Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Uzsonnakrémek kalácshoz recept

Uzsonnakrémek kalácshoz recept

Az Uzsonnakrémek kalácshoz hozzávalói:
A mogyorókrémhez
5 dkg margarin
7 dkg méz
5 evőkanál instant kávé
1 mokkáskanál kakaó
vaníliaaroma
15 dkg őrölt mogyoró

A almás krémhez
2 alma
10 dkg margarin
5 dkg cukor
1 evőkanál citromlé
2 dl almabor

A banános krémhez
1 narancs
3 banán
3 evőkanál méz
őrölt fahéj


Az Uzsonnakrémek kalácshoz elkészítési módja:
A mogyorókrémhez a margarint és a mézet simára keverjük, majd hozzáadjuk a kávét, a kakaót és kevés vaníliaaromával ízesítjük. A mogyorót villával óvatosan belekeverjük. Az almás krémhez az almákat meghámozzuk, és a gyümölcshúst durvára reszeljük. A margarint, a cukrot, a citromlét, az almabort összeforraljuk, majd állandóan kevergetve kislángon sima masszává főzzük. Langyosra hűtjük, és simára turmixoljuk. A banánkrémhez a narancsot megmossuk, megszárítjuk, és a héját finomra reszeljük. A banánok húsát villával pürésítjük, majd hozzáadjuk a fahéjat, a narancshéjat és a mézet. Sima masszává keverjük.

Fogyasztás előtt legalább 30 percre a krémeket érdemes hűtőbe tenni, hogy ne legyenek túl folyósak, és könnyebben meg tudjuk kenni a kalácsot


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


Az uzsonnakrémek kalácshoz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook