Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézeskrémes (gluténmentes) recept

Mézeskrémes (gluténmentes) recept

A Mézeskrémes (gluténmentes) hozzávalói:
1 egész tojás
15 dkg cukor
3 dkg vaj
2 evőkanál méz
2 evőkanál tej
egy teáskanál szódabikarbóna
20 dkg MANTLER liszt
25 dkg rizsliszt
egy mokkáskanál só

krém:
5 evőkanál FE-MINI dara
20 dkg margarin
20 dkg cukor
1 evőkanál vaníliáscukor
csokimáz


A Mézeskrémes (gluténmentes) elkészítési módja:
1 egész tojást habosra kavarunk 15 dkg cukorral. Hozzáadunk 3 dkg vajat, 2 evőkanál mézet, 2 evőkanál tejet és egy teáskanál szódabikarbónát. A masszát vízgőz felett sűrűre főzzük (kb. 10 perc) és még melegen belekeverünk 20 dkg MANTLER lisztet, és 25 dkg rizslisztet és egy mokkáskanál sót. Három részre osztjuk és zsiradékkal kikent tepsiben világosbarnára sütjük. A sütési idő néhány perc. KRÉM: fél liter tejben megfőzünk 5 evőkanál FE-MINI darát. Kihűlés után az alábbi krémmel keverjük össze: 20 dkg margarint 20 dkg cukorral, 1 evőkanál vaníliáscukorral habosra keverünk. Egy-egy lapot először baracklekvárral, majd a krém felével megtöltünk. A tetejére csokimázat teszünk, másnap szeletelhető.

Ha nem gluténmenteset szeretnél, akkor ugyanigy,csak nem FE-MINI darat, MANTLER lisztet hasznalsz hanem normalisat!
Jó Étvágyat!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézeskrémes (gluténmentes) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook