Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Válás és gyermektartás fórum

Válás és gyermektartás (beszélgetős fórum)


1 2
2009. aug. 6. 23:53
Sziasztok!Tud nekem segíteni vki aki az exétől rendőrségen keresztől kapta meg az elmaradt tartásdíjat?Hogyan zajlik le ez 2009-ben?S mlyen esélyek vannak.Fontos lenne!!!!!!!A válaszokat előre is köszönöm!
56. 70a5a27405 (válaszként erre: 46. - Beatrix...)
2008. dec. 12. 00:17
Szia! Remélem hogy tudok segíteni, bár szerintem ez legyen a végső megoldás hamár más nincs. Én ügyvédnőt fogadtam annak idején, és pár hónap alatt le lett tudva az egész. Az apuka fizet mint atom, de nem ám készpénzben, hanem levonják tőle! Bár az is igaz hogy ő nem vállalkozó hanem mozdonyvezető!
2007. aug. 1. 12:58

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni! Egy napilapnál dolgozom, és a gyermektartásról kellene írnom. Keresnék olyan asszonyokat, férfiakat, akiknek volt házastársuk rendszeresen fizeti a tartásdíjat, valakit, akinek nem fizetik, és ha volna olyan, aki maga kényszerül küldeni a pénzt, nagyon jó volna. Ha valaki vállaná Komárom-Esztergom megyéből, hogy mesél a lapban (NEM BULVÁR!), kérem jelentkezzen az annaliget@freemail.hu címen! Elég sürgős lenne! Köszi!

2007. jún. 20. 13:35
Sziasztok!Én már 4éve,hogy elváltam.A volt férjemnek havi 20ezret kéne fizetnie 1éve nem ad semmit.Elinte hitegetett ,hogy majd adja,de nem adott így nov.-ben feljelentettem a rendörségenés a bíroságon. Sehol semmit nem értem el,mert nincs bejelentet állása se ingosága .Máj 11-én a gyámhatoságnál kértem a megelölegezet gyerektartást és még csak jövöhonapra igérték és nem kapom meg visszamenöleg a 6honapot .Kérem segítsetek hova forduljak .Előre is köszi!
53. Katica979 (válaszként erre: 52. - KIRA7)
2007. ápr. 24. 18:20
Köszike Kira a gyors választ.Megnyugtató,mert ez a nő a pénzért a saját anyját megizélné.Már bocsi de téyleg.
52. KIRA7 (válaszként erre: 51. - Katica979)
2007. ápr. 24. 15:06
Szia!Ha az öcséd a igazolni tudja a csekkel,hogy minden hónapban fizet a gyerek után 20ezret,a gyámhivatal nem fogja megelőlegezni.Arról már nem is beszélek,hogy nem biztos,hogy tőlük többet kapna.Tudtommal az állam általi megelőlegezés sem úgy történik,hogy 3 évi gyerektartást majd eggyösszegben fizetnének ki.Ha az öcsédet megkeresik,/de be is mehet ő is/és a szelvényekkel igazolja semmilyen pénzt nem kap az ex.Nyugi.Ha nem tudja igazolni mert kézbe adta,akkor is verheti az asztalt és lehet bizonyítani másképp.Szembesítés.Ott meg akkor megbeszéli a gyámhivatalnál,hogy a továbbiakban csekken adja fel.Nem eszik olyan forrón a kását.A gyámhivatal is mindenbe belemegy csak ne neki kelljen ezt "fizetni".
2007. ápr. 24. 09:20
Sziasztok!Ez a téma sajnos nálunk is aktuális vagyis az öcsémnél.Az ő felesége egy hárpia!Köcsög állat.Jól kihasználta az öcsémet és most elválik tőle.Van egy kislányuk,és most cirkuszol a gyerektartás miatt.Tudni kell hogy az öcsinek nincs bejelentett állása,de fizet a gyereknek 20 ezer forintot havonta.Most a kedves exe azt mondta 3 évre előre megigényli az államtól a gyerektartást.és majd az öcsi visszefizeti az államnak.A kérdésem:lehet ilyet csinálni?Ha igen milyen összeget fognak majd levonni az öcsémtől?
50. KIRA7 (válaszként erre: 48. - Beatrix...)
2007. ápr. 23. 15:08

Szia Beatrix!Nem csodálkoztam a leveleden,mert sajnos ilyen a gyámhivatal.Ilyenkor leszarja mindenki a gyerekek jogait de ha azt a levelet adtad volna be,hogy nem tudsz mit nekik enni adni,mindjárt eléd tolták volna az ideglenes hatályú elhelyezést.Ezek egy tetvek.A gyermek mindenek felett álló érdeke!Ugye?Sajnos eyek a hivatalok csak akkor tudnak segíteni amikor vinni kell.Adni nem szeretnek.Főleg mikor meglátták a 3o ezrt gyerekenként.Gondolhatod!Ez van

mndenhol,meg a bürokrácia.Ülnek a papírodon,vissztartják,egymásnak tologatják és hidd el fogalmuk sem volt a kérelmedről.Bele se néztek.Ezek ilyen lerázós dumák.Mindig figyelj arra,hogy 3o nap az tfutás.Adjfel minden kérelmet tértivevényes ajánlva.Arra kötelesek válaszolni.Sok sikert.

2007. márc. 9. 20:53
Én is elváltam, és már 2 éve nem élünk együtt. A volt férjem az elején mindig kifogásokat talált, hogy miért nem fizet. Meguntam, egyedül tartottam el 3 gyereket 65000 forintból. Elmentem a bíróságra a jogerős határozattal és kértem hogy kötelezzék a fizetésre. Ők visszadobták az ügyemet, mondván: nem találják. Akkor elmentem a gyámügyre és kértem hogy előlegezzék meg a tartásdíjat. Így is lett, visszamenőleg kaptam fél évet egy összegben. 3 évig fizetik a tartásdíjat. Közben elindult a bírósági per is valószínű, hogy börtönbe kerül a volt férjem, ugyanis azóta sem jelzett semmit, a bíróságon sem jelent meg. Viszont ha lejár a 3 év akkor nem tudom mi lesz.
48. Beatrix... (válaszként erre: 47. - 0b099f6590)
2007. febr. 21. 16:41
Ezt a felügyeleti szervnek írtam , mivel azt mondják , hogy itt pont nincs határidő az apa megkeresése miatt. Nekem csak az a bajom , hogy teljesen hülyének nézik az embert. Én elhiszem , hogy ez neki csak egy munka , de az , hogy engem rángatnak zsinóron ez így már nem igazán szép dolog . A baj csak az , hogy itt nem rólam van szó , hanem a gyerekeimről. De úgy néz ki , mint ahogy a rendőrségen is megmondták , jogállamban élünk, de nem a gyerek jogait nézik , hanem az apáét. Minden esetre köszönöm:) Minden jót!
47. 0b099f6590 (válaszként erre: 46. - Beatrix...)
2007. febr. 21. 16:36
Javaslom forduljon az illetékes önkormányzat jegyzőjéhez panasszal, ugyanis az önkormányzatoknál 30 nap az ügyintézési határidő, ami egyszer 30 napra meghosszabbítható.
2007. febr. 21. 15:47

Sziasztok ! Én csak bemásolnám elkeseredett levelemt, bárki aki tud valami jó tippet, merre , hova forduljak kérem írjon. Előre is köszönöm.Ez úton szeretném kérni tájékoztatásukat és esetleg segítségüket ügyemmel kapcsolatban.


