Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Vacsorára vizes-pudingot főztünk. Egy tálkában kb. mennyi kalória lehet? Nagyon hizlal? fórum

Vacsorára vizes-pudingot főztünk. Egy tálkában kb. mennyi kalória lehet? Nagyon hizlal? (beszélgetős fórum)


1 2
2010. dec. 19. 16:56
kalóriatartalmát
39. Fibonacci (válaszként erre: 38. - 36a26f5226)
2010. dec. 19. 16:56
Attól, hogy cukorbetegek is ehetik, még ugyanúgy hízlalő, csak a felszívódás más. Illetve nem emelik meg hirtelen a vércukorszintet, így nem kell sok inzulin, hogy feldolgozza a szervezet. Ezért is ajánlják, hogy sok gyümölcsöt fogyasszunk, semmint édességeket. A cukorbetegek által is fogyasztható édességek ugyanúgy hízlalnak, mint más édesség. Ezt még nem hallottad? Érdekes. Nézz meg pl. egy diabetikus csokoládé kaéóriatartalmát.
38. 36a26f5226 (válaszként erre: 36. - Fibonacci)
2010. dec. 19. 10:30

A fruktóz érdekes, hogy a cukorbeteg diétában is benne van, és a cukorbetegek is ehetik a szőlőcukrot, mert nem hízlal, semmi baj nem lesz belőle...


Ezért bárki eheti... Persze a dobozon az étkezési szőlőcukron rajt van, hogy a napi max. mennyiség 5 csapott evőkanál...

37. anikko
2010. dec. 19. 10:16

szerintem a cukrok közül a barna nád cukor a legjobb, mármint az a legegészségesebb.

Ha valaki nem szerei a barna cukor ízét, akkor lehet sima nád cukrot is kapni, fehéret.

36. Fibonacci (válaszként erre: 27. - 36a26f5226)
2010. dec. 18. 09:53
A fruktóz vagy gyümölcscukor ugyanúgy hízlal, mint a szőlőcukor, vagy a finomított cukor. Minden hízlal, ha többet fogyasztasz belőlük, mint amennyi szükséges a szervezetednek. Gyümölcsöket sem szabad mértéktelenül enni, mert elhízhatsz.
35. 06718ca650 (válaszként erre: 33. - 2202a9e27c)
2010. dec. 18. 09:49
Az rendben hogy adalékanyagok vannak benne, de nem hiszem hogy akkora mértékben hogy az mérgező lenne.
34. 06718ca650 (válaszként erre: 32. - Csilla80)
2010. dec. 18. 09:42
Pedig érdekelt volna. :)
33. 2202a9e27c (válaszként erre: 1. - Alys15)
2010. dec. 18. 07:31

Nem igazán egészséges a puding tiszta adalék.

Ha kihagyod belőle a tejet azzal inkább egészségtelené teszed.Arról, hogy hizlal e így ?A puding nagyrészt liszt, ezek után hizlal.1 kanál liszt, 1 kanál cukornak felel meg.A tej ha 1,5 nem hizlal.

32. csilla80 (válaszként erre: 13. - 06718ca650)
2010. dec. 17. 23:51
Hosszu most elmagyarazni,nem akarok belefolyni...
2010. dec. 17. 23:49
De a kocsonyásító anyag sok mindenben benn van, és a kocsonyásító anyag egyáltalán nem mérgező, ártalmatlan...
30. csilla80 (válaszként erre: 11. - Anikko)
2010. dec. 17. 23:49
Ez erdekelne engem is...
29. csilla80 (válaszként erre: 9. - 6b006fc769)
2010. dec. 17. 23:48
Az a sok "mu" dolog a mergezo amibol keszul...
28. csilla80 (válaszként erre: 4. - 06718ca650)
2010. dec. 17. 23:44
Olvasd el az osszetevoit,majd rajossz,hogy mirol beszelek... :-(((
2010. dec. 17. 23:42
A pudingot lehet készíteni étkezési szőlőcukorral, részben édesítővel, vagy étkezési fruktózzal, és máris nem hízlal... A tej, vagy víz ugyanannyi kalória, csekély, egyáltalán nem hízlal, ráadásul vízzel élvezhetetlen... Tejjel, és az leírt édesítőkkel élvezhető, nagyszerű puding készülhet belőle, és nem is hízlal...
26. anikko (válaszként erre: 24. - 06718ca650)
2010. dec. 17. 23:13
én nem szoktam
25. 6b006fc769 (válaszként erre: 19. - Anikko)
2010. dec. 17. 23:13
házi puding = sütikbe készítendő főzött krém (margarin nélkül) ?
24. 06718ca650 (válaszként erre: 19. - Anikko)
2010. dec. 17. 23:13
akkor tojás nem is fontos bele. :)
2010. dec. 17. 23:12
Nem a puding hízlal, hanem a belerakott cukor mennyisége...
22. anikko (válaszként erre: 19. - Anikko)
2010. dec. 17. 23:12
Ja és a tejet felforalod, a poros keveréket kis hideg tejjel feloldod, és ha forr a tej hozzá öntöd.mint a zacsis pudingnál
21. alys15 (válaszként erre: 19. - Anikko)
2010. dec. 17. 23:12
köszi:)
20. 06718ca650 (válaszként erre: 17. - Alys15)
2010. dec. 17. 23:12
liszt, tej, tojássárgája meg amivel ízesíteni szeretnéd.
19. anikko (válaszként erre: 17. - Alys15)
2010. dec. 17. 23:12

étkezési keményítővel vagy listtel, az előző egészségesebb, én azzal szoktam. a kaakósat szeretem ezért kakaó port keverek hozzá.

konkrétan pl fél l tej kb 2-3 kanál keményítő, meg ízlés szerint kakaó por. de lehet hígabbra sűrűbbre.

18. anikko (válaszként erre: 13. - 06718ca650)
2010. dec. 17. 23:10
hát ez a jóféle pesti víz nem hiszem hogy egészségesebb, de attól függ milyen a tej. Lehet pl termelőit venni, attól nem hinném
17. alys15 (válaszként erre: 11. - Anikko)
2010. dec. 17. 23:10
hézi pudingot hogyan kell??
16. anikko (válaszként erre: 12. - Anikko)
2010. dec. 17. 23:09
ja hogy kérdés volt! :)
2010. dec. 17. 23:09
egyébként a boltokban poharas pudingok között van update1-es, a simának ugyan annyi a kalóriaértéke, megnéztem, szóval annyira nem lehet hízlaló
14. alys15 (válaszként erre: 10. - 6b006fc769)
2010. dec. 17. 23:09
igen, direkt oylan:)...van benne tejpor..
13. 06718ca650 (válaszként erre: 9. - 6b006fc769)
2010. dec. 17. 23:09
Én sem tudom, mellesleg a víz egészségesebb a tejnél, én ezt sem értem. :)
12. anikko (válaszként erre: 10. - 6b006fc769)
2010. dec. 17. 23:09

ahaaaaa! értem. akkor ez is gyártható házilag!

de ilyet polcon még nem is láttam

11. anikko
2010. dec. 17. 23:08
Én házi pudingot szoktam csinálni. Nem a bolti zacsisat. Szerintem azzal semmi baj
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook