Utánvétellel adok el ruhákat -hogy kapom meg a pénzt? (tudásbázis)
a posta honlapján van egy lista,nyomtasd ki, sokat fog segíteni.
Ha levélként adod fel a feladnivalót utánvéttel, ajánlva, annak összege= (attól függ hány gramm a "levél" van a g-ok mellett, hogy hány forint a feladás, + 285 az utánvét összege + 225 hogy ajánlva, és 5000 Ft-ig 335-t még rá kell számolni (de annak is megvan a listája, hány forint feladásért mennyit kérnek, pl 5000-től 10 000Ft-ig 445Ft.
A csomag feladás (nagy piros,3 lapos) 20 000Ft-ig 1690Ft, 20 000Ft felett 1995Ft. Ha egyszerre több utánvétes csomagot adsz fel, 3-4 csomag is olcsóbb, és 5 felett is olcsóbb.
Ha levélként tud elmenni, az jobb, ez esetben valami fél kiló alatti kell legyen és egy borítéknyi legalább a méret. Így 1200 körüli az ára. Ha csomag, akkor 1650. A napokban csináltam ilyet, de a forintra pontos összegre nem emlékszem.
Az elsőbségire viszont pluszban talán csak 70 Ft-ot fizettem, azzal 4 nap alatt a pénz is a kezemben volt.
Úgy van, ahogy Tüncica írja...
Azonban az utánvét többe kerül, mint ha rendesen adnád fel, tehát ha valami pl. 5000 Ft, az utánvéttel kb. 5800 Ft biztos lesz.
Így.
Bár én előre utalással kérem a Vaterán,megjön a számlára a postaköltséggel együtt,majd ajánlva feladom.
Ha nem veszik át fizeteted ki az oda-vissza postaköltséget-rizikós az utánvét.
Feladod a csomagot utánvéttel, a másik fél pedig úgy veheti át, ha a csomag érkezésekor fizeti, és azt a pénzt majd a postás viszi neked.
Legalábbis mikor párom eladott ezt azt utánvéttel, így volt.
További ajánlott fórumok:
- Ha utánvétellel feladok egy csomagot és az illető nem veszi át, tehetek feljelentést?
- Melyik olcsóbb és hogyan működik?Banki előreutalás vagy postai utánvétel?
- Ha utánvétellel adok fel egy kisebb csomagot, akkor a postai költséget nekem kell kifizetni a feladáskor vagy azt a vevő fizeti utólag?
- Ha utánvétellel kapok valamit postán, az a feladás után mikor érkezik meg?
- Mi a postai utánvétel menete?
- 10 könyvet postai utánvétellel egyben postán el lehet küldeni? Ha igen, miben?