2002 februárjától életvitel szerűen nem élek volt férjemmel, decemberétől bírósági határozatban szét is választottak minket. Jogerős határozatom van 2002 áprilisától gyermektartás megállapítására. A volt férjem azóta nem tesz ennek eleget. Két bírósági határozatom is van ,az egyikben elmarasztalják és felfüggesztik a másikban közmunkára ítélik a gyermektartás nem fizetése miatt./ Hozzá kell tennem , hogy vállalkozó , így jövedelmével kapcsolatban olyan igazolást állíthat ki amilyet ő szeretné./ Ez idő alatt egyszer sem kérte a gyermektartás csökkentését. Néha küld nekem pár ezer forintot , amivel időnként rendelkezik , hogy mire küldte pl:6000.- ft szemüveg +gyerektartás. De ez egyáltalán nem rendszeres és a megállapított összeg minimális része csak. Egyszer már kértem az álam általi megelőlegezést, pár hónapra rá meg is kaptam két évre. 2006 októberében a gyámhivatal egyik ügyintézőjével történt beszélgetés után megint beadtam papírjaimat további ügyintézés céljából. A hölgy elmondása szerint minden pontjának megfelelek (sajnos) az újabb igény pozitív elbírálásához. Decemberben újra érdeklődtem , hogy milyen határozatot kapok , erre azt a választ kaptam , hogy az ügyintéző akihez az anyagom került nyugdíjba ment és aki az új ügyintéző az még nem tud semmit az anyaggal kapcsolatba. Pár hét múlva megint érdeklődtem , ahol azt a választ kaptam , hogy a gyámhivatal vezetője szabadságon van , telefonáljak egy hét múlva. Megint telefonáltam , amikor azt a választ kaptam , hogy talán majd a jövő héten sikerül beszélni a gyámhivatal vezetőjével és bár már egyszer kaptam két évet , akkor nem biztos , hogy sikerül megint megelőlegezni , mert az összeg túl nagy / gyerekenként 30-30.000.- ft/ de majd telefonáljak egy hét múlva és akkor talán tudnak mondani valamit. Megint telefonáltam , ekkor azt a választ kaptam , hogy már meg van írva a papírom csak alá kell íratni a vezetővel és vagy engedi vagy nem , hogy további egy évre megelőlegezzék. Tehát megint telefonáltam egy hét múlva és most azt a választ kaptam , hogy kiküldték megkeresésre a volt férjemnek az ottani /esztergomi/ gyámhivatalhoz az anyagomat , hogy nyilatkozzon nem fizetésével kapcsolatban. Én csak annyit szeretnék kérdezni, hogy merre tovább? Hova forduljak? Még meddig hitegetnek? Ha az egyik ügyintéző azt mondja jogosult vagyok , akkor a másik miért hátráltat? Én úgy gondolom , már mindent megtettem, tényleg nem tudom hova forduljak , kihez mennyek , meddig várjak, vagy egyáltalán van e még valami lehetőségem , mivel fizetés nem történik. De tudomásom szerint ha nem is tudja jövedelmét igazolni , akkor is járna a minimál bér 20százaléka gyermekenként. Én nem a közmunkát várom el , meg azt , hogy az állam fizessen helyette .

Kérném szíves tájékoztatásukat ez ügyben , hogy ez esetben mi lenne még a teendőm , vagy mit tudnának nekem javasolni.

45. csoki (válaszként erre: 14. - Kangaroo)
2007. jan. 20. 11:26
Szia Kangaroo! üdv ebbe a szomorú csapatban sajn egytől egyik sortársak vagyunk. a válas szerintem csak egy nagy formalitás én nem fogadtam ügyvédet egyébként minden biroságon van bizonyos napokon ingyenes jogi tanácsadás ők szivesen segitenek neked ha kibirod várni a sor végét az hogy minden otthagytál a saját ruháitokon kivül szerintem butaság volt különben sajn én is igy tettem, ami a gyermeké az mind annak a szülőnek jár akinélvannak a gyerektartási dijrol annyit hogy jövedelem igazolást kérnek mindkettőtöktől, és ez alapján dönt a keresete 40% azthiszem 2gyermek után de nektek kell megegyezni mert még vagyoni helyzettet is vizsgálhatnak ami ugye honapok és akkor csak majd visszamenöleg hoz döntést a biro akik szerintem csak a jegyzökönyv formalitásával foglalkoznak és hogy egy tárgyalás mindnél rövidebb legyen. az elsö tárgyalás 1honap multán mégegy követti hogy történik e érdembeli válltozás a megegyezésről.
44. csoki
2007. jan. 19. 19:49
ne ad fel Jocoanya a gyermektartást sem az jár az a gyermeké még ha csak egy cipőt tudsz is belöle venni, egyébként a mindekori minimálbér 20%veszik ha nincs bejelentett munkahelye evvel én is gondba vagyok nekem kénne kinyomoznom hogy hol dolgozik az anyosról én sem tuddnák szépeket mesélni ahogy a fia ő sem törödik az unokával de nekem nem volt még lelki eröm hogy képet küldjek a gyermekröl.
43. csoki (válaszként erre: 42. - 0b099f6590)
2007. jan. 19. 19:42
Nagyon sajnálom esetedett de szerintem menj be vagy levelezd le az állitolagos lakhelyének a tb.intézetével hogy ott milyen cim van neki feltüntetve nekem már ők segitettek és az apeh-nál is sok nő dolgozik akik ha elmeséled történeted biztos segiteni fognak.
42. 0b099f6590 (válaszként erre: 40. - 1a50c86bb0)
2007. jan. 19. 10:44

Már eleve a gyorsitottban vagyunk, meg egyébként is állitólag az ilyen ügyeket soronkivül tárgyalják.

