedni, hogy igenis legyen. Az albérlet és a hitel törlesztő összege nem esik messze egymástól, szerintem.
Mondjuk én sem szülnék albérletbe, nem tenném ki a gyerekemet a költözködéseknek. Egyik óvoda, másik iskola, orvos, barátok, stb.
Én személy szerint nem voltam hajlandó albérletbe szülni csak akkor mikor már a saját volt a seggem alatt.
De ez én vagyok, így hatalmas tanácsot nem tudtam neked adni.
A Z generációból rengetegen laknak albérletben, még olyanok is, akikből nem csüng a rongy, legfeljebb nincs 40 millájuk a zsebben ingatlant venni Bp-n. Nyilván a lakáskiadók nem rajonganak a kisgyerekesekért, de azért sokan vannak, akik oda szülnek.
Azt, hogy az FI mit tesz, azt nem a hoxás tanácsok alapján kellene eldöntenie.
En szemely szerint sehova.
De rolad van szo, szval: alberletbe nem. Lehet a tulaj nem akar egy gyereket, mert a gyerek rongal sokszor, meg ha ra is van szolva es zavaro leejt a tobbi lakonak. De ha felcsinaltatod magad, akkor meg terhesen meg kisgyerekkel nem lesz szive kirakni. Ergo kibaxtal vele.
Ha megis kirak, akkor meg a fent emlitett okok miatt nehez lesz uj albit talalni. Sokat nem adjak ki gyerekeseknek. Nem hiaba irjak oda, hogy 1-2 szemelynek, egyetemistanak, fiatal paroknak stb.
Akkor az hosszú távon biztosabb otthon.
Az albérleti díjat pedig összegyűjtitek önerőnek egy saját otthonhoz.
Dönts úgy, ahogy neked a legjobb!
Butaság ilyen kérdéseket feltenni, mert mindenkitől más választ fogsz kapni. Nem ismerjük a helyzetedet és mindenkinek meg van a saját elképzelése gyermekvállalásról.
Ezt a választ akartad valakitől hallani?
Mert ugye 10 ember azt mondja, hogy emiatt ne mondj le a gyerekről egy ember meg azt, hogy mondj le, és persze, hogy mondj le a gyerekről a jó válasz.
Érdekes!
Én azt gondolom, hogy amiatt nem kellene lemondanod a gyerekről, mert nincs saját lakás, csak albérlet, de az agyi kapacitásod miatt, valóban nem értél meg egy gyerek vállalására.
További ajánlott fórumok:
- Sziasztok!Ti vállalnátok 5.babát ha véletlen becsúszna?1sima szülés és 2 császár után??
- Csak nekem furcsa, hogy albérletben, bizonytalanságban élő, minden Ft-ot nehezen kiadó nők esküvőt rendeznek a párjukkal, és gyereket vállal
- Hol és hogyan lehet valakit felnyomni, hogy feketén adja ki a lakását albérletbe?
- Ti vállalnátok gyereket kicsi lakásba?
- Elhagynám a férjem, de el lehet tartani egy gyereket egy keresetből albérletben?
- Ti vállalnátok így gyereket?