Na ehhez képest tartunk most már 4 hónapnál.

41. Ancika
2007. jan. 19. 10:36
Sajnos az állam nem igazán védi az anyákat!
40. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 39. - 0b099f6590)
2007. jan. 19. 10:35
Kervenyezheted a gyorsitott eljarast, tekintettel, hogy a gyerek erdeke ezt kivanja.
39. 0b099f6590 (válaszként erre: 37. - Ancika)
2007. jan. 19. 10:32

Hát ez az!

Most eljutottunk odáig, hogy a biróság a volt lakhelyén és az illetékes biróságon kifüggeszti az idézést 15 napra, ha arra nem jelentkezik, akkor kirendelnek egy ügyvédet, aki a nevében nyilatkozik.

De hogy mire lesz ebből ujra tárgyalás, pláne itélet, hát azt senki nem tudja.

38. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 36. - 0b099f6590)
2007. jan. 19. 10:31
Ilyen esetben meg kell hogy adjak maguk a teljes szuloi felugyeletet. Most kepzeld el, ha a gyereknel szukseg lenne valamilyen beavatkozasra, vagy mit tudom en mire. Akkor mit teszel? Hivatkozz ilyesmire. A gyerek mondjon le lehetosegekrol, mert az apja tudni sem akar rola, es megis szukseg van az o alairasara? A birosag jarjon el maga.
37. Ancika (válaszként erre: 36. - 0b099f6590)
2007. jan. 19. 10:26
persze, így semmit nem tudsz lépni nélküle sajnos
36. 0b099f6590 (válaszként erre: 35. - Ancika)
2007. jan. 19. 10:16
Talán már a gyt sem kellene, csak tudnám elintézni már ezt a szülői felügyeleti jogot.
35. Ancika (válaszként erre: 34. - 0b099f6590)
2007. jan. 19. 10:13
hát rohadjon meg az ilyen ember! ezt szeretem,..csak semmi felelőséget vállalni!
34. 0b099f6590 (válaszként erre: 29. - 1a50c86bb0)
2007. jan. 19. 10:10

Azt sem tudom, hogy hol lakik. Nem tudom, hogy van-e valamije.

Egyszerüen a cimét sem tudom.

350 km van köztünk, ugyhogy ilyen távolságból még utánajárni sem tudok.

33. Ancika
2007. jan. 19. 10:09
Na basszuis bocsi mindenkinek ezt most jóóóó hosszan elmondtam:)
32. Ancika
2007. jan. 19. 10:09
Jézusom, most olvasom jocoanya, na fel vagyok teljesen háborodva. Nekem a két lányom az első férjemtől van, de vele hála Istennek nincsen semmi baj, mai napig jó barátok vagyunk. Antea sajnos a magyar jogrendszer elég kaka, a rendőrök sokszor csak akkor lépnek közbe ha már sajnos késő. Nem hiszem hogy bármit tennének.
31. Ancika
2007. jan. 19. 10:09
Jézusom, most olvasom jocoanya, na fel vagyok teljesen háborodva. Nekem a két lányom az első férjemtől van, de vele hála Istennek nincsen semmi baj, mai napig jó barátok vagyunk. Antea sajnos a magyar jogrendszer elég kaka, a rendőrök sokszor csak akkor lépnek közbe ha már sajnos késő. Nem hiszem hogy bármit tennének.
30. Ancika
2007. jan. 19. 10:07
Jézusom, most olvasom jocoanya, na fel vagyok teljesen háborodva. Nekem a két lányom az első férjemtől van, de vele hála Istennek nincsen semmi baj, mai napig jó barátok vagyunk. Antea sajnos a magyar jogrendszer elég kaka, a rendőrök aokszor csak akkor lépnek közbe ha már sajnos késő. Nem hiszem hogy bármit tennének.
29. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 28. - 0b099f6590)
2007. jan. 19. 10:07
Nincsen semmi a tulajdonaban, hogy behajtathasd?
28. 0b099f6590 (válaszként erre: 27. - 1a50c86bb0)
2007. jan. 19. 10:03

Már ezt is végigjártuk.

Anno feljelentettem gyermektartás elmulasztásáért, az ugyanis büncselekmény.

A rendőrségnek 2 évig tartott lenyomoznia, hogy hol van, meg kihallgatni.

A biróságnak megint kellett 2 év, mire megtartotta a büntető tárgyalást.

Itélet: 30 nap közmunkát kapott a drága.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook